Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Eurofins har udviklet Corona testmetode

Fotokilde: Vejen Kommune.

Vejen-virksomheden Eurofins har udviklet metode, der kan spore Corona i spildevand tidligere og billigere end ved persontest.

Hele verden ønsker at Corona kommer under kontrol, samtidig med at fokus er på at holde udgifterne så lave som muligt. Med dette i mente har Eurofins udviklet denne nye metode.

Med metoden kan man bakke tilbage, og finde frem til hvor det giver mening at teste personer. Når først der er fundet en virus i en prøve, så kan man gå baglæns og dermed finde frem til den specifikke institution, virksomhed eller boligområde, hvor smitten kommer fra”, fortæller Susanne Kamp Nielsen, der er business unit manager i Eurofins.

Når en person er smittet, går der kun en enkelt dag, før man udskiller Corona-RNA, og smitten kan herefter hurtigt spores i spildevandet.
 
"Oftest vil man først foretage en persontest, når der opstår symptomer og dermed går der væsentligt længere tid, og der vil altså være en længere periode, hvor man har kunnet smitte andre", konstaterer Jesper Gamst, der er direktør for miljøområdet hos Eurofins.

Ifølge Jesper er en af de store fordele ved testmetoden, muligheden for forebyggende at teste spildevandet og at man derved kan nå at reagere, inden smitten har spredt sig til en masse mennesker, som det for eksempel er sket på nogle slagterier og i nogle boligområder.
Det gælder om at forebygge, og faktisk vil det være en god ide at være ekstra opmærksom de steder, hvor man ikke har udbrud”, forklarer Jesper Gamst.

Lige nu tager det 48 timer fra spildevandet kommer i laboratoriet til der ligger et svar klar, men den proces kan speedes op og gøres på under et døgn.

Fordelen ved at teste spildevand er mange. Blandt andet er det meget billigere at teste mange mennesker på én gang, end at personteste folk enkeltvis, og man kan lave de målrettede persontest i ramte områder, i stedet for at teste bredt alle steder”, fastslår Jesper Gamst.
 
MERE INFORMATION
Læs mere om Eurofins nye testmetode her.
 
FAKTA
Eurofins er verdens største laboratorium med samlet over 50.000 ansatte. De arbejder for sundhed og sikkerhed verden over ved at levere laboratorieanalyser og serviceydelser af høj kvalitet, og er førende inden for området.
 
I Brørup beskæftiger Eurofins 500 medarbejdere, primært inden for fødevare- og miljøanalyse. 
 

Nyt medlem er European Ambulance Service

Fotokilde: Migogvejen.
Billedtekst: Bjarne Christoffersen, ejer af European Ambulance Service, sammen med en af de 3 ambulancer som virksomheden ejer.

Vi byder velkommen til Bjarne Christoffersen, der ejer virksomheden European Ambulance Service.

European Ambulance Service er beliggende i UdviklingsParken på Sdr. Tingvej i Rødding.
 
Ejer Bjarne Christoffersen har haft virksomheden siden 2018, og European Ambulance Service råder i dag over 3 ambulancer og 1 nødbehandler bil. Virksomheden har 2 fastansatte og 40 ansatte på timebasis.
 
European Ambulance Service tilbyder assistance indenfor ambulance- og sygetransporter i Danmark, Norden og det øvrige Europa.
 
Virksomheden samarbejder med både private og offentlige instanser.
Bjarne Christoffersen fortæller, hvad han forventer at få ud af at have meldt sig ind i UdviklingVejen. 
 
"Jeg ønsker at udvide mit faglige netværk, og samtidig spare med andre medlemmer af UdviklingVejens stærke erhvervsnetværk", fortæller Bjarne Christoffersen med et smil.
 
Den lokalt forankrede virksomhed sørger også for transport ved indlæggelse og hjemtransport ved egen- eller forsikringsbetalt behandling på privathospitaler og klinikker.
 
LÆS MERE OM
Du kan læse mere om European Ambulance Service på virksomhedens hjemmeside her.
 

Frøs Sparekasse nomineret til erhvervspris

Kilde:UdviklingVejen.
Billedtekst: Konstitueret adm. direktør Frøs Sparekasse Grethe Harmuth og erhvervscenterdirektør hos Frøs Sparekasse Tommy Ravn ved genforeningsfesten på Hotel Skibelund Krat.

Frøs Sparekasse var en af de tre nominerede virksomheder til UdviklingVejens erhvervspris 2020.

Frøs Sparekasse har 150 års jubilæum i 2022. Med ambitionen om at være en moderne Sparekasse med 150 år på bagen satte Frøs i 2018 et ambitiøst strategiarbejde i gang, som de valgte at kaldte ”kurs 22”.

Medarbejderne bidrog til at kortlægge bankens DNA- og unikke værditilbud til kunderne. Dette arbejde resulterede i en strategi med 3 ledestjerner, der skulle gøre Frøs Sparekasse til #etgodtstedatvære.

DE TRE LEDESTJERNER
1: At Frøs Sparekasse skal opleves som sparekassen, hvor man ser mennesket i kunden.
2: At Frøs Sparekasse er solid og klar til fremtiden.
3: At medarbejderne oplever arbejdspladsen som et mødested for dygtige mennesker.
 
Når Frøs blev nomineret til erhvervsprisen i år, skyldes det i høj grad de flotte resultater, der er opnået i 2019.
 
Sparekassen har fået 5.100 nye kunder i 2019, hvoraf de 1.500, med en dynamisk indsats, blev samlet op i Brørup. 
Sparekassen kom ud af 2019 med et resultat på 42,1 mio. kr. før skat samtidigt med, at der er investeret i nye digitale løsninger, og specialerne er styrket.
 
Endelig har sparekassen tydelig markeret sin lokale position med målrettede lokale sponsorater og ikke mindst ved i 2019 at udvide sit hovedsæde i Rødding.

Sådanne resultater kommer naturligvis ikke alene af 3 værdisætninger.
 
Undervejs i strategiprocessen blev sparekassen skarpe på deres værditilbud, hvilke kunder de kan gøre den største forskel for, hvordan de skulle udvikle deres medarbejdere, hvor de skulle opsøge deres vækst, samt ikke mindst hvordan de sikrede sig udvikling af sparekassens robusthed og styrke.
 
LÆS MERE OM FRØS SPAREKASSE
Du kan læse mere om Frøs Sparekasse på virksomhedens hjemmeside her.

Workshop: Detailhandlen i Vejen Kommune

Fotokilde: Vejen Kommune.

Du inviteres til workshop om detailhandlen den 14. september kl. 19.15 - 22.00 på rådhuset i Vejen.

Detailhandlen er presset, med en stigende tendens til at kunderne benytter webhandel, fremfor at handle i de fysiske butikker.
 
Med det resultat at flere egnede butikslokaler står tomme. Og med corona krisen er der pustet yderligere til branchens udfordringer.

Senest har Vejen Kommune igangsat en potentiale rapport for handelslivet i Vejen by. 
 
Nationalt er der ekstra fokus på at genstarte handelsbyerne.
 
For at vi i fremtiden kan få bæredygtige byer med liv, handel og oplevelser indbyder Vejen Kommune hermed  til en workshop og inspirationsaften på Vejen Rådhus. 
Vejen Kommune håber, en aften som denne kan være med til at få åbnet for posen med ideer, mulige initiativer og styrke jer som butiksindehavere og den fælles indsats der skal til for at sikre byerne og handelslivet. Der skal stærke private og offentlige by-samarbejder til på tværs af kultur, butikker, caféer og restauranter og Vejen Kommune håber du vil medvirke.

KONTAKT
Ved spørgsmål til workshoppen
Jan Nielsen - Vejen Kommune
Tlf: 79 96 61 02
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig workshoppen om detailhandlen i Vejen Kommune her.
 

Fredagsnetværk i UdviklingsParken

Fotokilde: Pexels.

Vil du styrke dit netværk er UdviklingVejens fredagsnetværk et tilbud til dig.

UdviklingVejen og lejerne i UdviklingsParken spiser morgenmad sammen hver fredag kl. 9.00 -9.30.
 
Hvis du har en enkeltmandsvirksomhed og er medlem af UdviklingVejen, så er du velkommen til at deltage i dette netværk.
 
Finn A. Eriksen ejer af enkeltmandsvirksomheden GældsRåd i Rødding, fortæller hvorfor han ofte deltager ved fredagsnetværket i UdviklingsParken:

Jeg deltager i fredagsnetværket, da det udover det sociale er en god indgangsvinkel til at udvide mit netværk som selvstændig erhvervsdrivende i Vejen Kommune”.

Udvikling Vejen inviterer ofte gæster til fredagsnetværket, der kommer med aktuelle indlæg, information og brugbar viden”.

Flere gange har politikere deltaget, hvor vi har haft mulighed for at diskutere nogle af de aktuelle emner og problemstillingen, så de kan bringe viden fra den virkelige verden ind på borgen”, slutter Finn A. Eriksen.

For at kunne deltage ved fredagsnetværket skal tilmelde dig senest torsdagen inden kl. 10.00, så vi ved hvor mange der dukker op.

TILMELDING

Du kan tilmelde dig fredagsnetværket her.

Foto: Finn A. Eriksen ejer af virksomheden GældsRåd.

Bliv leverandør til Vejen Kommune

Fotokilde: Colourbox.

Vil du være leverandør til Vejen Kommune, og ønsker information om hvordan du kan blive det?

Så kan dette fyraftensmøde på rådhuset i Vejen, være en måde at få de informationer på.
 
Arrangementet er både for nuværende og potentielle leverandører til Vejen Kommune. 

Her vil du høre om Vejen Kommunes indkøb for det kommende år, møde de ansvarlige for udbud og få mulighed for at stille de spørgsmål, du mangler at få besvaret om vejen til at blive leverandør i Vejen Kommune. 

Du vil også høre lokale virksomheder fortælle om deres erfaringer med salg til Vejen Kommune, samt få mulighed for at netværke med andre lokale virksomheder.
Efter et spændende fællesprogram vil deltagere opdeles i spor med information om kommende udbud indenfor forskellige brancher.

Spor 1: Varer & Tjenesteydelser (Indkøbskontoret)
Christian Harder fra Louis Lund, Toyota Vejen/Esbjerg fortæller om at give tilbud til Vejen Kommune.

Spor 2: Byggeri, drifts- og anlægsopgaver (Teknik & Miljø, samt Vejen Forsyning).                         

Fyraftensmødet slutter kl. 17:00, og du vii gå styrket derfra, i forhold til at blive fremtidig leverandør til Vejen Kommune(. 

TILMELDING
Du skal tilmelde dig spor 1 eller spor 2 inden du kommer, du kan se hvordan du tilmelder dig her.

Forløb: Sales & Operations Planning.

Sales & Operations Planning forløbet bidrager til at styrke virksomhedens konkurrenceevne ved at forbedre samarbejde mellem salg, produktion og styring af underleverandører, så indtjeningen øges.

S&OP processen skaber en større balance mellem virksomhedens efterspørgsel og udbud af varer og serviceydelser. Virksomheden får indblik i, hvad kunderne efterspørger både på kort og langt sigt. Virksom­hedens værdikæde kan strømlines, og samarbejdet forbedres på tværs af salgs- og produk­tionsafdelingen.

Vil du høre mere, inden du tilmelder dig S&OP forløbet, afholdes et gratis webinar 08. september 2020 - du kan tilmelde dig et webinar her.
 
TILMELDING
 
Få flere informationer om forløbet, pris og hvordan du tilmelder dig her.

Webinar: Styrk dit strategiske fokus i en uforudsigelig verden.

I dette webinar får du gode råd til, hvordan du som leder navigerer i en omskiftelig virkelighed.
 
Der sættes fokus på de udfordringer, du kan møde som leder og virksomhedsejer samt betragtninger på, hvordan kriser også kan bringe uforløste potentialer frem i lyset.

Du får konkrete råd og praktiske værktøjer, som øger din evne til at handle på morgendagens uforudsigelige udfordringer og skabe fremdrift.

Mød keynotespeaker Mia Wagner, som vil bringe sine unikke betragtninger og erfaringer frem i lyset.
 
TILMELDING
 
Du kan tilmelde dig dette webinar, ved at trykke her.

FORCE Technology: Vejledning i at benytte grønne forretningsmodeller.

Vidste du, at FORCE Technology kan yde vejledning om, hvordan grønne forretningsmodeller kan blive til reelle, bæredygtige og succesfulde løsninger for din virksomhed.

Fokus på grønne forretningsmodeller sikrer, at gode idéer bliver til grøn forretning, der kan ende med at skabe vækst i din forretning.

Den igangværende grønne omstilling fører til flere økonomiske, regulatoriske og strukturelle ændringer, der påvirker de fleste brancher.
 
Større fokus på grønne forretningsmodeller kan sikre, at din forretning bliver rustet til at imødekomme fremtidige lovkrav, kundekrav, energiforsyninger, knappe ressourcer, affaldshåndteringssystemer m.v. 
 
LÆS MERE
Du kan læse meget mere om hvilke muligheder Force Technologi udbyder her.

SMV Digital: Søg om 25.000 kr. til grøn digitalisering.

Vil du og din virksomhed arbejde med digitalisering og grøn omstilling?
 
Kan du bruge 25.000 kr. eller måske endda 100.000 kr. i tilskud til det?

Med tilskudsprogrammet SMV:Digital og ’den grønne pulje’ kan din virksomhed blive mere grøn gennem digitale og teknologiske værktøjer.

Hvis du vil have del i den grønne tilskudspulje, når den åbner d. 7. september kl. 9.00, så skal du være klædt godt på til at ansøge, da der er stor rift om puljen.

Du er velkommen til at kontakte Ulrik Uhrskov hos UdviklingVejen på mail uu@udviklingvejen.dk for en nærmere dialog, om hvordan du sikrer dig en del af tilskudsprogrammet SMW:Digital. 
 
LÆS MERE
Læs mere om hvordan du kan ansøge og hvor her.
 

Kommende arrangementer

Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 04. september kl. 09:00 - 09:30
Altid ved tidsbestilling.
Webinar om Sales & Operations Planning forløb
Tirsdag 8. september kl. 09:00 - 10:00
Tilmelding senest 07. september 
Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 10. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 10. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Fredagsnetværk for enkeltmandsvirksomheder
Fredag 11. september kl. 09:00 - 09:30
Altid ved tidsbestilling.
Workshop: Detailhandlen i Vejen Kommune
Mandag 14. september kl. 19:15 - 22:00
Det er gratis at deltage i workshoppen.
Webinar: Styrk dit strategiske fokus i en uforudsigelig verden
Onsdag 16. september kl. 15:00 - 17:00
Det er gratis at deltage i webinaret.
Fyraftensmøde: Bliv leverandør til Vejen Kommune
Torsdag 08. oktober kl. 14:30 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet