Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Stor glæde af udenlandske håndværkere

Hos Schrøder el & teknik har de i 4 år haft stor glæde af udenlandske kollegaer. De udenlandske medarbejdere har selv, eller sammen med rekrutteringsbureauet skaffet sig et sted at bo. Fotokilde: Schrøder el & teknik.

Mange virksomheder i Vejen Kommune mangler kvalificeret arbejdskraft. Hans Kristian Kristiansen fra Schrøder el & teknik i Holsted er en af de virksomhedsledere, der har stor glæde af udenlandske håndværkere.

Det er 4 år siden Schrøder el & teknik ansatte den første elektriker fra Portugal. Aftalen kom i stand med hjælp fra Xterna, der har et koncept med ”try and hire”, hvor man kan leje en medarbejder i en periode, og efter aftale skifte til fast ansættelse. Siden er der også kommet en faglært til fra Hviderusland.

Det kræver selvfølgelig en dialog med de formænd og kollegaer, som skal arbejde sammen med en ny udenlandsk kollega, så man får vedkommende integreret på arbejdspladsen”, påpeger Hans Kristian Kristiansen, der dog efter en kort tilvending kun har oplevet positive reaktioner.

Vi var f.eks. opmærksomme på at få aftalt med kollegaerne, at de sprogligt inddrager de udenlandske kollegaer i frokostpause fælleskabet, lige som vi gør os umage for, at de kan følge med, når vi holder fællesarrangementer i virksomheden”, uddyber Hans Kristian Kristiansen.
 
Hans Kristian Kristiansen har også et par andre gode råd til andre, der vil i gang med udenlandske medarbejdere:
 
Vi har fra starten krævet, at de kunne begå sig på engelsk, og så skal man være opmærksom på, at det kræver lidt mere instruktion af en formand på pladsen”, siger Hans Kristian Kristiansen, der godt kan mærke, at den danske håndværkers tradition for selv at tage stilling og initiativ er unik.
Hans Kristian Kristiansen, direktør og elinstallatør ved Schrøder el & teknik i Holsted. Fotokilde: JV.
 
LÆS MERE
Her finder du links til vikar og rekrutteringsvirksomheder, der kan hjælpe med try and hire.
 
MERE OM
Du kan læse mere på UdviklingVejens hjemmeside her.

150 år som lokal og personlig sparekasse

Frøs Sparekasse har i 150 år været lokal sparekasse i Syd- og Sønderjylland.. Fotokilde: Frøs Sparekasse.

2022 er året hvor Frøs Sparekasse fylder 150 år. 150 år som lokal sparekasse med rødderne plantet i den syd- og sønderjyske muld.

Stiftelsen af sparekassen i 1872 skulle medvirke til at fremme de dansksindedes muligheder for overlevelse og blev et økonomisk fundament for og støtte til det arbejde, som allerede på dette tidspunkt var indledt omkring Rødding Højskole og Den Nordslesvigske Landboforening.

Siden 1872 har sparekassen haft base i Syd- og Sønderjylland. Helt fra start har det været en del af sparekassens fundament at være lokal og selvstændig. Og det er noget, som her 150 år efter stadig er en del af sparekassens vision.

Her på dagen for sparekassens 150-års jubilæum, er vi stadig en selvstændig og lokal sparekasse. Det i sig selv er noget af en bedrift, for det er bestemt ikke alle pengeinstitutter, der kan bryste sig af at kunne fejre et 150-års jubilæum. Vi står her i dag på grund af vores dygtige medarbejdere og loyale kunder og garanter. Til dem skylder vi en stor tak – uden dem, ingen sparekasse", fortæller adm. direktør i Frøs Sparekasse, Max Semay Hovedskov.

Jeg har været en del af sparekassens bestyrelse i mere end 25 år, og gennem alle årene har vores fokus været på at bevare Frøs Sparekasse som en stærk, selvstændig og lokal sparekasse. For det gør en forskel, at vi har en lokal sparekasse i Syd- og Sønderjylland", siger Jørgen Kring Jensen, bestyrelsesformand i Frøs Sparekasse og fortsætter med at uddybe:
Jørgen Kring Jensen, bestyrelsesformand i Frøs Sparekasse og Max Semay Hovedskov, adm. direktør i Frøs Sparekasse. Fotokilde: Frøs Sparekasse.
 
"Det er ikke nødvendigvis sparekassen, der kommer på podiet, når syd- og sønderjyske virksomheder vokser og skaber arbejdspladser. Men vi står lige nede foran og hepper med fra sidelinjen”. 
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere om Frøs Sparekasses lange og spændende historie på en jubilæumsside, som sparekassen har udgivet her.

Drømmer du om et liv som selvstændig?

UdviklingVejen holder tirsdag 25. januar 2022 Informationsmøde for iværksættere. Fotokilde: IVER.

Du behøver ikke blive ved med kun at drømme. UdviklingVejens Informationsmøde for iværksættere kan være, det du lige mangler, inden du tager springet.

UdviklingVejens Informationsmøde for iværksættere varer et par timer af dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig. Du har mulighed for at stille spørgsmål under mødet.
TIDSPUNKT
Tirsdag 25. januar 2022
Kl. 19:00 til 21:30
 
LOKATION
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Fremtidens krav til den grønne omstilling

Er du nysgerrig på fremtidens krav til din virksomheds grønne omstilling, så er dette arrangement for dig. Fotokilde: Pexels.

Vil du være klogere på fremtidens krav til den grønne omstilling i din virksomhed? Så er dette arrangement for dig.

Hvilke krav kan din virksomhed forvente fra kunder, leverandører, den finansielle sektor og fra samfundet? Det er komplicerede spørgsmål, der rejser sig, hvis man skal kunne møde fremtidens krav til bæredygtighed.

Deltag i dette arrangement og bliv klogere på, hvad din virksomhed står overfor i den grønne omstilling.

Arrangementet holdes i samarbejde mellem Danske Bank, Lindab, Vejen Kommune og UdviklingVejen.
TIDSPUNKT
Fredag 28. januar 2022
Kl. 07:30 til 10:00

LOKATION
Danske Bank
Nørregade 8
6600 Vejen

TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.
 

Til virksomhedsejer og virksomhed

UdviklingVejen: Nyt netværk - Digitalisering i byggeriet.

Som håndværker og rådgiver i byggebranchen kommer der flere krav til digitale løsninger og kommunikation imellem byggeriets samarbejdspartnere.

Tegninger udføres og overdrages digitalt, mængdeudtag gennemføres automatisk, tegninger opdateres mens byggeriet pågår, byggemøder afvikles online, kvalitetssikring dokumenteres digitalt, byggetilladelser og ibrugtagning anmeldes digitalt, bestilling af materialer foregår online, timesedler og materialeforbrug registres online.

TIDSPUNKT
Første møde i netværket er 24. februar 2022 kl. 08:30 til 09:30
 
LOKATION
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan tilmelder dig her.

UdviklingVejen: Nyt netværk - CO2 regnskab og CSR kommunikation​.

Få mere viden og styrket dine kompetencer inden for nedbringelse af CO2, bæredygtig produktion samt idéer til, hvordan vi kommunikerer det til omverdenen. 
 
Som deltager er du også selv med til at bestemme indhold for netværket for at sikre mest muligt værdi for deltagerne.

Vejle Kommunes Erhvervsservice og Business Kolding faciliterer i samarbejde dette netværk.​
 
TIDSPUNKT
Intromøde til netværket afholdes
10. februar 2022 kl. 14:00 til 17:00.
 
LOKATION
Business Kolding
Pakhuset
Sdr. Havnegade 7
6000 Kolding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig intromødet her.
 

SMV:Grøn - Voucher 1 - 50.000 kr. til rådgivning, investering og kompetenceudvikling i din virksomhed.

Med SMV:Grøn - Voucher 1 - får du hjælp og en økonomisk saltvandsindsprøjtning til at videreudvikle din grønne idé. Du kan få op til 50.000 kr. til rådgivning, investering og kompetenceudvikling, der kan kickstarte din virksomheds grønne rejse.
 
Grøn omstilling og bæredygtighed er blevet en integreret del af vores hverdag. Oplever du også, at dine kunder og leverandører kræver det? At dine medarbejdere i større og større grad forventer det? Og mærker du også en stigende efterspørgsel på dokumentation på din virksomheds grønne initiativer?

Voucher 1 er til dig, hvis virksomhed er nybegynder inden for grøn omstilling, og som har ambitioner om en mere grøn profil.
 
ANSØGNINGSPERIODE
Fra 24. jan. 2022, kl. 07:00
Til 18. feb. 2022, kl. 12:00
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

Bigum & Co i samarbejde med Dansk Fødevareakademi: Digital markedsføring for fødevarevirksomheder.

Mange virksomheder har kun lige kigget ind over dørtærsklen til digital markedsføring, og aner ikke, hvor de skal begynde.

Digital markedsføring er som sådan ikke så meget anderledes fra andet købmandsskab og markedsføring – det foregår bare i den digitale arena, og har undervejs fået klistret en djævelsk masse smart lingo og buzz words på sig. På webinaret pilles digital markedsføring og begreberne fra hinanden og bygges op igen i letforståeligt sprog. 
 
TILSKUD
Du kan søge tilskud gennem Dansk Fødevareakademi - læs mere og se kontaktoplysninger her.
 
TIDSPUNKT
Webinaret er onsdag 9. februar
Kl. 9:00-10:00
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig webinaret her.
 
 

UdviklingVejen, Indkøbskontoret, Infrastruktur & Ejendomme, Teknik og Miljø i Vejen Kommune: Bliv leverandør til Vejen Kommune

Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune

Du vil møde lokale virksomheder, der fortæller om deres erfaringer med udbud til Vejen Kommune.
 
Toyota i Vejen – Louis Lund vil bl.a. videndele sine erfaringer som serviceleverandør til Vejen Kommune.

TIDSPUNKT
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud.

Vidste du, at Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen under navnet UdbudsPanelet?

Hos UdbudsPanelet kan du få rådgivning om udbud og en snak med udbudskonsulenterne fra Vejen Kommunes Indkøbskontor.
 
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem 15:00 og 17:00. Du skal booke en tid, inden du kommer.

LÆS MERE
Du kan læse mere om UdbudsPanelet, og hvordan du booker tid her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 21. januar 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 25. januar 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 27. januar 2022 kl. 15:00 - 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 27. januar 2022 kl. 15:00 og 17:00 
Tilmelding er nødvendig.
Hvad betyder den grønne omstilling for din virksomhed?
Fredag 28. januar 2022 kl. 07:30 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering i byggeriet
Torsdag 24. februar 2022 kl. 08:30 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet