Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Dansk byggeri bekræfter erhvervsvenlighed

Foto: Dansk Byggeri rangordner, hvor det er lettest og sværest at drive virksomhed i Danmark. Vejen Kommune ligger på en samlet 7. plads, hvilket er en plads bedre end i 2019. Analysen er afsluttet juni 2020.
 

Endnu engang er det lykkedes Vejen Kommune at høste anerkendelse som Erhvervsvenlig kommune. Samlet bliver Vejen Kommune fremhævet med 7. bedste erhvervsklima i Danmark.

Dansk Byggeri har vurderet Vejen Kommune som bedst i Danmark på 7 ud af 22 parametre.

De 7 førstepladser er på følgende parametre
1) 0 i dækningsafgift
2) bedst på udbudspolitik
3) bedst på offentliggørelse af udbud
4) bedst til at respektere reglerne med almindelige betingelser for byggerikontrakter med entreprenørerne
5) bedst til at indgå partnerskabsaftaler med byggebranchen
6) bedst til praktikpladser
7) bedst til skole-virksomhedssamarbejde.
 
Se placeringen på de forskellige områder her: https://www.danskbyggeri.dk/media/43420/575.pdf

UdviklingVejens bestyrelsesformand Ole Stubbe glæder sig over det flotte resultat.
 
Generelt har erhvervsvirksomhederne store udfordringer som følge af Covid-19. Med den modstand vi lige nu møder i markedet, er det godt at vide, at vores lokale konkurrenceevne hjælpes på vej af et godt erhvervsklima”, siger Ole Stubbe.
 
Enkelte områder med plads til forbedring
Undersøgelsen viser også enkelte områder, hvor der er forbedringsmuligheder.
 
Dette gælder f.eks. åbningstider og gebyr på genbrugspladserne, stigende ventetid på byggesagsbehandling og endelig påpeger Dansk Byggeri at Vejen Kommune har forholdsvis mange ansatte til drift og vedligehold frem for at bruge entreprenørerne.
 
UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh glæder sig også over den flotte 7. plads, han siger:
Der er grund til at klappe de ansvarlige kommunale embedsmænd og politikere på skulderen, men alligevel vil vi fra UdviklingVejen naturligvis gå i dialog med Vejen Kommune for at forfølge de punkter, hvor der er plads til forbedring”.
 
MERE OM
Du kan læse hele erhvervsklimaundersøgelsen fra Dansk Byggeri 2020 her.
Foto: UdviklingVejens bestyrelsesformand Ole Stubbe.
Foto: Direktør ved UdviklingVejen Ulrik Kragh.

Sammenhold om de lokale butikker

Foto: Christina Cordes tjekliste til hvordan man kan øge sin synlighed på Facebook.

Et stærkt lokalt handelsliv er en væsentlig del af det, der gør Vejen Kommune til et attraktivt sted at bo og drive virksomhed.

Da alt var mest dystert med nedlukning af butikkerne pga. Covid-19, valgte Vejen Kommune at bakke op om butikkerne, ved at hjælpe dem med en fælles online-salgsplatform.

Målet var at vise sammenhold og give kunderne en mulighed for at handle online og lokalt. Salgsplatformen www.vielskervejen.dk, der også kan nås med vielskerbrørup.dk, vielskerholsted.dk og vielskerrødding, er forsat aktiv, og bliver bakket op af en Facebookside ”Vielskervejenkommune”.

Forudsætningen for at kunne holde sammen og handle lokalt er kendskab til hinanden. Opgaven med at øge kendskabet til butikkerne er lagt hos Christina Cordes fra iværksættervirksomheden Væksteriet i Rødding.
 
Christina har igennem 13 år arbejdet professionelt med online kommunikation, bl.a. med indhold til sociale medier, og Facebook management for virksomheder og organisationer. Se mere om Væksteriet her
 
Christina er godt i gang med at samle de sjove og unikke fortællinger, der findes om vores lokale butikker.
 
På nuværende tidspunkt er der 68 butikker på onlineplatformen www.vielskervejen.dk, og ambitionen er at fortælle om ca. 20 af dem frem til udgangen af september. Butikkerne er spredt over hele kommunen, og du kan se de første 3 omtaler her.
Christina leder efter de unikke vinkler, der gør handelsoplevelsen til noget ekstraordinært.
 
Det kan være den imødekommende service, den mangfoldige smagsoplevelse af lokale råvarer, den unikke rådgivning der følger med, eller den sjove vinkel der gemmer sig bag personerne i butikken” siger Christina og påpeger, at den bedste historie ofte rammer følelserne hos Facebookbrugeren.
 
Eksponeringen af butikkerne afhænger af deres evne til at få andre til at dele. Typisk vil en historie blive vist for ca. 500 Facebookbrugere. Dette kan øges til over 5000 hvis der er mange som kommenterer og deler, og til over 10.000 hvis man investerer 100 kroner i supplerende Facebookannoncering".

Det viser meget godt, at vi ved at holde sammen og dele, like og kommentere hinandens eksponering vil kunne nå mange flere kunder” siger Christina Cordes, der har lavet en lille tjekliste til hvordan man kan øge sin synlighed på Facebook.
 
Se listen i den blå boks lige under overskriften. Det er stadig muligt - kvit og frit - at få besøg af Christina for omtale, og være med på online-salgsplatformen.
 
MERE OM
Vil du vide mere, så kontakt Jan Nielsen fra Vejen Kommune på janin@vejen.dk
Foto: Christina Cordes fra iværksættervirksomheden Væksteriet i Rødding.

Nyt medlem er Aspieranterne.dk

Fotokilde: Aspieranterne.dk - Neurodiversitet i arbejde.

UdviklingVejen byder velkommen til Jørg Lange, grundlægger af virksomheden Aspieranterne, der – for nu - er beliggende i Esbjerg, men snart tager plads i lokalerne hos UdviklingVejen.

Aspieranterne er en socialøkonomisk virksomhed, der arbejder ihærdigt på at skabe muligheder for at inkludere flere med neurodiverse udfordringer - som f.eks. autisme adhd, ocd, tourette og mange flere – i ordinær beskæftigelse.

I tråd med bl.a. FN's Verdensmål om anstændige jobs og mindre ulighed.
Omkring 90% af voksne med eksempelvis diagnosen Autisme Spektrum Forstyrrelser (ASF) står i dag uden for det ordinære arbejdsmarked, derved går meget potentiale tabt for erhvervslivet.

Ved at matche medarbejdere med opgaver, der kommer ind fra samarbejdspartnere, skaber Aspieranterne værdi for både virksomheder, medarbejdere og ikke mindst samfundet som helhed.

Talenterne er mange - eks:
• Hjemmesider, webshops og tilhørende services
• Reklame- og promovideo til sociale medier, nyhedsbreve og hjemmesider
• Interim Indkøbsafdeling
• Pakke- og montageopgaver
• Rengøringsservice for firmabiler
• Vedligehold af grønne arealer
• Distributionsservice/bud- og ærindekørsel

Aspieranterne.dk tilbyder også oplysende foredrag, for at udbrede kendskab og forståelse for folk med diverse udfordringer og hvordan succesfuld inklusion af disse kan gøres i virksomhederne.
 
Endvidere tilbydes Rekruttering – virksomhederne har opgaverne, og Aspieranterne.dk hjælper med at finde de rigtige talenter til virksomhederne behov.
Ressourceforløb – I samarbejde med kommuner og jobcentre kan Aspieranterne.dk sørge for forløb der afdækker ressourcer og udfordringer hos den enkelte, så fremtiden kan tilrettelægges til glæde og værdi for alle involverede parter.

Jørg Lange fortæller om grunden til, at han har meldt sig ind UdviklingVejen:

"Det engagement og den sparring jeg er blevet mødt med, ligger langt ud over hvad jeg ellers er stødt på".
 
"Derudover er jeg begejstret over den iværksætter- og udviklingsmentalitet, der findes i UdviklingVejen".
 
MERE OM
Du kan se mere om Aspieranterne.dk på virksomhedens hjemmeside her.
 
Du kan også følge med på Aspieranterne.dk´s Facebookside her.
Foto: Jørg Lange grundlægger af den socialøkonomiske virksomhed Aspieranterne.dk

Sæt kryds i kalenderen 25. august 2020

UdviklingVejens årsmøde holdes i år som en genforeningsfest.

Genforeningsfesten holdes på Hotel Skibelund Krat tirsdag den 25. august. 
 
Genforeningsfesten er for at fejre genforeningen efter Corona, efter sommerferien- og 100 året for genforeningen af Sønderjylland med Danmark i 1920.
 
 
Du kan tilmelde dig genforeningsfesten ved at følge linket her.
 
Nærmere oplysninger om festen vil løbende tilgå, og blive postet på UdviklingVejens forskellige platforme henover sommeren. Du kan godt begynde at glæde dig til genforeningsfesten.

Udbud på byggegrunde til boligbyggeri i Vejen

Foto: Udbud af Kongstedgårds Alle - delområde 1.

Vejen Kommune og Udviklingvejen opfordrer byggefirmaer til at komme med deres bud på det nye boligområde, der skal udføres som tæt/lavt byggeri.

Vejen Kommune udbyder to grunde på hver ca. 8.600 m2 til tæt/lav bebyggelse. Udbuddet startede torsdag den 18. juni 2020 og slutter 30. juli 2020 kl. 12. 

FAKTA
Tæt/lav boligbebyggelse
Tæt/lav boligbyggeri er karakteriseret ved enten at være helt eller delvist sammenbyggede en-familieboliger i én til to etager. Sammenbygningen sker ved lodret lejlighedsskel.

Tæt/lav boligområder giver mulighed for at skabe boligområder, der adskiller sig fra områder med åben/lav boligbebyggelse ved, at bebyggelsen er sammenhængende og fremstår homogen for eksempel ved en ensartethed i bebyggelsens udformning og/eller materialer.
 
Udbudsmaterialet kan hentes her.
KONTAKT
Birgith Hansen – bmh@vejen.dk tlf. 79 96 62 03
Rikke Gaarde Andersen – riga@vejen.dk tlf. 79 96 60 75
 
Se brochure om Kongstedgaarda Alle her.
 

Månedens virksomhed er Jawin Safe Trip ApS

Foto: Jan Winum Povlsen, ejer af Jawin Safe Trip ApS.

Jawin Safe Trip importerer alkolåse og GPS systemer til både B2C og B2B, og er beliggende i Brørup.

Virksomheden er grundlagt i 2009 og er ejet af Jan Winum Povlsen.
 
"Kommunikationsløsninger har siden 1998 været mit levebrød, hvor flådestyring og alkolåse er min helt store interesse", fortæller Jan Winum Povlsen.
 
Jawin Safe Trip har forskellige produktkategorier herunder: Xpoint, Smart Start alkolås og Alkometer - se en beskrivelse herunder.

XPOINT
Xpoint specialicerer sig i flådestyring til både til private og erhverv. Jawin Safe Trip leverer specialløsninger til mange formål, f.eks. servicerer de kunder med GPS enheder i bilerne og manager på telefoner, og de indberetter hvad de har lavet, som til sammen bliver til en faktura til deres kunder. Tidsbesparende og effektivt. Mere om Xpoint her.
 
SMART START ALKOLÅSE
Alkolåsordningen er for bilister, der er frakendt førerretten. En Alkolås fungerer som en startspærre, hvor bilen først kan starte, efter at føreren har blæst og resultatet er en promille under det tilladte. Mere om alkolåse her.
 
 
ALKOMETER
Med et alkometer kan du måle din alkoholpromille som en sikker test, før du skal køre fra en festligbegivenhed. Alkometre kan også bruges til at sikre, at der ikke er alkoholpåvirkede på arbejdspladsen, i foreninger eller lignende. Mere om alkometer her.
 
GODKENDT
Alkolåsordningen kræver en godkendelse fra myndighederne, og Smart Start alkolås har været godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen, som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen siden 2005.

Jawin Safe Trip er godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen for bilister, der har fået frakendt førerretten. Læs mere her.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om månedens virksomhed her.

Influencer besøg som en del af kampagne for at styrke turismen i Vejen Kommune.

I forbindelse med den igangværende staycation-kampagne for turismeerhvervet i Vejen Kommune, havde vi i uge 25 besøg af influenser Sarah Green.
 
Sarah har været rundt i området og lave billeder og video, som hun fra nu af poster på hendes Instagram med 25.600 følgere og blog med 10.000 besøgende om måneden.

SE MERE
Følg med på Sarah Greens Instagramprofil her.
 
 

Webinar: Gang i Tyskland igen.

Tyskland er Danmarks vigtigste samhandelspartner. Men hvordan ser markedssituationen ud lige nu i Tyskland, hvor tre måneders lockdown er ved at blive erstattet med normale forhold?

Webinaret henvender sig især til virksomheder, der har eller er ved at igangsætte samhandel med Tyskland.
 
TIDSPUNKT
01. juli 2020 kl: 09:15 - 10:00
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge dette link.
 

Vil du benytte en student i sabbatjob som kanal til kvalificeret arbejdskraft til din virksomhed?

I denne uge står ca. 2000 nyudklækkede studenter i Trekantområdet og søger et sabbatårsjob. For at koble disse unge studenter sammen med industrien, deltager Vejen Gymnasium og UdviklingVejen i en indsats for at koble lokale virksomheder med de unge der søger sabbatjob.

I forbindelse med indsatsen tilbyder UdviklingVejen i samarbejde med Trekantområdet Danmark vores medlemmer hjælp til at få et gratis jobopslag på den målrettede jobportal www.sabbatjob.nu

Vil du vide mere, så kontakt erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov, der også er tovholder på UdviklingVejens indsats for at tiltrække unge praktikanter fra videregående uddannelser til virksomhederne i Vejen Kommune.

Blandt andet søger Pro-automatic i Holsted via Sabbatjob.nu en maskinmesterstuderende til montage af eltavler. Se mere om sommerferiejobbet her.

Webinar: Agil projektledelse.

De gammelkendte projektledelsesmodeller er i opbrud.
 
Klassisk projektledelse, vandfald og stage/gate har vist sit værd - men også, at en del projekttyper med fordel kan tilgås anderledes.
 
Agil projektledelse stormer frem, med åbenlyse fordele, men også med tydelige udfordringer.

Webinaret er for både nye projektledere og for erfarne projektledere, der ønsker input til, hvornår agile metoder er et godt alternativ.
 
Webinaret kommer ind på:
  • Principperne i agil projektledelse
  • Overblik over forskellige agile metoder
  • Hvilke metoder matcher hvilke projekttyper.
TIDSPUNKT
Ved at tilmelde dig, sikrer du at der bliver et webinar.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge dette link.

UdviklingVejens nyhedsmail: ferie til uge 33

UdviklingVejen tilstræber at afvikle mest mulig ferie i juli måned, hvor vores medlemmer også kører på lavt blus.

Den fysiske turist information på Sdr. Tingvej 10 i Rødding er åben som normalt.
 
Der er døgnåbent på www.visitvejen.dk og i VisitVejen app´en.
Har du brug for hjælp i sommerferien, så er vi tilstede, dog med reduceret bemanding. Vi kan kontaktes på tlf. 73848500.

Hvis du har emner til UdviklingVejens nyhedsmail i uge 33, så send dem gerne til Anja Reinholdt Paarup på: arp@udviklingvejen.dk

Kommende arrangementer

ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 25. juni 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 25. juni kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 30. juli 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 30. juli kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.
Genforeningsfest på Hotel Skibelund Krat
Torsdag 25. august kl. 17.00 - 22.30
Tilmelding senest 24. august

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet