Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Asfalt-Innovation skaber succesvirksomhed

Martin Peters, ejer af SR-Gruppen. Fotokilde: JV.

For over 10 år siden startede Martin Peters en ung virksomhed med navnet SR-Gruppen, der nu har succes med innovation af hvordan asfalt kan benyttes.

SR-Gruppen fik UdviklingVejens pris som Årets Nytænker 2021. En pris som er skabt for at anerkende virksomheder, der fornyr deres forretningsmodel.
 
Martin Peters begyndte at lave rumlerillerne med sinuskurven, der giver larm og vibrationer inde i bilen, men ikke udenfor. Rumleriet markerede starten på SR-Gruppen sammen med betonfræsning, hvor slidte og ødelagte betongulve fræses væk, så der kan lægges nye.

Rumleriller på vejene giver op til 60 % færre ulykker, fordi bilisterne får et wake up-call, hvis bilens hjul kommer i kontakt med rillerne i vejens midte eller side.

Den østrigske kæmpe-entreprenør Strabag fik øje på SR-Gruppen, og spurgte om SR-Gruppen kunne stabilisere underlaget for deres nye veje. Strabag havde fået entreprisen på anlæg af motorvejen fra Kliplev til Sønderborg.
 
Lidt utraditionelt efter danske traditioner skulle det foregå med genanvendelse af de gigantiske mængder jord, der allerede var på stedet. Blot i kalk- og cementstabiliseret form. Dermed kom jordstabilisering til at køre parløb med rumlerillerne. Inden for de følgende to år havde SR-Gruppen øget bestanden af store stabiliseringssæt til tre enheder.
Siden starten med sinusrumleriller og efterfølgende jordstabilisering med både kalk og cement, har vi fået flere andre ben at stå på. I februar 2013 stiftede vi SR-Gruppen Asfalt og begyndte at lave remix af allerede eksisterende vejbelægninger. Tre måneder senere lavede vi SR-Gruppen Smartbeton med insitu-støbning af kantsten og afvandingskanaler”, fortæller Martin Peters.

"I 2018 rykkede hele selskabet til den nuværende placering på Fuglesangsallé i Vejen, hvor Martin Peters havde købt NCC Roads’ gamle hovedsæde. Dermed var der ikke langt til igen at øge antallet af discipliner inden for vejbygning og vejvedligehold.
 
SR-Gruppen A/S købte et KMA-anlæg til blanding af bitumenstabiliseret materiale, som bruges som bærelag for vejbelægninger. Anlægget kan også mixe til cementstabiliseret grus til områder med hård belastning som havnearealer og lufthavne.

I dag dækker SR-Gruppen hele Danmark og Sydsverige, og kunderne er både staten, kommuner, entreprenører og private.
 
MERE OM SR-GRPPEN
Du kan læse mere om SR-Gruppens innovative måde at benytte asfalt på her.
 

Alfa Bryghus er nyt medlem

Alfa Bryghus og Brasserie i Vejen er nyt UdviklingVejen medlem. Fotokilde: Alfa Bryghus og Brasserie.  

Vi byder velkommen til iværksætterparret Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen, Alfa Bryghus og Brasserie i Vejen.

Siden sensommeren har Alfa Bryghus været Vejens nye restaurant med eget bryghus i den smukke Alfa-bygning midt i Vejen by. Alfa-bygningen som tidligere husede margarinefabrik og efterfølgende borgerservice. Her er højt til loftet og historisk vingesus, og det er ikke mindst det, som værtsparret Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen er faldet for.

Det er en gammel drøm, som vi har realiseret. Da vi besluttede, at nu skal det være, begyndte vi at lede efter en egnet bygning, og den gamle margarinefabrik er fyldt med atmosfære og historie og er jo helt unik”, fortæller Katja Beltoft Pedersen.

Ejendomsselskabet Oxdal A/S, der ejer bygningen, var med på idéen fra starten, og har i høj grad medvirket til, at Alfa Bryghus er blevet en realitet, ligesom jeg har lyst til at nævne Vejen Kommune. Hurtigere og mere smidig sagsbehandling, har man næsten aldrig set før”, uddyber Tommy Rasmussen.

Den seneste nyhed er, at parret har lejet AsomNets tidligere kontorlokale dør om dør med Bryghuset. Det skal bruges til et festlokale, hvor der vil være plads til et par hundrede gæster restriktionerne forsvinder.
 
Her får vi plads til rigtig store selskaber, og vi forventer at fester og selskaber vil blive en af vores store områder. Der bliver også lokaler til et poolbord og en butik, hvor vi bl.a. kan sælge vores øl”, slutter Tommy Rasmussen.
Katja Beltoft Pedersen og Tommy Rasmussen, Alfa Bryghus og Brasserie. Fotokilde: Bryghus og Brasserie.

Alfa Bryghus er ikke kun en restaurant. Det er et hus med en historie, og det er attraktivt for rigtig mange. Værtsparret har et samarbejde med Vejen Lokalarkiv, som vil udstille nogle af de ting, som de har liggende fra margarinefabrikken. Bl.a. ligger der et stort antal gamle fotografier.

Margarinefabrikken Alfa i Vejen var i næsten et århundrede en af de store spillere på margarinemarkedet. I 1897 oprettede den driftige Johannes Lauridsen Margarinefabrikken Alfa i Vejen. Link med uddybende materiale om iværksætteren Johannes Lauridsen her.

LÆS MERE
Du kan læse meget mere om Alfa Bryghus på Bryghusets Facebook her.

Vil du også være en del af fællesskabet?

Ledige lokaler til dig og din virksomhed. Bliv en del af noget større i UdviklingsParken ​i Rødding. Fotokilde: UdviklingVejen.

Fra januar 2022 bliver der kontorfaciliteter klar til udlejning på adressen Sdr. Tingvej 10 i 6630 Rødding.

Ved at at leje et lokale her, får du samtidig mange kollegaer, i form af de andre lejere i UdviklingsParken. Morten Andersen, kommunikationsbureauet Komba er én af de 13 virksomheder, der p.t. bor i UdviklingVejensParken.
 
Jeg har valgt, at min virksomhed Komba skal ligge i UdviklingsParken, fordi Vejen Kommune har centralt beliggende erhvervsområder i nærheden af den overordnede infrastruktur. Erhvervsvenligheden i Vejen Kommune ligger højt, her er et væld af spændende virksomheder, og dermed et stærkt erhvervsnetværk. Det netværk glæder jeg mig over at jeg er en del af”, fortæller Morten Andersen.
 
FÅ ADGANG TIL
  • Reception 
  • Mødelokaler
  • Markedsføring
  • Trådløst internet
  • Gratis parkeringspladser 
  • Handicapfaciliteter
​Morten Andersen, kommunikationsbureauet Komba er én af de virksomheder, der bor i UdviklingVejensParken. Fotokilde: Komba.
 
KONTAKT UDVIKLINGVEJEN
Lone Skrydstrup
Tlf: 2264 8507

Virksomhederne udvider som aldrig før

Jysk Plast Industri har købt et erhvervsareal på ca. 3.200 m2, som de er i gang med at bygge en 600 m2 stor hal på. Fotokilde: Jysk Plast Industri

Vejen Kommune har solgt mere end 170.000 m2 erhvervsjord

VVejen Kommune har solgt mere end 170.000 m2 erhvervsjord fordelt på ni handler. Der er solgt erhvervsjord i både Brørup, Bække og Holsted samt i Skodborg og Vejen.

Jysk Plast Industri roser Vejen Kommune. Virksomheden har købt et erhvervsareal på ca. 3.200 m2 i Bække, hvor de er godt i gang med at bygge en hal på 600 m2, der ligeledes indeholder en lejlighed samt et kontor og fællesfaciliteter. Investeringen er et led i et generationsskifte, og LarsOle og Thomas Kjær Jensen forventer at være indflytningsklar i 1. kvartal 2022.

Vejen Kommune har været en rigtig god samarbejdspartner i projektet. Da vi skulle have byggetilladelse, var vi til formøde, og det var godt givet ud. Vi skitserede, hvad vi havde af planer, og kommunen var meget løsningsorienteret. Sammen fik vi afstemt forventningerne omkring ansøgningsmaterialet og tidspla-nen", fortæller LarsOle Kjær Jensen, der er direktør for Jysk Plast Industri.

Protræ i Skodborg har også købt erhvervsjord i 2021. De oplever en stigende aktivitet i byggebranchen, og væksten er markant. Protræ er en del af den franske byggevare koncern Saint-Gobain. De oplever en stigende efterspørgsel fra deres kunder på både handlede og egenproducerede varer. En stigning, som de både ser som en konsekvens af et marked i generel vækst, men også som følge af stigende behov for bæredygtige byggematerialer.
LarsOle og Thomas Kjær Jensen, Jysk Plast Industri. Fotokilde: Jysk Plast Industri.
 
Det er naturligvis enormt positivt for virksomheden, og det skaber unægtelig et behov for, at vi hele tiden tilpasser vores kapacitet. Derfor har vi blandt andet valgt at opkøbe jord ved siden af vores nuværende arealer i Skodborg", fortæller Thomas Skriver Nielsen, der er forretningsudviklingschef hos Protræ.
 
Et opkøb på mere end 23.000 m2, der skal sikre vækstmulighederne for Protræ i de kommende år.

Ønskesedlen med lokale julegaveidéer

UdviklingVejen opfordrer til at købe julegaverne ved turismevirksomhederne i Vejen-området. Fotokilde: VisitVejen.

På VisitVejens hjemmeside kan du finde en ny liste med en række forslag, som måske ikke står på ønskesedlen.

Listen indeholder et overblik over områdets mange muligheder for at købe ting og gavekort rundt om ved turismevirksomhederne i Vejen-området. Her er nostalgi blandet med design og godt håndværk. Her er natur - ude og inde.

Er din medarbejder glad for en restaurantoplevelse? Så giv et gavekort til en middag. Et oplagt sted kunne være en af områdets restauranter, som rigtig gerne vil have gæster. Du finder en oversigt over restauranter, hvor du kan købe et gavekort til en middag her.

Husk - du kan købe gavekort i 2021 uden skattemæssige konsekvenser., selv om kortet først bruges i 2022.
 
Herudover indeholder VisitVejens nye liste et stort overblik over muligheder for at købe lokale julegaver til:

♦ Legebørn og videbegærlige voksne
♦ Håndlavede ideer
♦ Juleting til julegaver
♦ Jern, sten, stål og keramik
♦ Bæredygtige gaver
♦ Andre forslag - bøger og sådan noget
♦ Aktive oplevelser
♦ Til den vinglade modtager
♦ Juleoplevelser i Vejen-området

JULEGAVELISTEN
Find VisitVejens julegaveliste og bliv inspireret til dine medarbejderes julegaver her.

Til virksomhedsejer og virksomhed

Erhvervshus Sydjylland: Greenwashing og bæredygtig branding.

Hvordan kommunikerer du klimatiltag, uden at du greenwasher din virksomheds aktiviteter? Få et overblik over, hvad du bør gøre og undgå.

Undgå "greenwashing"
Webinaret er en introduktion til dig og din virksomhed, som er i tvivl om, hvor grænserne går i forhold til din eksterne kommunikation og den dertilhørende potentielle "greenwashing".

Udover en kort introduktion til selve konceptet "greenwashing", så får du her muligheden for at få konkret viden omkring, hvordan du bør kommunikere bæredygtighed og tilpasse din branding.

INDHOLD
Gennem cases og andre eksempler tager webinaret dig gennem "do's & don'ts" og sørger for at klæde dig på til de stigende krav, der stilles fra jeres kunder.

TIDSPUNKT
20. december 2021, kl. 15:00 - 15:30.

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig webinaret her.

Dansk Energirådgivning: Søg tilskud til investeringer i energioptimering.

Vidste du, at du kan få tilskud til at spare energi?
 
Med Energistyrelsens erhvervspulje kan virksomheder søge energitilskud til investeringer i energioptimering. Læs hvordan her.

Formålet med puljen er at støtte energispareprojekter, der styrker virksomhedernes konkurrenceevne og bidrager til at reducere Danmarks CO2-udledninger med 70 % i 2030. Puljen er målrettet privatejede produktions-, handel- og servicevirksomheder.
 
Din virksomhed kan få tilskud til en række energibesparende tiltag. Erhvervspuljen har særligt fokus på at fremme tiltag, hvor der konverteres fra fossil energi til el. Energistyrelsen prioriterer derfor denne type projekt, når der gives tilsagn om tilskud.

SØG TILSKUD TIL
Udskiftning af kedel med varmepumpe
Udskiftning af belysning med LED
Etablering af varmegenvinding
Energioptimering af procesanlæg

LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 

Teknologisk Institut: Kurser og rådgivning indenfor digital transformation.

Den digitale udvikling skaber muligheder, men stiller samtidig også nye krav om digital transformation for virksomheder og organisationer. Det kræver teknologisk ekspertviden, og det kræver sikker styring gennem transformationsprocessen:
 
INDHOLD
Teknologisk Institut er eksperter i at sammentænke digital teknologi med forretning og organisation, og som uvildige rådgivere og sparringspartnere hjælper de virksomheder med at gennemføre digital transformation i praksis.
 
TIDSPUNKT
Der er løbende opstart, da der er mange forskellige tilbud til dig og din virksomhed.
 
SE MERE
Du kan læse mere om dine muligheder for at deltage i paletten af tilbud her.
 
 

UdviklingVejen: Nytårskur 2022.

UdviklingVejen inviterer virksomheder, iværksættere og samarbejdspartnere til nytårskur, hvor erhvervslivet mødes og ønsker godt nytår. 

Vi skal hilse på Vejen Kommunes nye borgmester, vi skal hædre årets gazeller, og Henrik Lund vil inspirere os med Naturli Foods indsats for at omstille virksomheden til fremtidens krav om bæredygtighed.

LOKATION
Troldesalen
Jacob Gades Allé 1
6600 Vejen
 
TIDSPUNKT
Fredag 7. januar 2022 kl. 14:00 til 16:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Bliv leverandør til Vejen Kommune.

Deltag i en spændende eftermiddag for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. Hør om Vejen Kommunes udbud for det kommende år, mød de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille spørgsmål.

Du vil også møde lokale virksomheder, der fortæller om deres erfaringer med udbud til Vejen Kommune.

TIDSPUNKT
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00-16:30.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.
 

Vejen Kommune & UdviklingVejen: Udbudspanelet - få hjælp til lokale udbud.

Vejen Kommunes indkøbskontor tilbyder det lokale erhvervsliv rådgivning om udbud i samarbejde med UdviklingVejen. 

INDHOLD
Du kan stille spørgsmål til Vejen Kommunes udbudsplan, samhandel med Vejen Kommune eller andet.

TIDSPUNKT
Hver torsdag mellem 15.00 og 17.00, såfremt du har booket en tid inden.

TILMELDING
Du kan se hvordan du kan tilmelde dig UdbudsPanelet her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 10. december 2021 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Foredrag med Carsten Juul: Stress dig sund
Torsdag 16. december 2021 kl. 08:30 til 12:00.
Tilmelding er nødvendig.
UdviklingVejens Nytårskur 2022
Fredag 7. januar 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.
Netværk: Digitalisering i byggeriet
Onsdag 19. januar 2022 kl. 12:00 til 16:00
Tilmelding er nødvendig.
Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag d. 21. januar 2022 kl. 09:00 til 09:30
Tilmelding er nødvendig.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 10. marts 2022 kl. 14:00 til 16:30
Tilmelding er nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet