Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

16 gazellevirksomheder 2021 i Vejen Kommune

Gazellerne skaber job, vækst og optimisme, og de er med til at sikre fremtidens erhvervsliv. Fotokilde: UdviklingVejen.

UdviklingVejen ønsker stort tillykke til de 16 virksomheder i Vejen Kommune, der i 2021 er gazellevirksomheder.

Det er en samlet stigning fra 15 til 16 virksomheder i forhold til 2020, og Vejen Kommunes virksomheders andel af gazelle statuetter er steget i forhold til det samlede udbud af statuetter.
 
DE 16 GAZELLEVIRKSOMHEDER 
Alle virksomheder kan i princippet blive udnævnt som en gazellevirksomhed, hvis de lever op til en række af krav i forhold til deres omsætning og deres vækst.
 
Det er ikke afgørende, om der er tale om mindre eller større virksomheder, og det kan være virksomheder indenfor alle brancher.
 
Virksomheden skal være et ApS eller et A/S.
 
Virksomheden skal som minimum have en omsætning på 1 million kroner eller komme ud med et bruttoresultat på 0,5 millioner kroner det første år, der måles fra.
 
Virksomheden skal som minimum have offentliggjort fire regnskaber.
 
Virksomheden skal have oplevet vækst i omsætning (bruttoresultatet) i hvert eneste af de fire regnskabsår.
 
Den samlede sum af det primære resultat i virksomheden skal være i plus – må godt være negativt ét år.
 
Virksomheden skal som minimum have fordoblet omsætningen de seneste fire regnskabsår.
 

Opfølgning på Vækststrategi 2025

Målsætninger og indsatsområder på Vækststratgi 2025 evalueres løbende, og vi er godt i gang med at føre indsatserne ud i livet. Fotokilde: UdviklingVejen.

Ved Vejen Kommunes økonomiudvalgsmøde drøftede økonomiudvalget og UdviklingVejens forretningsudvalg status på Vækststrategiens målsætninger og indsatsområder.

Målsætninger og indsatsområder evalueres løbende, og vi er godt i gang med at føre indsatserne ud i livet.

Denne gang har der været fokus på et tema om fravær og arbejdstrivsel. Temaet er aktuelt, da høj trivsel giver bedre bundlinje, og set i lyset af virksomhedernes udfordringer med rekruttering, hvor et af værktøjerne kan være attraktive arbejdspladser, som både mindsker fravær og kan tiltrække nye medarbejdere.

Temaet viser, at medarbejderne hos virksomhederne i Vejen Kommune generelt er pligtopfyldende og har lavt sygefravær. Det vidner også om stor fokus hos virksomhederne på trivsel.
Mange brancher har rekrutteringsudfordringer med en eksplosion i ledige stillinger. Med under 2 % ledighed i Vejen Kommune er det vigtigt, at forfølge alle muligheder for at hjælpe virksomhederne til arbejdskraft.
 
Byrådet og bestyrelsen for UdviklingVejen godkendte Vækststrategi 2025 i marts måned 2020. Efter en proces med stor involvering af mere end 150 virksomheder og samarbejdspartnere og med en god og konstruktiv dialog.

OPFØLGNING PÅ VÆKSTSTRATEGI 2025
Du kan læse den fulde opfølgning på Vækststrategien her.

Kartoffelfestival 2022 udvider

Stemningsbillede fra Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2021. Fotokilde: Jeppe Hove Jensen.

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg vokser til også at være fødevarefestival. Dato for kartoffelfestivallen i 2022 bliver 18. til 20. august.

Traditionen tro starter Vejen Kartoffelfestival i Hovborg med Kartoffelølsmagning på Hovborg Kro den 18. august, hvor årets kartoffeløl fra Hyldals Bryghus skal smages for første gang. Vi har hørt, at der bliver lavet tre forskellige bryg, så vi er noget så spændte. Fredag er det planen at gennemføre et arrangement, hvor områdets – også store fødevarevirksomheder – mødes med hinanden og mødes med forbrugere. Det er Vejen Kommune, der arbejder på at lave et madfolkemøde. Der ligger forskellige idéer efter dette års erhvervskonference, som der bliver arbejdet på”, siger Kurt Smith fra foreningslivet i Hovborg.
 
”Lørdag bliver så den store event- og udstillerdag, hvor vi gerne skulle få endnu flere besøgende til kartoffelfestivallen. Vi udvider udstillerkredsen med lokale fødevareproducenter i Hovborg og fødevareindustrien i Vejen Kommune. Vi er godt klar over, at det er et stort og ambitiøst set up, omvendt skaber det fællesskab i Hovborg”, siger Kurt.
Vejen Kartoffelfestival i Hovborg tilrettelægges og gennemføres i samarbejde mellem det frivillige foreningsliv i Hovborg, Hovborg Lokalråd, Hovborg Kro, BJ Agro, der er landets førende kartoffelrådgiver og holder til i Hovborg samt Vejen Kommune og UdviklingVejen.
 
Festivallen afvikles i 2022 for 3. gang og finder sted på Kartoffeltrekanten ved indkørslen til Hovborg.

EFTERLYSNING
Møder du kartoffelrelaterede produkter eller ildsjæle, der kan noget med kartofler, eller andre, som kunne tænke sig at spille med på Vejen Kartoffelfestival i Hovborg, så tøv ikke med at kontakte UdviklingVejens oplevelsespusher Charlotte Hammer:
 
KONTAKT
Charlotte Hammer
Tlf. 2144 3513
 

100.000 kr. i tilskud til kompetenceløft

Iværksættervirksomheden The Organic Crave har fået VKU-tilskud til kompetenceudvikling fra Dansk Fødevareakademi. Fotokilde: Dansk Fødevareakademi.

The Organic Crave Company har via tilskud fra Dansk Fødevareakademi fået kompetenceløft indenfor international branding og salg.

Du kender sikkert følelsen efter at have kværnet en chokoladebar eller en pose chips. Bagefter besøger den dårlige samvittighed din hjerne med tanker om, at den lille snack var en fedtsukkerbombe, der nu er i fuld gang med at placere sig på dine sideben. Denne dårlige snacksamvittighed har den odenseanske startup gjort til fortid. Under navnet The Organic Crave Company laver de økologiske snacks med et lavt indhold af sukker og en reduceret mængde fedt.

Chalotte Tryk fra Dansk Fødevareakademi kontaktede The Organic Crave Company, og fortalte om muligheden for at søge tilskud til videreudvikling af The Organic Crave.

Vi fik mulighed for at få tilskud til at få en ekstern ekspert, som har hjulpet os at løfte vores kompetenceniveau inden for international branding og salg. Det betyder, at vi nu er skarpe på, hvordan vi skal sælge vores produkt ind i på de internationale markeder”, siger Jeppe Vadgaard, COO, online- og markedsføringsekspert i The Organic Crave.

Via rådgivningen har teamet bag The Organic Crave lært, at eksport ikke bare er eksport. Det er meget forskelligt, hvordan kommunikationen af produkterne skal formidles i det specifikke land. Hvad er det, der skal siges og ikke siges - ikke mindst.

F.eks. er der fokus på protein i Danmark, hvor det i andre lande er Nutri-Score, der er den faktor der beskriver, hvor sundt et produkt er", forklarer Jeppe Vadgaard.
 
"Eksportrådgivningen via tilskuddet fra Dansk Fødevareakademi har åbnet rigtig mange døre, der ellers ville være forblevet lukkede, fordi markedet har en helt anden sundhedsmæssig tilgang, end den som vi var opmærksomme på”, uddyber Jeppe Vadggard.
Jeppe Vadgaard, The Organic Crave. Fotokilde The Organic Crave.

De forskellige programmer har skabt et helt fantastisk udgangspunkt for vores virksomhed. Vi har ikke bare fået medfinansiering, men også en knowhow og sparring, som er uvurderlig”, slutter Jeppe Vadggard.

VIL DU VIDE MERE?
Vil du høre mere om din virksomheds mulighed for at søge tilskud til udvikling og vækst via Dansk Fødevareakademi?

KONTAKT
Lars Gadgaard eller Chalotte Tryk
Dansk Fødevareakademi her.

Informationsmøde for iværksættere

Informationsmøde for iværksættere giver dig et godt udgangspunkt for et liv som selvstændig. Fotokilde: IVER.

Informationsmødet er til dig, der ønsker at starte din egen virksomhed.

UdviklingVejens informationsmøde for iværksættere varer et par timer i dit liv, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig.

Informationsmødet giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre i dine overvejelser om et liv som selvstændig.
 
Du får en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere.

Mødet er åbent for dig, der enten overvejer at starte egen virksomhed eller som måske er i gang, men savner information om de basale ting, som du skal være opmærksom på, når du starter som selvstændig.
Du har mulighed for at stille spørgsmål under mødet.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag d. 25. januar 2022 kl. 19:00 til 21:30.
 
LOKATION
UdviklingVejen
Sdr. Tingvej 10
6630 Rødding
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig Informationsmødet for iværksættere her.

Til virksomhedsejer og virksomhed

Erhvervshus Sydjylland: Greenwashing og bæredygtig branding.

En times webinar med skarpe bud på, hvordan du skaber et troværdigt bæredygtigt brand, og f.eks. finder frem til de mærkningsordninger, der er den bedste investering for netop din virksomhed.

Mange danske SMV’er har svært ved at navigere i udfordringer og muligheder, når det kommer til bæredygtighed.
 
Mange forsøger med gode initiativer, men mislykkes med at skabe gennemsigtighed og troværdighed, og bliver, i værste fald, et dårligt eksempel – på greenwashing.

INDHOLD
Deltag i dette webinar, og få indblik i de mange muligheder for certificerings- og mærkeordninger, som er af stadig større betydning for dine kunder og tilliden til dit brand. 

TIDSPUNKT
7. januar 2022, kl. 09:00 - 10:00.

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig webinaret her.

Dansk Energirådgivning: Energibesparelser i industrien.

De fleste virksomheder har allerede gennemført et energispareprojekt eller to, men der kan mangle ressourcer til at løbende overvåge energiforbruget og sætte ind ved overforbrug og tomgangstab.
 
Ved at have et løbende overblik er det nemmere at identificere og prioritere de energisparetiltag, som skaber mest mulig værdi for virksomhedens økonomi og grønne image.

Virksomheder med industrielle processer kan have mange energiforbrugere, hvor der kan være store besparelser at hente.

INDHOLD
Ventilationsanlæg
Køleanlæg og fryseanlæg
Belysning
Tørreanlæg
Kedler
Varmepumper
Varmevekslere
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Dansk Energirådgivnings energiscreening her.
 

UdviklingVejen: Netværk - Digitalisering i byggeriet.

Som håndværker og rådgiver i byggebranchen kommer der flere krav til digitale løsninger og kommunikation imellem byggeriets samarbejdspartnere.

Netværket er et fagligt netværk, målrettet dem der i hverdagen er brugere, eller fremtidige brugere af digitale løsninger til byggeriet.

INDHOLD
Hvad kan digitalisering i byggeriet bruges til?
Hvilke fordele kan det give?
Hvilken muligheder åbner sig i fremtiden?
Hvad koster det?
 
TIDSPUNKT
Første møde er onsdag 19. januar 2022 kl. 12:00 til 16:00.
 
SE MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.
 
Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen,

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter eller virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller er medlem af UdviklingVejen
 
TIDSPUNKT
Hver 2. torsdag mellem 15:00 - 17:00, når der er booket tid.

TILMELDING
Du kan se, hvordan du kan tilmelde dig Erhvervsvagten her.

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Bliv leverandør til Vejen Kommune.

Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. Hør om Vejen Kommunes udbud for det kommende år, mød de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille spørgsmål.

Du vil også møde lokale virksomheder, der fortæller om deres erfaringer med udbud til Vejen Kommune.

TIDSPUNKT
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00-16:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Udbudspanelet - få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen. 

INDHOLD
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.

TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.

Kommende arrangementer

Foredrag med Carsten Juul: Stress dig sund
Torsdag 16. december 2021 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 17. december 2021 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 13. januar 2022 kl. 15.00 - 17.00 
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 13. januar 2022 kl. 15.00 og 17.00 
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering i byggeriet
Onsdag 19. januar 2022 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk med erhvervsjournalist ved JV, Lena Juul
Fredag 21. januar 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 25. januar 2022 kl. 19:00 til 21:30
Tilmelding er nødvendig.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet