Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Vækstfokus via bæredygtighed

Fotokilde:KE Fibertec.
Billedtekst: KE Fibertec producerer ventilationsløsninger med skræddersyede tekstilkanaler, der ikke blot giver godt indeklima og energibesparelser hos kunden, men også er produceret på en bæredygtig måde med materialer fra eget væveri i Danmark. Virksomheden har gennem de seneste 8 år været igennem en grøn omstilling, hvor hele virksomhedens tankegang er blevet endevendt for at kunne adskille sig fra konkurrenterne uden at risikere omsætningen.

Bæredygtighed er grundstenen i KE Fibertecs forretning.

Vejen-virksomheden har de seneste 8 år været igennem en grøn omstilling, hvor hele virksomhedens tankegang er endevendt, for dermed at kunne adskille sig fra konkurrenterne uden at risikere omsætningen.

KE Fibertec producerer ventilationsløsninger med skræddersyede tekstilkanaler, der ikke blot giver godt indeklima og energibesparelser hos kunden, men også er produceret på en bæredygtig måde med materialer fra eget væveri i Danmark.

Gennem mange år producerede vi kvalitetsprodukter med alle de rette certificeringer indenfor både miljø, kvalitet og arbejdsmiljø, vi var bare ikke super gode til at sælge historien. Derfor begyndte vi at kigge på, hvordan vi for alvor kunne differentiere os, og der var Cradle to Cradle certificeringen særligt interessant”, fortæller direktør hos KE Fibertec, Carsten Jespersen.

Cradle to Cradle certificeringen omhandler materialesundhed, genbrug og genanvendelighed, brug af vedvarende energi, forvaltning af vandressourcer og social ansvarlighed.

Mange standarder levede vi op til i forvejen. Men lige i forhold til materialesundhed kunne vi optimere, og her kom vores væveri ind i billedet”, siger Carsten Jespersen.

For med eget væveri som underleverandør var det i meget høj grad muligt for KE Fibertec at dokumentere, hvordan materialerne blev til. Det krævede nogle interne justeringer og processen resulterede i verdens første Cradle to Cradle certificerede tekstilkanal efter ganske kort tid.
 
De første spæde skridt i den grønne omstilling hos KE Fibertec er primært sket på det ledelsesmæssige plan, dog ligger kernen til succes i hele organisationen.
Min klare opfattelse er, at bæredygtighed skal være del af hele organisationen. Hvis ikke det er en indgroet del af alt hvad du laver, så bliver det blot en CSR-rapport, man aflægger en gang om året”, siger Carsten Jespersen.

Carsten Jespersen har ét primært råd til andre produktionsvirksomheder i Vejen Kommune i forhold til grøn omstilling: Bare kom i gang.

Start med de små ting, der giver mening. Det er helt okay, så længe der er en vision for det man gør. Og så er det altså ikke forbudt at sige højt, at man gerne vil tjene penge samtidigt”, fortæller Carsten Jespersen.

CRADLE TO CRADLE CERTIFICERING
Cradle to Cradle er en produktstandard, der administreres af den uafhængige non-profit organisation Cradle to Cradle Products Innovation Institute. Produkter kan certificeres gennem samarbejde med vurderingsorganer, der er akkrediteret (godkendt) af instituttet.
 
MERE OM
Du kan læse mere på KE Fibertecs webside her.
Billedtekst: Direktør hos KE Fibertec, Carsten Jespersen.

Mød en ung leder i Vejen Kommune

Fotokilde:Solar Danmark A/S.
Biiledtekst: Da Solar i 2019 skulle til at lave forberedelsen til eWM (SAP) implementering på centrallageret, blev Dennis Jensen valgt til både at deltage i projektet samt have en lederfunktion. Dennis påtog sig i projektet en rolle som både teamleder og koordinator for ’Test Execution’ teamet.  

Dennis Jensen blev leder på sine kompetencer, og lederens tillid til han ville vokse med opgaven.

Det lå ikke i kortene, at Dennis Jensen skulle være leder, da han i 2014 blev ansat som ferieafløser i kabelafdelingen hos Solar. I en stilling som truckfører, der efter 2 måneder ledte til en fastansættelse på centrallageret i Vejen.

Dennis Jensen var rigtig glad for sine arbejdsopgaver, fordi det var meningsfuldt for ham at være med til at skabe struktur og orden på centrallageret. Følelsen af at han kunne gøre en forskel, gjorde også at han ofte blev efter endt arbejdsdag, for lige at få de sidste opgaver udført.

Her var der brug for det han kunne, og det skulle vise sig, at det også blev bemærket af hans afdelingsleder.

I februar 2016 søgte områdelederen af afdelingen på centrallageret, hvor Dennis var ansat, nye udfordringer. Uden at tænke så meget over det, sagde Dennis Jensen til ham, at de jo bare kunne sige til, hvis de manglede én til at overtage stillingen.

Efter én uge vendte de tilbage til mig, fordi de mente jeg havde potentiale til at kunne overtage stillingen”, fortæller Dennis, og fortsætter med smil i stemmen:

Jeg skulle dog først igennem nogle logiske test. Svarene viste, at jeg havde de rette kompetencer inden for struktur, koordinering og formidling. Så det der nok mest startede som en smart kommentar, endte med at jeg blev ansat som områdeleder for et team på 18 medarbejdere”, slutter Dennis Jensen med ydmyghed.

I arbejdet som områdeleder arbejdede han tæt sammen med en anden områdeleder, og de to supplerede hinanden perfekt. Hvor den anden var rigtig god til at kaste boldene op i luften, var Dennis den der greb boldene, og fik dem sorteret og eksekveret.

Da Solar i 2019 skulle til at lave forberedelsen til eWM (SAP) implementering på centrallageret, blev Dennis Jensen valgt til både at deltage i projektet samt have en lederfunktion. Dennis påtog sig i projektet en rolle som både teamleder og koordinator for ’Test Execution’ teamet.
Dennis blev valgt, fordi han evner at gennemskue komplekse IT-problemstillinger, og formår at formidle informationen videre på en nem og overskuelig måde til de enkelte medarbejdere”, fortæller direktør og HR ved Solar A/S, Britt Andersen.
 
Jeg har været meget heldig, fordi min leder bemærkede, hvad jeg brænder for og havde tilliden til, at jeg kunne vokse med opgaven, uden at jeg havde et eksamensbevis, der beviste hvor mine kompetencer ligger”, slutter Dennis, inden han skal videre i sin hverdag som områdeleder og eWM superuser hos Solar Danmark A/S.

VÆKSTSTRATEGI 2025
For at inspirere hinanden til - og anerkende god ledelse bad UdviklingVejen en række virksomheder i Vejen Kommune om at komme med forslag til, hvem der kunne være Årets Unge Leder i Vejen Kommune 2020.

En af de nominerede til prisen var Dennis Jensen, områdeleder og eWM superuser hos Solar Danmark A/S.
 
LÆS MERE
Læs mere om Solar Danmark A/S på virksomhedens webside her.
Billedtekst: Dennis Jensen, områdeleder og eWM superuser hos Solar Danmark A/S.
 

Skab salg med Virtual Reality

Fotokilde: Pexels.
Billedtekst: Få viden om at skabe salg med Virtual Reality på Moldow i Holsted. Her bliver du skarpere i, hvordan du kan benytte VR-teknologien til at skabe salg i din virksomhed.

Skal du med, når UdviklingVejen snart afholder et arrangement, hvor du kan få viden om at skabe salg med Virtual Reality?

Hvordan vurderer du om dine kunder har tilstrækkelig med information til at kunne visualisere hele processen eller det færdige produkt?

Teknologien Virtual Reality (VR) giver dig et virkelighedsnært indtryk, som kan hjælpe dine kunder på vej i salgsprocessen.
 
Kom med til UdviklingVejens arrangement og hør meget om den spændende VR-teknologi.
  • Hvordan virker det?
  • Hvor virker det slet ikke?
  • Hvordan kommer du i gang?
DATO & TID
Fredag 30. oktober 2020 kl. 08:00 til 11:00
 
OPLÆGSHOLDERE
1) Peter Trier fra Alexandra Instituttet kommer og giver et indblik i, hvordan teknologien fungerer og hvordan du som leder kan få gavn af den i din hverdag.

2) Salgschef ved Moldow A/S Kim Fabrin vil i sit oplæg give os virksomhedens erfaringer på godt og ondt med teknikken.

STED
Moldow A/S i Holsted som gennem flere år har anvendt mulighederne.
 
TILMELDING
Du kan stadig nå at tilmelde dig arrangementet her.

Sønderskovske historiespecialiteter

Fotokilde: Museet på Sønderskov.
Billedtekst: Herregårdsseminaret finder sted den 5. november 2020 og er åbent for alle der har interesse for historien bag Herregården Sønderskov.

Museet på Sønderskov holder Herregårdsseminar i anledning af Sønderskovs 400 års dag.

Sønderskov Hovedgård rummer som bygning en række unikke fortællinger om tidligere ejere og deres valg af udsmykninger. Både bygningen og udsmykning er emnerne for en tværfaglig temadag, som Museet på Sønderskov er ved at tilrettelægge.
 
Vi ønsker med dette seminar at sætte fokus på Sønderskovs lange historie i anledning af, at det i 2020 er 400 år siden hovedbygningen blev rejst. Dagens emne er en af hjørnestenene i Museet på Sønderskovs nye formidling og vi glæder os til at formidle ny viden til dem der interesserer sig for herregårde generelt, for sydjyske herregårde og for Sønderskov herregård specielt” lyder det fra Anne Cathrine Lorentzen, der er ny leder på Museet på Sønderskov.
Herregårdsseminaret finder sted den 5. november 2020, og er åbent for alle, der har interesse for historien bag Herregården Sønderskov.
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

BONUS INFO
Herregården Sønderskov kaldes nogle gange for et slot. Det er ikke helt i tråd med de gængse definitioner, for herregårde kaldes først slotte, når de har tilhørt en fyrstelig eller kongelig person. Og dette er ikke tilfældet med Sønderskov.
 
 

Ugens Annonce: Lager & kontor udlejes

Har du husket at nominere din lærling?

Fotokilde: Fagenes Fest 2020
Billedtekst: Kender du en nyuddannet faglært, er det din lærling eller elev, der fortjener et skulderklap i 2020? Fagenes Fest afvikles ikke fysisk i år men de flotte priser og legater uddeles heldigvis stadig.

Kender du en nyuddannet faglært? Er det din lærling eller elev, der fortjener et skulderklap i 2020?

Fagenes Fest hylder de unge, som har bestået deres svendeprøve mellem den 1. november 2019 og 31. oktober 2020 samt de virksomheder og lærere, som bidrager til, at dygtige elever hvert år bliver udlært og bidrager til udvikling og vækst.  
 
Har din lærling ydet en særlig indsats? Været en god kammerat? Klaret sig ekstra godt på trods af udfordringer? Så har du nu muligheden for at indstille vedkommende til en pris eller et legat. 
 
Sidste frist for indstilling er 31. oktober 2020.
På grund af Covid-19 er selve festen aflyst, men de mange legater skal stadig deles ud.
 
TILMELDING
Se mere om, hvordan du tilmelder din lærling her.

LÆS MERE
Du kan læse mere om Fagenes Fest her.
 

Industriens Uge 2020

Frem til uge 44 holdes forskellige arrangementer i Industriens Uge, skal du med?

I de senere år har Industriens Uge været et bredt udsnit af arrangementer, der først og fremmest har handlet om at synliggøre og formidle attraktive muligheder i industrien.
 
Frem til uge 44 dykkes ned i udfordringer og mulige løsninger gennem analyser, interviews, workshops – så Industriens Uge kan samle trådene og skabe rum for de store samtaler. 
Trekantområdet er Danmarks Produktionscentrum. I generationer trekantområdet været et af landets stærkeste industriområder, og derfor er det med stolthed af du inviteres indenfor til en uge i industriens tegn.
 
ARRANGEMENTER
Se de forskellige arrangementer og tilmeld dig her.
 
 

Til din virksomhed

Arbejdstilsynet: Få svar på spørgsmål om COVID-19 og din virksomhed.

Arbejdstilsynet har samlet de hyppigste spørgsmål og svar, som de har modtaget om Covid-19 og arbejdsmiljø.
 
Du kan finde svar om følgende emner:
  • Tilsyn med forebyggelse af coronasmitte
  • Virksomhedernes arbejdsmiljøarbejde
  • Hjemmearbejde
  • Håndsprit, masker og andre værnemidler
  • Arbejdsskader
  • Hviletidsregler
Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, kan du skrive til Arbejdstilsynets Call Center her, så svarer de, så hurtigt de kan.
 
LÆS MERE
Læs mere på Arbejdstilsynets webside her.
 
 

SDU: Nysgerrig i dag & partner i morgen?

Med en voksende interesse for robotlaboratorierne på SDU har SDU besluttet at åbne deres døre to gange om året - hver gang med fokus på et andet emne.

SDU inviterer robotindustrien og andre, der er interesserede i SDU´s arbejde enten fysisk eller online. Her kan du lære SDU at kende gennem præsentationer, ture og diskussioner i og omkring deres robotlaboratorier.

Udforsk dit potentiale for partnerskaber med SDU. Du vil møde studerende, virksomheder og forskere - og ikke mindst få en chance for at netværke.

Arrangementet er cyberfysisk, hvilket betyder, at du kan deltage både online for din bekvemmelighed og fysisk for netværksoplevelse.
 
LÆS MERE
Læs mere om idéen bag her.
 
 

UdviklingVejen: SalgsBoost uddannelsesforløb & akademifaget Service.

Undersøgelser fra Rockefeller-instituttet viser, at årsagen til at en virksomhed mister kunder, skyldes i op til 85 % af tilfældene manglende opmærksomhed fra den sælgende virksomhed, samt at kunderne ikke modtager den ønskede ydelse eller produkt.

Med baggrund i ovenstående forhold, udbyder UdviklingVejen, sammen med Smart Academy (Erhvervsakademi SydVest) et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb efter akademifaget ”Service”.
 
Forløbet kobler den grundlæggende forståelse for salg og rådgivning sammen med en effektiv værktøjskasse, som du kan bruge i hverdagen.

LÆS MERE
Du kan læse mere om forløbet og tilmelde dig her.

IBC: 100 forskellige online kurser med mulighed for at søge om løntabsgodtgørelse på op til 881 kr. pr. dag.

Er du nødt til at blive hjemme fra arbejde, mens du venter på Coronatest eller -svar, og føler du dig ikke egentlig syg?

Så har du mulighed for at tage kurser online og din virksomhed kan få løntabsgodtgørelse (VEU) på op til 881 kr. pr. dag.

IBC har stor erfaring med fjernundervisning og tilbyder frit valg blandt over 100 onlinekurser. 
 
LÆS MERE
Du kan læse mere og tilmelde dig her.
 
KONTAKT
Du kan også kontakte projektleder og forretningsudvikler ved UdviklingVejen Chalotte Tryk, som kan guide dig videre her.

Erhvervshus Sydjylland: Podcast om at få tjek på turismen.

”Tjek på Turismen” er en serie af podcast målrettet turismeerhvervet.
 
Erhvervshus Sydjylland ønsker at inspirere til forretningsudvikling i hele landet, og podcasten er skabt i samarbejde mellem Dansk Kyst- og Naturturisme og Erhvervshus Sydjylland.

Erhvervshus Sydjylland taler med virksomheder der inspirerer, og eksperter der perspektiverer.
 
Ved at lytte med,  finder du konkrete eksempler med gode råd, som du kan lære af.

Derfor mener Erhvrevshus Sydjylland, at du får tjek på turismen, når du lytter med.
 
LÆS MERE
Du kan lytte til de forskellige podcast her.
 

SDU: Growing SDG’s – Gør bæredygtighed til god forretning!

Vi lever i en tid med store samfundsmæssige omvæltninger, og bæredygtighed er på dagsordenen i politik, i erhvervsliv og i forbrugernes dagligdag. Et strategisk fokus på bæredygtighed er derfor et must for alle SMVer, der vil matche de nye markedsforhold og omstille deres virksomhed.
 
SDG er en forkortelse af de engelske ord Sustainable Development Goals.

Kom med til SDG-Debat på Institut for Marketing & Management ved SDU og få nye perspektiver på, hvordan din virksomhed kan skabe vækst ved at arbejde strategisk med FN’s Verdensmål.

Konferencen byder på en række oplæg fra forskere og praktikere, der har specialiseret sig i det strategiske arbejde med Bæredygtig Business. 

LÆS MERE
Læs mere og tilmeld dig her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 23. oktober kl. 09:00 - 10:00
Tilmelding nødvendig.
Sales & Operations Planning forløb
Tirsdag 27. oktober kl. 08:00 - 12:00
Tilmelding nødvendig.
Salgsboost forløb
Onsdag 28. oktober kl. 08:30 - 11:00
Tilmelding nødvendig.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 29. oktober kl. 15:00 - 17:00
Tilmelding nødvendig.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 29. oktober kl. 15:00 - 17:00
Tilmelding nødvendig.
Få viden om at skabe salg med Virtual Reality
Fredag 30. oktober kl. 08:00 - 11:00
Tilmelding nødvendig.
Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 25. november kl. 08:30 - 11:30
Tilmelding nødvendig.
Studietur til NOVI
Torsdag 21. januar 2021 kl. 09:00 - 16:00
Tilmelding nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet