Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Indkaldelse til ordinær generalforsamling 2022

Der indkaldes til ordinær generalforsamling for UdviklingVejen d. 23. marts kl. 16.15. Grafik UdviklingVejen.

Der indkaldes til ordinær generalforsamling for UdviklingVejen d. 23. marts kl. 16.15 på Hotel Søgården, Stadionvej 7, 6650 Brørup

Generalforsamlingen afholdes i forbindelse med UdviklingVejens årsmøde, der starter med netværk fra kl. 14.45.
Se mere og foretag tilmelding til generalforsamlingen her.

DAGSORDEN
1. Valg af dirigent.
2. Formandens og direktørens beretninger om rådets aktiviteter i det forløbne år.
3. Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning og årsberetning til godkendelse.
4. Beslutning om kontingentets størrelse for det næstfølgende kalenderår.
5. Orientering om budget.
6. Valg af medlemmer til repræsentantskabet i henhold til vedtægternes § 4.
7. Behandling af indkomne forslag. (Der er ikke indkommet forslag).
8. Valg af revisor.
9. Evt.
KANDIDAT TIL REPRÆSENTANTSKAB
Der er 4 repræsentantskabsmedlemmer, der har meddelt, at de ikke ønsker at genopstille. 
 
Derfor opfordres interesserede til at melde sig som kandidat til repræsentantskabet senest 15. marts kl. 16:00 til UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh på mail: uk@udviklingvejen.dk

BILAG GENERALFORSAMLING
TILMELDINGSFRIST
Du kan tilmelde dig generalforsamling 2022 indtil mandag 21. marts 2022 kl. 08:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig generalforsamling 2022 her.
 

Tak til Jyske Bank og Penta Advokater der er årsmødepartnere i 2022.

Årsmødepartnere er blandt andet med til at finansiere indlægsholdere under årsmødet, og får samtidig eksponering i forbindelse med markedsføring før under og efter årsmødet.

Attraktiv infrastruktur trak VODA til Vejen

For Voda i Vejen er områdets største attraktion infrastruktur og adgang til arbejdskraft. Fotokilde: Trekantområdet Danmark.

Kombinationen af motorvej og kvik erhvervsservice var grundlaget for, at VODA valgte Vejen, da virksomheden etablerede sig i 2018.

Når man arbejder med affaldsforbrænding, biomasse og energianlæg, og man har set et markedspotentiale i at specialisere sig i at servicere netop den type anlæg i hele Norden, så er det en god ide at placere sig et sted, hvor det er nemt at komme til og fra.

Derfor valgte iværksætterne fra VODA at slå sig ned i Vejen, da de i 2018 besluttede sig for at afprøve, om der var en niche i servicemarkedet for energiproduktion.

Vi var en gruppe af folk, som kom fra Esbjerg, Svendborg og hele Trekantområdet”, siger finansdirektør Niels Christiansen, som selv er fra Kolding:

Vi var en flok af kolleger og medarbejdere, som alle skulle pendle ind til det nye. Vi havde brug for noget, der var nemt at komme til og fra, og som passede til budgettet for en iværksættervirksomhed”, siger han.
Vejen Kommune var hurtig til at bide på og vise lejemål og gode faciliteter frem til iværksætterne. Kombinationen af godt prisniveau og infrastruktur blev udslagsgivende.
 
”Vi vidste, vi ville trække en del medarbejdere fra Esbjerg og Kolding, og vi kiggede på strækningen mellem de to byer. Vejen faldt heldigt ud. De var proaktive, hjalp os ind og gav en god start for os som opstartsvirksomhed”, siger Niels Christiansen.

Adgang til medarbejdere var ikke den tanke, der fyldte mest i etableringen. I dag, hvor virksomheden har 70 medarbejdere og mod på flere, er placeringen et klart plus.
 
LÆS MERE
Læs den fulde artikel på Trekantområdets hjemmeside her.
 
ÅRETS IVÆRKSÆTTERPRIS 2021
VODA vandt UdviklingVejens pris som Årets Iværksættervirksomhed 2021.
 

Nye krav til din virksomheds sortering af affald

De 10 fraktioner til husholdningslignende affald. Grafik: Vejen Kommune.

Flere virksomheder har vist interesse for at lære de nye krav bedre at kende. Derfor kører Vejen Kommune og UdviklingVejen en kampagne om affaldssortering.

I UdviklingVejens nyhedsbrev vil vi de næste tre måneder bringe artikler, hvor kommunens affaldskonsulent Anitta Strømgaard Poulsen og kommunikationsmedarbejder Maiken Friis Krüger besøge virksomheder og få deres vinkel på affaldssortering og give inspiration og vejledning.

Vi bliver alle mere bevidste om at passe på vores klima og miljø. Når vi sorterer affald, bidrager vi til en højere genanvendelse af affald. Det gør en forskel, fordi mere genanvendelse betyder mindre forbrænding af affald, og desuden mindskes forbruget af naturens ressourcer og CO2-udledningen reduceres.

KRAV TIL VIRKSOMHEDER
Fra den 31. december 2022 er det et krav, at virksomheder sorterer deres husholdningslignende affald efter de samme sorteringskriterier som private husholdninger. Reglerne skal sikre, at vi i højere grad sorterer affald. Mange virksomheder er godt i gang, men der er potentiale for forbedring. De nye regler kræver ændrede affaldsvaner, også på arbejdspladsen. Virksomheder, butikker, spisesteder og liberale erhverv skal sortere alt deres affald, dvs. også affald fra produktion, lagre med mere.
Vejen Kommunes affaldskonsulent Anitta Strømgaard Poulsen og kommunikationsmedarbejder ved Vejen Kommune Maiken Friis Krüger. Fotokilde: Vejen Kommune.

HUSHOLDNINGSLIGNENDE AFFALD
Husholdningslignende affald er affald, der i sammensætning minder om affald fra private husholdninger. Der er tale om 10 typer affald: mad, papir, pap, glas, metal, plast, tekstil, mad- og drikkekartoner, farligt affald og restaffald. Formålet med sorteringskravet er at sikre, at ressourcerne i affaldet i videst muligt omfang bliver genanvendt og indgår i fremstillingen af nye produkter.
 
LÆS MERE
Nedenfor kan du læse mere om affaldshierakiet og læse mere om, hvor du kan finde mere information om affaldssortering.

Affaldshierarkiet og cirkulær økonomi

Affaldshierarkiet og cirkulær økonomi. Grafik: Vejen Kommune.

Vores brug og smid væk-kultur er ikke bæredygtig. Det er tid til forandring.

Som virksomhed skal I sikre, at jeres affald behandles forsvarligt, og her kan I få hjælp i affaldshierarkiet. Her stræbes der efter at løfte affaldet højst muligt op.
 
Først og fremmest skal I undgå at producere affald = affaldsforebyggelse. Affald er ofte en værdifuld ressource, overvej derfor om I kan klargøre affaldet til genbrug eller genanvendes. Hvis affaldet ikke kan det, går det nedad i hierarkiet til anden nyttiggørelse eller bortskaffelse.
Cirkulær økonomi handler om at udnytte jeres ressourcer bedre. Gentænk design, produktion, salg og forbrug, så jeres materialer kan indgå i nye produkter og bruges igen.  
 
Det handler f.eks. om at udvikle produkter i en kvalitet, der øger dets levetid, fordi produkterne kan repareres, skilles ad og bruges igen. Det kan også handle om at lease produkter i stedet for at sælge dem.
 
FØLG MED
Følg med i de kommende måneder i nyhedsbrevet eller her og giv os et praj, hvis I har gode ideer, som I vil dele med os.

Til dig og din virksomhed

Team Rynkeby Sønderjyllands Erhvervsklub inviterer til arrangementer og netværk.

Team Rynkeby Sønderjylland har som noget helt nyt startet en erhvervsklub. Dette nye netværk er tænkt som en sponsorklub og vil derfor være forbeholdt sponsorer fra næste år.
 
I år har alle virksomhedsejere og ledere mulighed for at deltage, udvide netværket, og samtidig få ny viden om ledelse og digitalisering.

Vil du have mulighed for at deltage i de fire arrangementer? To af dem foregår online og to foregår også fysisk hos SLF i Vojens, med sønderjysk kagebord og netværk.

PROGRAM
Se hele programmet her.

TILMELDING
Ved tilmelding skal du bare skrive ”gæst” under sponsortype.

Webinar: Hvordan navigerer vi under inflation?

Efter en lang periode med lave renter, Corona hjælpepakker og øgede energipriser p.g.a. Ruslands aggression i Ukraine oplever virksomhederne stigende inflation.
 
Hvordan forventer økonomerne udviklingen i inflation bliver de næste 6-12-24 måneder, og hvilke initiativer kan virksomhederne tage for at fastholde konkurrenceevnen?
 
Til at hjælpe med at svare på disse spørgsmål inviterer UdviklingVejen og Jyske Bank til webinar.

TIDSPUNKT
Onsdag 30. marts 2022 kl. 08:00 til 09:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Velliv Foreningen: Søg om op til 250.000 kr. til mental sundhed i din virksomhed.

Aktiviteterne, du kan søge om tilskud til, skal tage afsæt i velafprøvede og praksisnære værktøjer og metoder, som understøtter virksomhedens mål om at skabe trivsel og fremme mental sundhed.
 
De nye initiativer er et led i styrkelsen af den almennyttige indsats fra Velliv Foreningen.
 
Velliv Foreningen støtter indsatser, der styrker den mentale sundhed på jeres arbejdsplads og i jeres lokalområde. Vi støtter også forskning og indsatser i brancher. 

SØG F.EKS. TIL
Trivsels- og stresspolitik.
Trivselsundersøgelse. 
Indsats til forebyggelse af stress.
Psykologisk sikkerhed.
Positiv feedback- og feedforward kultur.

LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

Gå-hjem-møde: Bliv inspireret til at arbejde med data i produktionen.

Data har længe været det nye sort, men hvilke data fra jeres produktion kan høste de lovede gevinster? Hvordan kan I vide, om en investering i dataopsamling er den potentielle gevinst værd?

En lille boks kan gøre en stor forskel En måde at afklare potentialet er ved brug af et sensor-toolkit, der er en lille sort boks, som kan overvåge data om alt fra støj til vibrationer i maskiner i produktionen.

INDHOLD
Alexandra Instituttet vil demonstrere toolkittet, der er et fleksibelt værktøj, der kan bruges til dataopsamling i alle typer af produktion.
 
TID OG STED
Tirsdag 5. april 2022 kl. 13:00-15:00.
 
DAVINCI 3D, Hedegårdsvej 9, 7190 Billund.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Danish Export: Virksomhedens internationale distributionsaftaler 2022.

Hvad er forskellene, fordelene og ulemperne ved at bruge henholdsvis agenter, forhandlere eller andre salgsformer på dine eksisterende eller nye eksportmarkeder? Og hvordan skal du forholde dig til distributøren ved kontrakts indgåelsen?

Er dine internationale distributionsaftaler skruet rigtigt sammen, får du en forbedret mulighed for at opnå tætte og succesfulde bånd med din mellemmand.

INDHOLD
Kom med på online kursus og få indsigt i, hvilke faldgruber og huller, herunder af kommerciel og juridisk art, der findes i internationale distributionsaftaler.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 6. april 2022 kl. 10:30 - 14:00.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi holder dig opdateret med mulighederne for kompetenceløft til fødevarebranchen samt finansieringen heraf.
 
Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder.

Dansk Fødevareakademi har tre tilskudsmuligheder. 

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 11. marts 2022 kl. 09:00-09:30.
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling 2022
Onsdag 23. marts 2022 kl. 15:00 - 21:30.
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 24. marts 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 24. marts 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 25. marts 2022 kl. 09.00.
Tilmelding er nødvendig.
Branchemøde Turisme, forår 2022
Mandag 28. marts 2022 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
Webinar: Hvordan navigerer vi under inflation?
Onsdag 30. marts 2022 kl. 08:00 til 09:00.
Tilmelding er nødvendig.
Hvad betyder den grønne omstilling for din virksomhed?
Onsdag 6. april 2022 kl. 07:30 til 10:00.
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet