Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Indkøb af billige dæk startede væksteventyr

Foto: Benny Kristensen, grundlægger af Nordisk Dæk Import : Benny kører nogen gange rundt på de mange kvadratmeter lager og produktion i hans golfvogn.
Fotokilde: Motormagasinet.
 

I 1970 spottede Benny Kristensen potentialet i at indkøbe billige dæk for at tjene lidt på at sælge dem videre fra sin private garage i Holstebro.

Benny Kristensen, grundlægger af Nordisk Dæk Import i Brørup, var for 50 år siden ansat i militæret i Holstebro på en 7-årig kontrakt, der skulle ende med en militær- og mekanikeruddannelse.

Der var rigtig meget tid til overs, så hver aften sad jeg stadig med meget energi tilbage. En dag spottede jeg i en reklame, at jeg kunne indkøbe dæk og spare 33 procent”, forklarer Benny Kristensen og fortsætter fortællingen om, hvordan hans iværksætterrejse startede:

Jeg købte nogle af dækkene hjem, og kunne jo så sælge dem videre til privatkunder med fortjeneste. Dengang havde jeg hverken en forretningsplan eller noget teoretisk kendskab til forretningsmodeller”.

Benny er vokset op under trange kår og følte ikke, at han havde noget at miste. Så udelukkende med troen på, at det var en god ide, købte han nogle af de billige dæk hjem. Det viste sig hurtigt, at kunderne gerne ville købe nye dæk af ham på hans lille dækværksted, som han kaldte Holstebro Dæk Lager.

Sådan startede Benny sit iværksættereventyr, der i dag, 50 år senere, har ca. 900 ansatte fordelt ud over 6 lande i hele verden.

7 år efter det første indkøb af dæk, flyttede Benny virksomheden til Brørup og ændrede navnet til Nordisk Dæk Import. Den oprindelige virksomhed var nu udvidet til også at handle med større B2B kunder. Mission var klar: at få kundernes forretning til at rulle.
 
Jeg har aldrig haft en drøm om at skabe en stor virksomhed. Derimod har jeg altid været interesseret i at tilbyde min kunder det sidste nye inden for dæk og fælge til lastvogne, busser, landbrug og industri til en god pris og med god service. Alt hvad der kan få mine kunders forretning til at rulle, er også min forretning”, slutter Benny Kristensen.
Nordisk Dæk Import havde planlagt at holde deres 50 års jubilæum i uge 26, men på grund af Covid-19 er jubilæet udsat til sommeren 2021. For fejres det skal det, og Benny føler sig meget privilegeret over, hvor hans iværksætterrejse er i dag – 50 år efter de første dæk blev indkøbt for lånte penge og troen på den gode idé.

NDI markerer virksomhedens 50-års jubilæum på LinkedIn med 50 historier fra 1970 og frem til i dag med kampagnen ”50 years and still rolling,” se kampagnen her.
 
MERE OM
Se meget mere om Nordisk Dæk Import på virksomhedens hjemmeside her.
 
Nordisk Dæk Imports Facebookside her.
 
Foto: Benny Kristensens hjem i Holstebro i 1970, hvor de første dæk blev solgt fra garagen.
Foto: Benny Kristensens i hjemmet i Holstebro i 1971, der skulle holdes regnskab.

Generalforsamling holdt som virtuelt møde

Foto: Onsdag 10. juni 2020 blev UdviklingVejens generalforsamling afholdt - på mødeplatformen Zoom.

Grundet Covid-19 nedlukning blev UdviklingVejens generalforsamling gennemført virtuelt via Zoom.

Da der var 60 tilmeldinger til generalforsamlingen, og foramlingsforbuddets maks antal 10. juni 2020 var på 50 personer, havde UdviklingVejens bestyrelse besluttet at afholde generalforsamlingen som et virtuelt møde. 
 
Mange af deltagerne har de foregående måneder oparbejdet gode erfaringer i den virtuelle mødeform, så der var ingen hindringer ved generalforsamlingens anderledes form denne gang.
 
Som en del dagsordenen var der valg til UdviklingVejens repræsentantskab. Der blev valgt 18 nye repræsentanter - du kan se det UdviklingVejens nye repræsentantskab her.
 
SE VÆKSTSTRATEGI 2025
Generalforsamlingen bød også på en gennemgang af Vejen Kommune og UdviklingVejens nye vækststrategi 2025. Er du interesseret i at læse mere om, hvad der er fokus på i Vejen Kommune de kommende 5 år, kan du læse væksstrategi 2025 her.
GENFORENINGSFEST
Årsmødet holdes i år som en genforeningsfest på Hotel Skibelund krat tirsdag d. 25 august. Hold datoen ledig.

Markant vandrerute tyvstarter i VisitVejen Appen

Fotokilde: VisitVejen.

Camino Frøs Herred introducerer brugerinddragelse til oplevelsesudvikling og går i gang før planlagt

Vi har udskudt den planlagte indvielse i august 2020. Vi har styr på ruten og tilladelser og er lige nu i gang med at få skiltningen på den 110 km lange strækning i det gamle Frøs Herred på plads. Rygraden er de 10 kirker, som ligger i herredet, og vi har fået etableret et tæt samarbejde med menighedsråd og en stor gruppe entusiastiske frivillige om at skabe endnu en stor vandreoplevelse i Vejen Kommune”, fortæller Thue Uhre Lauridsen fra Rødding, som er en af initiativtagerne.

Vi oplever stor interesse, og har valgt at gå i luften med ruten allerede nu, og i stedet for at være fiks og færdig, så beder vi om brugerkommentarer og –input til den resterende udviklingsfase. Vi har fået tilbudt at få ruten og dens informationer med i VisitVejen Appen, og det sparer os både for tid og penge i udviklingsprocessen, og til drift af retvisende informationer senere - og så kan vi nå at bidrage med flotte naturoplevelser i denne efter-corona-tid”, forklarer Thue.
 
VisitVejen Appen rummer en række selvguidede digitale ture i Vejen Kommune, hvor mobilens gps fortæller om man befinder sig på ruten samtidig med, at brugeren har mulighed for at læse om relevante infopoints.
Afsnittet om Camino Frøs Herred ligger under menupunktet: De store vandreruter, og indeholder oversigter til både planlægning og servicefaciliteter, mens man går på ruten.  
 
UdviklingVejen er firstmover i Skandinavien i anvendelsen af disse funktioner. Vi kan se i brugstatistikken, at det er en populær funktion, og det forklarer, hvorfor VisitVejen appen hentes af flere end tilsvarende app i større byer omkring os. 

DOWNLOAD VISITVEJEN APPEN
Se hvordan du kan downloade VisitVejen Appen her.
Foto: Thue Uhre Lauridsen.

Hjælp til ledelses-selvhjælp

Erhvervspsykolognetværk tilbyder værktøj til ledelsesinspiration.

Kriser vender op og ned på rutiner, og ofte ved vi som mennesker ikke helt, hvad vi har brug for. Et netværk af erhvervspsykologer, der har fokus på de menneskelige ressourcer og det psykiske arbejdsmiljø i virksomheder, har tilbudt at lave en række ”værktøjskasser” til ledere i den aktuelle situation med covid-19.
 
For at målrette disse værktøjer meget præcist, så beder erhvervspsykologerne om input fra virksomheder. Har du lyst, tid og lejlighed til at give input, så må du gerne besvare deres spørgeskema: linket er her.
Undersøgelsen er selvfølgelig anonym. Initiativet bakkes op af Velliv foreningen og Dansk Erhvervsfremme. Værktøjskassen bliver stillet til UdviklingVejens rådighed efterfølgende. 

God ledelse er et fokuspunkt i den nye vækstplan for Vejen Kommune. Du kan forvente, at vi hos UdviklingVejen sætter en del skibe i den sø. Og det her er bare en af mange muligheder.
 

Månedens virksomhed er Jawin Safe Trip ApS

Foto: Jan Winum Povlsen, ejer af Jawin Safe Trip ApS.

Jawin Safe Trip importerer alkolåse og GPS systemer til både B2C og B2B, og er beliggende i Brørup.

Virksomheden er grundlagt i 2009 og er ejet af Jan Winum Povlsen.
 
"Kommunikationsløsninger har siden 1998 været mit levebrød, hvor flådestyring og alkolåse er min helt store interesse", fortæller Jan Winum Povlsen.
 
Jawin Safe Trip har forskellige produktkategorier herunder: Xpoint, Smart Start alkolås og Alkometer - se en beskrivelse herunder.

XPOINT
Xpoint specialicerer sig i flådestyring til både til private og erhverv. Jawin Safe Trip leverer specialløsninger til mange formål, f.eks. servicerer de kunder med GPS enheder i bilerne og manager på telefoner, og de indberetter hvad de har lavet, som til sammen bliver til en faktura til deres kunder. Tidsbesparende og effektivt. Mere om Xpoint her.
 
SMART START ALKOLÅSE
Alkolåsordningen er for bilister, der er frakendt førerretten. En Alkolås fungerer som en startspærre, hvor bilen først kan starte, efter at føreren har blæst og resultatet er en promille under det tilladte. Mere om alkolåse her.
 
 
ALKOMETER
Med et alkometer kan du måle din alkoholpromille som en sikker test, før du skal køre fra en festligbegivenhed. Alkometre kan også bruges til at sikre, at der ikke er alkoholpåvirkede på arbejdspladsen, i foreninger eller lignende. Mere om alkometer her.
 
GODKENDT
Alkolåsordningen kræver en godkendelse fra myndighederne, og Smart Start alkolås har været godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen, som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen siden 2005.

Jawin Safe Trip er godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen for bilister, der har fået frakendt førerretten. Læs mere her.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om månedens virksomhed her.

Søg om løntilskud med Innobooster People

Fotokilde: Innobooster.

Innovationsfonden åbner for, at startup virksomheder kan ansøge om løntilskud i op til 12 måneder.

Løntilskuddet kan benyttes til at fastholde eller genansætte op til tre centrale videns-personer.

Den økonomiske situation efter Covid-19 skaber svære betingelser for videnbaserede danske startups fortsatte udvikling. Det er vanskeligt at skaffe den investeringskapital og indtjening, som skal finansiere den videre udvikling, og mange lovende danske startups risikerer derfor at lukke eller skrue meget kraftigt ned for aktivitetsniveauet og afskedige medarbejdere, der vil have afgørende betydning for virksomhedens fremadrettede udvikling.
 
For at imødegå den negative virkning har staten derfor bevilliget flere midler, som kan søges af virksomheder.

For at kunne ansøge skal din virksomhed også opfylde et af to krav:
  • Virksomheden har samlet set tiltrukket kapital på min. 500.000 kr. i form af konvertibelt lån, kapitalindskud eller bevilling fra en ekstern investor eller fra et offentligt forsknings-, udviklings- eller innovationsprogram
  • Virksomheden har opnået en omsætning på mindst 2 mio. kr. i seneste regnskabsår 
Virksomheden skal desuden have et dansk CVR-nummer for at kunne ansøge. Idet bevillingen statsstøttemæssigt gives som etableringsstøtte inden for rammerne af EU-Kommissionen. 

Af hensyn til EU-regler for etableringsstøtte, skal din virksomhed desuden opfylde nedenstående betingelser for at kunne søge
  • Virksomheden eller den koncern virksomheden eventuelt indgår i, må på ansøgningstidspunktet ikke være ældre end fem år.
  • Virksomheden må ikke have overtaget en anden virksomheds aktivitet, have udloddet overskud eller være opstået gennem fusion
  • Virksomheden skal have under 50 ansatte, samt højest 10 mio. EUR i årlig omsætning eller årlig samlet balance.
Der kan endvidere ikke gives bevilling til virksomheder inden for fiskeri- og akvakultursektoren og sektoren for primærproduktion af landbrugsprodukter.
 
Ansøgningsfristen løber frem til 1. december 2020. Du kan læse mere om krav for at ansøge her.

Er du i tvivl om, hvordan du tager hul på at ansøge om midler fra Innobooster People?

UdviklingVejen kan hjælpe dig med at ansøge om løntilskud fra Innovationsfondens midler. Vi kan også hjælpe dig med at finde ud af, om du er berrettiget til at kunne ansøge om midlerne til løntilskud.

KONTAKT
Jakob Lorenzen
Projektkonsulent​ UdviklingVejen
Tlf. 25 76 71 78
Mail: jl@udviklingvejen.dk​

Lønkompensationsordning for privatansatte fyringstruede medarbejdere er forlænget til 29. august 2020.

Oprindeligt løb ordningen fra 9. marts 2020 til og med den 8. juni 2020, men den blev forlænget i første omgang frem til og med den 8 juli 2020 og sidst forlænget til 29. august 2020. Ordningen vil ikke blive forlænget igen.
 
Efter forhandlinger mellem arbejdsmarkedets parter er virksomheder sikret lønkompensation for privatansatte, fyringstruede medarbejdere. Staten vil betale op til 90 procent af lønnen for disse medarbejdere.

Virksomhederne skal selv betale den del af lønnen, der ligger over 30.000 kr. om måneden for fuldtidsansatte. Samtidig skal virksomheden love, at den ikke varsler fyringer i den periode, hvor man får hjælp til at udbetale løn.

For timelønnede dækker staten op til 90 procent af lønnen og funktionærer op til 75 procent af lønnen og i begge tilfælde op til 30.000 kr. om måneden.

ANSØG OM LØNKOMPENSATION
Du kan læse mere om hvordan du ansøger her.

Webinar: Lærlinge - sådan får du tilskud.

Regeringen og arbejdsmarkedets parter har afsat 5,4 mia. kroner til at holde en hånd under elever, lærlinge og danske virksomheder gennem midler fra Arbejdsgivernes Uddannelsesbidrag (AUB).

Erhvervsskolen Hansenberg, IBC og Business Kolding vil på webinaret informere om ordningen, der gør det attraktivt at fastholde og indgå nye uddannelsesaftaler til gavn for virksomhederne og de unge.

På webinaret vil praktikpladskonsulent Morten Jensen fra Hansenberg fortælle om virksomhedens muligheder.

Med aftalen vil nye ordinære uddannelsesaftaler for lærlinge dækkes med et løntilskud på 90 pct. i perioden 1. maj til 31. december.

Webinaret henvender sig til virksomheder, som allerede har lærlinge eller som overvejer at uddanne lærlinge.
 
TIDSPUNKT
18. juni 2020 kl: 09:00 - 10:00
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge dette link.

Initiativet genstart.NU: Strategisk hjælp til små og mellemstore virksomheder.

Har situationen med Covid-19 sat din virksomhed under pres? Gennem initiativet genstartNU.dk tilbyder Industriens Fond nu gratis rådgivning til virksomheder i Danmark.
 
Rådgivningen kan være af akut karakter, eller kan handle om en langsigtet strategisk gentænkning af forretningen.
 
Rådgiverne er klar med virksomhedsnær hjælp om alt fra likviditet og omkostninger til ledelse, digitalisering og salg

SE MERE HER
Du kan se meget mere initiativet genstart.NU her.

Webinar: Grundlæggende regler og gode råd til at komme i gang med Google shopping.

Hvis du er virksomhed, kan du bruge Google Shopping til at promovere dine varer eller services, din fysiske forretning, øge trafikken til din hjemmeside eller finde kundeemner.
  • Shoppingannoncer
  • Shoppingkampagner
  • Opsætning, gode råd og styring
  • Konkrete eksempler og best practices med Google Shopping
TIDSPUNKT
22. juni 2020 kl: 13:00 - 14:00
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig ved at følge dette link.

Kommende arrangementer

ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 25. juni 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 25. juni kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.
ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 30. juli 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 30. juli kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet