Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

4 unge fra VBC i klimakonkurrence på TV 2

Allan, Alexander, Mads og Ida er gennem et skoleforløb på Vejen Business College fået en idé til en app med navnet Cleanerr. Med i konkurrence på TV 2. Fotokilde: Vejen Business College.

Tirsdag den 17. maj deltog 4 elever fra 1.g på Vejen Business College i udsendelse på TV 2 om Danmarks bedste klimaidé. Min idé - vores mission.

Allan, Alexander, Ida og Mads har gennem et skoleforløb fået en idé til en app med navnet Cleanerr. De unge vil udfordre skovsvineriet på en måde, hvor man får motion og styrket sammenholdet samtidig.

Appen Cleanerr har til formål at skabe overblik over, hvor meget affald du samler fra naturen. Appen fungerer ved, at man skal vælge, hvilken type samler man er, og derefter samler appen overblikket over hvor meget affald, man har samlet. Herefter har appen 4 forskellige funktioner.

Jeg bliver så glad over, at der kommer 4 unge mennesker ind, som tænker vi vil fandme gøre en forskel”, siger Anders Morgenthaler, der er tegner, filminstruktør og grøn iværksætter. Anders Morgenthaler udtrykte, hvor stolt han var over, at de 4 unge gymnasielever går ind i klimakampen, og han gav dem et kæmpe stort ja til idéen, og en tegning som du kan se til højre.
 
Jeg tror altså, at I har fat i noget, og når jeres app er færdig, så vil jeg bare spørge om jeg må få lov til at være med, og være med til at skyde det i gang”, sagde Puk Elgaard, tv-vært og naturentusiast, der også sagde kæmpe ja til idéen.

I har en idé, I har et håb også har I også en klar en mission. Det gør mig ikke så meget, at I ikke er helt vildt langt i den konkrete udvikling af jeres idé. Så det bliver et klart ja fra mig”, siger Selma De Montgomery, klimaaktivist og gymnasieelev.

Jeg syntes at I gjorde det sindssygt godt, så det bliver et ja”, sagde Claus Meier, madentreprenør, der arbejder med grøn omstilling i sin virksomhed og i en række danske kommuner.
 
Hvis jeg skal vurdere jeres idé op mod de andre idéer, vi har set her, så bliver det et ja til ideen, men et nej til at I skal gå videre i programmet her”, sagde Tommy Ahlers, iværksætter, investor og tidligere minister. 
Gruppen bag appen Cleanerr lige inden de skulle ind for at pitche for dommerne. Fotokilde: Vejen Business College.
 
Tommy Ahlers endte med at give de unge et halvt ja, fordi han syntes idéen er så god. Han opfordrede også gruppen til at tage idéen til entreprenørkonkurrencen Company Programme.
 
Cleanerr gik videre til afgørelsen, hvor det skulle besluttes, hvem der skulle med i den endelige finale, men de gik ikke videre, og det ændrer ikke på de 4 unge fik 4,5 flotte jaer, og vil arbejde videre med at udfordre skovsvineriet i Dannmark.
 
SE PÅ TV2 PLAY
Hvis du har abonnement på TV2 Play kan du finde udsendelsen med gruppen Cleanerr, der blev sendt 17. maj, derinde.

VEJEN KOMMUNE BAKKER OP
Vi oplever ofte udfordringer med affald, der er smidt i naturen, derfor kontaktede vi skolen for at få et møde sat op med gruppen, så vi kan høre mere om deres app”, fortæller Maiken Friis Krüger, Teknik & Miljø, Vejen Kommune. Hun håber, at mødet kan give sparring til begge parter.
 
 

Coffee4you nyt UdviklingVejen-medlem

UdviklingVejen byder velkommen til Vejen-virksomheden Coffee4you, der sælger og servicerer kaffemaskiner fra bl.a. Melitta og De Jong. Fotokilde: Coffee4you.

Vi byder stort velkommen til Kenn Erik Nielsen, der ejer virksomheden Coffee4you.

Kenn Erik Nielsen har været selvstændig i de seneste 25 år. Indtil 2019 drev Kenn virksomheden KE servicepartner, der primært solgte hvidevarer og kaffemaskiner. I 2019 startede han Vejen-virksomheden Coffee4you, der sælger og servicerer kaffemaskiner fra bl.a. Melitta og De Jong.

Mine kunder er B2B virksomheder primært i Syd- og Sønderjylland og på Fyn”, fortæller Kenn Erik Nielsen, der altid har fået sine kunder via "mund til mund-metoden".

Da jeg har arbejdet i kaffebranchen i mange år, så kender mange af mine kunder mig den vej igennem”, uddyber Kenn Erik Nielsen.

Kenn Erik fortæller, at han oplevet kunderne har et meget stort fokus på bæredygtighed. De vil vide hvor kaffebønnerne kommer fra, og hvordan hele værdikæden omkring produktionen er. Dette bæredygtighedsfokus imødekommer Kenn ved at sætte sig grundigt ind i de forhold, som både kaffebønnerne og de medarbejdere, der er med til at producere dem, arbejder under.

Kenn Erik holder af at arbejde alene i virksomheden. Sådan har det været i 25 år, og sådan vil det fortsætte med at være, fortæller Kenn Erik Nielsen. 

Jeg har meldt mig ind ved UdviklingVejen, fordi jeg ser medlemsskabet som en af de bedste veje til nye og gode kontakter til erhvervslivet i Vejen Kommune”, siger Kenn Erik Nielsen og fortsætter:
Kenn Erik Nielsen, Coffee4you, har altid fokus på hurtig service med kunden i centrum. Fotokilde: Coffee4you.

Indtil videre har jeg ikke deltaget ved nogle af UdviklingVejens mange spændende tilbud. Jeg glæder mig utrolig meget til at møde de andre UdviklingVejen-medlemmer og få udvidet mit netværk, hvor vi kan sparre med og hjælpe hinanden”.


LÆS MERE
Du kan læse meget mere om Coffe4you på virksomhedens Facebookprofil her.
 

Effektiv vej til rekruttering

Kontakt Touch Move for rekruttering af nye medarbejdere. Fotokilde: Pexels.

Mangler din virksomhed arbejdskraft? Så kontakt Touch Move, det er gratis!

Karl-Henrik Arendt, ejer af virksomheden Touch Move. kan være din vej til rekruttering.

Touch Move er en ny virksomhed, men vi har alle været flere år i branchen. Derfor har vi allerede et rigtig godt samarbejde med mange virksomheder. Virksomhederne har fundet ud af, at det er hurtigt og omkostningsfrit at rekruttere fra os", fortæller Karl-Henrik Arendt.
 
"Vores kursister kan starte i 4-ugers praktik først, hvis det giver mening for alle. Vi kender vores kursister, har erfaring med at ansætte – og laver derfor gode match. Alle virksomheder er velkomne til at kontakte os”, uddyber Karl-Henrik.
 
LÆS MERE
Kontakt Karl-Henrik Arendt på kha@tmov.dk for effektiv rekruttering.
Karl-Henrik Arendt fra Touch Move. Fotokilde: Touch Move.

UdviklingVejen og Touch Move samarbejder om at få jobsøgende i arbejde.

Du kan finde nye potentielle medarbejdere ved at følge med på UdviklingVejens hjemmeside. Her har vi oprettet en side, hvor du kan finde en liste over jobsøgende Vejen Kommune.
LINK TIL LISTEN
Du kan finde listen med jobsøgende her.

Innflow har tjek på affaldet

Udover at være indkøbsassistenter hos Innflow er Camilla Thomsen og Julie Jakobsen ansvarlige for virksomhedens affaldshåndtering. De har blandt andet benyttet de nye piktogrammer i deres kantine. Fotokilde: Vejen Kommune.

Nu skal Innflow´s affaldsdata benyttes til den årlige CSR rapport.

Tekstilvirksomheden Innflow i Vejen har siden 2013 konceptudviklet og designet strømper, undertøj samt forskellige private label accessories til alt lige fra dagligvarekæder og store fashion brands. Med god hjælp fra deres renovatør har de styr på, hvad de skal med deres husholdningslignende affald. En ny opgave, som alle virksomheder bliver pålagt pr. 31. december 2022.

Innflow kontaktede Vejen Kommunes affaldsteam for at få viden om, hvordan de skulle komme af med deres tekstilaffald, der primært er vareprøver, tekstiler til test og ødelagte tekstiler. Affaldskonsulent Anitta Strømgaard Poulsen fortæller, at Innflows arbejde er lige efter Miljøstyrelsens tjekliste:
 
• Innflow har udpeget to medarbejdere til at varetage virksomhedens affald.
• Medarbejderne har valgt en renovatør og fundet gode løsninger til deres affald.
• Kollegaerne vejledes om hvorfor det er vigtigt at sortere og hvordan.
• Der er valgt beholdere og skiltet med, hvad der må komme i de forskellige beholdere.

Innflow driver en ansvarlig og bæredygtig forretning. De har valgt at have fokus på tre af FN’s verdensmål, som de løbende måler på, derfor giver det god mening at have styr på affaldet. De tre mål er: 8 Anstændige jobs og økonomisk vækst, 12 Ansvarligt forbrug og produktion samt 13 Klimaindsats.
 
"Vi havde et godt møde og er blevet meget klogere på, hvad vi skal med vores tekstilaffald", fortæller Camilla og Julie fra Innflow.
Showroomet hos Innflow er fyldt med forskellige vareprøver. Fotokilde: Vejen Kommune.
 
GODE RÅD FRA VEJEN KOMMUNE
Vejen Kommune har følgende tips til Innflow:

• Udnyt muligheden for at købe adgang til genbrugspladserne.

• Udnyt jeres affaldsdata til jeres CSR rapport.

• Kig løbende i jeres restaffald og se, om I kan blive endnu bedre til at sortere affald.

• Måske kan institutioner udnytte jeres tekstilaffald til kreative opgaver.
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere om din virksomheds krav til affaldssoretering her.
 

Mere viden om krav til affaldssortering

Bliv klogere på affaldssortering og få mere viden om de nye krav, ved at deltage ved dette kommende arrangement. Fotokilde: Vejen Kommune.

Mangler du viden om de nye krav til affaldssortering? Kom med til Vejen Kommune og UdviklingVejens kommende arrangement 15. juni.

Vejen Kommune og UdviklingVejen stiller ved det gratis arrangement 15. juni skarpt på fremtidens krav til affaldssortering for små og mellemstore virksomheder.
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved at tilmelde dig her: https://udviklingvejen.nemtilmeld.dk/759/ 

Til dig og din virksomhed

Morgenmøde: Relationsdiagnose - Parterapi for virksomheder.

De seneste årtiers professionalisering af indkøbsfunktionen har haft et meget enøjet fokus på maksimering af konkurrenceintensiteten på forsyningssiden.

For mange salgsorganisationer har kundernes positionering af indkøb i en udpræget competitive gate-keepere rolle med udtalte mål at adskille leverandørerne fra de egentlige brugere skabt en forståelig og i mange tilfælde berettiget frustration.

INDHOLD
Men hvilken betydning har denne udvikling for udnyttelse af potentialet i de pågældende kunde-leverandør relationer, og hvordan kan salg bedst håndtere denne voksende udfordring? Er tendensen toppet, eller venter der mere af samme skuffe rundt om hjørnet?

Disse og sikkert mange andre relevante emner, diskuteres på morgenmødet på SDU i Kolding den 2. juni 2022.
 
TIDSPUNKT
Morgenmødet er 2. juni kl. 8:00-10:00. Syddansk Universitet, Universitetsparken 1, 6000 Kolding

LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.
 

We Build Denmark: Kompetenceudviklingsforløb ”Netværk for Forandringsledelse & Innovation”.

Byggebranchen er som bekendt under kraftig forandring. Nye krav om grøn omstilling er på vej, og digitale værktøjer bliver nødvendige for at optimere arbejdsprocesser og leve op til kravene om dokumentation. 

Kompetenceudviklingsforløbet går derfor under navnet ”Netværk for Forandringsledelse & Innovation” og som deltager får du følgende;

INDHOLD
Nyeste viden om tendenserne 
Branchespecifikt netværk 
Ledelsesmæssig indsigt i mekanismer
Værktøjer til god kommunikation
Aktiv inddragelse af dine medarbejdere
Konkrete eksempler
Cases på tværs af værdikæden.

TIDSPUNKT
 
I september 2022 igangsætter 3 regionale netværk, datoer ikke endelige endnu. 
 
TILMELDING
Du kan læse mere og se, hvordan du ansøger her.

Fit4Innovation: Fremtidens teknologier i din virksomhed: knowhow, praktiske eksempler og netværk.

Her kan du tage et kig på fremtidens teknologier, møde eksperter, lære praktiske eksempler at kende og netværke på tværs af grænser.

INDHOLD
Inspirerende foredrag
Praktiske eksempler fra projektregion
Knowhow og inspiration
Trends inden for teknologiske innovationer
Udveksling med tyske og danske eksperter
 
TIDSPUNKT
Onsdag den 1. juni 2022 fra kl. 14:30 til 19:00 i det nordfrisiske innovationscenter i Niebüll (Schmiedestraße 11, 25899 Niebüll).

TILMELDING
Du kan læse meget mere og tilmelde dig her.
 
 

FORCE Technology - Temadag: Om IoT, sensorer og hygiejne.

Med temaet 'IoT, sensorer og hygiejne' sætter Kompetencecenter for hygiejne, sundhed og produktsikkerhed fokus på muligheder for at opnå forbedret hygiejne via anvendelse af IoT og sensorer.

INDHOLD  
For at indsatsområdet bliver så tæt knyttet til branchernes behov som muligt, er det vigtigt at have en tæt dialog med brancher, der kan anvende outputtet fra kompetencecenteret.

TIDSPUNKT
Torsdag 2. jun 2022 kl. 9:00 - 16:00
 
TILMELDING
Du kan læse mere om netværksgruppemødet, og se hvordan du kan tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver anden torsdag.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter/virksomhed CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller er medlem af UdviklingVejens stærke erhvervs-netværk.


TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15:00 - 17:00 når der er booket en tid inden.
 
TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig her,
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
MÅLGRUPPE
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage.

TIDSPUNKT
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00. Tilmelding via dette link.

UdviklingVejen: Udvid dit netværk til fredagsnetværk i UdviklingsParken.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00. 

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage, når det passer ind i din hverdag.
 
TIDSPUNKT
Fredag 20. maj 2022 kl. 09:00 til 09:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 
 

Kommende arrangementer

Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 19. maj 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 19. maj 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 20. maj 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejen: Kvalitets- og certificeringsnetværk
Tirsdag 24. maj 2022 kl. 09:00 til 12:30
Netværket er p.t. fyldt op.
Bliv klogere på affaldssortering - viden om nye krav
Onsdag 15. juni 2022 kl. 07:45 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet