Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

RoboTool overtager projekter & vidensdatabase

Fotokilde: Robotool A/S.
Billedtekst: Administrerende direktør i RoboTool A/S Leif Thomsen.

RoboTool A/S har overtaget afdelingen for automation fra den konkursramte virksomhed Blaaholm.

Overtagelsen sker uden medarbejdere, men med uafsluttede projekter, ”Vi vil færdiggøre de uafsluttede projekter og servicere kunderne ud fra den positive ånd, som har været gældende i Blaaholm”, siger administrerende direktør i RoboTool A/S Leif Thomsen.

Med overtagelsen får RoboTool A/S fyldt det hul i ordreporteføljen, der er kommet, da salget har ligget stille i fire måneder under Covid-19.

Vi får fyldt vores 4. kvartal ud med de uafsluttede projekter”, uddyber Leif Thomsen.

De uafsluttede projekter koncentrerer sig i høj grad om plastindustrien. Der er tale om automatisering efter ekstrudering eller støbning. RoboTool A/S har indtil nu kun haft få projekter i plastindustrien og oftest senere i processen.

En anden væsentlig del af overtagelsen er tegningsarkivet, dette giver os adgang til 50-75 tidligere projekter med meget fine tegninger”, siger direktøren.
Ved at have adgang til tegningsarkivet bliver vi i stand til at hjælpe Blaaholms tidligere kunder, hvis de er interesseret i nye anlæg. Vi har overtaget hele arkivet og databasen, og her ligger et meget stort udviklingsarbejde, som kan bruges ved genkøb og service”, slutter Leif Thomsen.
 
Aktiverne flyttes til RoboTool’s afdeling i Vejen, hvorfra de igangværende projekter vil blive gennemført. RoboTool A/S er meget bevidste om den kvalitet Blaaholm har udvist gennem mange år ved integrering af robotløsninger til de mange kunder. 

FAKTA
RoboTool A/S er etableret i 2001 i Vejen, og har bygget mere end 250 kundespecifikke robot- og automatiseringsløsninger. Kunderne omfatter: Danfoss, Orkla, Hydro, Novo Nordisk, GKN Wheels og Hartmann.
 
MERE OM
Du kan læse mere om RoboTool A/S på virksomhedens hjemmeside her.

Sales & Operations Planning forløb

Fotokilde: Shutterstock.

UdviklingVejen starter 27. oktober 2020 et Sales & Operations Planning forløb.

Sales & Operations Planning forløbet bidrager til at styrke virksomhedens konkurrenceevne ved at forbedre samarbejde mellem salg, produktion og styring af underleverandører, så indtjeningen øges.
 
Vi har igangsat Sales & Operations Planning med det primære formål at opnå en bedre kapacitetsudnyttelse og for at styrke vores leveringsevne.” fortæller Christian Thomsen, CEO, Dansk Gummi Industri.

S&OP processen skaber en større balance mellem virksomhedens efterspørgsel og udbud af varer og serviceydelser. Virksomheden får indblik i, hvad kunderne efterspørger både på kort og langt sigt. Virksom­hedens værdikæde kan strømlines, og samarbejdet forbedres på tværs af salgs- og produk­tionsafdelingen.
 
Den primære underviser på S&OP forløbet er Jan Stentoft, professor i Supply Chain Management ved SDU.
 
TILMELDING
Få flere informationer om forløbet og hvordan du tilmelder dig her.
Fotokilde: Jan Stentoft.
Foto: Underviser på S&OP forløbet Jan Stentoft, professor i Supply Chain Management ved SDU.

Nyt medlem: JF Vinduespolering & Rengøring

Fotokilde: JF Vinduespolering & Rengøring.
Billedtekst: Jan Falkenberg foran en af de 5 biler, som virksomheden JF Vinduespolering & Rengøring har.

Vi byder velkommen til Jan Falkenberg grundlægger og ejer af virksomheden JF Vinduespolering & Rengøring i Rødding.

Jan Falkenberg startede JF Vinduespolering & Rengøring på adressen Rødding Birkevej 10 i Rødding for 10 år siden, efter han havde købt en eksisterende kundekreds i Vejen Kommune af en tidligere arbejdsgiver.

JF Vinduespolering & Rengøring udfører alle former for vinduespolering og rengøring for både private, erhverv, skoler, institutioner m.m. Der udføres både traditionel vinduespudsning og vinduesvask med ultra rent vand-system.

Herudover er virksomhedens værditilbud med tiden udvidet, så der tilbydes vask af solceller, skilte og facaderens, rengøring af tagrender og snerydning. Som et eksempel investerede Jan i 2017 i en snerydningsmaskine, fordi flere kunder forespurgte på snerydning.
 
Der er 7 ansatte i virksomheden ud over Jan Falkenberg. De ansatte har mellem 25 og 37 timer. Jan Falkenbergs kone er i 2020 blevet medejer af virksomheden.
Jan har 5 biler kørende på landevejene i primært Vejen Kommune. Der er også kunder fra de omkringliggende kommuner blandt andet Haderslev og Tønder.

Jan Falkenberg fortæller, hvorfor han har meldt sig ind i UdviklingVejen: 

Jeg ønsker at udvide mit faglige netværk, og ser et stort potentiale ved at blive en del af UdviklingVejens netværk, hvor vi kan sparre med hinanden og potentielt skabe nye forretningsområder og samarbejdspartnere”. 

LÆS MERE OM
Du kan læse mere om JF Vinduespolering & Rengøring på virksomhedens Facebookside her. 
 

Udnyt virksomhedens data med Virtual Reality

Fotokilde: Pexels.

UdviklingVejen holder 30. oktober et arrangement, hvor du kan få viden om at skabe salg med Virtual Reality.

FC Midtjylland arbejder med Virtual Reality for at øge spillernes og træneres evne til at forstå og udnytte data.
 
Ved hjælp at Virtual Reality bliver data visualiseret på en måde, hvor spillere og trænere virtuelt kommer tilbage på banen, og kan gense et afgørende moment fra weekendens kamp fra flere sider, og se hvad man kunne have gjort anderledes.

På samme måde kan Virtual Reality benyttes i en virksomhed.

UdviklingVejen holder 30. oktober 2020 arrangementet "Få viden om at skabe salg med Virtual Reality hos Moldow i Holsted".
Hvordan vurderer du, om dine kunder har tilstrækkelig med information, til at kunne visualisere hele processen eller det færdige produkt?
 
Gør topproffessionelle idrætsudøvere og markedsledende virksomheder kunsten efter ved at deltage i arrangementet og få viden om, hvordan din virksomhed kan benytte Virtual Reality, og derved øge forståelsen for dine kunders vej i salgsprocessen. 

TILMELDING
Vil du sikre dig en billet, kan du tilmelde dig her.

Vi passer på i Vejen Kommune

Fotokilde: UdviklingVejen.

De seneste uger er der blusset Covid-19 smitte op rundt om i Danmark - Vejen Kommune er klar med en beredskabsplan.

Der er konstateret Covid-19 smitte på et slagteri i Ringsted, på minkfarme i Nordjylland, et stort udbrud i Aarhus og senest i Odense og København.
 
Det vil vi selvfølgelig gerne undgå både for vores borgere og virksomheder. Men skulle det ske, at smitten stiger her, så har vi i Vejen Kommune et beredskab, der er klar”, siger Egon Fræhr, Vejen Kommune.
 
Bliver Vejen Kommune også ramt, så vil Vejen Kommunes beredskab arbejde sammen med Styrelsen for Patientsikkerhed om hensigtsmæssig håndtering.

Vejen Kommune har også en række tiltag, der kan være med til at minimere smitten, så der fortsat kan holdes et lavt smittetal i kommunen.
Kommunen stiller f. eks. isolationsfaciliteter til rådighed, hvis en medarbejder på en virksomhed bliver smittet.
 
Kan vedkommende ikke isolere sig fra resten af husstanden, er det muligt at blive isoleret uden for hjemmet.
 
Ligesom I gør, så minder vi hinanden om supervåbenet mod Covid-19: - at sørge for god håndhygiejne - hoste og nyse i ærmet - holde afstand og - blive hjemme, hvis vi er syge. På den måde kan vi sammen sikre, at smitten ikke får tag i vores kommune", ønsker Egon Fræhr. 
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Vejen Kommunes håndtering af Covid-19 her.

UdviklingVejen har samlet relevante informationer og links om Covid-19 på hjemmesiden.

På UdviklingVejens hjemmeside kan du finde praktiske links i tilfælde af, at du har brug for selvisolation – enten hvis en medarbejder er smittet, eller en medarbejder frivilligt ønsker selvisolering.
 
Har din virksomhed en ansat eller leder, der ikke er smittet, men har brug for selvisolering? Dette kan f.eks. være fordi ægtefælle eller børn er smittet, og de bliver boende i hjemmet.
Så kan der laves langtidslejeaftaler med Hovborg Ferieby eller områdets hoteller og overnatningssteder kan kontaktes for nærmere aftale. 
 
Se siden på UdviklingVejens hjemmeside her.
 
Oversigt over overnatningssteder finder du f.eks. her.

RoboTool A/S nomineret til erhvervspris

Kilde: RoboTool A/S.
Billedtekst: Billede fra RoboTool A/S, hvor de er i gang med af opstille rullebaner og robotter som en del af en større robotcelle til palletering af oste.

RoboTool A/S var en af de tre nominerede virksomheder til UdviklingVejens erhvervspris 2020.

RoboTool A/S har siden starten i 2001 bygget mere end 250 kundespecifikke robot- og automatiseringsløsninger til fysiske produkter i forskellige industrier.
 
Kunderne er større koncerner som Novo Nordisk, GKN Weels, Orkla, Danfoss, Hydro, Hartmann samt sygehusene. Karakteristisk for disse kunder er muligheden for at udvikle et anlæg til én fabrik, og derefter dublere dette anlæg til flere fabrikker i samme koncern.

Et anlæg koster typisk 3-9 mio. kr. Til gengæld kan de nye anlæg typisk lave det dobbelte output på en tredjedel af tiden. I praksis betyder det, at et gammelt anlæg med 3 operatører, der kører i 5 holdskift kan udskiftes med et nyt anlæg, der vil kunne udføre det samme i 1 skift med 3 operatører. Typisk er produktivitetsstigningen 2-300 % for en linje.
 
Med mere 20 års erfaring har RoboTool A/S opbygget indsigt i deres kunders produkter, processer og produktionsudstyr, hvilket giver dem en konkurrencefordel, da de hurtigt forstår kundernes behov og krav.
 
RoboTool A/S kan håndtere alle typer produkter, og har især udviklet særlige gribeværktøjer, der er gode til at håndtere runde faste emner.
Kravene for at levere driftskritiske automatiseringsløsninger til disse kunder er høje, både med hensyn til kvalitet, driftssikkerhed og servicetider.
 
For at kunne leve op til disse krav har RoboTool A/S indbygget overvågning og fjernstyringsmuligheder på anlæggene, så de sammen med kundernes medarbejdere kan guide dem, eller overtage styringen, når anlæggene giver fejlmeldinger eller skal serviceres.

RoboTools A/S succes bygger i høj grad på at være en lærerende organisation. Efter krisen i 2008 lavede Robotool i samarbejde med sine medarbejdere en analyse, af hvor meget tid de bruge på indkøring, tilbageløb, spild og ombygning af anlæg på grund af fejlprojektering.

Dette førte til nye og mere strukturerede arbejdsmetoder. Kort fortalt blev det synligt, at det var sjovere at bruge 50 timer ekstra på forventningsafstemning, projektering og planlægning efter veldefinerede processer frem for 500 sure timer på indkøring og omarbejde.
 
LÆS MERE OM ROBOTOOL A/S
Du kan læse mere om RoboTool A/S på virksomhedens hjemmeside her.
 

Ugens Annonce: Julegave/julekurv til medarbejderne

Til din virksomhed

UdviklingsParken: Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen i UdviklingsParken hver fredag kl. 9.00-10.00.

Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed og er medlem af UdviklingVejen, så er du mere end velkommen til at deltage i dette netværk.

Udvikling Vejen inviterer ofte gæster til fredagsnetværket, der kommer med aktuelle indlæg, information og brugbar viden.
 
Sidste fredag havde vi et oplæg, om hvordan man bruger de nye hjertestartere ved Bjarne Christoffersen, ejer af European Ambulance Service i Rødding.

For at kunne deltage i fredagsnetværket, er tilmelding nødvendig senest torsdag kl. 10.00.

LÆS MERE
Du kan tilmeldle dig ved at følge linket her.

SDU: Invitation til samarbejde om nye ingeniøruddannelser i maskinteknik til Region Syddanmark.

I dialog med en række fremtrædende virksomheder i Region Syddanmark ønsker SDU at udbyde nye ingeniøruddannelser, der dels skal øge tilgængeligheden af maskiningeniører i regionen, og dels skal målrettes erhvervslivets fremtidige behov.

Netop for at opnå matchet mellem erhvervslivets fremtidige behov og SDU’s kommende ingeniøruddannelser i maskinteknik, er det essentielt, at universiteter opnår en grundig sparring med erhvervslivet og øvrige interessenter. Kun gennem en sådan grundig dialog kan uddannelserne realiseres.

I samarbejde med Trekantområdet.dk inviteres du og din virksomhed derfor til dialogmøde om uddannelsesinitiativet:
18. september 2020, 08.30 – 10.30.
 
LÆS MERE
Læs mere og tilmeld her.

Udenrigsministeriet: Rejseråd til erhvervsrejser.

Hvis en virksomhed vurderer, at en erhvervsrejse er nødvendig, vil der ikke være noget til hinder for at gennemføre rejsen, selv om Udenrigsministeriet måske fraråder ikke-nødvendige rejser til det pågældende land. Tværtimod understøtter Udenrigsministeriet aktivt erhvervsrejser med rådgivning og assistance.

Hvis virksomheden vurderer, at en konkret rejse er en nødvendig rejse, er det vigtigt, at der foretages en konkret og individuel risikovurdering af rejsen i dialog med den enkelte medarbejder.

Den enkelte virksomhed bør anlægge et forsigtighedsprincip for at minimere risikoen for, at virksomhedens medarbejdere bliver smittet med ny coronavirus/COVID-19 i udlandet.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Udenrigsministeriets vejledning til erhvervsrejser her.

SMV Digital: Søg om 25.000 kr. til grøn digitalisering.

Vil du og din virksomhed arbejde med digitalisering og grøn omstilling?
 
Kan du bruge 25.000 kr. eller måske endda 100.000 kr. i tilskud til det?

Med tilskudsprogrammet SMV:Digital og ’den grønne pulje’ kan din virksomhed blive mere grøn gennem digitale og teknologiske værktøjer.

Hvis du vil have del i den grønne tilskudspulje, der er åbnet d. 7. september kl. 9.00, så skal du være klædt godt på til at ansøge, da der er stor rift om puljen.

Du er velkommen til at kontakte Ulrik Uhrskov hos UdviklingVejen på mail uu@udviklingvejen.dk for en nærmere dialog, om hvordan du sikrer dig en del af tilskudsprogrammet SMW:Digital. 
 
LÆS MERE
Læs mere om hvordan du kan ansøge og hvor her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 11. september kl. 09:00 - 09:30
Altid ved tidsbestilling.
Webinar: Styrk dit strategiske fokus i en uforudsigelig verden
Onsdag 16. september kl. 15:00 - 17:00
Det er gratis at deltage i webinaret.
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 17. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 17. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Fyraftensmøde: Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 08. oktober kl. 14:30 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Få viden om at skabe salg med Virtual Reality
Fredag 30. oktober kl. 08:00 - 11:00
Tilmelding nødvendig.
Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 25. november kl. 08:30 - 11:30
Tilmelding nødvendig.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet