Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

I fællesskab om at hjælpe Ukraine

Lokalt fælleskab er skabt for at hjælpe mennesker fra Ukraine. Mange dråber i havet er tilsammen en stor hjælp. Fotokilde: Colourbox.

Svineproducent i Rødding, Peter Rostgård Andersen, har taget initiativ til at hjælpe sine Ukrainske medarbejderes venner og familie. Mange dråber i havet er tilsammen en stor hjælp.

Peter Rostgård har 5 ukrainske medarbejdere, der alle forventer at blive i Danmark, selvom krigen er brudt ud i Ukraine.
 
Medarbejderne er naturligvis meget påvirkede af det, der sker i deres hjemland. Flere af medarbejdernes venner kommer til Danmark, for andre er det rigtig svært, for mange broer er bombet, og med fly kan det ikke lade sig gøre.

Lørdag aften i uge 8, skrev Peter Rosgård følgende på sin private Facebook profil:

Jeg har på min bedrift ansatte fra Ukraine med familie og venner, som mangler hjælp. Vi har et hus, vi gerne vil stille til rådighed. I den forbindelse kommer vi til at mangle senge, dyner og puder, sengetøj, tøj, jakker og legetøj”.

Siden er hjælpen strømmet ind, der er blevet doneret dyner, tøj, madvarer, muligheder for husly.

Vi har fået utrolig mange henvendelser, efter jeg lagde opslaget op. Det er helt vildt, så mange der gerne vil hjælpe, de ukrainere der snart kommer til Danmark. Det er vi enormt taknemmelige over”, siger Peter Rosgaard.
Fra venstre Peters far Ole Rostgård, Michael Jørgensen og Jørgen Rostgård. Fotokilde: Rostgård Maskinstation.

Vi mangler ikke flere møbler. Men vi er stadig interesseret i tøj, dyner og legetøj, som vi så vil videreformidle. Har I noget er i velkommen til at levere det på Chr. Sørensensvej 6, 6630 Rødding Rostgaard maskinstation, som er en familieejet ejendom, hvor vi har et hus sammen”, slutter Peter Rostgård Andersen med taknemmelighed i stemmen.
 
Peter, hans bror Jørgen Rostgård og medindehaver af Rostgård Maskinstation Michael Jørgensen ville gerne hjælpe dem, de kan. Selvom hjælpen i det store billede måske kan ligne en dråbe i havet, er mange dråber tilsammen en stor hjælp for 3-4 familier, der lige nu er på vej til Danmark.
 
ROSTGÅRD MASKINSTATION
Læs mere om hvordan du kan hjælpe her.

Hjælp ukrainske flygtninge ud på arbejdsmarkedet når de er klar til det

NDI er én af de lokale virksomheder, der i disse uger tager initiativ til at hjælpe de ukrainske mennesker ud på arbejdsmarkedet. Fotokilde: NDI.

NDI Group i Brørup er én af de mange virksomheder i Vejen Kommune, der har gjort sig overvejelser om, hvordan de kan hjælpe de ukrainske mennesker, der forventes at komme til Danmark i den kommende tid.

Vi ønsker at hjælpe og støtte ukrainerne i en tid, hvor en frygtelig humanitær katastrofe finder sted, og vi er vidne til et tragisk kapitel i vores historie,” fortæller Jens Jakob Velasco Hansen, kommunikationschef hos NDI Group i Brørup.

Derfor vil vi undersøge, hvordan vi kan byde ind og hjælpe flygtninge, der kommer til Danmark. Vi vil gøre, hvad vi kan for at få flygtninge i job, så de også herigennem kan blive del af vort samfund. Vi tror på, at det er en ud af flere ting, der skal til for at sikre, at de ukrainske flygtninge får den bedst tænkelige modtagelse i Danmark,” uddyber han.
Jens Jakob Velasco Hansen, kommunikationschef hos NDI Group i Brørup. Fotokilde: NDI Group.

UdviklingVejen søger at skabe et overblik over, hvordan virksomhederne i Vejen kan åbne sig for ukrainere.

Hos UdviklingVejen vil vi gerne opfordre dig og din virksomhed til at give os besked, såfremt din virksomhed på sigt kan tilbyde de ukrainske mennesker en mulighed for et job.
 
Vi vil gerne i dialog med lokale virksomheder, Vejen Kommune, relevante myndigheder og andre interessenter for at i forsøge at hjælpe de ukrainske mennesker ud på det danske arbejdsmarked, imens de opholder sig i Danmark”, siger Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen.
 
Første step i den proces er, at UdviklingVejen indsamler overblikket over lokale virksomheder, der har mulighed og interesse for at tilbyde job til ukrainske mennesker, der er flygtet fra Ukraine.
 
KONTAKT
Vil du med på denne liste, så kontakt Ulrik Kragh på uk@udviklingvejen.dk
Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen. Fotokilde: Vejen Kommune.

Tilfredshed med UdviklingVejens ydelser

Resultatet af DEF analysen viser, at UdviklingVejens medlemsvirksomheder har høj interesse for alle UdviklingVejens ydelser. Grafik: UdviklingVejen.

Resultatet af DEF-analysen viser høj interesse for alle UdviklingVejens ydelser. Højest er tilfredsheden med netværksgrupper og arrangementer.

Ole Stubbe, formand for UdviklingVejen, vurderer at tilfredsheden er et udtryk for, at UdviklingVejen løbende formår at tilpasse sine ydelser til den aktuelle situation, og at ydelserne på den måde skaber værdi for UdviklingVejens medlemsvirksomheder.

Det er fantastisk dejligt, at UdviklingVejens medlemmer i en så høj grad viser interesse for og benytter sig at den brede pallette af UdviklingVejens tilbud og ydelser”, siger Ole Stubbe, hvorefter han gerne vil takke for den tid, som medlemmerne har brugt på at besvare DEF analysen i 2022.

Det er yderst vigtigt, at UdviklingVejen hele tiden tager temperaturen ude i virksomhederne, og målretter sine ydelser til dette behov. Tilfredsheden med både arrangementer og netværksgrupperne er også et udtryk for, at virksomhederne i Vejen Kommune gerne vil hinanden, både for at dele erfaringer og for at lære af hinanden. Det viser en meget positiv tendens”, uddyber Ole Stubbe.

UDVIKLINGVEJENS NETVÆRSKTILBUD
• HR netværk her.
• LederForum her.
• Kvalitets- og certificeringsnetværk her.
• AM/3D print til produktudvikling se her her.
• IIoT Industrial Internet of Things her.
• Hygiejnisk Design her.
• CO2 regnskab og CSR kommunikation her.
• Bæredygtig produktion i forsyningskæde her.
• Digitalisering af byggeriet her.
Ole Stubbe, formand for UdviklingVejen. Fotokilde: Vejen Kommune.
 
UdviklingVejen benytter hvert år DEF analysen, som et redskab til at måle tilfredsheden for UdviklingVejens ydelser, virksomhedernes behov og kendskabsgraden hos medlemmer og ikke medlemmer ved UdviklingVejen.

TAK FOR HJÆLPEN
Tusind tak for hjælpen med at besvare DEF analysen – og på den måde medvirke til at sikre sammenhængen mellem jeres behov og UdviklingVejens ydelser.

Stærke kandidater til Erhvervsprisen

De nominerede til UdviklingVejens Erhvervspris 2021 Frank i Rødding, Murerfirmaet Axel Poulsen A/S og Solar. Fotokilde: UdviklingVejen.

UdviklingVejens repræsentantskab har indstillet 32 virksomheder til årets Erhvervspris 2022.

Det er en stor fornøjelse, at se de mange forskelligartede virksomheder i Vejen Kommune, der laver gode resultater. Vii glæder os nu til at gennemgå de mange forslag, så UdviklingVejens forretningsudvalg kan vælge de 3, der nomineres til erhvervsprisen 2022”, siger Ulrik Kragh, direktør for UdviklingVejen.
Det bliver UdviklingVejens repræsentantskab, der vælger hvem, som skal modtage prisen og den overrækkes på Årsmødet d. 23. marts på Hotel Søgården i Brørup.
 
LISTE OVER INDSTILLEDE 
Du kan se listen over hvem der er nomineret her.

Til dig og din virksomhed

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

​UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver anden torsdag mellem 15.00 - 17.00 når der er booket en tid inden.

MÅLGRUPPE
Iværksætter uden CVR nr.
CVR nr. mellem 0-4 år.
Maksimalt 5 ansatte.
Placeret i Vejen Kommune, eller er medlem af UdviklingVejens stærke erhvervs-netværk.

TILMELDING​
Book en tid hos UdviklingVejen på tlf. 73 84 85 00. Se mere her.

Dansk Fødevareakademi: Nå dine kunder online.

På denne workshop får du samlet din virksomheds eksisterende viden og data om kunderne, klarlagt kunderejse og beskrevet værdistrømmen i din virksomhed.
 
Det giver dig et godt grundlag for både at udvikle din forretningsplan/marketingplan, identificere de nødvendige ressourcer og kompetencer, finde kompetente samarbejdspartnere og tilbud og ydelser.
 
TIDSPUNKT
Workshoppen udbydes 1. april, 20. april 0g 8. juni 2022 på forskellige lokationer.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om workshoppen og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken hver fredag.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10.00. 
 
Max deltagerantal er 6 personer.

TIDSPUNKT
Fredag 4. marts 2022 kl. 09:00 til 09:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

UdviklingVejen: Bliv leverandør til Vejen Kommune.

Hør om Vejen Kommunes udbud for det kommende år, mød de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille spørgsmål.

INDHOLD
Du kan møde virksomhederne Toyota Louis Lund og SR-Gruppen A/S fra Vejen, der kommer og fortæller om deres erfaringer med udbud til Vejen Kommune.

Derudover vil Peter Hansen, afdelingsleder for Teknik & Miljø indlede dagen med at fortælle om klimakravene til fremtidens leverandører.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

UdviklingVejens Informationsmøde er til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed.

Det er kun et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig.
 
Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

INDHOLD
Mødet er åbent for alle, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som man skal være opmærksom på, når man starter som selvstændig.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Dansk Fødevareakademi: Tilskud til kompetenceløft.

Dansk Fødevareakademi holder dig opdateret med mulighederne for kompetenceløft til fødevarebranchen samt finansieringen heraf.
 
Dansk Fødevareakademi har et nationalt overblik over kursusudbydere, kurser og tilskudsmuligheder.

Dansk Fødevareakademi har tre tilskudsmuligheder. Så de kan vejlede dig i at finde det helt rigtige tilskud til kompetenceløft, der er tilpasset lige præcis din virksomheds behov.

TILSKUDSMULIGHEDER
SMV:Food
Fødevarebranchens Kompetenceløft
Vækstrettet kompetenceudvikling

Dansk Fødevareakademi har også overblikket over de forskellige offentlige tilskudsmuligheder.

LÆS MERE
På Dansk Fødevareakademis hjemmeside kan du læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Netværk: Bæredygtig produktion
Fredag 4. marts 2022 kl. 09:00-09:30.
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 10. marts 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 10. marts 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens Årsmøde med generalforsamling 2022
Onsdag 23. marts 2022 kl. 15:00 - 21:30.
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 25. marts 2022 kl. 09.00.
Tilmelding er nødvendig.
Hvad betyder den grønne omstilling for din virksomhed?
Onsdag 6. april 2022 kl. 07:30 til 10:00.
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 17. maj 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet