Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Stenderup A/S er efter lang forhandling blevet udvalgt til Bobcat-leverandør. Fotokilde: Stenderup. 

Stenderup udvalgt som Bobcat-leverandør

Lang proces og forhandling resulterede i, at Bobcat udpegede maskinforretningen Stenderup A/S som ny autoriseret Bobcat-forhandler for Danmark.

Det er en økonomisk stærk partner, som Bobcat nu indleder samarbejde med. Stenderup A/S har leveret et regnskab med et årsresultat på 3,1 millioner kroner og et udbytte på to millioner kroner. Det er en vækst på 57 % i resultat siden regnskabet i 2020.

Troels Stausholm Jensen, administrerende direktør i Stenderup A/S fortæller, at det at blive udvalgt til Bobcat-leverandør på ingen måde er sket ved en tilfældighed.

Gennem flere år har Stenderup A/S været på udkig efter et high premium brand inden for minigravere, Da så muligheden for at overtage Bobcat agenturet i Danmark fra fra Nellemann Machinery opstod, så vi muligheden og besluttede at gå all in”.

Der har været en lang proces med mange forhandlinger mellem Bobcat og Stenderup A/S, hvor intet er har været overladt til tilfældighederne. B.la. er der blevet udarbejdet en forretningsplan på + 50 sider”, uddyber Troels Stausholm Jensen og fortsætter:

Vi er utrolig stolte over, at processen resulterede i, at Bobcat udnævnte Stenderup A/S til autoriseret forhandler for Bobcat i Danmark”.

Udover hele Bobcat-serien af maskiner og tilbehør, vil Stenderup A/S også tilbyde et komplet udvalg af ægte Bobcat-tilbehør og dele til at understøtte både nye og eksisterende Bobcat-kunder i Danmark.

Vi er virkelig imponerede over det stærke fokus hos Stenderup på service/eftermarkedssupport til kunder i hele Danmark”, uddyber Johan Bursell, distriktschef for Norden & Baltikum for Doosan Bobcat EMEA.
Troels Stausholm Jensen, administrerende direktør i Stenderup A/S. Fotokilde: Stenderup.

Vi er glade for at udnævne Stenderup A/S som Bobcat-forhandler for Danmark. Stenderup har en lang og succesrig historie, der går tilbage til 1936, og har leveret kvalitetsmaskiner og andre produkter til både byggeri og landbrug i hele Danmark”, siger Johan Bursell. 

I dag ledes Stenderup af tredje og fjerde generation af familien Jensen.

Vi har over 30 medarbejdere fordelt på salg, service og administration og vi dækker hele Danmark. Vi tror på, at vores ekspertise inden for kompakt udstyr vil hjælpe os med at øge salget af Bobcat-produkter markant i Danmark”, slutter Troels Stausholm Jensen.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om én af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Stenderup A/S her.
UdviklingVejens turismepris går i 2022 til ejerparret Maria Schunk og Michael Birkholm og deres personale på Hotel Skibelund Krat ved Vejen. Fotokilde: VisitVejen. 

Hotel Skibelund Krat får turismeprisen

Skraphed og proaktiv håndtering af corona blev begrundelsen for årets turismepris.

UdviklingVejens turismepris går i 2022 til ejerparret Maria Schunk og Michael Birkholm og deres personale på Hotel Skibelund Krat ved Vejen.

Formanden for UdviklingVejen, Ole Stubbe, anerkendte i sin overrækkelsestale de mange indsatser som hotellet har gang i. "Der er stort fokus på uddannelse og udvikling af personalet både i køkken og til servering på de indre linier og omfattende sam- og medspil med andre turismevirksomheder i området".

Vi er IKKE det mindste i tvivl om, at I synes Corona har været et unødvendigt bump på vejen. Og her kommer vi faktisk til den begrundelse, der fulgte indstillingen af Hotel Skibelund Krat til årets turismepris: I har været utroligt aktive under og efter Corona. Der er kreeret nye og andre tiltag som mad ud af huset, hvilket flere gange var udsolgt. Det er et punkt, som har gjort indtryk på jeres kollegaer i branchen".

"Corona-nedlukningsperioden har I også anvendt til en omfattende renovering af lokaler og inventar. Men det vigtigste er jeres egen pointe om, at Corona-tiden har gjort jer stærkere som ejerpar og som virksomhedsledere. En erkendelse af, at der er blevet kortere mellem strategisk tanke og konkret handling og endnu mere fokus på gæsteservice og skabelse af den gode oplevelse. Det giver også skarphed i tilpasning af koncepter og menuer. Mere mod til at gå efter de rette løsninger og ikke mindst vælge fra”, fremhævede Ole Stubbe i sin tale.
 
Årets turismepris uddeles af UdviklingVejens formand og direktør, og det er en dommerkomité bestående af de seneste 3 års prismodtagere. 
Svend Dixen gratulerer ejerparret Maria Schunk og Michael Birkholm, Hotel Skibelund Krat. Fotokilde: VisitVejen.
 
Det er Klaus Svendsen, RøddingCentret, Svend Dixen, Hygum Hjemstavnsgård og Dennis H. Jensen, Glad Zoo, der har udvalgt modtageren udfra indstillinger fra turismeerhvervet.
 
Hotel Skibelund Krat er et familiedrevet bynært hotel, som ligger i det historiske Skibelund Krat og i naturskønne omgivelser med Kongeåudsigt og rummer møde- og selskabslokaler, restaurant og 19 værelser, som bruges flittigt af erhvervsgæster, Hærvejsgæster og andre på rejse til vores område.

Prisen i år var to museumskopier af en glasvase, som formodentlig er endt her i området via Hærvejen, bogen Erindringssteder i Danmark med omtale af Skibelund Krat og et tørsttræ til haven samt diplom.

LÆS MERE
Du kan se hvilke virksomheder, der tidligere har fået turismeprisen her.
Vi har åbnet for tilmelding til UdviklingVejen og Billund Erhvervs arrangement "Motorvejen til Vækst", som skal holdes på Alfa Bryghus og VBC i Vejen. Fotokilde: Alfa Bryghus & Brasserie.

Reservér 30. august 2022

UdviklingVejen og Billund Erhverv holder 30. august 2022 et arrangement med fokus på Spinoff - "Motorvejen til Vækst". Vi hylder de gode idéer og kickstarter netværket efter sommerferien.

Mange virksomheders ledelser benytter spinoff som vækstmetode. Ved det kommende ”Motorvejen til Vækst”-arrangement foldes spinoff-metoden ud. Du vil få masser af inspiration til, hvordan du som mindre virksomhed kan benytte spinoff som vejen til vækst.

Ved arrangementet "Motorvejen til Vækst" hædres Årets Spinoff-virksomheder. Du får som deltager indflydelse på, hvem der skal vinde prisen som Årets Spinoff-virksomhed.
Arrangementet starter med en rundvisning på VBC (Vejen Business College), hvor vi præsenterer en vision for hvordan den inspirerende bygning i hjertet af Vejen kan benyttes som fremtidens spinoff ”fabrik”/kontorfællesskab.

Efterfølgende vil der være spisning og netværk i de historiske lokaler i den gamle margarinefabrik, hvor Alfa Bryghus & Brasserie ligger.
 
Vi glæder os meget til at se dig.

Følg med i UdviklingVejens nyhedsmail, når vi løbende frem mod arrangementet afslører, hvem der kommer og inspirerer os samt hvilke virksomheder, der nomineres til Årets Spinoff-virksomhed.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge linket her.
Blaabjerg Legs nye hoppepude hedder ”Motorikhoppepuden”, fordi den udvikler børns motoriske- og indre koordinationsevner gennem leg og bevægelse og er udviklet i samarbejde Dansk Skoleidræt. Fotokilde: Blaabjerg Leg.

Ny hoppepude kombinerer leg og læring

Glejbjerg-virksomheden Blaabjerg Leg har videreudviklet den almindelig kendte hoppepude til at blive en ny kreativ aktivitet i skolegården og på legepladsen.

Det var Sundhedsstyrelsens rapport ”Den Nationale Sundhedsprofil 2021”, der gav Blaabjerg Leg inspiration til at udvikle den nye hoppepude. Rapporten viste direktøren fra Blaabjerg Leg, at der er tendens til børns mistrivsel og mangel på bevægelse.

"Vi er stolte af resultatet af samarbejdet med Dansk Skoleidræt, lærere og pædagoger. Det er vigtigt for os at levere kvalitetsløsninger, der kan noget. Det har vi gjort i mere end 30 år og glæder os over at levere mere end leg", siger direktør Henrik Winther, Blaabjerg Leg.

"Vi vil gerne dele ud af de gode aktiviteter og erfaringer, vi har omkring motorik og bevægelse i skolerne. Derfor har vi udviklet aktiviteter specifikt til Motorikhoppepuden, hvor farver, tegn og tal kombinerer leg, fantasi og læring. Vi tror også, at lærere og pædagoger ser idéen og videreudvikler fri leg og styrede aktiviteter", siger Signe Asferg Rasmussen, projektleder Dansk Skoleidræt.
 
Motorikhoppepuden giver plads til 20 børn ad gangen med leg og læring. De påtrykte tal, figurer og mønstre er udviklet af motorikkonsulenter fra Dansk Skoleidræt, som også har udviklet et hæfte med 25 forskellige øvelser. 
Direktør Henrik Winther, Blaabjerg Leg. Fotokilde: Blaabjerg Leg.
 
"Vi har testet den nye Motorikhoppepude på Julemærkehjemmet Skælskør. Vi har haft en almindelig hoppepude fra Blaabjerg Leg i mange år, og ved derfra, at hoppepuden er børnenes yndlingsbeskæftigelse. Den styrker de sociale relationer og giver børnene mulighed for at være sammen på en ny måde, og så udgør hoppepuden lidt den hemmelige motion”, siger viceforstander Peter Helverskov, Julemærkehjemmet Skælskør.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Blaabjerg Leg, der er´en af UdviklingVejens medlemvirksomheder her.
Cargo Center Billund er en af de virksomheder, hvor Spinoff som metode kan benyttes til at etablere ny virksomhed. Fotokilde: Cargo Center Billund.

Spinoff –"Vejen til Vækst"

UdviklingVejen og Billund Erhverv arbejder for at øge innovationen og antallet af nye virksomheder i Vejen og Billund Kommune – det gør vi blandt andet i projektet Spinoff ’Vejen til Vækst’.

I den sammenhæng er vi i dialog med en række lokale virksomheder, der har gode forretningsidéer, som man ikke selv kan eller vil forfølge, men hvor man kan se potentialet i at idéerne spindes ud og løftes videre af andre.

Cargo Center Billund er en af de virksomheder, hvor medarbejdere og ledelse ser en række nye innovative løsninger, som kan lette og effektivisere det daglige arbejde med håndtering af gods.
 
Det er løsninger, som man allerede er langt i udviklingen af.
 
Processen er drevet frem af en medarbejder, og med opbakning fra ledelsen. Løsningen, som udvikles, ligger udenfor kerneforretningen for Cargo Center Billund, som derfor ikke ønsker, at løsningen bliver en del af egen forretning.
 
Men man bakker op om medarbejderens arbejde med udvikling af løsningen, ligesom man stiller sig til rådighed for test og afprøvning, når det behov kommer.
FAKTA SPINOFF
• Spinoff er betegnelsen for en ny selvstændig forretning, der bygger på viden og kompetencer fra en eksisterende virksomhed (kaldet modervirksomheden).
 
• Idéen til en spinoff kan komme fra både ejere, chefer eller medarbejdere fra modervirksomheden.

• Spinoff virksomheder har 23 procent større sandsynlighed for at blive en vækstvirksomhed end traditionelle nystartede virksomheder.
 
Initiativet Spinoff – "Vejen til Vækst” er støttet med midler fra Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
 
Har du en forretningsidé, som kan spindes ud som virksomhed, så tag endelig kontakt.

Via Spinoff-projektet kan vi hjælpe dig med at komme videre med idéen. Det kan f.eks. dreje sig om adgang til specialiseret rådgivning, kapital, mentorer eller noget helt andet, alt afhængig af det konkrete behov.

KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf.: 2326 5062
Mail: uu@udviklingvejen.dk
Ugens Annonce: NDI 50 års jubilæum.

Til dig og din virksomhed

Alexandra Instituttet: Fra døde data til værdi på bundlinjen.

Hvis du arbejder i en produktionsvirksomhed, så er her alle tiders chance for at få ny inspiration til dine muligheder for at digitalisere din produktion eller dine produkter.

INDHOLD
På 30 minutter fortæller Jesper Rosleff om andre danske virksomheder, som bruger ny teknologi til at effektivisere deres produktion:

Nogle gør det, fordi de mærker øget konkurrence fra Kina. Andre har fået nye krav til rapportering af data fra en udenlandsk ejer. Og de fleste ønsker at gøre sig uafhængige, hvis en af virksomhedens nøglepersoner siger op.

I disse og mange andre scenarier er løsningen, at du kobler dine produkter eller dit produktionsapparat på nettet og opsamler data, som du bruger til at effektivisere og styrke din forretning. Brug 30 minutter på at høre, hvordan du gør i praksis.

TIDSPUNKT
Tirsdag 21. juni 2022 kl. 9:00-9:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig dette gratis webinar her.
 

Industriens Dag 2022.

Reservér den 1. november 2022 til Industriens Dag, som denne gang afholdes i Kolding

Årets event for industrivirksomheder i Trekantområdet vender tilbage.

INDHOLD
Industriens Dag sætter fuldt fokus på industrien i Trekantområdet og inviterer til en dag fuld af inspiration, oplæg, viden, debat og netværk, hvor hovedtemaet i år er Grøn Omstilling.

Industriens Dag er arrangeret af Trekantområdet Danmark i samarbejde med Fremstillingsindustrien, DI og de syv erhvervsorganisationer i Trekantområdet: Haderslev Erhvervsråd, Business Kolding, Vejle Erhverv, Middelfart Erhvervscenter, Business Fredericia, Billund Erhverv og UdviklingVejen.

TIDSPUNKT
I år bliver Industriens Dag holdt tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere Industriens Dag her.
 
Sæt kryds i kalenderen - mere info om tilmelding kommer snarest!

UdbudsPanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen, under navnet: UdbudsPanelet.

INDHOLD
Hos UdbudsPanelet kan du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor hver anden torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.
 
TIDSPUNKT
Hver torsdag fra 15:00 til 17:00 når du har booket tiden på forhånd.

TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
 
MÅLGRUPPE
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage.

TIDSPUNKT
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00. Tilmelding via dette link.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00, når du har booket tid på forhånd.

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 17. juni 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 16. juni 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 16. juni 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Arrangement: Motorvejen til Vækst
Tirsdag 30. august 2022
Tilmelding er nødvendig.
Se mere her.
Industriens Dag 2022
Tirsdag 1. november 2022 på Comwell i Kolding.
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet