Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Genforening med netværk, stolthed og humor

Kilde: UdviklingVejen
Billede: Netværk ved UdviklingVejens genforeningsfest på Hotel Skibelund Krat 25. august 2020.
 

De 80 deltagere ved genforeningsfesten på Hotel Skibelund Krat i går aftes nød genforeningen efter Covid-19.

Der var en summen af liv og glade stemmer fra kl. 16.45, da de tilmeldte dukkede op, og det var tydeligt, at alle de 80 deltagere havde set frem til aftenen. 
 
Med et lidt anderledes koncept, var genforeningsfesten på flere måder noget nyt, og på andre måder dog så velkendt.
 
Der var lagt op til en aften med fokus på netværk og at hylde nominerede og prismodtagere af de forskellige priser.
 
Vi startede med et historisk indslag om genforeningen i vores område, og Skibelund Krats betydning i den nationale kamp for at gøre Sønderjylland til en del af Danmark. Det fik vi blandt andet hjælp til af skuespiller Bodil Jørgensen på en video.
 
Askov Højskoles forstander Rikke Holm koblede højskolens rolle i områdets uddannelses DNA til denne fortælling.
 
Homorist Rune Green toppede aftenen af med et foredrag, der allerede fra første sekund skabte grin, overraskelse og genkendelse. Mange er ganske sikkert stået op denne morgen, med en lyst til at benytte humor som et mere bevidst redskab, til at skabe øget trivsel hos sine medarbejdere.
 
Vi i UdviklingVejen var glade for, at vi kunne byde både nye og velkendte velkomne ved genforeningsfesten. Det var en stor fornøjelse at fornemme den gode stemning gennem hele aftenen, og se at der blev skabt nye relationer samtidig med at de eksisterende blev styrket.
 

Vinder Årets Erhvervspris 2020

Kilde: UdviklingVejen
Billede: Vinder af UdviklingVejens Erhvervspris 2020 Michael Schrøder - Pro-Automatic i Holsted.
 

Pro-Automatic vandt UdviklingVejens Erhvervspris 2020.

Pro-Automatic i Holsted skaber eltavler i alle størrelser – lige fra små serieproducerede gruppetavler til komplekse styre- og fordelingstavler. Virksomheden udbyder markedets mest innovative tavler, der efterlever højeste standart for kvalitet.

Pro-Automatic har opnået en markant position i markedet ved at garantere deres kunder fuld dokumentation, højt serviceniveau og faglig ekspertise igennem hele forløbet. En position, der er opbygget siden 1992, hvor Michael Schrøder efter en elektriker- og ingeniøruddannelse samt et kort arbejdsophold i Berlin startede Pro-Automatic i Holsted.

Med dyder som overholdelse af aftaler, rådgivning og hjælp til kunderne og generel ordentlighed har Pro-Automatic kæmpet sig fra at være en iværksættervirksomhed til markedsleder, og får nu forespørgsler på langt de fleste små som store og komplicerede fordelingsanlæg, der opføres i Danmark.
Dyderne har skabt et renommé som virksomheden, der er ekspert og hvor man kan få hjælp. Ud over hjælp til konkrete produkter skaber Pro-Automatic også langvarige relationer til kunderne, ved struktureret at hjælpe dem med efteruddannelse af kunderne. For at sikre næste generation af unge maskinmestre og elinstallatører deltager Pro-Automatic aktivt på uddannelsesinstitutionerne, tager praktikanter og bruger tid på at studerende kan lave afgangsprojekt med udgangspunkt i virksomhedens produkter.

For at vedligeholde relationerne har Pro-Automatic salgskontor i Holsted og Albertslund, og når kunderne, de tekniske rådgivere og de dygtige studerende virkelig skal knyttes til virksomheden, inviteres til et af de mange årlige arrangementer på Speedwaybanen i Holsted.
 
LÆS MERE OM PRO-AUTOMATIC
Du kan læse mere om Pro-Automatic på virksomhedens hjemmeside her.
 

Vinder Årets Unge Leder 2020

Kilde: UdviklingVejen
Billede: Nominerede til Årets Unge Leder 2020. Vinder Rene Bech Sørensen deltog ikke i festen på grund af travlhed i virksomheden.
 

Brian Bech Sørensen fra K. Hansen Transport vandt prisen som Årets Unge Leder 2020.

Kørselschef Brian Bech Sørensen (33) begyndte sin karriere i K. Hansen Transport A/S som elev i 2011. Forud herfor havde han arbejdet i landbruget og som lastbilchauffør.

Efter endt uddannelse fortsatte han som kørselsdisponent. Der har aldrig hersket tvivl om, at Brian har særlige kompetencer.
Han blev i 2013/2014 den foretrukne sparringspartner for virksomhedens daværende kørselschef, hvor Brian udviste stor forståelse for drift og optimering.

I 2016 blev Brian forfremmet til teamleder for kørselsgruppen (11 medarbejdere), da daværende kørselschef fratrådte. Henover de seneste år har Brian fulgt en udviklingsplan med det klare mål, at han skulle forfremmes til kørselschef ’når tid var’. Dette blev effektueret i november 2019, hvorved Brian har ansvaret for 11 funktionærer og knap 80 chauffører.
 
Brian er ekstremt arbejdsom, meget perfektionistisk, villig til at lytte og lære nyt, forstår at balancere mennesket ind i lederen, så hans team ledes med empati – og samtidig skubbes mod vores strategimål.
Han har i den grad taget ansvaret til sig, og vokser stort set dag for dag. I 2020 har virkomheden arbejdet meget med kapacitetsudnyttelse, og her har Brian forbedret performance med 6 %.
 
Brian er, og har været, på en svær rejse, idet han både skal gå fra elev til chef i samme virksomhed, samt medvirke til at drifte en 124 årig virksomhed i transportbranchen, som er ekstremt konkurrence-/prisbetonet.
 
 

Vinder Årets Nytænker 2020

Fotokilde: UdviklingVejen.
Billede: De nominerede til Årets Nytænker - vinderen blev Weldingdroid der står yderst til højre på billedet.
 

WeldingDroid vandt prisen som Årets Nytænker 2020

Ideen til Weldingdroids svejserobot til rør opstod, da nytænkeren Christian Olsen oplevede bøvlet og irritationen over at skulle svejse rør i dårlig arbejdsstilling. I stedet for at skrive en gul seddel, der blev krøllet på skrivebordet, valgte han sammen med Kevin Christensen at gøre ideen til virkelighed.

Weldingdroid ApS i Vejen blev etableret i 2019 og udvikler automatiske svejseløsninger til smede branchen. Virksomhedens innovative maskiner bliver primært bygget med henblik på ergonomi for smeden, og større produktivitet. Rør svejses for det meste manuelt, og i en meget dårlig arbejdsstilling. Weldingdroids filosofi er at fjerne ”samlebåndsarbejde” og lade en maskine lave det opslidende, ensformige arbejde, og lade smeden bruge sine tillærte evner til det mere krævende arbejde.
 
Rejsen er kun lige begyndt og ideerne er mange. Drømmen om at gøre det umulig muligt er ikke længere en illusion men et spørgsmål om hvordan og hvornår. Virksomheden har været i Løvens Hule i januar i år, og derigennem fået Jesper Buch og Jakob Risgaard med som investorer.
 
Dette gør at de har et meget stærkt bagland, og at de har fået musklerne til at skalere denne virksomhed til at blive en kæmpe
eksportsucces.
Weldingdroid er 98 % fokuseret på innovativt at gøre en forskel for den menige mands arbejdsgang, og har derfor indgået samarbejde med nationale forhandlere.
 
De er ligeledes på vej ud i den store teknologiske verden, hvor flere lande har udvist stor interesse for produkterne – alt dette for at fokusere på det, de er bedst til.
 
Samtidig har de danske uddannelsesinstitutioner udvist interesse for virksomhedens forening af ”IT og MENNESKE”.

Derfor er Weldingdroid nu som de sande NYTÆNKERE de er, sammen med uddannelsens institutionerne, ved at implementerer en helt ny måde, hvorpå smedeuddannelsen bliver langt mere interessant for yngre generationer.
 
VIDEO PÅ YOUTUBE
På UdviklingVejens YouTube kanal kan du høre en lydfil om alle de 3 nominerede til Årets Nytænker her.
 
 

Vinder Årets Iværksættervirksomhed 2020

Fotokilde: UdviklingVejen.
Billede: Vinder af Årets Iværksættervirksomhed FarmDroid.
 

FarmDroid vandt prisen som Årets Iværksættervirksomhed 2020.

Farmdroid har udviklet en selvkørende markrobot drevet af solenergi. Ved hjælp af højpræcisions positionerings teknologi og solceller kan robotten bæredygtigt både så og luge afgrøder uden brug af herbi- eller pesticider, samtidig med at driften er CO-2 neutral.

Brødrene Jens og Kristian Warming er opvokset i landbruget og udviklede robotten på baggrund af en konkret udforing for økologisk landbrug, hvor der er store udgifter til lugning og mangel på arbejdskraft. Dette blot forstærket af corona-pandemien.
 
I 2020 blev anden generation af markrobotten FC20, introduceret og i foråret er den blevet solgt i seks europæiske lande gennem 7 distributører. I efteråret 2020 vil markedet blive udvidet med yderligere 3-4 lande for at kunne fosætte, og indfri virksomhedens ambitiøse vækstrater. 
Målt på omsætning har FarmDroid frem til august 2020 allerede vækstet med omkring 700 % sammenlignet med hele 2019.

Siden 2019 er der solgt mere end 60 robotter, der tilsammen har sået og renset mere end 1.500 hektar.

For at supportere væksten er medarbejderstaben på 9 måneder blevet udvidet fra 3 til 8 medarbejdere, og det forventes, at virksomheden direkte beskæftiger 13 fuldtidsmedarbejdere inden årets udgang.
 
I tillæg benyttes lokale håndværkere til montage, ligesom der på udviklingsområdet bliver arbejdet sammen med robotklyngen i Odense, Teknologisk Institut, Landbrug og Fødevarer samt universiteter.
 
 

VBC Kursuscenter klar med nyt kursuskatalog

Fotokilde: Vejen Business College
 

Efter et forår, hvor hverdagen har været præget af Corona-pandemi, er Kursuscentret på Vejen Business College klar med et spændende program for efteråret 2020.

"Vi ved at efter- og videreuddannelse er vejen frem, og at det er en nødvendighed for at følge med udviklingen. Den teknologiske udvikling gør, at mange job ændrer sig, og at der kommer nye typer job, som kræver nye kompetencer. Derfor er det vigtigt, at medarbejderne vedligeholder de kompetencer, de har og tilegner sig nye", siger Anne I. Madsen som er leder af Kursuscentret på Vejen Business College.

"Det er virksomhedernes ansvar, at sikre dygtige medarbejdere, som er attraktive på arbejdsmarkedet. Derfor er det også vigtigt, at arbejdsgiverne sørger for at få sendt deres medarbejdere på efteruddannelse". 
 
"Med mange års erfaring som et professionelt og veldrevet kursuscenter arbejder vi på Vejen Business College med udvikling, efteruddannelse og opkvalificering af både enkelte medarbejdere og hele teams, som vi ved efterfølgende gør en stor forskel i deres virksomheder eller i deres organisationer", fortsætter Anne I. Madsen.
 
VBC tilbyder en lang række færdige og gennemprøvede kurser inden for handel, administration, kontor og ledelse, og udvikler skræddersyede kursusforløb til de virksomheder, der har særlige behov og ønsker. Hvad der er det rigtige for den enkelte virksomhed, afklarer VBC i dialog med virksomheden.
VBC tilbyder også kurser til ledige dagpengemodtagere samt kontanthjælpsmodtagere. 

"Der findes attraktive ordninger, som kan være med til at finansiere efteruddannelse, det gælder såvel Voksen- og Efteruddannelses godtgørelse (VEU), men også kompetencefonde, som er med i de respektive overenskomster", slutter Anne I. Madsen.
 
Læs mere om de forskellige muligheder for finansiering på Vejen Business Colleges hjemmeside her.
Foto: Anne Ingrid Madsen, kursusleder Vejen Business College.
 

Forløb: Sales & Operations Planning.

Sales & Operations Planning-forløbet bidrager til at styrke virksomhedens konkurrenceevne ved at forbedre samarbejde mellem salg, produktion og styring af underleverandører, så indtjeningen øges.

S&OP processen skaber balance mellem kundernes efterspørgsel og virksomhedens udbud af varer og serviceydelser. Virksomheden får indblik i, hvad kunderne efterspørger både på kort og langt sigt. Virksom­hedens værdikæde kan strømlines, og samarbejdet forbedres på tværs af salgs- og produk­tionsafdelingen.

Vil du høre mere, inden du tilmelder dig S&OP forløbet, afholdes et gratis webinar 08. september 2020 - du kan tilmelde dig et webinar her.
 
MERE INFORMATION
 
Få flere informationer om forløbet, pris og hvordan du tilmelder dig her.

Klimafolkemøde: Seminarer - hvordan kan erhvervslivet bidrage til en klimavenlig fremtid.

Erhvervslivet spiller en central rolle, når den grønne omstilling skal lykkes. Clean Cluster, Erhvervshus Sydjylland og Brobygning Middelfart er gået sammen om at etablere en erhvervsscene på årets klimafolkemøde.

Formålet er at levere en række videnssessioner om og for virksomheder med interesse for den grønne omstilling. 

Der er ca. 100 pladser i salen, som fordeles efter først til mølle. Derudover er det også muligt at deltage i arrangementerne via webcast.

Deltagelse er gratis - bemærk venligst at tilmelding er nødvendig, uanset om du vil deltage fysisk eller via webcast.

Erhvervsscenen er placeret på Middelfart Rådhus i Byrådssalen, Nytorv 9, 5500 Middelfart

MERE INFORMATION

Du kan læse mere, og tilmelde dig ved at følge linket her.

SMV Digital: Søg om 25.000 kr. til grøn Digitalisering.

Nu uddeles endnu en eftertragtet pulje på 2,9 mio. kr. for Små og Mellemstore Virksomheder (SMV) i hele Danmark.
 
Der kan søges om tilskud til projekter inden for f.eks. ressourceoptimering, grøn produktudvikling og grøn forretningsudvikling.
 
Ansøgningen til denne pulje åbner d. 7. september 2020 kl. 9.00, så hold dig klar.

Digitalisering kan spille en afgørende rolle for din virksomheds grønne omstilling. Gennem en systematisk indsamling og bearbejdning af data, kan virksomheder blandt andet sikre en bedre udnyttelse af ressourcer til gavn for både bundlinjen og klimaet.
 
MERE INFORMATION
Læs mere om hvordan du kan ansøge, og hvor her.

IBA: Webinarer om ledelse og Human Resource.

Med et webinar inden for ledelse eller Human Ressource kan du styrke dine eller dine medarbejderes kompetencer med ny viden, der kan forbedre trivslen på arbejdspladsen.

Du får tips og konkrete værktøjer, du kan tage med og bruge i dit arbejde.

IBA udbyder en bred vifte af webinarer indenfor ledelse og HR. Se hvilke emner du kan vælge i mellem her.

Du kan læse mere om hvert enkelt webinar ved at klikke på linket til webinaret.

MERE INFORMATION

Læs mere og tilmeld dig et eller flere webinarer her.

Kommende arrangementer

Erhvervsvagten: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 10. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Udbudspanelet: Få hjælp til lokale udbud
Torsdag 10. september kl. 15:00 - 17:00
Altid ved tidsbestilling.
Gratis online informationsmøde om Sales & Operation Planning forløb
Tirsdag 8. september kl. 09:00 - 10:00
Tilmelding senest 07. september 

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet