Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Vejen Varmeværk har markedsindsigt og mod

Vejen Varmeværk har en flerstrenget forsyningsstrategi med flere forskellige brændselstyper til at producere varmen med, herunder bæredygtig biomasse i form af flis og halm samt industriel spildvarme og varmepumper. Fotokilde: Vejen Varmeværk.

De store prisstigninger på både gas og el kommer ikke til at påvirke varmeprisen hos Vejen Varmeværk, der slår fast, at varmen bliver billigere.

Hele Europa oplever lige nu gas- og elpriser, der ligger langt over tidligere års niveauer. Det gælder dog ikke hos Vejen Varmeværk.

"Vi er dygtige til at source vores biomasse, hvilket kræver indsigt i markedet og modet til at gå andre veje, end de fleste andre gør. Vores forsyningsstrategi har fokus på fleksibilitet, hvilket gør, at vi kan agere hurtigt på markedsændringer", siger direktør Richard Nielsen

"Vores fjernvarmepriser sænkes allerede ved årsafregningen for det forgangne år 2021 samt for det kommende år 2022", siger formand fra Vejen Varmeværk, Dion Christensen.

Vejen Varmeværk leverer fjernvarme i Vejen og Askov, og der er godt gang i udvidelsen af kundeskaren i netop Vejen og Askov. Varmepumperne hos Vejen Varmeværk bliver slukket, når elprisen bliver for høj. Så tager biomassekedlerne over for at sikre, at der er varme nok til alle kunderne. Med udsigten til mange nye kunder de kommende år vil Vejen Varmeværk kigge på nye varmekilder.
Direktør Vejen Varmeværk Richard Nielsen. Fotokilde: Vejen Varmeværk.
 
"Vi håber fortsat på, at spildvarmen fra Viking Link kan finde vej ind til Vejen og blive nyttiggjort til at udbygge den grønne fjernvarme lokalt", uddyber Dion Christensen.

LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 
 

Krav til grøn omstilling i din virksomhed

Hvilke krav kan din virksomhed forvente fra dine kunder, din bank og fra samfundet? Kom med til dette arrangement og få svarene. Fotokilde: Pexels.

Hvilke krav kan din virksomhed forvente fra kunder, leverandører, den finansielle sektor og fra samfundet? Deltag i dette arrangement og bliv klogere på hvad din virksomhed står overfor i den grønne omstilling.

Det er komplicerede spørgsmål, der rejser sig, hvis man skal kunne møde fremtidens krav til bæredygtighed. Ved dette arrangement forsøger vi at bevæge os et skridt nærmere, hvad det er virksomhederne bliver mødt med.
 
”Bæredygtighed bliver mere og mere reguleret, f.eks. bliver vi som bank underlagt reguleringer for at sikre, at der bliver kanaliseret kapital nok hen mod de bæredygtige formål og projekter, hvilket i fremtiden kommer til at stille store krav til virksomhederne", siger direktør ved Danske Bank i Vejen, Ferdinand Jepsen og fortsætter med at uddybe:
 
"Alle virksomheder har sin plads i en værdikæde, så alle virksomhedsejere, direktører og bestyrelser kommer til at tage stilling til egne fremtidige værdier og visioner, produkter, leverandører osv. Der er mange steder at tage fat”.
 
Ved arrangementet kan du også høre et oplæg fra Lindab, hvor de fortæller om virksomhedens grønne forventninger til underleverandørerne.
​Filialdirektør Danske Bank Vejen, Ferdinand Jepsen. Fotokilde: Danske Bank.
 
Arrangementet holdes i et samarbejde mellem Danske Bank, Lindab, Vejen Kommune og UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Fredag 28. januar 2022 
kl. 07:30 til 10:00
 
LOKATION
Danske Bank 
Nørregade 8
6600 Vejen
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.

Hjælp UdviklingVejen til at blive bedre

UdviklingVejens årlige tilfredshedsanalyse er snart på vej ud til alle medlemmer, kontakter og samarbejdspartnere. Fotokilde: Pexels.

Medlemmer, kontakter og samarbejdspartnere får snart UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse tilsendt.

Du vil i den nærmeste fremtid modtage UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse, der sendes ud via mail. Undersøgelsen udføres af UdviklingVejens brancheorganisation Dansk Erhvervsfremme.

Vi håber, at du vil hjælpe os ved at bruge fem minutter på at besvare spørgeskemaet. Kig i din spam hvis du ikke modtager den i din indbakke.
Formålet med undersøgelsen er, at vi kan blive endnu bedre og tilpasse det kommende års tilbud til, hvad der er relevant for jer.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Medarbejdere i UdviklingVejen.

Nye netværksmuligheder i Trekantområdet

Du har nu mulighed for at deltage i 7 nye faglige netværk indenfor produkt-, kompetence- og forretningsudvikling i Trekantområdet. Fotokilde: UdviklingVejen.

Trekantområdets erhvervsfremmeorganisationer etablerer 7 nye faglige netværk indenfor produkt-, kompetence- og forretningsudvikling.

Behovet for netværk bekræftes af resultaterne fra IRIS Group undersøgelse for Trekantområdet, hvor mere end 165 industrivirksomheder i Trekantområdet har svaret, at de ”i høj grad” efterspørger samarbejde og sparring i forhold til såvel produkt-, som kompetence- og generel forretningsudvikling.

Det, som de lokale erhvervskontorer oplever hos virksomhederne, er et skifte i interesse fra nysgerrighed på buzz word og over til mere konkret handling. Derfor lancerer de 7 erhvervskontorer i Trekantområdet nu nogle faglige netværk, hvor vi forventer at kunne samle kompetente mennesker til videndeling på tværs af virksomheder i hele Trekantområdet.

Efter dialog med virksomhederne igangsættes følgende 7 netværk, som du kan læse mere om nedenfor:

IIoT Industrial Internet of Things: Billund ErhvervsFremme faciliteter netværket
Bæredygtig produktion I forsyningskæde: Business Fredericia faciliteter netværket
Hygiejnisk design: Haderslev Erhvervsråd faciliteter netværket
AM/3D print til produktudvikling: Business Kolding faciliteter netværket
CO2 regnskab og CSR kommunikation: Vejle Erhverv faciliteter netværket
Digitalisering af byggeriet: UdviklingVejen faciliteter netværket
VR/AR i salg: Middelfart Erhvervscenter faciliteter netværket
Ulrik Kragh, direktør ved UdviklingVejen. Fotokilde: Vejen Kommune.
 
Hos UdviklingVejen er vi stolte af at kunne tilbyde et så attraktivt tilbud til medlemsvirksomhederne. Det vil også styrke samarbejdet mellem virksomhederne og øge kendskabet til, hvad man kan få af hjælp fra Erhvervshus Syd samt GTS institutterne”, siger direktør ved UdviklingVejen, Ulrik Kragh.
 
Værditilbuddet i alle de 7 netværk er faglig videndeling og mulighed for samarbejde. Det er deltagergruppen, der vælger hvilke emner, der skal arbejdes med. Der kan også trækkes på GTS-institutter som FORCE Technology eller Teknologisk Institut samt private rådgivere og uddannelsesinstitutionerne.

Ambitionen er, at deltagere ved netværkene bliver fortrolige, tætte relationer skabes og der er mulighed for såvel personlig udvikling som udvikling af virksomhederne.

Det er gratis at deltage i netværkene.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig UdviklingVejens netværk: Digitalisering i byggeriet her.

Til virksomhedsejer og virksomhed

UdviklingVejen: Informationsmøde for iværksættere.

UdviklingVejens informationsmøde for iværksættere varer et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige af dit liv som selvstændig.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 25. januar 2022 kl. 19:00 til 21:30.
 
LOKATION
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

LAG Vejen-Billund: Ansøgningsfrister i 2022.

LAG Vejen-Billund har knap 2 mio. kr. til rådighed til projekter hos virksomheder i landdistrikterne – dvs. uden for Vejen by. Disse midler skal bruges til projekter, som skal ansøges senest ultimo juni 2022.

ANSØGNINGSFRISTER I 2022
Der er planlagt de to ansøgningsfrister i starten af 2022. Den første bliver 28. februar 2022 og den anden 9. maj 2022.
 
Vil du vide mere?
 
KONTAKT
Charlotte Hammer 
Tlf: 2144 3513
 

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten. Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15:00 - 17:00, når der er booket tid.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

UdviklingVejen: Fredagsnetværk i UdviklingsParken.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag i UdviklingsParken kl. 9.00.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk, og det eneste du skal gøre inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd.
 
Max deltagerantal er 6 personer.

TIDSPUNKT
Fredag 7- januar kl. 9:00 – 9:30.

TILMELDING
Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00. Du kan tilmelde dig ved at følge linket her.

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Bliv leverandør til Vejen Kommune.

Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. Hør om Vejen Kommunes udbud for det kommende år, mød de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille spørgsmål.

Du vil også møde lokale virksomheder, der fortæller om deres erfaringer med udbud til Vejen Kommune.

TIDSPUNKT
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00-16:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Udbudspanelet - få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen. 

INDHOLD
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.

TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 7. januar 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 13. januar 2022 kl. 15.00 - 17.00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 13. januar 2022 kl. 15.00 og 17.00 
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering i byggeriet
Onsdag 19. januar 2022 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 21. januar 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 25. januar 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Hvad betyder den grønne omstilling for din virksomhed?
Fredag 28. januar 2022 kl. 07:30 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Følger du os på de Sociale medier?

Følg med i vores strøm af erhvervshistorier og tilbud, der er målrettet dig, der er erhvervsleder, virksomhedsejer eller iværksætter.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet