Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Vejen Kommunes erhvervsvenlighed i top

Virksomhederne har vurderet Vejen Kommune til at ligge på en flot fjerdeplads blandt de 93 kommuner i Danmark, der er med i DI´s erhvervsklimamåling 2021, Fotokilde: OTV Plast.

Virksomhederne har vurderet Vejen Kommune til at ligge på en flot fjerdeplads blandt de 93 kommuner i Danmark i DI´s erhvervsklimamåling 2021.

I DI´s måling af erhvervsvenligheden i de danske kommuner, har 89 lokale virksomheder, der repræsenterer over 2.900 arbejdspladser, givet Vejen Kommune karakterer for indsatsen på erhvervsområdet.

Samlet set ligger Vejen Kommune på en 4. plads i undersøgelsen.
 
"Vejen kommune er gode til at involvere stort set alle dele af erhvervslivet i deres strategiplaner. Dermed kender kommunen behovet i erhvervslivet og sætter forskellige tiltag i gang for at imødekomme behovet. Dette er en væsentlig årsag til de gentagende flotte placeringer. Med UdviklingVejen i spidsen sættes desuden fokus på relevante emner som bæredygtighed o.s.v. som specielt SMV derved kan få ekstra fokus på. Dette afspejles i DI´s undersøgelse", siger Henrik Jylov, CEO, OTV Plast.

Ole Stubbe, der er bestyrelsesformand for UdviklingVejen, glæder sig over resultatet: ”Erhvervsvenlighed styrker virksomhedernes mulighed for at skabe det, vi alle sammen lever af. Resultatet bekræfter det gode samarbejde, der i mange år været mellem Vejen Kommune og virksomhederne”, siger Ole Stubbe, der fremhæver, ”at det er et samarbejde som virksomheder i mange andre kommuner ser misundeligt på".
Undersøgelsen måler på 10 kategorier, hvor Vejen er den næstbedste kommune i hele landet til punktet "arbejdskraft" og ”brug af private leverandører”. 
 
Svarene viser, at virksomhederne er meget tilfredse med kommunens og Jobcenter Vejens indsats for at skaffe kvalificerede ledige. Samtidig lykkes Vejen med at få ledige tilbage på arbejdsmarkedet og få unge til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse.

Undersøgelsen viser også, at adgangen til at få kvalificerede medarbejdere er det tema, som virksomhederne mener, at Vejen skal prioritere højest for at styrke virksomhedernes vækstmuligheder.

I år har DI fornyet spørgsmålene og vægtningen af disse i undersøgelsen Lokal Erhvervsvenlighed 2021. Tidligere har DI og Dansk Byggeri haft hver sin måling af de kommunale erhvervsvilkår. Men efter sammenlægning af de to organisationer, er der skabt en ny fælles undersøgelse med udgangspunkt i gode elementer fra begge tidligere undersøgelser.
 
LÆS MERE
Du kan læse hele undersøgelsens placering af Vejen Kommune her.

Nomineret til UdviklingVejens Erhvervspris

Carsten Antonisen fra Solar modtog blomster, hyldest og et diplom, da Solar var en af de nominerede til UdviklingVejens Erhvervspris. 2021. Fotokilde: UdviklingVejen.

Solar i Vejen var nomineret til UdviklingVejens Erhvervspris 2021.

Solar tilbyder alt, hvad en installatør eller industrivirksomhed har brug for til en effektiv arbejdsdag. Det gælder blandt andet tekniske komponenter, grønne løsninger og services inden for logistik, lager og forretningsudvikling. I gamle dage ville man kalde Solar en grossist. I dag har Solar med hovedsæde i Vejen udviklet sig til en moderne sourcing- og servicevirksomhed på det danske, færøske, svenske, norske, polske og hollandske marked.

Koncernens 3.000 medarbejdere har gennem de seneste 4 år fokuseret forretningen, så de i 2020 skabte et imponerende årsresultat før skat på hele 300 mio. kr, og det er 2,5 gange større end i 2017. Omsætningen har været stabil på godt 11 mia. kr. gennem årene, hvilket understreger, at resultatet er skabt gennem godt købmandsskab og nogle strategiske valg, der har forbedret indtjeningen betydeligt.

Når man dykker ned i Solars måde at tænke forretning på, er der 3 ting som springer i øjnene.

1. De er bemærkelsesværdige dygtige til at kombinere online- og relationssalg
2. De tager nogle modige valg, hvilket de kalder for Better Business, for at styrke deres indtjening
3. De er innovative i deres måde at finde nye digitale og grønne løsninger til deres kunder
 
Hele 60 % af Solar koncernens omsætning er gennem onlinesalg (80 % i Danmark), hvilket også er anerkendt med en andenplads ved E-handelsprisen 2020. Så kunne man tro, at forretningsmodellen blot gik ud på at være billigst på Pricerunner, men det er slet ikke tilfældet. For Solar kombinerer kendskab og stærke relationer til deres kunder med 24/7 tilgængelighed for onlinekøb. Som et eksempel er cirka 25 % af Solars omsætning baseret på egne konceptvarer, der målrettes til kunderne behov.

Det betyder, at kunder der har brug for teknisk support ved valg af grønne løsninger på f.eks. varmepumper eller LED lys kan få det. Hvis installatøren har en fordel i at få varen leveret om morgenen, inden de kører ud til arbejdsstedet, så kan de få det. Hvis kunderne har brug for at få varen leveret på en byggeplads med en Fastbox inden for en time, så kan de få det. Og hvis en industrivirksomhed har brug for, at der altid er komponenter på hylden, der svarer til deres produktion, så kan de få det.

På den måde søger Solar konstant at bidrage til sine kunders forsyningskæde med viden, forenkling af indkøb, relevant produktudvalg, logistik og service, der gør, at Solars kunder kan fokusere på deres kerneområde. 

Dette skaber langvarige relationer og mulighed for at sælge ud fra kundernes vurdering af de samlede omkostninger frem for alene at have fokus på indkøbsprisen.

Når Solar har succes med relationssalg, så bunder dette også i et konstant fokus på, hvordan de sammen med leverandører og kunder kan skabe en optimeret forsyningskæde. Hos Solar kalder de det Better Business. Konkret betyder det, at Solar med alle kunder, leverandører og partnere løbende vurderer, om de kan tjene penge på samarbejdet.

Denne tilgang har stillet Solar over for nogle krævende til-og fravalg. Det har f.eks. betydet, at Solar har trukket sig ud af Belgien og Østrig. Det betyder også, at lønsom forretning er afgørende for Solar – derfor er bundlinjen vigtigere end toplinjen, forklarer de.

Uanset om det er leverandører eller kunder, så skal Solar og partnerne i deres forsyningskæde være de bedste for hinanden, både hvad der angår forsyningssikkerhed, kvalitet og priser, og der skal kunne tjenes penge, ellers er det ikke Better Business.

Ud over at finde de optimale totaløkonomiske løsninger til kunderne, så bidrager Solar i høj grad til kundernes innovation. Det er med særligt strategisk fokus på, hvordan digitalisering og den grønne omstilling kan styrke kunderne.
Solar hjælper kunderne med kendskab til nye løsninger, og som et helt særligt indsatsområde har Solar Skolen hvert år omkring 4.000 kursister fra kunderne, der uddannes i alt fra en komplet installatøruddannelse over certificeringskurser, til korte kurser i nye produkter og IT-systemer.

"Det er en stor fornøjelse at se hvordan Solar engagerer sig i Vejen Kommune, senest med udbygning af lagerfaciliteterne, herunder en investering i et nyt auto-store robotlager til 240 mio. kr., men også i hverdagen, hvor Solar hjælper UdviklingVejen med lån af lokaler til arrangementer og deltagelse i netværk. I det hele taget sætter Solar med 750 medarbejdere i Vejen et markant positivt fodaftryk på vores lokalsamfund", siger direktør ved UdviklingVejen, Ulrik Kragh.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Solar her.
 

Overblik over likviditet under Covid-19

Frank Barrit fra BDO revision. Fotokilde: BDO revison.

Vil du vide, hvordan din virksomhed skaber overblik over likviditet fra Covid-19 perioden? UdviklingVejen holder et arrangement med emnet.

Statens indsats for at afbøde Covid-19 har bl.a. budt på udskydelse af moms- og B-skat betaling til november 2021. Derfor er der lige nu god likviditet i virksomhederne, men hvordan ser det ud til november 2021?
 
Hvis du har brug for hjælp eller har du brug for samarbejde med din virksomhedens bank og leverandører for at komme sikkert over november 2021, så er dette arrangement for dig.
Ved dette arrangement får du inspiration til at skabe et overblik over virksomhedens likviditet med oplæg fra Frank Barrit fra BDO revision. 
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig arrangementet her.
 
 
 
 

Mød en menneskelig og tydelig ung leder

Michael Christensen, detailchef ved Davidsens Tømmerhandel A/S i Vejen, var nomineret til UdviklingVejens pris som Årets Unge Leder 2021. Fotokilde: UdviklingVejen.

Menneskelighed og tydelig målsætning er ledestjernen, når Michael Christensen, detailchef Davidsens Tømmerhandel, udøver god ledelse.

Michael var nomineret til UdviklingVejens pris som Årets Unge Leder 2021.

Michael Christensen blev ansat som souschef i Davidsens byggemarked i Vojens 1. august 2013. Februar 2015 overgik han til en stilling som byggemarkedschef i Vejen, og i efteråret 2018 overtog han ansvaret for detailtrælasten samt lageret.

Michael opnår gennem løbende dialog og sparring med sine medarbejdere positive resultater, og han har altid en føling med, hvad der er vigtigt for den enkelte i øjeblikket. Derudover har Michael en fantastisk evne til at vejlede sine elever, og gennem en oprigtig interesse for dem og deres udvikling sikre, at de får den bedste uddannelse. 

Michael uddyber herunder, hvad god ledelse er for ham:

Hvad er god ledelse for dig?
"Jeg har stor interesse i, at mine medarbejdere har det godt - det gælder både på arbejdspladsen, men også på hjemmefronten. Jeg involverer mig gerne i mine medarbejderes liv, og sætter pris på snakken, hvor vi vender ting, der ikke altid er arbejdsrelateret".
Det er vigtigt for mig, at alle kender vores fælles målsætning – Det er som bekendt ikke muligt at nå et mål, man ikke kender. Som medarbejder skal man fejre sine succeser imens man udvikler sit potentiale - det er i min verden med til at skabe trivsel"
 
Hvordan arbejder du med ledelse i løbet af arbejdsdagen?
"Vores hovedprioritet er vores kunder – vores kunder er og bliver det vigtigste i vores forretning. Resultater kommer ikke af sig selv – og i Davidsen er vi sammen om opgaverne".

"Vi hjælper hinanden på kryds og tværs af afdelingerne, og ingen er for fine til at hoppe i et par arbejdsbukser eller hjælpe til en eftermiddag på lageret".

Inden du blev leder, havde du der tanker om, at du gerne ville være leder?
"Ja. Jeg har altid haft interesse for mennesker, og lederrollen falder mig naturligt".

Har du en uddannelse inden for ledelse?
"Jeg har bl.a. læst merkonom i Ledelse og Konceptstyrring".
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Davidsen her.
 
 

Til virksomhedsejer og virksomhed

SDU: Praktik- og Projektdag på Det Tekniske Fakultet.

Ved Praktik- og Projektdag kan virksomheder og ingeniørstuderende finde hinanden og få en snak om studiejob, praktik- eller projektsamarbejde.
 
INDHOLD
SDU uddanner diplom- og civilingeniører. Begge har en lang række erhvervsrettede samarbejdsmuligheder gennem uddannelserne.

De studerende vil efterspørge samarbejde til semesterprojekter, bachelor- og specialeprojekter, in-company project, ingeniørpraktik, afgangsprojekter, studiejobs eller erhvervskandidatstilling. 
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 2. november 2021 kl. 12:00-15:30.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 
 

SMV Digital: 27. september åbner en ny tilskudspulje.

SMV Digital er et nationalt program, hvor SMV’er gennem privat uvildig rådgivning kan få hjælp til digital omstilling. Programmet har til formål at fremme digitalisering og e-handel blandt små og mellemstore virksomheder fra alle erhverv i Danmark. 

INDHOLD
Tilskud til privat rådgivning.
Sprint: Digital (specifikt program i SMV Digital).
Kompetenceudvikling for ledere.
Vejledning om online salg og regulering i EU.
Hjælp til at håndtere urimelig konkurrence.
Start ehandelseksport med Trade Council.

TIDSPUNKT
Programmet startede i 2018 og fortsætter i perioden 2021-2023 med puljer i forår og efterår.

LÆS MERE
Du kan læse mere om SMV Digital her.
 
 

Erhvervshus Sydjylland: Kom i gang med din grønne omstilling.

Har du brug for et overblik over dit klimaaftryk og hvordan du kan spare CO2? Så vær med i 3 workshops og opbyg en bæredygtig profil.
 
Få styr på beregningen af dine drivhusgasudledninger og lær, hvordan du kan bruge det i din markedsføring – seriøst og troværdigt.
 
INDHOLD
Udarbejdet CO2 regnskab - værdi 40.000 kr.
Afdækket dit CO2 udslip.
Forståelse for kundernes forventninger.
Opbygget en seriøs bæredygtig profil.
Sparring og netværk.
 
TIDSPUNKT
Workshopforløbet "Kom i gang med din grønne omstilling" tilbydes under aktiviteten LokalDigital, et tilkudsprogram, der drives af Danmarks seks Erhvervshuse, UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole samt Dansk Design Center.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.
 
 

Socialstyrelsen: Webinarer om potentialet ved at ansætte mennesker med handicap.

Socialstyrelsen inviterer til webinar for private og offentlige arbejdspladser med fokus på, hvordan de kan have mennesker med handicap ansat.
 
Socialstyrelsen har også lanceret en ny webplatform med viden, gode råd og overblik over lovgivning, indsatser og støttemuligheder, der blandt andet skal gøre det lettere for virksomheder at ansætte kompetente medarbejdere med handicap.
 
INDHOLD
Webinaret giver viden, cases og værktøjer til succes med at ansætte mennesker med handicap. Hør andre virksomheder fortælle om erfaringer, bekymringer og konkrete løsninger, hvor de har haft positive oplevelser med at have ansatte med handicap. 
 
TIDSPUNKT
Webinaret afholdes i tre gange, hhv. d. 22., 24. og 28. sep. kl. 8:30.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at trykke her.

UdviklingVejen: Få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.
 
Hos Erhvervsvagten kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen.

MÅLGRUPPE
- Iværksætter uden CVR nr.
- Iværksætter/virksomhed CVR nr. 0-4 år.
- Maksimalt 5 ansatte.
- Placeret i Vejen Kommune eller medlem af UdviklingVejen.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 16. september 2021 kl. 15:00 til 17:00. 
 
LÆS MERE
Du kan læse mere her.

UdviklingVejen: Fredags-netværk i UdviklingsParken.

Har du en enkeltmandsvirksomhed, så er du mere end velkommen til at deltage. 
 
Fredagsnetværket er en god mulighed for at udvide dit netværk.
 
Det eneste du skal gøre, inden du møder op, er at tilmelde dig på forhånd. Max antal deltagere er 6 personer.
 
TIDSPUNKT
Hver fredag kl. 9:00 – 9:30.

Tilmelding er nødvendig senest torsdag dagen før kl. 10:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at trykke her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk i UdviklingsParken
Fredag 10. sep kl. 09:00-09:30
Tilmelding er nødvendig.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 16. september 2021 kl. 15:00 - 17:00
Tilmelding er nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 16. september 2021 kl. 15:00 - 17:00.
Tilmelding er nødvendig.
Overblik over likviditet under Covid-19
Torsdag 28. oktober 2021 kl. 08:00 til 10:00
Tilmelding er nødvendig.
Industriens Dag 2021
Onsdag 3. november 2021 kl. 09:00-16:00. 
Tilmelding er nødvendig.
SDU: Praktik- og Projektdag på Det Tekniske Fakultet
Tirsdag 2. november 2021 kl. 12:00-15:30. 
Tilmelding er nødvendig.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 9. november 2021 kl. 19:00-21:30. 
Tilmelding er nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet