Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Frisesdahl modtog Erhvervsprisen 2022

Direktør ved UdviklingVejen, Ulrik Kragh, lykønsker modtagerne af Årets Erhvervspris, Hans Jørgen- og Niels Peter Frisesdahl. Fotokilde: UdviklingVejen.

Entreprenør Hans Frisesdahl A/S modtog i går aftes UdviklingVejens Erhvervspris 2022.

Entreprenør Hans Frisesdahl A/S modtog UdviklingVejens Erhvervspris 2022 med baggrund i virksomhedens:

Kreative evne til at finde praktiske løsninger, der bidrager til effektiv miljøoprensning og afværgeforanstaltninger ved større forureninger.
 
Inspirerende ledelseskultur med fokus på sundhed og trivsel samt, at medarbejderes bidrag og ansvar anerkendes og italesættes.

Stærke resultater, der geninvesteres i mennesker, maskiner og udvidelse af virksomhedens faciliteter.

Entreprenør Frisesdahl blev etableret i 1958 af Hans Frisesdahl, og drives i dag af Hans Jørgen og Niels Peter Frisesdahl, der overtog det sidste af virksomheden i 2014. Entreprenørfirmaet er let genkendeligt på byggepladser og vejene med sin karakteristiske grønne farve suppleret med den gule og orange stribe.

Farven blev valgt lidt ved en tilfældighed, da Hans Frisesdahl skulle male en kompressor, der trængte til at blive frisket op. Det var nok en billig ”fejlblanding” ved farvehandleren, og Hans fik ikke meget ros for den i starten. Ikke desto mindre er farven i dag et meget genkendeligt bidrag til Entreprenør Frisesdahls brand, og understøtter miljøopgaverne, der i dag er et væsentligt forretningsområde.

Niels Peter og Hans Jørgen har videreudviklet entreprenørvirksomheden, så den i den i dag står på 2 primære ben. Det traditionelle entreprenørarbejde i en radius af 50 km fra Vejen, hvor kunderne typisk værdsætter Frisesdahls medarbejderes stolthed over at lave et ordentligt stykke arbejde.

Frisesdahl forsøger at opnå konkurrencefordel ved at have gode og moderne maskiner og grej, der udvælges sammen med medarbejderne. Der er fokus på at beherske nicher, hvor erfaring, maskiner og medarbejdere giver en konkurrencefordel.
 
En af disse nicher er miljøoprensningsopgaver, hvor Frisesdahl har fået et image som en troværdig samarbejdspartner, der kan hjælpe med at finde praktiske og effektive løsninger, når grundvand trues af forskellige forureninger. 
Hos Frisesdahl er det en god dag, når kunderne involverer dem i vanskelige opgaver, og de vælges på baggrund af deres renommé samt de kreative løsningsforslag, der måske i første omgang ikke nødvendigvis er billigst, men på den lange bane bedst. Eksempler på sådanne opgaver er grundvandsbeskyttelse flere steder på Sjælland og ikke mindst oprydningen efter minkgravene i 2021.

Når Frisesdahl har opbygget dette renommé og får sådanne opgaver, bunder det også i en inspirerende måde at tænke ledelse på. Hos Frisesdahl har alle et ansvar. Man er Sagsansvarlig, Udførelsesansvarlig eller Medansvarlig for at opgaverne løses, så man er stolt af at overdrage slutproduktet til kunden. Denne måde at italesætte hver enkelt af de 140 medarbejders betydning giver en fælles ånd og stolthed for arbejdet.

Der bliver skabt stærke resultater hos Frisesdahl, hvor sidste års regnskab sluttede med en bundlinje på lige over 20. mio. kr. Disse resultater giver muskler til at styrke virksomheden til fremtiden, og der er på Estrupvej planer for yderligere tilbygning af 3 haller med samlet 3.750 m2. Planen er at skabe bedre forhold for forskalling og jernbinding til betonarbejdet, og ikke mindst en hal til affaldssortering, der er en af byggeriets kommende udfordringer i den bæredygtige omstilling.

Ud over styrkelse af faciliteterne er der hos Frisesdahl også stor interesse i at investere i medarbejderne. ”Frisesdahl ABC” er et initiativ til at styrke medarbejderne fagligt, og det gælder helt fra at tage hånd om ordblindhed til mere avancerede kurser for at kunne løse miljøopgaver og beherske de nye digitale udfordringer.
 
Ud over kompetenceudvikling ligger det også Frisesdahl på sinde, at motivere medarbejderne til sundhed og hinandens trivsel. Der arrangeres fælles fysiske aktiviteter og medarbejdere kan få 50 % af adgangskortet til Vejen Idrætscenter dækket.
 
UDVIKLINGVEJENS ERHVERVSPRIS
Du kan se listen over alle de 35 indstillede virksomheder til Erhvervsprisen 2022 her.
 

Alfa Bryghus Årets Iværksættervirksomhed

Alfa Bryghus & Brasserie ved Katja Beltoft og Tommy Rasmussen modtog prisen som Årets Iværksættervirksomhed. På billedet er de 3 nominerede Hvam Tekniq A/S ved Morten Hvam Jensen, Alfa Bryghus & Brasserie ved Katja Beltoft og Tommy Rasmussen og Rideudstyr Syd ved Inge Ottsen Dollerup. Fotokilde: UdviklingVejen.

I går aftes modtog Alfa Bryghus & Brasserie ved Katja Beltoft og Tommy Rasmussen prisen som Årets Iværksættervirksomhed 2022.

Det var de 90 deltagere ved UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling, der via online afstemning afgjorde, hvem af de 3 nominerede virksomheder, der skulle modtage prisen som Årets Iværksættervirksomhed. 
 
De historiske bygninger, der danner rammen om Alfa Bryghus, kan dateres tilbage til den 3. april 1897, hvor den danske margarinefabrik Alfa A/S blev stiftet af den driftige senere nationalbankdirektør og landstingsmand Johannes Lauridsen (1847-1920).

Margarinefabrikken er således en del af Vejens historie, og har huset forskellige virksomheder efter Alfa Margarine desværre måtte lukke i 1992. Oxdal Ejendomme har sat ejendommen i stand med kvalitetsmaterialer, så den stadig står knivskarp.
 
Mange borgere i Vejen har været forbi, i forbindelse med at her var etableret borgerservice mens byggeriet af det nye rådhus i Vejen stod på.
Med et tilpas niveau af skabertrang i blodet købte Katja Beltoft Pedersen & Tommy Rasmussen i 2020 ølbryggeriet fra Vesterbro Bryghus i København, og besluttede sig for at Vejen by skulle have en restaurant med tilhørende bryghus. Bygningerne huser nu begge dele og tilmed festlokaler til livets festlige øjeblikke. Historien om Margarinefabrikken er spændende, og meningen er, at gæsterne skal stå tilbage med en særlig oplevelse, når de har besøgt bryghuset og restauranten.

Katja og Tommy har en idé om, at jo bredere et udvalg af butikker, virksomheder og aktiviteter vi har i Vejen Kommune, jo mere attraktivt er det både at bosætte sig og besøge kommunen. Alfa-Bryghus & Brasserie byder også på spændende events med livemusik, kurser i ølbrygning, smageaftner m.m. Lokalerne anvendes også til selskaber.

Alfa Bryghus startede i 2021, og beskæftiger ca. 22 medarbejdere, både fuld- og deltidsstillinger.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Alfa Bryghus her.

Line Højgaard Hansen Årets Unge Leder

Line Højgaard Hansen, leder ved Malerfirma Buhl, modtog prisen som Året Unge Leder 2022. På billedet er de 3 nominerede unge ledere, Heidi Marcussen, VP Customer Service, MarketingPlatform, Line Højgaard Hansen, leder ved Malerfirma Buhl og Anita Nielsen, der var stand-in for Mette Cæcilia Markmann-Eriksen, chefkonditor ved Kageriget. Fotokilde: UdviklingVejen.

Line Højgaard Hansen, leder ved Malerfirma Buhl, modtog i går aftes prisen som Årets Unge Leder 2022.

Det var de 90 deltagende ved UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling, der via online afstemning afgjorde, hvem af de 3 nominerede unge ledere, der skulle modtage prisen som Årets Unge leder. 
 
Line Højgaard Hansen har været malermester for 13-14 medarbejdere i Malerfirma BUHL i snart 4 år.

Hænderne er skruet godt på Line. Siden hun var teenager har hun deltaget i familievirksomheden Malerfirma BUHL. Line var ikke bleg for var at hjælpe med malerarbejde, bygge nyt kontor eller at finde løsninger på noget, der ikke fungerede optimalt.
 
Lines ungdomsdrømme var mange og én af dem, var at overtage familievirksomheden Malerfirma BUHL, når rette tid kom.

Måske var det i barndommen interessen for ledelse blev skabt, i hvert blev Line uddannet bygningskonstruktør, og byggede kompetencer og erfaring med projektering, planlægning, udførelse og drift af et byggeri.
 
Efter Line blev uddannet bygningskonstruktør i 2013, har hun været ansat hos flere anerkendte større ingeniørvirksomheder bl.a. Ingeniørgruppen i Vejen og Alectia i Århus.
I 2017 blev Lines forældre begge alvorligt syge, og sygdommen puffede til overvejelserne om et eventuelt generationsskifte. På ganske kort tid overtog Line som det naturligste i verden driften af Malerfirma BUHL.
 
Line har vist sig at have flair for at drive virksomhed. For hende er det helt naturligt at engagere sig i alt hvad, der rører sig. Om det så er samarbejdspartnere, medarbejdere, digitalisering eller lærlingene i virksomheden.
 
Line formår at få det bedste frem hos både mennesker og i Malerfirma BUHL. Hun arbejder for at få de bedste lærlinge, og er i den forbindelse i løbende i kontakt med fagskolen.
 
Line har skabt processer for kvalitetssikring, dokumentation, og samtidig skabt en proces for hele tiden at kunne følge med udviklingen inden for branchen.

Et andet godt eksempel på Lines enorme engagement og vilje til at lykkedes med det hun går i gang med, er at Line har været særdeles aktiv i kampen for at få dyrene tilbage i Vejen Anlæg.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Malerfirma BUHL her.
 

Forhåndsdialog sikrer smidig byggeproces

God forhåndsdialog med kommunen sikrede K. Hansen Transport A/S byggeproces. Fotokilde: K. Hansen Transport.

En god forhåndsdialog med Vejen Kommune sikrede K. Hansen Transport A/S en smidig byggeproces.

Behovet for plads til gods er vokset hen over årene hos K. Hansen Transport A/S i Vejen.
 
Som i så mange andre virksomheder er det vigtigt, at der er plads nok, så udviklingen ikke går i stå. Derfor er der analyseret på virksomhedens behov og kigget på muligheder.

Efter et års planlægning var projektet klar, og så tog direktør Jakob Wiborg Hansen kontakt til Vejen Kommune for at præsentere det.
 
Dette gjorde de blandt andet for at være på forkant med eventuelle faldgruber i byggeprocessen og få forventningsafstemt delopgaverne i projektet samt lavet en tidsramme, som de var sikre på, at de kunne holde.
"Generelt er vi utrolig glade for samarbejdet med Vejen Kommune. Vi opfatter indgangen til kommunen som tilgængelig og åben. Medarbejderne ser muligheder og har en pragmatisk og ukompliceret tilgang til at få tingene til at fungere og finde løsninger", pointerer Jakob Wiborg Hansen, der anbefaler andre virksomheder at tage fat i kommunen i god tid inden virksomheden går i gang med at bygge.

MERE OM
K. Hansen Transport består nu af en ny godsterminal på 7.000 m2 og en ny kontorbygning i to etager til administrationen på i alt 920 m2. Sammen med det store lagerhotel på 55.000 m2 udgør det K. Hansen Transport A/S’ flotte domicil.

Flot 3. plads i byggesagsbehandling

Forrest fra venstre: Basma Anwar Faraj Al-Yousif, Jane Pedersen, Britt Momsen, Birgith Hansen. Bagest fra venstre: Ib Jørgensen, Lena Jensen Skøtt, Rasmus Friis Wehding og Christian Damm. På billedet mangler teamets nye byggesagsbehandler Brian Hedegaard Jensen, der starter 1. april 2022. Fotokilde: Vejen Kommune.

Vejen Kommune er placeret på en flot 3. plads i byggesagsbehandling i SMVdanmarks nyeste analyse.

I Vejen Kommune arbejdes der dagligt på at forbedre forholdene for erhvervslivet, og en del af det arbejde er sagsbehandling af byggeansøgninger. Det gør byggesagsafdelingen nu så godt, at sagsbehandlingstiden er faldet fra 21,7 dage i 2020 til 12,5 dage i 2021. Det placerer Vejen Kommune på en flot 3. plads i SMVdanmark´s nyeste analyse af kommuners byggesagshandling – og den bedste i region Syddanmark.

Den placering har fået SMV Danmark til at tage kontakt til Vejen Kommune for at få gode råd til en ny drejebog, der skal hjælpe andre kommuner til at optimere deres arbejdsprocesser, så deres sagsbehandling kommer ned på et fornuftigt niveau og matcher de officielle servicemål fra KL.
 
Lange sagsbehandlingstider er i de fleste tilfælde lig med spildtid i byggeprojekter, og det besværliggør planlægningen for entreprenør og håndværkere.
Birgith Hansen, der er leder af Byg & Bolig i Teknik & Miljø, giver denne forklaring på, hvorfor det går så godt i Vejen Kommune:
 
"De indkomne byggeansøgninger fordeles blandt byggesagsbehandlerne, så virksomhederne primært har én kontakt ind til kommunen og dermed oplever en hurtig og ensartet sagsbehandling. Ved store og komplicerede projekter opfordrer vi altid til, at tage en forhåndsdialog med os. På den måde kommer vi ofte på forkant med eventuelle udfordringer og kan forventningsafstemme både byggeprojektet og tidsplanen med hinanden", slutter Birgith Hansen.
 
Team Byg & Ejendomsdata kan kontaktes på teknik@vejen.dk eller tlf. 7996 6149

SMVDANMARKS ANALYSE
Du kan læse Hele SMVdanmarks analyse her.
 

Affaldssortering er vejen frem

modtog prisen som Årets Unge Leder. Fotokilde: UdviklingVejen.

Hos EagleBurgmann i Vejen har de altid sorteret affald. Med de nye regler hvor virksomheder også skal sortere i 10 fraktioner, har affaldet fået yderligere fokus.

De har etableret miljøstationer udvalgte steder i virksomheden og har markeret deres beholdere ude og inde med de nye, landsdækkende piktogrammer.

STEP 1
Først kortlagde EagleBurgmann, hvilke typer affald, de har. Herefter undersøgte de, hvad forskellige renovatører kunne tilbyde.
 
STEP 2
De fik en snak om, hvor mange og hvor store containere de havde behov for, og hvor ofte containerne skulle tømmes.
 
STEP 3
De lavede en aftale med Marius Pedersen A/S, og fik adgang til Marius Pedersen online affaldssystem. Her har EagleBurgmann overblik over alle containere og får information om hvor meget affald, virksomheden afleverer i de forskellige fraktioner. På den måde kan EagleBurgmann følge med i, hvor gode de er til at sortere og genanvende.

"Vi har været vant til at have hver vores skraldespande ved hver arbejdsplads. Nu har vi etableret fælles affaldsstationer til at sortere affaldet. Det fungerer godt i praksis", fortæller Gunhild H. Smidt.
Når EagleBurgmann har brug for at aflevere fraktioner som batterier, elektronik eller kemikalier, samler de det sammen og afleverer det på genbrugspladsen med et såkaldt ”enkeltbesøg for erhverv”.
 
"EagleBurgmann har fået et godt overblik over deres behov og har fundet gode løsninger. Nu er det nemt for dem at sortere", fortæller Anitta S. Poulsen, der er affaldskonsulent hos Vejen Kommune.

EAGLE BURGMANNS 3 TIPS
• Udpeg en ansvarlig og få kortlagt, hvilke typer affald virksomheden har.
• Vurder hvor mange og hvor store containere, I har brug for.
• Tag kontakt til forskellige renovatører og hør hvad de kan tilbyde.

VEJEN KOMMUNES 3 TIPS
• Kig løbende i jeres containere og vurder, om der er mere affald, der kan genanvendes.
• Brug databladene på jeres materialer og spørg jeres renovatør om de kan tage imod det og kontakt Vejen Kommune, såfremt I er i tvivl.
• Brug rapporterne fra jeres renovatør, på den måde kan I holde øje med, om I forbedrer jer.
 
LÆS MERE
Du kan læse endnu mere om de nye krav til sortering af affald her.

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.​ 

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver anden torsdag mellem 15.00 - 17.00 når der er booket en tid inden.​
 
TILMELDING
Du kan læse, hvordan du kan tilmelde dig her.

Vild i Vejen og Vejen Kommune: Inspirationsmøde og foredrag om biodiversitet.

Bliv inspireret og kom med dine ideer til, hvordan vi får en højere biodiversitet i Vejen Kommune – Måske kan vi sammen vinde titlen som ”Danmarks Vildeste Kommune”.

INDHOLD
- Velkomst ved Vild i Vejen og Vejen Kommune
- Hvordan kan vi i fællesskab fremme en vild, rig og mangfoldig natur?

TIDSPUNKT
Onsdag 30. marts 2022 kl. 18:30-21:30.
 
TILMELDING
Du kan læse mere om, hvordan du kan tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00. Fredag 25. marts får vi besøg af erhvervsjournalist ved JydskeVestkysten, Lena Juul.
 
Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.

INDHOLD
Hvordan bliver en erhvervshistorie til?
Opsøgende eller henvender virksomheder sig?
Kriterier som skal opfyldes?
 
TIDSPUNKT
Fredag 25. marts 2022 kl. 09:00 til 09:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi holder dig opdateret med mulighederne for kompetenceløft til fødevarebranchen samt finansieringen heraf.
 
Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder.

Dansk Fødevareakademi har tre tilskudsmuligheder. 

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 25. marts 2022 kl. 09.00.
Tilmelding er nødvendig.
Branchemøde Turisme, forår 2022
Mandag 28. marts 2022 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
Webinar: Hvordan navigerer vi under inflation?
Onsdag 30. marts 2022 kl. 08:00 til 09:00.
Tilmelding er nødvendig.
Hvad betyder den grønne omstilling for din virksomhed?
Onsdag 6. april 2022 kl. 07:30 til 10:00.
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 7. april 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 7. april 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet