Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Spin-off skabte succes i en hård tid

Virksomheden VIGSØ A/S  startede i 2021 spin-off virksomheden Motor Stage Automation. Modgang vendt til succes. Fotokilde: Motor Stage Automation.

VIGSØ en af Danmarks førende udlejningsvirksom-heder af lys og LED produkter til eventindustrien startede i 2021 spinoff virksomheden Motor Stage Automation, som vendte modgang til succes.

Definitionen på en spin-off virksomhed er ny virksomhed, hvor iværksætteren var ansat i en eksisterende virksomhed i samme branche året før, spin-off virksomheden blev startet.

VIGSØ A/S blev de facto lukket ned i 2020 grundet Covid-19, da hele kundesegmentet blev lukket 100 % ned under nedlukningen. 2020 var et hårdt år, men ledelsen i virksomheden tog hurtigt en beslutning om arbejde sig ud af krisen.

Det massive arbejde med at komme igennem 2020 førte en masse ting med sig. Blandt andet startede vi 2 nye selskaber – en handelsvirksomhed, der primært sælger professionelt lys- og scenemateriel og spin-off virksomheden Motor Stage Automation, der har speciale i løft og bevægelige elementer til scene brug”, fortæller Christian Vigsø.

I Motor Stage Automation er der investeret massivt i udstyr, og lavet en co-operation med en australier med en dyb brancheerfaring, som man har bosat i Vejen.
 
Nu er der 100 % fokus på, at levere bevægelige sceneelementer til de største internationale kunstnere og produktioner i verden. Alt sammen for at skabe synergier for virksomhederne, så man kan vækste dem simultant på tværs af hinanden.

Vi har budt ind på det internationale Eurovision Song Contest 2022. Vi har fået nogle store ordrer i hus, som fortæller os, at der er plads på markedet til os. Vi er glade og stolte af, at vi forfulgte drømmen om at starte endnu en virksomhed i 2021”, siger Christian Vigsø.
Christian Vigsø, Motor Stage Automation. Fotokilde: Motor Stage Automation.
 
Desuden har Motor Stage Automation fået endnu en stor ordre i Saudi Arabien, hvor løftegrejet bliver brugt ude i et landskab med bjerge. En ordre, der skulle have kørt i kort tid, men som nu har kørt i 6 måneder.

LÆS MERE
Du kan læse mere om spinoff virksomheden Motor Stage automation her: https://motor-stage.com/
 
SPIN-OFF
Forskning viser, at det bedste afsæt for at klare sig godt som iværksætter er at starte en ny virksomhed inden for en branche, hvor man i forvejen var ansat.
 
Såkaldte spin-off-virksomheder, som er skabt med udgangspunkt i en allerede eksisterende virksomhed, klarer sig nemlig markant bedre end andre. Hele 12 % ekstra produktivitet bliver det til.

Spinoff skal øge jobskabelse og innovation

UdviklingVejen arbejder for at øge jobskabelse, innovation og etableringsrate i Vejen Kommune under navnet Spinoff "vejen til vækst".

Projektet er udsprunget af Vækststrategi 2025 med fokusområde på et øget antallet af iværksættere og vækstiværksættere. Motor Stage Automation er et eksempel på en Spin-off virksomhed.

Erhvervskonsulent ved UdviklingVejen, Ulrik Uhrskov, er projektleder på det nye Spinoff projekt, og det er ham du vil møde, når han opsøger vækstvirksomheder med uforløste forretningsideer.

Har du eller din virksomhed uforløste forretningsidéer, der med en medarbejder eller iværksætter kan spindes ud som ny vækstvirksomhed, så vil jeg gerne i kontakt med dig, fordi jeg via Spinoff-projektet kan hjælpe dig med at komme videre”, siger erhvervskonsulent UdviklingVejen, Ulrik Uhrskov.
 
Spinoff "vejen til vækst" udbydes i tæt samspil mellem Billund Erhverv og UdviklingVejen og støttes af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.
Ulrik Uhrskov, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen arbejder med Spin off. Fotokilde: UdviklingVejen.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Spinoff Vejen til vækst i din virksomhed her: https://llk.dk/cu8rxp
 
 

Akademikere skabte strategisk retning

BSV Krantilbehør havde i 2019 tilknyttet 2 cand.merc.-studerende, som medvirkede til virksomhedens strategiske retning blev idendificeret og klarlagt. De studerende fik 12 for den opgave, som de lavede i BSV Krantilbehør. Fotokilde: BSV Krantilbehør.

BSV Krantilbehør A/S har haft 2 akademikere tilknyttet virksomheden. Samarbejdet skabte værdi for både studerende og virksomhed.

Undersøgelser viser, at akademikere kan medvirke til at skabe vækst i små og mellemstore virksomheder ved at stille skarpt på dokumentation, systematisering og optimering af processer, produkt-, markeds- og forretningsudvikling samt som sparringspartnere for ledelsen i den enkelte virksomhed.

UdviklingVejen har spurgt den lokale virksomhed BSV Krantilbehør om satsningen på at tilknytte 2 studerende fra en højere uddannelse bar frugt, og svaret er et højt og rungende ja – helt utrolig meget.

BSV Krantilbehør havde i 2019 2 akademikere tilknyttet virksomheden, som et led i de studerendes afsluttende del af kandidatuddannelsen cand. merc.
 
De studerende lavede et godt kompendie under emnet strategisk internationalisering. Et dybdegående casestudie, som BSV Krantilbehør efterfølgende har fået det fulde ejerskab til.

Både mens de studerende var hos os i BSV Krantilbehør, og i høj grad også efterfølgende er det kommet mangefold tilbage til os, at vi takkede ja tak til at være en del af de studerendes afsluttende projekt”, fortæller Flemming Jensen, der er medejer og direktør af BSV Krantilbehør.

De studerende har medvirket til at give BSV Krantilbehør et konkurrencemæssigt løft,
Kigget på forretningsmodelen med tredjemandsøjne, og stillede os nogle spørgsmål, som vi aldrig nogensinde havde stillet sig selv, fordi driften var vores primære fokus”, uddyber Flemming Jensen.

De 2 cand.merc.-studerende fik også lov til at kontakte 4 af BSV Krantilbehørs danske og 4 internationale kunder, og her fik de adgang til viden om kunderne, som efterfølgende har været med til at skabe stor værdi for vores virksomhed strategiske retning”, 
Flemming Jensen (tv.) og Allan Richardy, indehavere af BSV  Krantilbehør i Vejen. Fotokilde: BSV Krantilbehør.
 
Ifølge Flemming Jensen var tiden, som det tog af have de studerende, givet fantastisk godt ud for BSV Krantilbehør. Nu ved de præcis hvilken strategisk retning, virksomheden skal, hvilke kunder de går efter og på hvilket marked.
 
Alle virksomheder burde gøre brug af muligheden for at have studerende. Vi er mere end åbne for et sådan samarbejde i fremtiden, om det så er en 6. klasses elev, en ingeniørstuderende eller en helt tredje”, slutter Flemming Jensen.
 
FAKTA
BSV Krantilbehør blev grundlagt i 1960 af brødrene Flemming og Helge Schelde i Vejen, hvorfra navnet BSV stammer - Brødrene Schelde Vejen.

BSV Krantilbehør tilbyder et stort udvalg af kvalitetsprodukter til entreprenører, betonindustri, byggemarkeder, industrivirksomheder og Waste To Energy-sektoren. Derudover tilbyder virksomheden at udføre eftersyn og service på det løftegrej, løfteværktøj og kranudstyr, som kunderne har købt hos BSV Krantilbehør.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om BSV Krantilbehør her: https://www.bsv.dk

Indstilling til Akademikerprisen

Akademikerprisen skal synliggøre de vækstmuligheder, der er i at ansætte akademikere. Akademikernes A-kasse uddeler prisen én gang om året.

Akademikerprisen er en erhvervspris, hvor de små og mellemstore virksomheder (SMV), som med ansættelsen af akademikere har skabt resultater. 
 
Baggrunden for prisen er den gevinst, det er for SMV'ere i at ansætte akademikere.
 
Analyser viser, at det at ansætte en højtuddannet skaber flere arbejdspladser, vækst og større chance for, at virksomheden overlever.
DEADLINE FOR INDSTILLING
Deadline for indstilling til Akademikerprisen er 16. maj 2022.

LÆS MERE
Du kan læse mere om, hvordan du kan indstille en virksomhed til Akademikerprisen her: https://llk.dk/2dwfa5
 

Walltec A/S nyt UdviklingVejen-medlem

Vi byder velkommen til Lennart Vig, direktør ved Walltec, som er leverandør af facadebeklædning  i et meget robust materiale. Fotokilde: Walltec.

Vi byder velkommen til Lennart Vig, direktør ved Walltec A/S i Bække.

Virksomheden Walltec A/S er leverandør af facadebeklædning i et meget robust materiale, som via sin styrke og flexibilitet sikrer et perfekt resultat hver gang. Facadebeklædningen er nem at montere, fleksibel og stærk, hvilket betyder, at pladen er så godt som umulig at knække eller skrue i stykker.

Walltec A/S er B2B leverandør til en bred palette af de største danske byggemarkeder, b.la. leverer Walltec A/S til Davidsen, XL Byg, Stark og Bygma.

I følge Lennart Vig har mange håndværkere og arkitekter fået øjnene op for Walltec. Da Walltec’s produkter er nemme at arbejde med, og er det perfekte valg til facadebeklædning.
 
I modsætning til mange konkurrerende produkter inden for facadebeklædning er Walltec’s produkter helt igennem vandafvisende. Derfor er det ikke nødvendigt at prime ender og kanter.

I dag er der stort fokus på arbejdsmiljø og sikkerhed på arbejdspladserne, og der gøres meget for at minimere skader inden for de håndværksmæssige fag. Blandt andet bliver reglerne for, hvor meget en person må løfte, stadig strammere", fortæller Lennart Vig.
 
"Derfor har vi i udviklingen af Walltec facadebeklædning, lagt stor vægt på at udvikle et så let produkt som muligt uden at gå på kompromis med kvalitet og styrke”, uddyber Lennart Vig.
Lennart Vig, Walltec. Fotokilde: Walltec.
 
Virksomheden Walltec er en ejerledet virksomhed med 4 ansatte samt tilknyttet eksternt lagerpersonale.

Lennart Vig kommer fra Bække, hvor han driver 3 virksomheder fra adressen på Nørregade.

"Jeg har meldt mig ind ved UdviklingVejen for at få sparring med andre lokale virksomheder samt muligheden for deltagelse i aktiviteter og arrangementer", slutter Lennart Vig, der ser frem til at møde netværket omkring UdviklingVejen.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om UdviklingVejens nye medlemsvirksomhed Walltec A/S her: https://walltec.dk/
 

Forbedring af affaldshåndtering

Fødevareproducenten Cervera A/S har øget fokus på affaldshåndtering. Vejen Kommune på besøg for at give sparring og hjælp. Fotokilde: Vejen Kommune.

Cervera hilser tjekliste, piktogrammer og muligheder for renovatører velkommen.

En af kommunens ældste fødevareproducenter, Cervera A/S, der ligger ved Sdr. Hygum, er netop blevet IFS certificeret - en international standard til vurdering af produkt- og procesoverholdelse i forhold til fødevaresikkerhed- og kvalitet.
 
Næste fokusområde er miljø og affald. Derfor var det meget belejligt, da Vejen Kommune aflagde virksomheden et besøg.

Cervera er godt på vej i forhold til at håndtere deres forskellige typer af affald, der typisk er emballager som pap, glas, metal og hård plast. De er begyndt at kigge på deres emballering og har allerede droppet polyethylen, så de kun anvender pap, når de pakker deres produkter til videresalg.

Når Cervera integrerer noget nyt, er det vigtigt for ledelsen, at alle medarbejdere nikker ja til at være med på det. Derfor skal de også inddrages i opgaven.

"Vi er klar over, at vi ikke sorterer optimalt i dag. Derfor er vi meget åbne for at få hjælp, og det er dejligt, at vi får et lille skub til at komme i gang med at sortere bedre", fortæller Jens Wilsby, der er direktør i Cervera.
 
Anitta Strømgaard Poulsen, der er affaldskonsulent i Vejen Kommune, anbefalede Cervera at udpege en person, der kan være ansvarlig for deres affald.
 
Derefter skal Cervera kortlægge de forskellige typer af affald samt tage en snak med en renovatør om, hvordan og hvor ofte de skal have afhentet affald.
 
Anitta Strømgaard Poulsen, affaldskonsulent i Vejen Kommune. Fotokilde: Vejen Kommune.

"Det er en god idé, at Cervera får de nye piktogrammer på alle deres affaldsbeholdere og containere både i personalerum, produktion og på lageret", fortæller Anitta Strømgaard Poulsen. Det gør det nemmere for alle at sortere.

I 2025 træder der nye regler i kraft om producentansvar for emballage. Derfor anbefales det, at fødevareproducenter begynder at tænke affaldshåndtering og piktogrammer ind i deres produkter og etiketter fremadrettet.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om de nye krav for affaldsortering i virksomheder her: http://www.udviklingvejen.dk/vi-tilbyder/goer-din-virksomhed-baeredygtig.aspx

Til dig og din virksomhed

Solar School: Klimaregnskab & handlingsplaner.

Giver den grønne omstilling mening for dig og din virksomhed? Det er på alles læber, men hvor mange ved egentlig helt hvorfor, hvordan og hvad skal de foretage sig?

INDHOLD
Hvis du kan genkende dig selv i ovenstående, så bør du overveje at tilmelde Solar Schools kursusprogram i Klimaledelse og Klimaregnskab.

Kurserne er det rette skub til at komme igang eller videre med jeres strategi og handlinger indenfor bæredygtighed og grøn omstilling.
 
MÅLGRUPPE
Ledere og medarbejdere i små og mellemstore virksomheder, som har med det daglige ansvar for virksomhedens klimaregnskab og tilhørende klimahandlingsplaner.
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads her,
 

SMV:Vækstpilot: Ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til lønudgifter.

Har din virksomhed brug for hjælp til omstillingsopgaver? Søg puljen og ansæt en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder.

INDHOLD 
Igennem puljen kan du søge om 50 % tilskud til løn (max 15.000 kr./mdr.). i op til 6 måneder til ansættelse af en vækstpilot. På landsplan kan der ansættes 455 vækstpiloter.

Kort fortalt; Du kan få nye kompetencer ind i virksomheden via en ny medarbejder – en såkaldt vækstpilot – som løser din konkrete omstillingsopgave. Fx inden for områder som digitalisering og grøn omstilling.
 
TIDSPUNKT
Puljen er åben for ansøgninger nu.
 
TILMELDING
Du kan læse mere om, hvordan du ansøger her https://llk.dk/72fo0o
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

Informationsmødet er til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed. Det er kun et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

INDHOLD
Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig. Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

TIDSPUNKT
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved informationsmødet her,

Kunstbulancen: Tilbyder din virksomhed kunstoplevelser.

Din virkomhed kan bestille GRATIS opera-øjeblikke  for dine medarbejdere. Kunstbulancen vil arrangere korte besøg på 5-10 minutter hos erhvervslivet i din by og give lidt opmuntring til medarbejderne, det kan evt. være i frokostpausen.

INDHOLD
GRATIS opera-øjeblikke kan ske ved kontorer, fællesrum, eller i gården udenfor. 
 
TIDSPUNKT
Onsdag 31. august kl. 12:00 - 16:00.
 
TILMELDING
Hvis du vil have besøg af Kunstbulancen, skal du ringe på tlf. 2466 7913.

 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Betina Ebbesen Schmidt, BEKOM.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00. Fredag 29. april får vi besøg af Betina Ebbesen Schmidt, som har firmaet BEKOM.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage, og høre Bettina Ebbesen fortælle om markedsføring og kommunikation til små og mellemstore virksomheder.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.

TIDSPUNKT
Fredag 29. april 2022 kl. 09:00 til 09:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi holder dig opdateret med mulighederne for kompetenceløft til fødevarebranchen samt finansieringen heraf.
 
Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder.

Dansk Fødevareakademi har tre tilskudsmuligheder. 

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk med Betina Ebbesen Schmidt, BEKOM
Fredag 29. april 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 5. maj 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 5. maj 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 6. maj 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Workshop: Nå dine kunder online
Torsdag 12. maj 2022 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet