Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail
Frede Vedstesen og Michael Johansen har 50 og 25 års jubilæum Schrøder El & Teknik. Fotokilde: Schrøder El & Teknik. 

Ledelse med fokus på trivsel

Medarbejdere ved Schrøder El & Teknik har 75 års jubilæum. Gode samarbejdsrelationer og konstruktiv konfliktløsning sikrer stærk kultur og fastholder medarbejdere.

I en tid hvor trenden med at sige sit arbejde op spreder sig over store dele af verden, USA kalder de det ”The Great ResignatioI”, er det unikt at kunne fejre både 25 og 50 års jubilæum, som 2 medarbejdere kan ved Schrøder El & Teknik i Holsted. Det fik UdviklingVejen til at stille direktør Hans Kristian Kristiansen spørgsmålet: Hvordan arbejder I med trivsel hos jer?

Ifølge direktør Hans Kristian Kristiansen hos Holsted-virksomheden Schrøder El & Teknik er der en meget flad og uformel organisationsstruktur.

Vi gør meget for at tilpasse os de ønsker og behov den enkelte medarbejder har, og prøver at være så fleksible som muligt. F.eks. hvis en kollega har behov for at møde lidt senere i en periode, fordi det skal passe ind med børn eller andet. Vi har en god kerne af medarbejdere, som tager fat i problemerne, hvis der opstår noget, og tænker på virksomheden som var det deres egen. Det er mere end guld værd”, fortæller Hans Kristian Kristiansen, der er utrolig stolt og glad over den stærke kultur og det gode sammenhold der er hos Schrøder El & Teknik.

Medarbejderne ved Schrøder El & Teknik ses langt fra hver dag.
 
Mange gange starter medarbejderne direkte ude hos kunderne. Hans Kristian Kristiansen fortæller, at ledergruppen mødes hver uge, hvor de drøfter ”driften”. Det er også her de ”fanger”, hvis der er opstået noget ”støj”, som der hurtigt bliver reageret på og alle inddrager alle i virksomhedens løsningsmodel for konflikthåndtering.

Det er ofte mig, der eksekverer i forhold til at reagere og handle på det, der har med trivslen at gøre. Det kan også være en mellemleder, hvis det giver bedre mere mening”, uddyber Hans Kristian Kristiansen.

Jeg har 6 mellemledere (overmontører / projektleder), der refererer til mig – de har hver især styr på et team af montører, som refererer til dem. Så der er kun 2 lag - 3 hvis du tæller mig med”, fortæller Hans Kristian Kristiansen
Hans Kristian Kristiansen, direktør ved Schrøder El & Teknik. Fotokilde: Schrøder El & Teknik.. 
 
4 gange om året samles alle medarbejdere til personalemøder. Her informeres medarbejderne om ”rigets tilstand” lige fra økonomi, til hvad er der af opgaver etc. Derudover holder Schrøder el & Teknik hvert år et arrangement, hvor alle medarbejdere er på tur. Hvert andet år er arrangementet en weekendtur, som f.eks. går til Hamborg eller København.
 
Vi har ligeledes en personaleforening, som arrangerer 2-3 arrangementer om året. I samarbejde med vores leverandører holder vi herudover 1-2 arrangementer om året, hvor vores leverandører bidrager med fagligt indhold, hvorefter der er fælles hygge, f.eks. golf, eller gokart eller lignende”, slutter Hans Kristian Kristiansen.

JUBILÆUM
Kollegaer, samarbejdspartnere og venner af Schrøder El & Teknik inviteres til 75 års jubilæum på Søndermarken 2A fredag 17. juni fra 12:30 til 16:00 for at fejre Frede og Michael. Du kan læse mere om jubilæet her.
 
Hotel Glejbjerg drives som selskabslokaler etc, hvor bygningerne ejes af et lokalt selskab, der bidrager til udvikling. Fotokilde: Hotel Glejbjerg.

Nyt UdviklingVejen-medlem

Velkommen til Glejbjerg Medborgerhus A/S som medlem.

Endnu et nyt projekt er indledt i Glejbjerg.
 
Glejbjerg Medborgerhus A/S blev i 2006 etableret for at sikre lokalt ejerskab til Hotel Glejbjerg – eller rettere bygningerne, hvor hotellet siden 1917 har været beliggende. Aktionærerne findes primært i tilknytning til Glejbjerg.
 
I dag drives Hotel Glejbjerg som selskabslokaler og mad-ud-af-huset-virksomhed med vægt på høj kvalitet, service og kundens oplevelse af at være i centrum.
 
Kokken Rasmus Wind-Lorenzen driver stedet, der yderligere beskæftiger en fuldtidsansat kok og et større antal deltidsansatte. En kreds af frivillige landdistriktsaktive har således skabt arbejdspladser.

Lokalerne benyttes desuden til kulturelle aktiviteter som musikarrangementer samt lokale krostuearrangementer som fx vin- og ølsmagning, gourmetsmagninger samt udendørs musik & grillarrangementer.
 
Der er til stadighed opmærksomhed på at fremtidssikre hotellet, og p.t. er man i gang med at etablere et attraktivt gårdhavemiljø.
Vi har i forbindelse med den nuværende drift set muligheder i at skærpe opmærksomheden på overnatningsfaciliteter til forskellige målgrupper, og er i tæt kontakt med ejerne af en nærliggende ejendom, som hænger historisk sammen med hotellet. Vi vil gerne lægge barren højt, og har før vist, at vi kan løfte en sådan opgave”, udtaler bestyrelsen for Glejbjerg Medborgerhus A/S. 
 
Overnatningsfaciliteter i den nærliggende ejendom kan således blive næste skridt i forhold til hotellets udvikling. Både hotel og den nærliggende ejendom er et af de kulturmiljøværdier, som Vejen Kommune har udpeget.
 
Glejbjerg Medborgerhus A/S har meldt sig ind for at kunne trække på sparring, viden, fundraising etc. som UdviklingVejen kan tilbyde. Hos UdviklingVejen ser vi frem til at kunne understøtte dette initiativ, som bidrager til vækst i turismeudbuddet.
 
LÆS MERE
Læs mere om Glejbjerg Medborgerhus A/S her.
Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen. Fotokilde: Penta Advokater.

Penta Advokater stiller op for Erhvervsvagten

Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen. Penta Advokater støtter iværksættere med råd fra advokater via Erhvervsvagten.

Penta Advokater støtter Erhvervsvagten, fordi vi mener det er vigtigt at kunne hjælpe med indledende vejledning og råd til iværksættere på et tidligt tidspunkt, så den videre proces bliver mere overskuelig, eller planerne helt droppes”, fortæller Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater.

Det er væsentligt for Vejen Kommunes fremtidige udvikling og vækst, at flere får lyst til at blive iværksættere i Vejen Kommune.

Det er vigtigt, at iværksættere får nogle værktøjer for at kunne beslutte, om der skal arbejdes videre med projektet, og at der i disse tilfælde er orienteret om faldgruber og fordele vedr. en fremtidig etablering af egen virksomhed”, slutter Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater.

Penta Advokater bidrager til vækst og udvikling ved at være en del af det team, der hver uge tilbyder hjælp til helt konkrete spørgsmål, der ligger inden for områderne med revision, regnskab, skat og moms.
Christian Wraa Schlüter, advokat ved Penta Advokater. Fotokilde: Penta Advokater.
 
MÅLGRUPPE
- Iværksættere uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR-nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15:00 - 17:00. Husk at booke din tid inden.

BOOK TID
Se hvordan du booker en tid i Erhvervsvagten her.
Vejen Kartoffelfestival i Hovborg melder alt udsolgt til årets kartoffelfestival i august. Fotokilde: Vejen Kartoffelfestival i Hovborg.

Kartoffelfestival har fyldt udstillertelt op

Ultimo maj melder Vejen Kartoffelfestival i Hovborg alt udsolgt i udstillerteltet til årets kartoffelfestival i august.

Lige siden vi tog teltet ned sidste år, har vi arbejdet med at forberede 2022-udgaven af kartoffelfestivallen i Hovborg. Vi har i samarbejde med Vejen Kommune valgt, at vi udvider indholdet til også at omfatte andre fødevarer fra området. Vi har i år fået en række lokale fødevarevirksomheder med og sammen med de mange kartoffel-udstillere, som gerne vil med igen, så kan vi faktisk her ultimo maj melde alt udsolgt i udstillerteltet lørdag til Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2022” fortæller en stolt festivalleder, Kurt Smith, Hovborg. 
LÆS MERE
Du kan læse mere om festivalen og de 18 indendørs udstillere på festivalens hjemmeside her. 

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg arrangeres af frivillige i Hovborg, Hovborg Lokalråd, kartoffelrådgivningsvirksomheden BJ Agro i Hovborg, Hovborg Kro, Vejen Kommune og UdviklingVejen. Formålet er at sætte fokus på kartoflens bæredygtige egenskaber og sætte Vejen Kommune på landkortet som fødevareproduktionscentrum.
Head of waste ved Solar A/S: Charlotte Bejerholm og Nina Adelhardt Dalmasso i kantineområdet ved rulleborde lavet af virksomhedens egne overskudspaller. Fotokilde: Vejen Kommune.

Solar A/S sætter nye affaldsmål

Solar A/S har store mængder og mange typer af affald - og de er gode til at sortere. Nye mål for forbedringer på affaldsområdet.

Virksomheder oplever i stigende grad, at deres kunder efterspørger deres grønne profil.
 
Ved du, at at din renovatør har et online system, som du kan bruge til at se, hvor det giver mening for din virksomhed at sætte ind, hvis du vil blive endnu bedre til at sortere affald og dermed forbedre din virksomheds grønne profil.
 
Med renovatørens online system er det nemt at lave udtræk og statistik over din virksomheds bortskaffede affald. Dermed kan du arbejde med din virksomheds grønne profil og bæredygtighed, og det er netop hvad Solar A/S gør.
 
"Det giver mening for Solar at kigge på andre løsninger for det affald, som vi sender til deponi og forbrænding. Hvis det affald i stedet kan sorteres til genanvendelse, opnår vi en væsentlig forbedring", fortæller Charlotte Bejerholm fra Solar.
 
Affaldshierakiet. Grafik: Vejen Kommune.
Her ses en årsoversigt over Solars affald grupperet efter affaldshierarkiet. Hvordan ser din affaldsoversigt ud? Grafik: Vejen Kommune.
 
Når man vil forbedre sin affaldssortering, er det en fordel at bruge affaldshierarkiet. Det handler nemlig om at løfte affaldet højst muligt op i hierarkiet. Derudover bliver mulighederne for genanvendelse hele tiden bedre.
 
VEJEN KOMMUNES TRE TIPS
1. Find forbedringsmuligheder i jeres affaldsdata
2. Kig kritisk på affald til deponi og forbrænding
3. Skil sammensat affald ad og løft i affaldshierarki

Solar A/S opfordrede Vejen Kommune til at invitere virksomheder på rundvisning på genbrugspladserne."Den idé griber vi gerne, så flere kan se hvilke muligheder, der er for at genanvende deres erhvervsaffald", fortæller affaldskonsulent, Vejen Kommune, Anitta Strømgaard Paulsen.
Bliv klogere på affaldssortering og få mere viden om de nye krav, ved at deltage ved dette kommende arrangement. Fotokilde: Vejen Kommune.

Arrangement om krav til affaldssortering

Mangler du viden om de nye krav til affaldssortering? Kom med til Vejen Kommune og UdviklingVejens kommende arrangement 15. juni.

Vejen Kommune og UdviklingVejen stiller ved dette gratis arrangement 15. juni skarpt på fremtidens krav til affaldssortering for små og mellemstore virksomheder.
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved at tilmelde dig her: https://udviklingvejen.nemtilmeld.dk/759/ 

Til dig og din virksomhed

SMV:Vækstpilot - Ansæt en medarbejder med 50 % tilskud til løn.

Har din virksomhed brug for hjælp til omstillingsopgaver? Søg puljen og ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder.

SMV:Vækstpilot er for dig, der står med en omstillingsopgave og har brug for nye kompetencer i virksomheden.

På landsplan kan der ansættes 455 vækstpiloter.

INDHOLD
Kort fortalt; Du kan få nye kompetencer ind i virksomheden via en ny medarbejder – en såkaldt vækstpilot – som løser din konkrete omstillingsopgave. Fx inden for områder som digitalisering, grøn omstilling eller internationalisering.
 
TIDSPUNKT
Der er løbende mulighed for at ansøge om tilskuddet.

LÆS MERE
Du kan læse mere om, hvordan du kan søge om tilskuddet her.

SMV:Digital - Søg tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi.

SMV:Digital åbner løbende for tilbud, hvor du kan søge tilskud til privat rådgivning, investering i IT og teknologi eller få hjælp til at udvikle dine egne eller dine medarbejderes digitale kompetencer.

Det kan være indenfor e-handel, automatisering, digital sikkerhed - eller noget helt andet, der gør, at din virksomhed kan sætte turbo på vækst og udvikling.
 
INDHOLD
Gennem SMV:Digital kan du både søge om tilskudsvouchers, hvor rådgivningsforløbet bliver skræddersyet ud fra din virksomheds udviklingsprojekt og tilskudsvouchers indenfor et fast tema med et defineret forløb, som er tilrettelagt på forhånd.

TIDSPUNKT
Det er løbende muligt at ansøge om tilskud fra SMV:Digital.
 
TILMELDING
Du kan læse mere om, hvordan du kan søge om tilskuddet her.

Teknologisk Institut: Build 4.0 - digitalisering og implementering af ny teknologi.

Build 4.0 omfatter brugen af ny teknologi og digitalisering i bygge- og anlægsbranchen fx anvendelse af robotter, 3D printteknologi til fremstilling af materialer og konstruktionsdele samt udnyttelse af droneteknologi til opmåling og overvågning af byggepladser.

INDHOLD
Selvom konceptet er i sin opstart, så har branchen allerede nu gode eksempler "on display". Eksempelvis droner til at overvåge og opmåle bygninger, konstruktioner og byggepladser. VDC og VR til at bygge en bygning digitalt før den bygges fysisk.
 
TIDSPUNKT
Løbende mulighed for rådgivning.

TILMELDING
Du kan læse mere her.

Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse: Virksomhedsguiden.

Find vejledning og tilbud, der hjælper dig til at drive virksomhed på Virksomhedsguiden.

Virksomhedsguiden er en fællesoffentlig erhvervsfremmeplatform, som tilbyder viden og værktøjer til start, drift og udvikling af din virksomhed. På Virksomhedsguiden finder du desuden en lang række aktuelle events i dit nærområde.
 
INDHOLD
Virksomhedsguiden er en digital platform, hvor du også finder en oversigt over aktuelle tilbud, din virksomhed kan deltage i.
 
TIDSPUNKT
Det er muligt at benytte Virksomhedsguiden, når du har behovet.
 
TILMELDING
Se linkt til Virksomhedsguiden her.
 

FORCE Technology: Kurser i fødevaresikkerhed, fødevarekontaktmaterialer og hygiejnisk design.

FORCE Technology tilbyder kurser inden for fødevaresikkerhed.

INDHOLD
Biofilm og termoresistente kim i mejeribranchen.
Fødevarekontaktmaterialer.
Ledelsessystemer og audit.
Virksomhedstilpassede kurser.

TILSKUD
Du kan søge Dansk Fødevareakademi om tilskud.

TIDSPUNKT
Løbende optag.

TILMELDING
Du kan læse mere om netværksgruppemødet, og se hvordan du kan tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
MÅLGRUPPE
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage.

TIDSPUNKT
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00. Tilmelding via dette link.
 

Dansk Fødevareakademi: Workshop om at nå dine kunder online.

En stærk online tilstedeværelse giver mulighed for tættere kunderelationer og øget salg. 

INDHOLD
På denne workshop får I samlet virksomhedens eksisterende viden og data om kunderne, klarlagt jeres kunderejse og beskrevet jeres værdistrøm.

TIDSPUNKT
Onsdag 8. juni 2022 kl. 09:00 til 12:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 3. juni 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Bliv klogere på affaldssortering - viden om nye krav
Onsdag 15. juni 2022 kl. 07:45 - 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Kvalitets- og certificeringsnetværk
Onsdag 15. juni 2022 kl. 09:00 - 12:30 
Netværket er pt. fuldt booket.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 16. juni 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 16. juni 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 - 09:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet