Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Norsk opgave til Vejen-virksomheden VODA

Fortum Oslo Varme har udvalgt VODA - på grund af den bedste kvalitet i tilbuddet - af opgaven med udskiftning af ECO og EVAP på deres ovnlinje. Fotokilde: VODA A/S.

Norges største affaldsforbrændingsanlæg har valgt VODA til den forestående opgave med udskiftning af ECO og EVAP på deres ovnlinje.

De fleste opgaver i branchen for optimering af drift og vedligeholdelse af energianlæg er i offentligt udbud, det er et krav. 

Ifølge kommerciel direktør ved VODA, Jef Poulsgaard Hansen, er det en stor anerkendelse at få opgaven, fordi det tilbud VODA A/S har udarbejdet, havde den bedste kvalitet.

VODA´s samlede medarbejder-kapacitet er en kæmpe styrke. Selv om vi er en ung virksomhed, er vores medarbejdere særdeles erfarne. Det ses tydeligt, når vi sætter os for at sparre og tænke kreativt”, fortæller Jef Poulsgaard Hansen.

Vi er et fasttømret team, der godt tør udfordre ”plejer” og stille ”dumme” spørgsmål. Fordi vores erfaring er, at det er i den proces, vi ofte finder de bedste og mest optimale løsninger”.

Hos VODA gør vi en dyd ud af at arbejde målrettet med at have en sund fejlkultur, så vi hele tiden lærer nyt og bliver endnu dygtigere”, uddyber Jef Poulsgaard Hansen, og fortsætter:

Endvidere har vi haft fokus på, hvem målgruppen er. Ved at forstå Fortum Oslo Varmes forretning, har det gjort os i stand til at skabe den maksimale værdi til projektet”.

VODA A/S havde også den bedste projektplan med detaljeret tidsplan, der nøje viste samtlige faser og hvordan disse skulle udføres. Sammen med en robust operationel organisation, er Jef Poulsgaard Hansen overbevist om, at der er taget hensyn til alle risici, og der dermed kan undgås unødvendige forsinkelser.

VODA A/S har medarbejdere, der udstationeres i kortere eller længere perioder i Norge. Disse medarbejderes fornemste opgave er, at sikre leverancernes gennemførelse, kvalitet og vedligeholde samt de gode relationer til kunderne.
Kommerciel direktør ved VODA, Jef Poulsgaard Hansen mener at det er vigtigt at tænke kreativitet ind i løsningerne, hvis alle bare gør det samme, bliver det en ren priskonkurrence. VODA A/S prøver så vidt muligt at differentiere sig og finde  gode og optimerede løsninger, hver gang de giver et tilbud på en opgave. Fotokilde: VODA A/S.
Affaldsforbrændingsanlægget i Klemetsrud i Norge har blandt andet som mål at udvikle et fuldskala anlæg til CO2 fangst.

KLEMETSRUD I NORGE
  • Byggeår: 1983/1986.
  • Ny ovnlinje (KEA 3) stod færdig i 2011.
  • Forbrændingskapacitet: 375 000 ton pr. år.
  • 47 ton i timen.
  • El produktion: 150 GWh/år.
  • Fjernvarme produktion: 700 GWh/år.
VODA
Virksomheden VODA A/S startede i 2018.
Antal medarbejdere i VODA: 65 fordelt på to lokationer i Vejen og Aalborg.
 
MERE OM
Du kan læse mere om VODA A/S her.
 

VBC skaber iværksætterånd

Sidste uge blev det Sydvestjyske Mesterskab i Company Programme 2021 afholdt på Zoom - og det blev (igen!) et hold fra Vejen Business College, der løb med førstepladsen. Fotokilde: Vejen Business College.

Ifølge innovations-underviser på VBC, Tove Kristensen, kan den rette entreprenørånd føles hjertet og lyse i øjnene.

I sidste uge deltog eleverne fra Vejen Business College (VBC) ved Sydvestjysk mesterskab i Company Programme 2021. VBC vandt Company Program for 2. år i træk.  
 
Company Programme er et nationalt entreprenørskabsforløb for ungdomsuddannelserne, der udfordrer og styrker elevernes innovative og entreprenante kompetencer.
 
Forløbet træner eleverne i at udvikle gode ideer og omsætte dem til realiserbare virksomheder eller sociale projekter. Fonden for Entreprenørskab står for selve afviklingen.  
 
Tove Kristensen har undervist eleverne på VBC i afsætning og innovation.
 
Passionen for entreprenørskab og innovation lyser ud af Tove Kristensen, når hun fortæller om, hvordan hun underviser:  
 
Når de unge mennesker arbejder med entreprenørskab, skal de have følelsen af, at deres ide er betydningsfuld. Fordi hvis eleverne kan mærke deres idé i hjertet, er min erfaring, at de forbliver engagerede”.  
 
Min fornemste rolle som underviser er at give de unge mennesker troen på, at deres idé er er fantastisk, og samtidig få dem til at reflektere videre i innovationsprocessen. Det skaber ejerskab, og gør at eleverne selv arbejder videre med deres idé”, uddyber Tove med varme og begejstring i stemmen.  
 
Tove Kristensens undervisning - i innovation og afsætning på VBC - er teoretisk viden krydret med den helt store ja-hat og hjerteblod. Fotokilde: VBC.
”F.eks. gruppen Outdoor-pakken, der vil have flere mænd til at bruge solcreme. Eleverne har selv oplevet, at deres fædre ikke benytter solcreme, og derfor er det en idé, de kan mærke i deres hjerter. Jeg mener, at motivationen for entreprenørskab findes i hjertet, i stedet for som dollartegn i øjnene på de unge mennesker”, slutter Tove Kristensen med et smil.  
 
Flere virksomhedsejere i Vejen Kommune deltog som dommere ved Sydvestjysk mesterskab i Company Programme 2021.
 
VÆKSTRATEGI 2025
I vækststrategi 2025 har vi fælles fokus på at skabe sammenhæng mellem ungdomsuddannelse og virksomheder gennem praksisnær erhvervsrettet undervisning med fokus på iværksætteri. 

UdviklingVejen understøtter entreprenørskab

Det er væsentligt for udvikling og vækst, at flere får lyst til at blive iværksættere i Vejen Kommune.

"Jeg vil gerne takke de erhvervsledere, der deltog som dommere ved Sydvestjysk mesterskab i Company Programme 2021 i sidste uge. Havde også selv fornøjelsen af at opleve elevernes engagement for deres entreprenante idéer", fortæller Ulrik Uhrskov, erhvervskonsulent ved UdviklingVejen.
 
Ulrik Uhrskov er at finde i Iver Cafeen på VBC - i disse tider på Zoom. Tilbuddet om iværksættervejledning er gratis og indeholder uvildig vejledning og sparring til dig, der overvejer at starte eller har startet egen virksomhed.
 
KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf: 2326 5062

Hjælp UdviklingVejen til at blive bedre

UdviklingVejens årlige tilfredshedsanalyse er snart på vej ud til alle medlemmer, kontakter og samarbejdspartnere. Fotokilde: Dansk Erhvervsfremme.

Medlemmer, kontakter og samarbejdspartnere får snart UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse tilsendt på mail.

Du vil i den nærmeste fremtid modtage UdviklingVejens årlige tilfredshedsundersøgelse, der sendes ud via mail.

Undersøgelsen udføres af UdviklingVejens brancheorganisation Dansk Erhvervsfremme.

Vi håber, at I vil hjælpe os ved at bruge fem minutter på at besvare spørgeskemaet.
Formålet med undersøgelsen er, at vi kan blive endnu bedre, og tilpasse det kommende års tilbud til hvad der er relevant for jer.

På forhånd mange tak for hjælpen.

Med venlig hilsen
Medarbejdere i UdviklingVejen
 

Vi søger projektudvikler og fundraiser

Vi søger en forretningsudvikler og fundraiser til vores UdviklingVejen team. Fotokilde: Pexels. 

Brænder du for at skabe vækst og udvikling, så mangler vi i UdviklingVejen en forretningsudvikler og fundraiser til vores team.

Kender du en dygtig forretningsudvikler og fundraiser, der vil være med til at gøre et af Danmarks bedste erhvervsklimaer endnu bedre, så tip vedkommende om jobbet hos os.
Er du interesseret i stillingen - send en motiveret ansøgning og et CV til uk@udviklingvejen.dk
 
MERE OM
Læs det fulde stillingsopslag her.

Til virksomhedsejer og virksomhed

SDU: Webinar om ledelse mellem magt og moral.

Deltag i et fagligt webinar om ledelse og få en indsigt i, hvorfor og hvordan magt og moral hænger sammen. 

Mange mennesker forbinder magt med noget negativt, voldsomt og måske endda voldeligt, men magt har også en anden og mindre negativ betydning. Det handler ligeledes om at få mulighed for at forandre, påvirke og øve indflydelse. 
 
Magt tager mange former og findes overalt og i alle menneskelige relationer, dvs. også i relationen mellem medarbejdere og ledere.
 
INDHOLD
Adjunkt Peter Sørensen kommer blandt andet ind på, hvad det betyder for moderne offentlig ledelse.
 
TIDSPUNKT
Onsdag 10. februar 2021 kl. 14:00.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig dette gratis webinar her.
 

DI: 9 gode råd til at undgå cyberkriminalitet.

Virksomheder og organisationer har svært ved at opretholde it-sikkerhedsniveauet under Covid-19.

Center for Cybersikkerhed har udarbejdet nogle gode råd til organisationen og medarbejdere, som kan øge it-sikkerheden under hjemmearbejde.

Sørg for, at der kan kommunikeres med alle medarbejdere, og at de er bekendt med de besluttede kommunikationskanaler.

Kriminelle prøver at udnytte denne situation, ved f.eks. at udbrede ransomware og sende phishinglinks og -sms’er, under dække af corona.

Sørg for at medarbejderne kender processerne for fjernadgang, og tester at de virker (f.eks. VPN, fler-faktor autentifikation osv.)
 
LÆS MERE
Flere råd om at undgå cyberkriminalitet her.
 
 

UdviklingVejen: Webinar om din virksomhed og Covid-19 vaccinen.

Sundhedsmyndighederne anbefaler alle, at bliver vaccineret og planlægger at alle danskere skal tilbydes vaccine inden sommerferien.
 
Denne nationale vaccination bliver logistisk krævende og kan potentielt forstyrre i din virksomhedes arbejdsdag, når dine medarbejdere eventuelt skal vaccineres.

Ved at deltage i dette webinar kan du blive afklaret om din virksomheds håndtering af Covid-19 vaccinen.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 9. februar 2021 kl. 15:00 - 16:00.
 
TILMELDING
Du kan læse mere om webinaret og tilmelde dig her.
 

LAG Vejen-Billund: Ny ansøgningsfrist for at søge om LAG midler.

Næste ansøgningsfrist er 26. marts 2021.
 
LAG Vejen-Billund har næsten 2 mio. kr. til rådighed til udvikling i landdistrikterne i 2021. LAG-midlerne kan bl.a. bruges til faciliteter, kapacitet og oplevelsesudvikling hos turismeudbyderne.

Har din virksomhed et projekt liggende i skuffen, som kan bidrage til vækst i din virksomhed, så opfordrer vi dig til at kigge på det igen.

KONTAKT
Kontakt UdviklingVejen for at få hjælp til din ansøgning her.
  
TILMELDING
Du kan ansøge her.
 
 

Vejen Idrætscenter: Gratis webinar om at kickstarte kollegamotionen.

Webinaret er 45 min. guide med gode råd og konkrete idéer til at kickstarte dine medarbejdere og kollegaer.
 
Vejen og Omegns Firmasport, Dansk Firmaidrætsforbund og Vejen Idrætscenter tilbyder i fællesskab et spændende webinar om kollegamotion. Sammen skal vi finde fodfæste i en ny og anderledes arbejdsdag, hvor vi fortsat er nødt til at holde afstand til hinanden.
 
Som kolleger har vi mere end nogensinde før brug for aktiviteter, der binder os sammen på tværs af afdelinger og jobfunktioner, så vi igen kan blive ét fællesskab.
 
TIDSPUNKT
Onsdag den 24. februar 2021 kl. 11.00-11.45.

TILMELDING
Du kan læse mere om webinaret og tilmelde dig her.
 

Erhvervshus Syd: Eksport netværksmøde for virksomheder.

Hør om eksport programmet SMV International, hvor SMV’er kan få mere viden om eksportarbejdet og få hjælp til at bearbejde nye markeder.

Herunder kan du se de to hoved overskrifter:
Vejle skal være vært ved 3. etape af Tour de France i 2022. Hvordan kan erhvervslivet udnytte dette?

Covid-19 hjælpepakker, hvordan de kan finansiere eksport og international vækst

Du kan se det fulde program her.

TILMELDING
Fredag d. 5. februar 2021 kl. 08:30 til 10:00.
 
LÆS MERE
Du kan tilmelde dig netværksmødet her.
 

Kommende arrangementer

Webinar: Covid-19 vaccinen og din virksomhed.
Mandag 8. februar 2021 kl. 15:00 - 16:00
Altid ved tidsbestilling.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 11. februar 2021 kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 11. februar 2021 kl. 15:00 - 17:00.
Altid ved tidsbestilling.
UdviklingVejen indkalder til ekstraordinær generalforsamling
Mandag 1. marts 2021 kl. 15:00 - 16:00
Altid ved tidsbestilling.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet