Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Créme Fresh er Årets Veganske Produkt

Vejen-virksomheden NATURLI´Foods´har skabt vinderproduktet Créme Fresh Dressing, der har opnået den fornemme titel som Årets Veganske Produkt 2022. Fotokilde: NATURLI´Foods.

Vejen-virksomheden NATURLI´Foods dressing Créme Fresh er kåret som Årets Veganske Produkt af Danmarks Veganske Forening.

Siden 2018 har Danmarks Veganske Forening givet en række veganske priser, og virksomheden NATURLI´Foods har flere gange vundet én eller flere af priserne. I år er ingen undtagelse, da Naturli´Foods produkt Créme Fresh Dressing er kåret som Året Veganske Produkt 2022.

Vi er ovenud stolte og ydmyge over, at Creme Fresh er kåret til Årets Veganske Produkt. Uden den fantastiske opbakning NATURLI’ Foods oplever blandt både forbrugere og samarbejdspartnere, ville det ikke være muligt at fortsætte med komme med nye, innovative plantebaserede produkter. Så af hjertet tak til for at give os denne anerkendelse, og tusind tak til dem, der stemte på os”, siger Naturli'Foods direktør, Henrik Lund.

Vinderproduktet Créme Fresh Dressing er 100 % plantebaseret og glutenfri, og står på hylderne i de store supermarkedskæder i Danmark: Nemlig.com, Coop og Bilka.
Danmarks Veganske Forening kårer Årets Veganske Priser med det formål at skabe opmærksomhed om og for at hylde nogle af de virksomheder, der har gjort en ekstra indsats for at fremme det kærlige og veganske budskab.
 
UDVIKLINGVEJENS ÅRSMØDE
Ved UdviklingVejens Årsmøde 2022 med generalforsamling i marts inspirerede Henrik Lund UdviklingVejens medlemmer med, hvordan Naturli’ Foods benytter bæredygtighed og den grønne omstilling som løftestang til at skabe en ny forretning, og om hvordan de forventer fødevarebranchens udvikling vil være de kommende 3-5 år.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om virksomheden NATURLI´Foods her.
 

FarmDroid ApS vinder fornem robotpris

FarmDroid ApS vandt torsdag i uge 18 DIRA - Dansk Robot Netværk Technology Award 2022. Fotokilde: FarmDroid.

FarmDroid ApS har vundet DIRA - Dansk Robot Netværk Technology Award 2022.

Dansk Robot Netværk, DIRA, indstiftede for år tilbage DIRA Teknologiprisen, og i forlængelse heraf ROBOTBRAG & DIRA Business 2022. I Forskerparken Fyn i Odense, var det i uge 18 tid til at offentliggøre den af de tre nominerede, der i år kan bryste sig af hæderen. 

"Den her teknologi taler direkte ind i noget, som er en del af danskernes DNA. Landbruget fylder stadig meget i Danmark, og den her robot kan være med til at sikre det i fremtiden. Det er også fantastisk, at teknologien bidrager til, at man kan dyrke og holde en mark ren uden brug af hænder og sprøjtegift", sagde dommerkomiteen, da de udnævnte FarmDroid til at være vinder af prisen.

"Det er en del af visionen for markrobotterne, at de medvirker til at gøre landbruget mere bæredygtigt og ikke mindst organisk", fortæller FarmDroid-direktør, Renè Jannick Jørgensen, om løsningen, der blev introduceret første gang i 2018, hvor den første robot blev solgt i Danmark. I 2021 var robotten afsat i det meste af Europa og Nordamerika, og i 2022 forventer virksomheden en fordobling af antallet, og indtog på yderligere markeder på verdenskortet.

FarmDroid FD20 er med solceller, og kan opsamle energi nok til at køre 24/7 og rense op på markerne, autonomt og fuldautomatisk. Udbyttet har således vist sig at være op til 40 % højere med robotterne end ved den hidtidige lugning, og da det samtidig er ubemandet, så er investeringen tjent hjem på halvandet år, ja i enkelte tilfælde, hvor der er afgrøder tre gange årligt, på under ét år, fastslår René Jannick Jørgensen.
René Jannick Jørgensen, CEO ved FarmDroid ApS. Fotokilde: FarmDroid.
 
"Løsningen kan iøvrigt følges via en App, der kan logge på robottens kamera, og give live-billeder af hvad den foretager sig samt markere, hvor den er nået til", fortæller René Jannick Jørgensen.

"Vi kan også bistå fra Vejen ved at følge den enkelte FD20-robot, og så sammenholde den med data fra øvrige, og på den måde rådgive om hvordan brugeren kan hæve sit udbytte samt servicere kunden i øvrigt", slutter René Jannick Jørgensen.

LÆS MERE
Du kan læse mere on Farmdroid, der også er én af UdviklingVejens medlemmer her.
 

Tilskud til udvikling af digitale kompetencer

Scagro A/S har et bredt sortiment af ingredienser til fremstilling af konfekturer, drikkevarer samt øvrige fødevarer bl.a. rålakrids. Fotokilde: Scagro A/S.

Scagro har fået tilskud fra Dansk Fødevareakademi til uddannelse i digital markedsføring og social selling.

Scagro A/S er en handels- og produktionsvirksomhed, der beskæftiger sig med salg til den danske fødevareindustri i form af konventionelle og økologiske ingredienser.

Scagro’s medarbejdere har været igennem et uddannelsesforløb, hvor organisationen har erhvervet sig nye digitale kompetencer. ”Kompetenceløftet har givet organisationen potentialet til, at vi nu kan løfte Scagro’s digitale salg og markedsføring på de digitale medier”, fortæller adm. direktør ved Scagro A/S, Christian Jensen og fortsætter:

Tidligere kom vi i kontakt med vores kunder via en traditionel direkte personlig kontakt (telefon, besøg og messedeltagelse). Men når vi skal have nye kunder, har vi behov for at optimere og udvikle alternative kontaktformer og marketingstrategier baseret på en øget digital tilstedeværelse”.

Det er Jacob Lysholt Nielsen fra Lightholt, der har uddannet Scagro’s medarbejdere inden for digital markedsføring. ”Vi har arbejdet intenst med, hvordan Facebook og Linkedin i dagligdagen kan benyttes som aktive markedsføringskanaler. Hvem de digitale kunder er, hvordan finder Scagro dem, og ikke mindst hvordan der skal interageres med online kunder”, fortæller Jacob Lysholt.

Uddannelsesforløbet har givet Scagro en direkte og anvendelig viden, så de nu kan navigere overordnet inden for digital markedsføring, og det potentiale der ligger her.
Direktør ved Scagro, Christian Jensen, med en klump rålakrids. Fotokilde: Scagro.
 
SCAGRO
Du kan læse mere om ét af UdviklingVejens medlemsvirksomheder Scagro A/S her.
 
VIL DU VIDE MERE?
Vil du høre mere om din virksomheds mulighed for at søge tilskud til udvikling og vækst?

KONTAKT
Lars Gadgaard eller Chalotte Tryk fra Dansk Fødevareakademi her.

BDO stiller op for Erhvervsvagten

BDO er én af de rådgivere, som bakker op om Erhversvagten, og giver gratis råd til iværksættere i Vejen Kommune. Fotokilde: BDO.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere bl.a. BDO, lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Erhvervsvagten er et tilbud til iværksættere i Vejen Kommune om gratis rådgivning fra advokater, revisorer og UdviklingVejen.
 
BDO støtter med juridisk rådgivning i Erhvervsvagten.
 
Hvorfor støtte BDO Erhvervsvagten?
"Vi synes, det er vigtigt at støtte op om det gode tilbud til nye virksomheder, så de nye iværksættere i Vejen Kommune kommer godt i gang med deres virksomhed", siger Frank Barrit, BDO.
 
Hvordan kan BDO hjælpe?
"Som rådgivere ved Erhvervsvagten er det typisk iværksættere fra helt nyopstartede virksomheder, vi møder. De har ofte praktiske spørgsmål til skat, moms, regnskab, bogføring mv.", slutter Frank Barrit.

Det er væsentligt for Vejen Kommunes fremtidige udvikling og vækst, at flere får lyst til at blive iværksættere. BDO bidrager til vækst og udvikling ved at være en del af det team, der hver uge tilbyder hjælp til helt konkrete spørgsmål, der ligger inden for områderne med revision, regnskab, skat og moms.
 
MÅLGRUPPE
- Iværksættere uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR-nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.
Frank Barrit, senior partner og statsautoriseret revisor ved BDO Fotokilde: BDO.

TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15.00 - 17.00. Husk at booke din tid inden.

BOOK TID
Se hvordan du booker en tid i Erhvervsvagten her: http://www.udviklingvejen.dk/vi-tilbyder/erhvervsvagten.aspx
 

Mød arbejdssøgende ukrainere i Job caféen

Nyt initiativ fra Jobcenter Vejen. Du kan nu møde ukrainske arbejdssøgende hver torsdag i Job caféen. Fotokilde: Vejen Jobcenter.

Du kan hver torsdag komme og møde jobsøgende ukrainerne og finde ud af, om kompetencer og kemi matcher, i Job caféen.

Jobcenter Vejen vil gerne på en nem og uhøjtidelig måde matche ukrainske ledige med virksomheder, der mangler arbejdskraft.

TIDSPUNKT
Job caféen gennemføres hver torsdag på Jobcentret, Søndergade 48 i Vejen mellem kl. 14:00 og 16:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig til Job caféen på tlf. 6118 1122 eller ved at sende en mail til rekruttering@vejen.dk
 
Hvis du som virksomhedsejer ønsker at tilbyde job til flygtninge fra Ukraine, kan du også henvende dig direkte til Vejen Jobcenters Rekrutteringsservice på denne mailadresse: rekruttering@vejen.dk
Vejen Jobcenters Rekrutteringsservice. Fotokilde: Vejen Jobcenter.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om det nye initiativ på Vejen Jobcenters hjemmesisde her.

1,7 mio. kr. til projekter af LAG Vejen-Billund

I den indeværende programperiode med LAG Vejen-Billund er sidste ansøgningsfrist i 2022 16. maj. Jytte og Roy Sørensen ejere af Holsted Kød, er én af de virksomheder, der har fået LAG-tilskud. Fotokilde: JV.

Næsten 1,7 mio. kr. blev uddelt til projekter i landdistrikterne af LAG Vejen-Billund

LAG Vejen-Billund har indstillet projekter til at modtage tilskud for næsten 1,7 mio. kr.. Projektet skal have betydning for udvikling af virksomheder og almennyttige projekter, som har betydning for de pågældende lokalsamfund.

489.494 KR. JELS VOLDSTED
Projektet vækst og nye arbejdspladser på Jels Voldsted omfatter en del af ombygningen af faciliteterne såsom grovkøkken og opvaskerområdet, tjenergang inkl. personaletoilet, rengøringsrum og -depot. Projektet omfatter også ombygning af toiletter og bad i forbindelse med fest-/arrangementslokaler og etablering af personalerum.
 
Ombygningen vil skabe både vækst og arbejdspladser på Jels Voldsted.

500.000 KR. HOLSTED KØD
Holsted kød ApS er en nyopstartet nicheproduktionsvirksomhed, med fokus på opskæring af kød, forædling, indpakning samt nytænkning og udvikling indenfor fremstilling af pølsemageri produkter (spegepølser, grillpølser, pålægsvarer) specielt inden for økologi, såvel også som konventionel. 
Holsted Kød ApS skal primært opskære oksekød, kvarte og halve slagtede kød kroppe som modtages fra slagterierne.
Det forventes af projektet vil bidrage til skabelsen af 3 arbejdspladser til at starte med. 
 
NÆSTSIDSTE ANSØGNINGSFRIST
I den indeværende programperiode med LAG Vejen-Billund er der næstsidste ansøgningsfrist i 2022 allerede her den 16. maj.

Har du et projekt, der skal skabe arbejdspladser på landet, så skal du ud af starthullerne nu. Det er næstsidste gang i 2022, at du kan søge LAG-midler.
 
Er du interesseret i en indledende snak om muligheder, så kan du kontakte turismekoordinator ved UdviklingVejen, Charlotte Hammer på mail ch@udviklingvejen.dk.
 
I forhold til bistand til indkredsning af projekt og praktisk omkring ansøgning skal du være i kontakt med LAG-koordinatoren.
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere om LAG Vejen-Billund her: https://www.facebook.com/lagvejenbillund/
 

Arrangement: Nye krav til affaldssortering

Bliv klogere på affaldssortering og få mere viden om de nye krav, ved at deltage ved dette kommende arrangement. Fotokilde: Vejen Kommune.

Mangler du viden om de nye krav til affaldssortering? Kom med til Vejen Kommune og UdviklingVejens kommende arrangement 15. juni.

Fra den 31. december 2022 er det et krav, at virksomheder sorterer deres husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger.
 
Reglerne skal sikre, at vi i højere grad sorterer affald. Mange virksomheder er godt i gang, men der er potentiale for forbedring. De nye regler kræver ændrede affaldsvaner.
 
Virksomheder, butikker, spisesteder og liberale erhverv skal sortere alt deres affald, dvs. også affald fra produktion, lagre med mere.
 
Vejen Kommune og UdviklingVejen stiller ved det gratis arrangement 15. juni skarpt på fremtidens krav til affaldssortering for små og mellemstore virksomheder.
TIDSPUNKT
Onsdag 15. juni 2022 kl. 07:45 til 10:30
 
STED
UdviklingsParken i Rødding og Rødding Genbrug.
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved at tilmelde dig her: https://udviklingvejen.nemtilmeld.dk/759/ 

Til dig og din virksomhed

Martinsen: Seminar om de økonomiske udsigter i en tid med krig, nedlukning af Kina og stigende inflation?

På seminaret har Martinsen Rådgivning & Revision inviteret cheføkonom, stifter og medejer i fondsmæglerselskabet Agrocura, Jens Schjerning, som på godt to timer kommer rundt om økonomien i verdenen.
 
TIDSPUNKT
Mandag 23. maj 2022, kl. 15:00-17:00 i Esbjerg.
Tirsdag 24. maj 2022, kl. 16:00-18:00 i Kolding.
Onsdag 25. maj 2022, kl. 15:00-17:00 i Vejen.

INDHOLD
Den finansielle cyklus og de realøkonomiske effekter sætter altid retningen på inflationen og renten, og har dermed stor betydning for udviklingen på både ejendoms- og aktiemarkedet. Jens Schjerning kan afsløre, at kigger vi forbi år 2022, ser det meget lysere ud.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere og tilmelde dig her.
 
 

Vejen Kommune: Udbudspanelet - få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen under navnet: UdbudsPanelet.

Her du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.

INDHOLD 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan og samhandel med Vejen Kommune.
 
TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem kl. 15:00 - 17:00, når du har booket tid på forhånd.
 
TILMELDING
Du kan læse mere om, hvordan du kan tilmelde dig her: http://www.udviklingvejen.dk/vi-tilbyder/udbudspanelet.aspx

Business Kolding, Erhvervshus Sydjylland og UdviklingVejen: Sådan finansierer du vækstrejsen.

Hvordan kan finansiering være vejen til at skabe fremtiden for ejerlederen - og hvornår er finansiering en hindring for vækst? Kom til mini-konference og bliv rustet til at håndtere fremtidens udfordringer.

Business Kolding, Erhvervshus Sydjylland og Udvikling Vejen inviterer, i samarbejde med CBS og SDU, ejerledere til et spændende møde, hvor du får den nyeste viden og konkrete værktøjer til at forbedre dit kriseberedskab og sikre finansielt overblik i virksomheden

Desuden får du mulighed for at komme med på European Wood Corporations vækstrejse, når direktør Brian Nielsen giver sin personlige ejerleder-beretning om at overkomme krise, sikre sund finansiering og komme styrket ind i fremtiden.

INDHOLD
Introduktion til nyeste værktøjer
Inspiration fra en spændende virksomhed
Nyeste viden fra dansk forskning
 
TIDSPUNKT
Vi glæder os til at se dig på SDU 7 juni kl. 8:30.

LÆS MERE
Du kan tilmelde dig her.
 

DR1:Søger iværksættere til 8. sæson af 'Løvens Hule'.

Nu kan du ansøge om at medvirke i næste omgang af ’Løvens Hule’.

Mangler din virksomhed penge for at nå nye højder? Har du en forretningsidé, som med den rigtige investor kan blive en solid forretning?
 
Eller har du allerede nu en eksisterende forretning, der tjener penge, men som kunne bruge en erfaren sparringspartner til at tjene endnu flere og måske blive en verdenssucces?

Så ansøg om at medvirke i en 8. sæson af DR1's programserie 'Løvens Hule'.

Et panel, der består af fem af Danmarks dygtigste og mest succesfulde erhvervsfolk og serie-investorer, vil i programmet vurdere, om netop din virksomhed er værd at investere i.
 
Er svaret ja, så vil én eller flere af Løverne investere deres egne penge i din virksomhed og hjælpe dig videre.

TIDSPUNKT
Ansøgningsfristen er søndag 22. maj 2022.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og se hvordan du ansøger her.
 
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Informationsmødet er til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed. Det er kun et par timer, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

INDHOLD
Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig.
 
Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

TIDSPUNKT
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved informationsmødet her,

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V).

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00. Fredag 12. august kan du møde Anni Matthiesen, MF (V)

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

TIDSPUNKT
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30 i UdviklingsParken i Rødding.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00. Tilmelding via dette link.

UdviklingVejen: Udvid dit netværk til fredagsnetværk i UdviklingsParken.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00. 

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage, når det passer ind i din hverdag.
 
TIDSPUNKT
Fredag 20. maj 2022 kl. 09:00 til 09:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.
 
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder til dig og din virksomhed.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 
 

Kommende arrangementer

UdviklingVejen: HR Netværk
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 12:00 til 15:00
Netværket er fyldt p.t. fyldt op.
UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 19. maj 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 19. maj 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 20. maj 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejen: Kvalitets- og certificeringsnetværk
Tirsdag 24. maj 2022 kl. 09:00 til 12:30
Netværket er p.t. fyldt op.
Bliv klogere på affaldssortering - viden om nye krav
Onsdag 15. juni 2022 kl. 07:45 til 10:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Anni Matthiesen, MF (V)
Fredag 12. august 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet