Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Anerkendte husfirmaer vælger Vejen

Det er et halvt år siden, at byggefirmaerne begyndte at bygge udstillingshusene. Nu står de klar og der er åbent hus hele påsken  Fotokilde: EDC Kronholm & Slangerup.

Velansete typehusfirmaer bygger udstillingshuse i forbindelse med EDC Kronholm & Slangerups udstykning på Poul la Cours Vej i Askov.

Det er EDC Kronholm & Slangerup, der ejer udstykningen, der består af 84 byggegrunde i forskellige størrelser. På nuværende tidspunkt er der 30 grunde tilbage, så salget må siges at være gået ganske udmærket, eftersom det kun er et år siden, at salget startede, vurderer Ole Kronholm.

Det går faktisk så godt, at ejendomsmæglerne har taget initiativ til et nyt tiltag i forbindelse med udstykningen, nemlig at tiltrække i alt fem typehusfirmaer til at bygge udstillingshuse i området, så folk, der er interesserede, også får muligheden for at få inspiration til deres nye drømmehus.

Det er første gang, det sker i Vejen Kommune. Vi er utrolig glade og stolte over, at så velansete typehusfirmaer vil samarbejde med os”, uddyber Ole Kronholm.

I første omgang står tre typehuse klar til udstilling - fra Milton, Alterna Huse og fra Hybel. Senere kommer også Eurodan Huse og det lokale Bo Plan til med deres huse.

Noget af det, som kendetegner den nye udstykning er, at de attraktive fællesarealer. Vejen Kommune har lavet cykelstien, der går lige igennem området. Langs cykelstien har vi samlet legepladser og aktivitetsområder. Der er også plantet et frugtbånd (en række frugttræer) langs den sti, der går fra nord gennem området, og der bliver opstillet bord-bænke-sæt”, fortæller Lars Slangerup, medindehaver af EDC Kronholm & Slangerup.
 
Ejendomsmæglerfirmaet har brugt 1,5 mio. kr. på legeplads, multibanen og en aftale med legepladsfirmaet Blaabjerg Leg, der tager sig af at vedligeholde legeredskaberne de første tre år.
Indehaverne af EDC Kronholm & Slangerup, Ole Kronholm, til venstre, og Lars Slangerup. Fotokilde: Jyske Vestkysten.
 
Det er meget vigtigt for os, at vi aflevere et område, som vi kan være stolte af og stå på mål for – også i fremtiden”, slutter Lars Slangerup.

ÅBENT HUS
Der er åbent hus I udstillingshusene for alle interesserede hele påsken.

• Skærtorsdag 14. april: kl. 12:00-16:00
• Langfredag 15. april: kl. 12:00-16:00
• Påskedag 17. april: kl. 12:00-16:00
• 2. påskedag 18. april: kl. 12:00-16:00
 
Efter påske vil der være åbent hus hver søndag fra kl. 14:00-16:00. 

LÆS MERE
Du kan læse mere om byggegrundene på Poul la Cours Vej i Askov her.
 

Jels Vikingespil søsætter ny helhedsplan

Vikingespillet i 2022 hedder Danemordet og første spilledag er fredag 1. juli. Det er Janus Lynggaard til højre. Fotokilde: Jels Vikingespil.

Publikumsoplevelsen ønskes forbedret samtidig med bedre rammer for de frivillige.

Med et kano- og kajakverdensmesterskab i 2023 og et 50-års jubilæum i udsigt i 2026 har Jels Vikingespil været igennem en række grundige overvejelser om udvikling af friluftsteatrets fysiske indretning. En ny helhedsplan er ved at blive søsat.
 
Sigtet er at lave en endnu bedre publikumsoplevelse – helt ude fra bilen og ind til siddepladsen ved friluftsscene. Samtidig laves bedre rammer for de mange frivillige foran, bag og på scenen.

Med vores nye helhedsplan har vi skabt overblik over mange ønsker. Vi har samlet de store drømme i en samlet plan, som nu bliver kompasset på udviklingen af de fysiske rammer”, siger Janus Lynggaard, der er formand for Jels Vikingespil.

Vikingespillet har mange forskellige interessenter både ”internt” i foreningen og eksternt. Det er en habil ledelsesopgave at lede 500 frivillige og samtidig skabe vækst og udvikling på mange fronter. Udviklingen af de fysiske rammer er en del af ambitionerne for et større og bedre vikingespil.
Helhedsplanen giver vores samarbejdspartnere – f.eks. kommunen og naboer - et indblik i vikingspillets drømme for friluftsteatret. Dermed håber vi, at kunne gennemføre større forandringer, end hvis vi kommer med ideerne drypvis. Samtidig giver det også foreningen/virksomheden Jels Vikingespil retning på de indre linjer - i bestyrelseslokalet, sammen med vores professionelle og sammen med vores mange frivillige.” slutter formand Janus.

Til 2022 er ønskerne et nyt informations- og billethus ved hovedindgangen, lys på pladser og stier samt en græsningsaftale til deltagende heste.

LÆS MERE
Læs mere om Jels Vikingespil her.
 

Nye containere til træ på genbrugspladserne

Ny containere til "Indendørs træ” på genbrugspladserne i Brørup, Rødding og Vejen. Fotokilde: Vejen Kommune.

Møbeltræ kan genanvendes og indgår i produktion af nye spånplader til byggeriet og møbelindustrien.

Der sker løbende ændringer på området affald og genbrug. Blandt andet er der kommet en ny container "Indendørs træ”, så fremover finder du tre forskellige containere til træ på genbrugspladserne i Brørup, Rødding og Vejen.
 
"Vi skal være endnu bedre til at genanvende affald i Vejen Kommune, og derfor har vi lavet en aftale med Norreco, der modtager fraktionen ”indendørs træ”, fortæller Søren Cæcar Jensen, der er driftsleder i Vej, Park og Genbrug.

AFLEVER I DEN NYE CONTAINER
• Køkkenelementer
• Reoler og andre møbler
• Spånplader
• OSB Plader
• Træ med lak, lim og maling
• Laminat gulve og plader

Når træet er indleveret, kontrolleres det grundigt, før det neddeles. I processen tages rutinemæssige prøver for at sikre, at det neddelte træ overholder de modtagekrav, det skal overholde for at kunne blive genanvendt. Metaldele som hængsler, greb, søm og skruer frasorteres med en magnet - efter at træet er neddelt og bliver herefter anvendt til nye metaller. Herefter afsættes det til danske spånpladeproducenter, hvor det indgår i produktionen af nye spånplader til byggeriet og møbelindustrien.
Grafik: Vejen Kommune.
 
De to andre containere er til henholdsvis ”indendørs umalet træ” så som lægter, spær, paller og emballagetræ samt til ”udendørs træ”, der også betegnes imprægneret træ fx legeredskaber, havehegn og stakit, carporte og redskabsskure, telefonmasker og jernbanesveller.

Køb abonnement til genbrugspladserne
Husk, at du kan tilmelde dine erhvervskøretøjer til genbrugspladserne. Når din virksomhed er tilmeldt en af ordningerne, kan du benytte genbrugspladserne på samme vilkår som private borgere.

BESTIL ABONNEMENT
Du kan bestille abonnement eller enkelttur til genbrugspladserne her.

Informationsmøde for iværksættere 17. maj

Drømmer du om at springe ud som iværksætter? Så holder UdviklingVejen 17. maj informationsmøde for dig. Fotokilde: IVER.

Skal du med næste gang UdviklingVejen afholder Informationsmøde til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed?

Det er kun et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig. Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang.
Du har mulighed for at stille spørgsmål, der er konkrete i forhold til din specifikke situation under mødet.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 17. maj 2022
kl. 19:00 til 21:30
UdviklingsParken i Rødding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig informationsmødet her.

Til dig og din virksomhed

Interreg Deutschland - Denmark: How to find skilled workers?

Har du brug for, men udfordringer med at finde kvalificeret arbejdskraft til din virksomhed?
 
Så deltag i konferencen HOW TO FIND SKILLED WORKERS. Her kan du få aktuel inspiration til at tiltrække kvalificeret arbejdskraft fra udlandet.

INDHOLD
På konferencen hører du om værktøjer, der kan anvendes i forbindelse med rekruttering af faglært arbejdskraft inden for EU, tiltrækning og fastholdelse af medarbejdere, tiltag til employee branding, marketing og fastholdelse hos små og mellemstore virksomheder og initiativet Projekt Talent To Denmark.
 
TID & STED
Tirsdag 26. april 
Kl. 09:30 – 11:30
 
Online via. Zoom – Link bliver tilsendt på mail.
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads her,
 

Aarhus Universitet: Invitation til projektsamarbejde.

Som en del af 5. semester på Elektronik- og Elektrisk Energiteknologi ingeniøruddannelsen ved Aarhus Universitet i Herning, skal de studerende løse en konkret aftalt opgave for en virksomhed.

Ligger din virksomhed inde med en eller flere opgaver, I ikke selv har tid til at lave, har I nu mulighed for at indsende jeres projektbeskrivelse(r). Emneområdet kan være elektronik, software, reguleringsteknik, energioptimering, energisystemer, PLC, interaktionsdesign m.v.

PROJEKTFORLØBET
De studerende arbejder på deres virksomhedsprojekt fra mandag i uge 35 til og med uge 51, hvorefter de eksamineres i januar 2023. Projektet vil typisk blive udført af et team bestående af tre studerende.

Som virksomhed har I alle projektrettigheder, og der vil blive lavet en fortrolighedsaftale.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

UdviklingVejen: Skab succes gennem strategiarbejde - online arrangement.

Vi zoomer ved arrangementet ind på strategiarbejdet i danske organisationer med Strategic Management Lab fra Aalborg University Business School.

Du vil ved dette arrangement få et indblik i den nyeste viden om strategiarbejde - fra udvikling til implementering.

INDHOLD
På baggrund af en national undersøgelse af strategiarbejde i danske organisationer med over 2.000 besvarelser fra både topledere, mellemledere og medarbejdere, zoomer Strategic Management Lab, Aalborg University Business School ind på potentialer og udfordringer i strategiarbejde.

For hvad skal der til, for at strategiarbejde skaber succes?
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 26. april 2022 kl. 09:00 til 11:00.
 
TILMELDING
Du kan sikre dig en plads ved arrangementet her,

Erhvervshus Sydjylland: SMV:Vækstpilot.

Har din virksomhed brug for hjælp til omstillingsopgaver?
 
Så kan du søge puljen SMV:Vækstpilot, om tilskud til at ansætte en ny medarbejder med 50 % tilskud til løn (max. 15.000 kr./mdr.) i op til 6 måneder. 
 
En vækstpilot er en ny medarbejder, som inden ansættelse skal være registreret ledig og have en uddannelse (fra faglært til akademiker).

SÅDAN GØR DU
Har din virksomhed en konkret omstillingsopgave, kan du begynde på ansøgningen. I ansøgningen er det vigtigt, at du beskriver følgende:

Virksomhed og produkt/service.

Omstillingsopgaven, så man kan se, at der er tale om en ny og anderledes aktivitet, der kræver nye kompetencer i virksomheden.

Beskriv vækstpilotens arbejdsopgaver på en måde, som kan kopieres over i en ansættelseskontrakt.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten, hvor lokale virksomheder og iværksættere kan få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 5. maj 2022
Kl: 15.00 - 17.00 når du har booket tid inden.​
 
TILMELDING
Du kan læse, hvordan du kan tilmelde dig her.
 

LAG Vejen-Billund: Infomøde om LAG 2023-2027 og generalforsamling.

På informationsmødet vil de tilstedeværende beslutte, om der skal etableres en ny LAG i det geografiske område.
 
TIDSPUNKT
Mandag 25. april 2022
Kl. 17.00
 
HVOR
Skovpavillonen, Vestergade 23, 6670 Holsted.
 
TILMELDING
Tilmelding senest 20. april til Merethe Juul ved at sende e-mail med navn, adresse, telefon og e-mail til lagvejenbillund@gmail.com.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med Betina Ebbesen Schmidt, BEKOM.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9:00. Fredag 29. april får vi besøg af Betina Ebbesen Schmidt, som har firmaet BEKOM.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage, og høre Bettina Ebbesen fortælle om markedsføring og kommunikation til små og mellemstore virksomheder.
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.

TIDSPUNKT
Fredag 29. april 2022 kl. 09:00 til 09:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi holder dig opdateret med mulighederne for kompetenceløft til fødevarebranchen samt finansieringen heraf.
 
Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder.

Dansk Fødevareakademi har tre tilskudsmuligheder. 

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Skab succes gennem strategiarbejde
Tirsdag 26. april 2022 kl. 09:00 til 11:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med Betina Ebbesen Schmidt, BEKOM
Fredag 29. april 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 5. maj 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 5. maj 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet