Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

FarmDroid har fået vokseværk

Fotokilde: FarmDroid.
Billedtekst: Bagerste række fra venstre: Eddie Pedersen, European Sales Manager, Mads Buttenschön, Head of Production & Supply Chain, Marianne Kley, Administrative Coordinator, Peter Førby-Madsen, Head of R&D, Christian Svendsen, Multikunstner og værkfører.
Forreste række fra venstre: Kristian Warming, Chief of Farming Robots & Co-founder, René Jørgensen, CEO.
Det er ikke alle medarbejdere, der er med på billedet.

I denne uge flytter FarmDroid sine lokaler fra Rødding og ind i 1.500 kvm af KE Burgmans tidligere lokaler i Vejen.

Rødding-virksomheden har siden foråret 2020 været på udkig efter nye lokaler. Målet er lokaler, hvor der er mere effektiv indretning, der kan sikre virksomhedens fortsatte vækst.

FarmDroids omsætning er vokset med 700 % pr. ultimo august i forhold til hele 2019.

De nye lokaler gør det muligt for FarmDroid at producere i et LEAN enkeltstrengssystem med et fast flow i produktionsprocessen.
 
Indtil nu har produktionsprocessen været afbrudt, f.eks. har effektiviteten været påvirket af, at alle komponenter skulle ind af den samme værkstedsport, som de færdige robotter skulle ud af. Resulteret var at de hovedkomponenter, der kom først ind, skulle sidst ud.
 
I fremtiden vil tilgangen være mere hensigtsmæssig – først ind først ud.

Herudover giver de større lokaler Farmdroid mulighed for at skabe dedikerede arbejdsstationer til delprocesserne, og dermed kan der skabes et effektivt flow gennem alle processerne.
For at supportere væksten er medarbejderstaben på 12 måneder blevet udvidet fra 3 til 10 medarbejdere, og det forventes, at virksomheden direkte beskæftiger 13 fuldtidsmedarbejdere inden udgangen af 2020.
 
I løbet af vinteren 2021 skal der ansættes yderligere 4-5 personer til et nyoprettet supportteam, der skal yde fjernsupport blandt andet til kunder i Norden, Tyskland og Italien.
 
Over 85 % af FarmDroids salg er til udlandet med Tyskland som største marked. I efteråret 2020 vil eksporten udvides med yderligere 3-4 lande for at kunne forsætte og indfri virksomhedens ambitiøse vækstrater.

FAKTA
FarmDroid er ejet af brødrene Jens og Kristian Warming. De startede FarmDroid på baggrund af en konkret udfordring for økologisk landbrug, hvor der er store udgifter til lugning og mangel på arbejdskraft.

Senere er René Jannick Jørgensen blevet ansat som CEO af FarmDroids bestyrelse, og købte sig i forbindelse med ansættelsen ind i virksomheden. René har ledererfaring fra Maersk, og har læst HD organisation og ledelse.
 

KE Fibertec er "Succesvirksomhed 2020"

Fotokilde: Jydske Vestkysten, Vejen.
Billedtekst: Fra venstre: Statsautoriseret revisor Frank Barrit, BDO, direktør Bjarne Claussen, Spar Nord, og fra KE Fibertec:
direktør Carsten Jespersen, produktionschef Johnny Møller, økonomichef Svend Anker Fogh og direktør
Frank Hansen, KE Fibertec Væveri. 

Blandt 200 virksomheder i Region Syddanmark har BDO og Spar Nord peget på KE Fibertec i Vejen som modtager af erhvervspris.

Formålet med prisen er at hylde eliten af mindre og mellemstore virksomheder i dansk erhvervsliv, som leverer et særligt bidrag til vækst og velstand i lokalområderne og til dansk økonomi som helhed.

Vi er stolte over at blive tildelt erhvervsprisen "Succesvirksomhed 2020", som et bevis på, at vi er lykkedes med at levere resultater og vækst samtidig med at vi bidrager til at udvikle lokalt og på det globale marked, udtaler direktør hos KE Fibertec, Carsten Jespersen.

Carsten Jespersen er beæret over at modtage prisen især i denne tid, hvor mange er påvirket af situationen med Covid-19.
Det er i høj grad en stor indsats fra alle vores medarbejdere, der hver dag bidrager til at gøre en forskel og medvirker til den udvikling, vi har oplevet i de senere år”, slutter Carsten Jespersen.

FAKTA ERHVERVSPRIS

En succesvirksomhed skal kunne præsentere:
• Vækst i resultatet før skat de seneste fem år
• En soliditetsgrad på mere end 15 % seneste regnskabsår
• Vækst i soliditeten målt over seneste fem år
• Evnen at skabe resultater med givne kapitalgrundlag

MERE OM PRISEN
Læs mere om BDO og Spar Nords pris "Succesvirksomhed 2020" her.
 

Filosofivinkel på ledelse

Fotokilde:Vincent F. Hendricks.
Billedtekst: UdviklingVejen holder et arrangemenet hvor Vincent F. Hendricks, professor, debattør og leder af Center for information og boblestudier på Københavns Universitet, holder et et foredrag om ledelse.  

Bliv rusket i din tankegang som leder, og få inspiration til nyt syn på din organisations tankegange.

Vincent Hendricks er professor, debattør og leder af Center for Information og Boblestudier på Københavns Universitet og han har skarpe holdninger til lederes tankegang. Den er for traditionel og for lidt innovativ.

I sit foredrag vil Vincent F. Hendricks komme med en række underholdende og tankevækkende eksempler i forbindelse med bobler funktioner og konsekvenser. For hvad er det, der sker, og hvad kan det resultere i, når et stort antal mennesker handler ens? Vincent vil ruske i normerne og give inspiration til nye og anderledes tankegange – både på leder- og virksomhedsniveau.

Foredraget er baseret på Vincent F. Hendricks' bog "Spræng boblen". Bogen handler om de bobler der med jævne mellemrum dukker op i verden, som eksempelvis boligboblen i den vestlige verden, hvor vi var vidne til, at ejendomme oversteg deres fundamentale værdi i et overophedet marked.
DEFINITION PÅ EN BOBLE
Et aktiv, hvad enten det er finansielt eller socialt, siges at boble, hvis det handles til priser, der langt overstiger dets fundamentale værdi”, siger Vincent F. Hendricks.
 
Værdi er her relativt, fordi det ikke behøver at være penge. Det kan også være social kapital, opmærksomhed og lign.

TILMELD FOREDRAGET
Dato 25. november 2020.
Tidspunkt: 08:30 - 11.30
Sted: Hovborg Kro.

Du kan tilmelde dig foredraget med Vincent F. Hendricks her.

Arrangementet er en del af UdviklingVejens Lederforum, men åbent for tilmelding for alle. 
 

Salgsboost uddannelsesforløb

Fotokilde: Productschool.com.

UdviklingVejen udbyder i samarbejde med Smart Academy et salgsBoost uddannelsesforløb,

Virksomheder oplever, at konkurrencen er hård i deres branche. Denne bevidsthed koblet med internationale kriser, som f.eks. Covid-19 påvirker virksomhedens evne til at arbejde på deres marked

Undersøgelser fra Rockefeller-instituttet viser, at når en virksomhed mister kunder, så skyldes det i op til 85 % tilfælde manglende opmærksomhed fra den sælgende virksomhed samt, at kunderne ikke modtager den ønskede ydelse eller produkt.

Spørgsmålet er, om virksomheden har glemt sine kerneområder samt, at medarbejderne i virksomheden skal være klare over den store betydning, som de har i forhold til at skabe tillid og relationer til deres kunder.
Salg og rådgivning er to sider af samme sag, og det er derfor særdeles vigtigt at alle medarbejdere er proaktive over for kunderne for derved at kunne opfylde virksomhedens mål.

SALGSBOOST FORLØB
Med baggrund i ovenstående forhold udbyder UdviklingVejen, sammen med Smart Academy et særligt tilrettelagt uddannelsesforløb, hvor den grundlæggende forståelse for salg og rådgivning kobles sammen med en effektiv værktøjskasse, som du kan benytte i hverdagen.

LÆS MERE OM
Du kan læse mere om salgsBoost-forløbet og tilmelde dig her.

Design Classique holder grøn livstilmesse

Fotokilde:Design Classique.
Billedtekst: Design Classique i Jels danner 2. til 4. oktober rammen om tre kundedage med fokus på en bæredygtige løsninger.

Design Classique tænker bæredygtighed ind i hele forsyningskæden i forretningsmodellen.

Når Design Classique inviterer til livstilmesse 2-4 oktober 2020, er der med meget andet end bæredygtige møbler på tapetet.
 
Messen byder b.la. på økologiske kvalitetsvine. brugte biler, smykker produceret af gammelt guld og sølv og en psykolog der arbejder med bæredygtig mental sundhed.

Design Classique har solgt og renoveret brugte designmøbler siden 2004, så det ligger dybt i virksomhedens dna at tænke bæredygtighed i forretningsmodellen.
 
Dette kommer f.eks. til udtryk i de aktuelle kundedage med fokus på bæredygtighed.
Alle brancher er i fuld gang med en grønnere omstilling, og hvis de ikke er i gang, er det nok på høje tid”, siger Tonny Weber Wollesen ejer af Design Classique.
 
Forretningen Design Classique i Jels danner 2. til 4. oktober 2020 rammen om tre kundedage med fokus på en bæredygtighed.

Messen foregår alle dage fra klokken 11.00-17.00 og under hensyntagen til de aktuelle Covid-19 restriktioner.

LÆS MERE
Du kan læse mere om livstilmessen her.
 

Arbejder din virksomhed med bæredygtighed?

Fotokilde: Pexels.

En undersøgelse fra Teknologisk Institut viser, at hver femte danske virksomhed arbejder med FN's Verdensmål for bæredygtig udvikling.

UdviklingVejen er nysgerrige på, hvilke virksomheder i Vejen Kommune, der arbejder med bæredygtighed.

Det kan være, at I tænker bæredygtighed ind i jeres forretningsmodel ved at undgå madspil eller sikrer effektiv styring af ressourcer eller affaldshåndtering.

UdviklingVejen vil gerne i kontakt med virksomheder, der arbejder med bæredygtighed. Baggrunden er at den nye vækststrategi 2025 har bæredygtig forretningsudvikling som et indsatsområde og for at kunne understøtte mest hensigtsmæssigt.
 
ARBEJDER DU MED BÆREDYGTIGHED?
Vil du tilkendegive, at din virksomhed arbejder med bæredygtighed, og må UdviklingVejen kontakte dig i den forbindelse - så tryk her.
Vækststrategi 2025 skal bidrage til, at virksomheder bliver mere bæredygtige samtidigt med, at de opnår en bedre bundlinje.
 
Ud over fokus på markedet, vil virksomhederne også skulle tilpasse deres egen produktion, så denne lever op til fremtidens krav til bæredygtighed. 

KONTAKT
Du er mere end velkommen til at kontakte os, hvis du ønsker at videre mere om, hvordan FN´s Verdensmål kan skabe vækst.

Erhvervskonsulent ved UdviklingVejen
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23 26 50 62
Mail: uu@udviklingvejen.dk
 
 
 

Virksomhedsguiden: Vigtige informationer til din virksomhed om Covid-19.

Virksomhedsguiden giver dig et overblik over, hvor du kan finde hjælp og vejledning til din virksomhed, hvis din virksomhed er berørt af Covid-19.

KOMPENSATIONSORDNING
Virksomhedsguiden har samlet information og vejledning om ordningerne i ét tema, som kaldes 'Coronavirus og din virksomhed'. Se informationerne her.
 
MIDLERTIDIG ARBEJDSFORDELING
En ordning om arbejdsfordeling betyder, at du nedsætter medarbejdernes arbejdstid og løn i en midlertidig periode for at undgå, at de som alternativ skal afskediges. Se mere om arbejdsfordeling her.
 
ØKONOMI
Ovenpå Covid-19 kan det være en god idé at gennemgå din økonomi grundigt. Find tips til at komme i gang, og hent skabeloner, der kan give dig overblik over, hvordan dine 2020-tal vil komme til at se ud her.

UdviklingVejen: Arrangement er du klar til forandring?

Du synes givetvis, du er klar til forandringer. Det ligger i den verden vi lever i.

Men hvordan er det lige, når vi har travlt med at udvikle vores virksomhed. Er det så ikke nemmere at gøre ”som vi plejer” i stedet for at gøre noget anderledes?

Når vi ikke håndterer forandringer på en god måde, kan det være med til at skabe mistrivsel på arbejdspladsen. 

Har du lyst til at blive klogere på hvordan du bevarer arbejdsglæden og konstruktivt håndterer situationer hvor forandringer kan være gavnlige, inviterer UdviklingVejen sammen med Velliv til et spændende arrangement.
 
Dato: Onsdag 07. oktober 2020
Tidspunkt: 11:30 - 13:30
Sted: UdviklingVejen
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om arrangementet og tilmelde dig her.
 
 

Vejen Kommune og UdviklingVejen: Bliv leverandør til Vejen Kommune.

Vil du gerne være leverandør til Vejen Kommune, men mangler viden om, hvordan din virksomhed kan blive det, er dette arrangement for dig.

Her kan du høre om Vejen Kommunes indkøb for det kommende år, møde de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille spørgsmål til nogle af de virksomheder der levererer til Vejen Kommune.

Du vil også høre lokale virksomheder fortælle om deres erfaringer med salg til Vejen Kommune samt få mulighed for at netværke med andre lokale virksomheder.
 
Når du tilmelder dig, skal du vælge mellem to spor. Du skal du vælge det spor, der ligger tættest på din virksomheds branche.

LÆS MERE
Læs mere om- og tilmeld dig arrangementet her.
 

UdviklingVejen: Sales & Operations Planning forløb,

Sales & Operations Planning forløbet er skabt, for at du kan styrke din virksomheds konkurrenceevne ved at forbedre samarbejdet mellem salg, produktion og styring af underleverandører, så indtjeningen øges.

S&OP processen skaber en større balance mellem virksomhedens efterspørgsel og udbud af varer og serviceydelser. Virksomheden får indblik i, hvad kunderne efterspørger både på kort og langt sigt.

Virksom­hedens værdikæde kan strømlines, og samarbejdet forbedres på tværs af salgs- og produk­tionsafdelingen.

Vil du høre mere, inden du tilmelder dig S&OP forløbet, har vi afholdt et webinar, hvor du kan høre mere om forløbet - hør en optagelse af webinaret her.

LÆS MERE
Du kan læse mere om, hvordan du kan tilmelde dig forløbet ved at følge linket her.

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 02. oktober kl. 09:00 - 10:00
Altid ved tidsbestilling.
Er du klar til forandring?
Onsdag 07. oktober kl. 11:30 - 13:30
Altid ved tidsbestilling.
Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 08. oktober kl. 14:30 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 08. oktober kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 08. oktober kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Sales & Operations Planning forløb
Tirsdag 27. oktober kl. 08:00 - 12:00
Altid ved tidsbestilling.
Salgsboost forløb
Onsdag 28. oktober kl. 08:30 - 11:00
Altid ved tidsbestilling.
Få viden om at skabe salg med Virtual Reality
Fredag 30. oktober kl. 08:00 - 11:00
Tilmelding nødvendig.
Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 25. november kl. 08:30 - 11:30
Tilmelding nødvendig.
Studietur til NOVI
Torsdag 21. januar 2021 kl. 09:00 - 16:00
Tilmelding nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet