Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Glødende efterspørgsel efter genbrugsguld

Tonny W. Wollesen, ejer af Design Classique i Jels har i 2020 og i starten af 2021 oplevet, at kunderne viser øget interesse for det nære og for at købe i nærområdet. Derfor har Tonny valgt at udvide forretningens åbningstider markant. Fotokilde: JV.

I 2020/21 har Jels-virksomheden Design Classique oplevet øget interesse for lokal bæredygtig genbrug. Udvider åbningstid markant.

Design Classique er Jyllands ældste specialforretning og værksted for møbelklassikere beliggende i Jels.

Design Classique er i vækst, og det gør det nemmere at bemande forretningen 6 og nogle gange 7 dage om ugen. Vi har f.eks. valgt at have åbent alle 31 dage i marts. Der er i vores branche, som alle andre brancher, konkurrence om de kunder som gerne vil besøge en fysisk forretning. Derfor er det hensigtsmæssigt, at vi har åbent, når kunderne ønsker at handle”, fortæller Tonny W. Wollesen, ejer af Design Classique.

Godt nok startede 2020 med en begrænset ordretilgang, men det rettede sig hen over foråret, og vi øgede i 2020 vores omsætning væsentligt”, uddyber Tonny.

Det har vist sig, at vi har et godt set-up med blandt andet en god hjemmeside. Vi har nu i 10 år kørt med et koncept, som vi kalder Møbelbussen og er vores svar på gardinbussen, som mange kender".
"Med Møbelbussen kører vi ud til kunden og viser stof- og læderprøver, prøvemøblerer og meget mere. Den del af forretningen har passet perfekt i en tid med Covid-19, hvor vi ikke måtte holde den fysiske butik åben”, forklarer Tonny med taknemmelighed i stemmen.
 
Samtidig med at vores nethandel var øget væsentligt allerede før Covid-tiden, oplever vi også en stor interesse for vores tiltag inden for bæredygtige materialer. At købe brugt er i sig selv meget bæredygtigt, men vi restaurerer også mange møbler til vores egen forretning og for kunder som har møblerne i forvejen”, slutter Tonny.

Kunderne hos Design Classique viser stor interesse for at vælge bæredygtige møbel-løsninger, og de vil samtidig gerne rådgives, føle, mærke og prøvesidde, og derfor kommer der flere kunder i forretningen.
 
MERE OM
 
 

Iværksætter balancerer familie og virksomhed

I 2016 opsagde Christina sit drømmejob, for til gengæld at starte hendes egen virksomhed Væksteriet. Ved at starte selvstændig virksomhed kunne Christina få familiens behov og hendes passion for copywriting og online-markedsførings til at gå op i en højere enhed. Fotokilde: Væksteriet.

Christina Cordes er mor til 3, også er hun selvstændig copywriter samt online-markedsførings-specialist i sin egen virksomhed på fuld tid.

I 2016 opsagde Christina i 2016 sit job for til gengæld at starte hendes egen virksomhed Væksteriet.

Da jeg skulle tilbage efter barsel med mit yngste barn Jeppe, kunne jeg ikke bære at skulle forlade ham i en dagpleje mindst 8 timer dagligt. At gå hjemme var dog heller ikke nogen løsning og den gyldne middelvej blev, at jeg startede som selvstændig. Dermed kan jeg aflevere sent, hente tidligt og holde fri hvis jeg har lyst. Det er en gave til både små og store i vores familie”, fortæller Christina, der på alle måder er taknemmelig over, at hun lyttede til sit hjerte, og ikke tænkte at det nok skulle gå over.
 
Som det er lige nu, er vækst ikke altafgørende i min virksomhed, men som mine børn bliver ældre, og ikke er afhængige af mig på samme måde mere, så kunne jeg sagtens forestille mig, at dette ændrer sig", siger Christina og fortsætter med at uddybe:

Jeg synes grundlæggende, at den adskillelseskultur vi alle sammen er en del af, er naturstridig og en smule underlig. Vi går på arbejde for at tjene penge, vi kan bruge til at betale andre mennesker med, så de kan passe vores børn – eller lave vores mad. Vi køber også ting, vi egentlig ikke har brug for, som andre mennesker skal på arbejde for at lave, så de heller ikke kan være sammen med deres familier”,
At være iværksætter med min egen virksomhed, giver mig mulighed for at skrue op og ned på mine arbejdsopgaver, alt afhængig af min families behov. Det er, for mig, et stort privilegie, som både kommer mine kunder og jeg til gode”, slutter Christina Cordes. Fotokilde: Væksteriet.
Christinas virksomhed Væksteriet er bygget op på en forretningsmodel med to ben. 70 % af virksomhedens indtjening består af konsulentarbejde, og 30 % er passiv indtjening via affiliate marketing på Christinas blog.
 
MERE OM
Du kan læse om Christinas iværksætter-virksomhed på virksomhedens hjemmeside www.væksteriet.dk
 
 

Iværksættere i Vejen Kommune er landsmestre.

IRIS Groups måling af iværksætteres overlevelsesrate tre år efter etablering, sikrer iværksættere i Vejen Kommune topplaceringen som nr. 1. 
 
Samlet set ligger Vejen Kommune på en flot 14. plads som bedste erhvervskommune og som de 2. bedste i Syddanmark.
IRIS Group ApS offentliggjorde i marts deres årlige analyse af lokale og kommunale erhvervspræstationer. 
 
LÆS MERE
Du kan læse hele rapporten. 
 
 

UdviklingVejen har en bred palette af tilbud til iværksættere.

"UdviklingVejen har flere forskellige tilbud til dig som er iværksætter. Vores tilbud er tilpasset dig, der overvejer at starte din egen virksomhed, eller hvis du allerede er startet og mangler svar for at komme videre i processen med at starte din virksomhed", fortæller erhvervskonsulent ved UdviklingVejen, Ulrik Uhrskov.
 
"Du kan altid kontakte mig, hvis du ønsker at høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig", slutter Ulrik.
 
KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf. 2326 5062

UdviklingVejen foredrag: Ledelse med mening

Vil du lære om, hvordan ledelse gør dig i stand til at udnytte din virksomheds potentialer, så deltag i dette online foredrag.

Michael Nørager er ph.d. og lektor i innovation og forandringsledelse på Aarhus Universitet. Han har gennem mere end 20 år arbejdet med praktisk udvikling af mennesker og organisationer.
 
Når ledere og medarbejdere udvikler evnen til at forstå hinandens perspektiver frigives et stort potentiale.

Vores motivation og energi på arbejdspladsen er i høj grad styret af, i hvilken grad vi oplever mening og sammenhæng. Forståelse og accept af vores forskellige synspunkter og erfaringer giver grobund for nye løsninger og bidrager til vækst og udvikling af vores fælles arbejdsplads. 
Hvorfor det er vigtigt at forstå sine medarbejdere og sig selv som leder? Dette spørgsmål vil Michael Nørager nuancere og give sit svar på ved dette foredrag.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 298. april kl. 08:30-10:00.
 
TILMELD
Du kan tilmelde dig dette gratis foredrag med Michael Nørager her.
 
Dette foredrag er en del Forskningens Døgn, der er en unik mulighed for at skabe kontakt mellem forskning og resten af samfundet.
 

Hvem skal vinde Virksomhedsprisen 2020/21?

Det var en glad og stolt direktør Morten Jeppesen hos Schela Plast, der modtog Vejen Kommunes Virksomhedspris 2019. Han gav straks anerkendelsen videre til Heidi Pedersen og Hans Jørgen Hansen, der i hverdagen er frontfigurer i samarbejdet med jobcentret: Fotokilde: Vejen Kommune.

Vejen Kommune uddeler igen i år Virksomhedsprisen. Du kan være med til at bestemme hvilken virksomhed, der skal have prisen.

Virksomhedsprisen skal gå til en privat virksomhed i Vejen Kommune, der gør en ekstra indsats for at fastholde medarbejdere og ledige, herunder ledige med særlige behov tilbage i beskæftigelse.

Udvalget for arbejdsmarked og integration står bag prisuddelingen, der består af et diplom samt 10.000 kr. til aktiviteter for medarbejdere. 
Du kan sende din indstilling til Jobcenter Vejen frem til fredag 30. april kl. 12.00. Prisen forventes uddelt i uge 20 og 21.
 
MERE OM
 

Til virksomhedsejer og virksomhed

Ledernes konference tour 2021: Fremtidens klima - den største udfordring og den største mulighed.

På denne konference vil Connie Hedegaard fortælle, hvordan Concito udvikler medarbejdernes kompetencer til at drive innovation, nytænkning og vækst i et klimaperspektiv.
 
Herefter vil Claus Stig Pedersen tage dig med ind bag facaden på Novozymes og beskrive, hvordan en af verdens mest bæredygtige virksomheder opererer, og hvad du kan lære af deres erfaringer.
 
Til sidst vil Sebastian Mernild tage temperaturen på, hvordan vores verden har det, og hvordan udvikling og innovation er vejen frem.

TIDSPUNKT
Onsdag 28. april 2021 kl. 14:00.
 
 

SMV:Digital: Få 100.000 kr. i tilskud til digital omstilling og e-handel.

Har din virksomhed ambitioner om at sætte skub i jeres digitale omstilling eller arbejde med e-handel? Så kan tilskud til privat rådgivning gennem SMV:Digital være din mulighed for at komme skridtet videre. 

SMV:Digital indeholder en række tilbud til små og store virksomheder med ønsket om øget fokus på et digitalt projekt.

INDHOLD
Med SMV:Digital har du mulighed for at søge om tilskud til privat rådgivning om valg af digitale løsninger og hjælp til implementering, der kan forbedre din virksomheds konkurrenceevne.

TIDSPUNKT
Puljen åbner for ansøgninger 16. april kl. 9:00.
 
TILMELDING

MEA: Kom i gang med Grafisk Facilitering.

Vi er rigtig glade for at bruge ord – på skrift og i tale, men det er sjældent nok.
 
Faktisk forstår, lærer og husker vi bedre, når noget bliver tegnet. Her kan en simpel streg på papiret eller tavlen gør en forskel. Vi forstår pludselig stoffet, situationen og hinanden, når vi tegner.

Vi har brug for at kunne SE det for os, for at kunne forstå! Fordi vores hjerne er gearet til at tænke i mønstre og former og afkoder billeder mange tusinde gange hurtigere end ord. Og her er den simple tegning en kæmpe hjælp.

INDHOLD
Værktøjet Grafisk Facilitering
Grundkategorier Grafisk Facilitering
Simple tegneteknikker og grundformer

TIDSPUNKT
Torsdag 15. april 2021 kl. 08:30 til 10:00.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig webinaret Kom godt i gang med Grafisk Facilitering.
 

Billund Erhvervsfremme: Hvordan får du dine medarbejdere bedst tilbage på kontoret?

Med udsigterne til et stigende antal vaccinerede danskere og foråret, forstærkes forventningerne til at den hjemsendte arbejdsstyrke i en nær fremtid kan vende retur til kontorstolen, kollegerne og kaffemaskinen.

Ligesom øget eller fuld distancearbejde var en forandringsproces, så kræver den forventede tilbagevenden også meget. Medarbejderne har fået nye vaner og præferencer.
 
INDHOLD
Ledelsen skal kridte banen op, så virksomheden har en konkret reboarding-strategi for medarbejdernes tilbagevenden. En reboarding-strategi der tilgodeser både medarbejderen og virksomheden.
 
TIDSPUNKT
Torsdag 15. april 2021 kl. 08:30 - 09:30

LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig webinaret her.
 

Bedre Indtjening: Robusthedsforløbet.

Vil du styrke din virksomheds vækstpotentiale? Få identificeret din virksomheds primære sårbarheder og vendt dem til styrker gennem et robusthedsforløb hos Bedre Indtjening.

Uanset hvilken branche du arbejder inden for, og om du har en lille eller mellemstor virksomhed, så kan Robusthedsforløbet hjælpe dig.

INDHOLD
Forretningsmodel
Kunder og produkt
Ledelse og organisation
Medarbejdere
Processer og effektivitet
Økonomi

TILSKUD
Du kan søge tilskud via Dansk Fødevareakademi.

DATO
Robuthedsforløbet er med løbende start, der er tilpasset din virksomheds behov.

MERE OM
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 

Work live stay: Hjælp og inspiration til tiltrækning, onboarding og fastholdelse af medarbejdere.

Alle virksomheder og alle medarbejdere er forskellige.

Der findes ikke en one-size-fits all. Men der findes en masse erfaringer, fakta, materialer og skabeloner, som kan være genveje og inspiration til, at man lykkes med at koble dygtige talenter hurtigere og bedre ind i virksomhederne.

Det er den type værktøjer, du kan finde på Work live stays hjememside. Du vil også finde events, som du kan deltage i for på den måde at udbygge dit netværk og stå stærkere i fremtiden.

INDHOLD
Værktøjerne kan bruges af ledere, mellemledere og/eller fagfolk inden for HR eller kommunikation, eller andre som har en faglig interesse for tiltrækning, modtagelse og fastholdelse af højtkvalificerede talenter.

MERE OM
Du kan læse mere her.
 

Kommende arrangementer

Hvordan får du dine medarbejdere bedst tilbage på kontoret?
Torsdag 15. april 2021 kl. 08:30 til 09:30 - ONLINE webinar
Altid ved tidsbestilling.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 15. april 2021 kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 15. april 2021 kl. 15:00 - 17:00.
Altid ved tidsbestilling.
UdviklingVejen foredrag: Ledelse med mening.
Onsdag 28. april 2021 kl. 08:30 - 10:0
Altid ved tidsbestilling.
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. maj 2021 kl. 19:00 - 21:30
Altid ved tidsbestilling.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejens nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet