Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Rettidig omhu styrer lydfirma gennem krisen

Foto: Michael Henriksen, projektleder og ejer af Unico-Gruppen ApS.

Hurtig og realistisk budgetlægning har foranlediget optimisme hos Unico-Gruppen ApS.

Da meldingen om nedlukningen af forsamlinger på 1.000 personer kom fredag den 6. marts, stod Unico Gruppens medarbejdere midt i en kæmpe opsætning til et institutmesterskab i dans i Ceres Arena, Århus, samt en stor skolefest på Sct. Michaels skole i Kolding. Derfra gik det kun én vej. De to arrangementer blev pakket ned samme dag, og de kommende bookinger i Unico Gruppens kalender blev nulstillet én efter én.

Første prioritet var at få lavet et budget. Det hjalp Unico Gruppens ejer Michael Henriksen til at vurdere, hvor han skulle sætte ind i forhold til at få hjemsendt medarbejdere, afmeldt nummerplader på biler, vurderet leasing ydelser, søgt om hjælpepakker med mere.

”Jeg har forsøgt at være realistisk, og har haft stor hjælp af både Frøs Sparekasse og af min revisor hos Deloitte”, fortæller Michael Henriksen og fortsætter:

For mig er det utrolig vigtigt, at have et personligt og fortroligt samarbejde med min bank og revisor”.

Generelt er alle, der arbejder i eventbranchen, pressede - og det vil de være i lang tid fremover. De fleste eventfirmaers omsætning ligger primært i forårs- og sommermånederne. 
Det har altid været vigtigt for Michael, at satse på en blandet kundegruppe med både små og store arrangementer hen over året. Det har nu vist sig at være en god beslutning, da hans virksomhed dermed ikke er så sårbar som mange af hans kollegaers. 

Med selvstændige forældre har jeg altid lært, at man skal spare op til dårlige tider. Der er ikke nogen tvivl om, at vi kommer ud af 2020 med et dårligere regnskab end vi plejer - og det er selvfølgelig utrolig ærgerligt - men jeg er optimistisk, og vi skal nok komme stærkt igen”, slutter Michael. 

FAKTA 
Unico Gruppen er et mellemstort lyd- og lysfirma med både lager og kontor på Søndergade i Vejen. Virksomheden startede op i 1997 og igennem de seneste 20 år har de opbygget en stor solid kundegruppe, og et godt renommé i branchen. I dag beskæftiger Unico Gruppen en lille håndfuld faste medarbejdere samt et stort netværk af freelance lyd, lys og sceneteknikere.
 
MERE OM
Se meget mere om Unico-Gruppen på virksomhedens hjemmeside her. 
 
Unico-Gruppens Facebookside her.
 

Nyt medlem ved UdviklingVejen er JW-Teknik

Fotokilde: JW-Teknik.

Vi byder velkommen til Jesper Wolf Schmidt-Hansen, ejer af enkeltmandsvirksomheden JW-Teknik.

JW-Teknik startede op i 2019, og er beliggende i Bække. Den lokale virksomhed udbyder konsulentarbejde, rådgivning, software, el-dokumentation og projektledelse indenfor: landbaserede dambrug (RAS), ventilation, maskinanlæg og meget mere.

Virksomheden er startet op som en enkeltmandsvirksomhed med et netværk af dygtige ressourcer, der kan lejes ind efter behov.
 
Jesper kan tage hele projekter ind eller arbejde som konsulent på projekter.

Missionen er, at hjælpe kunderne med alt lige fra styretavler, dokumentation, software PLC/HMI og dataopsamling til rådgivning herom.
 
Jesper Wolf Schmidt-Hansen fortæller, ”Jeg har 12 års erfaring fra branchen, som jeg bruger til at hjælpe mine kunder med, at finde præcis den løsning, de har brug for”.
 
Min forventning til medlemskab af UdviklingVejen er, at udvide mit netværk og opnå sparring herigennem”, slutter Jesper Wolf Schmidt-Hansen. 
MERE OM JW-TEKNIK
Vil du vide mere om JW-Teknik, kan du finde deres hjemmeside her.
 
 
Foto: Ejer af JW-Teknik Jesper Wolf Schmidt-Hansen.
 

Månedens virksomhed er Jawin Safe Trip ApS

Foto: Jan Winum Povlsen, ejer af Jawin Safe Trip ApS.

Jawin Safe Trip importerer alkolåse og GPS systemer til både B2C og B2B, og er beliggende i Brørup.

Virksomheden er grundlagt i 2009 og er ejet af Jan Winum Povlsen.
 
"Kommunikationsløsninger har siden 1998 været mit levebrød, hvor flådestyring og alkolåse er min helt store interesse", fortæller Jan Winum Povlsen.
 
Jawin Safe Trip har forskellige produktkategorier herunder: Xpoint, Smart Start alkolås og Alkometer - se en beskrivelse herunder.

XPOINT
Xpoint specialicerer sig i flådestyring til både til private og erhverv. Jawin Safe Trip leverer specialløsninger til mange formål, f.eks. servicerer de kunder med GPS enheder i bilerne og manager på telefoner, og de indberetter hvad de har lavet, som til sammen bliver til en faktura til deres kunder. Tidsbesparende og effektivt. Mere om Xpoint her.
 
SMART START ALKOLÅSE
Alkolåsordningen er for bilister, der er frakendt førerretten. En Alkolås fungerer som en startspærre, hvor bilen først kan starte, efter at føreren har blæst og resultatet er en promille under det tilladte. Mere om alkolåse her.
 
 
ALKOMETER
Med et alkometer kan du måle din alkoholpromille som en sikker test, før du skal køre fra en festligbegivenhed. Alkometre kan også bruges til at sikre, at der ikke er alkoholpåvirkede på arbejdspladsen, i foreninger eller lignende. Mere om alkometer her.
 
GODKENDT
Alkolåsordningen kræver en godkendelse fra myndighederne, og Smart Start alkolås har været godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen, som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen siden 2005.

Jawin Safe Trip er godkendt af Rigspolitiet og Trafikstyrelsen som leverandør af alkolåse til alkolåsordningen for bilister, der har fået frakendt førerretten. Læs mere her.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om månedens virksomhed her.

Vil du i gang med strategisk kompetenceløft?

Er du i tvivl om, hvordan du tager hul på kompetenceløft, og kommer godt fra start?

Dansk Fødevareakademi er dit brancheakademi, hvorigennem du har konstant adgang til kompetenceløft til dig og dine medarbejdere. 

Dansk Fødevareakademi har derfor skabt en e-bog, til dig der gerne vil i gang med kompetenceudvikling af dine medarbejdere, men mangler et overblik over, hvordan du skal gribe det an. Du får her muligheden for at downloade e-bogen helt gratis.

HENT E-BOG
Du kan downloade Dansk Fødevareakademis nye e-bog her.

Kompetent ledelse styrker konkurrenceevne

En af indsatsområderne i vækststrategi 2025 er at styrke konkurrenceevnen gennem kompetent ledelse.

Derfor arbejder UdviklingVejen og Vejen Kommune for at etablere flere formelle uddannelser og skabe grundlaget for at blive et centrum for voksen- og efteruddannelse i Syddanmark. 
 
Vil du styrke din virksomheds konkurrenceevne, ved at arbejde med sikring af arbejdsmiljø og sikkerhedsstandarder, men mangler du de faglige og metodemæssige kvalifikationer?
 
Så er akademifaget arbejdsmiljø lige noget for dig. 
VARIGHED
Faget varer 3-6 måneder og har et omfang, der vægter 10 ECTS.

NIVEAU
Arbejdsmiljø er et valgfrit modul på akademiuddannelsen i Ledelse, og kan tages som en del af den fulde akademiuddannelse eller som et enkeltfag.

Få MERE AT VIDE
Du kan kontakte Gitte Dyhrberg for mere information, på mail: gdy@smartacademy.dk
 

Strategisk hjælp til små og mellemstore virksomheder.

Har situationen med Covid-19 sat din virksomhed under pres? Gennem initiativet genstartNU.dk tilbyder Industriens Fond nu gratis rådgivning til virksomheder i Danmark.

Hvordan kan genstartNU.dk
Industriens Fond har skabt et team af kompetente rådgivere , der sidder klar til at hjælpe danske virksomheder.
 
Rådgivningen kan være af akut karakter, eller kan handle om en langsigtet strategisk gentænkning af forretningen.
 
Rådgiverne er klar med virksomhedsnær hjælp om alt fra likviditet og omkostninger til ledelse, digitalisering og salg

SE MERE HER
Du kan se meget mere initiativet genstart.NU her.

Næste ansøgningsfrist til LAG-midler er den 10. august 2020.

Har du skuffeprojekter, planer, ønske om vækst - ideer i din forrerentingsplan, som du mangler ekstern finansiering til – og ønsket om at skabe arbejderpladser i landdistrikterne, skal du overveje at søge om financiering via LAG-midler. 
 
I vores område er det LAG Vejen-Billund, der er den lokale aktions gruppe – og det er dem der tager beslutningen om hvilke projekter der godkendes til finansiering via LAG midler.
 
LÆS MERE
Du kan læse mere på LAG Vejen-Billunds Facebookside her.
 
 

Uvildig vejledning om kapitalfremskaffelse.

Indtil Vækstfonden kan genoptage deres kontordage hos Business Kolding, er du velkommen til at tage fat i Michael Borum fra Vækstfonden via denne mail eller på telefonnummer 29 34 54 75.

Michael Borum er porteføljechef hos Vækstfonden i Vojens, hvor de bidrager med risikobetonet finansiering.

Her kan du læse mere om hvordan Vækstfonden kan hjælpe dig.

TIDSPUNKT 
Der er forskellige datoer at vælge i mellem - næste dato er 18. juni mellem kl. 09:00-16:00
 
TILMELDING
Se hvordan du tilmelder dig her.

Webinar: Kina - forretning og digital markedsføring for danske SMV`er.

Webinaret giver dig en guide i hvilke muligheder, som passer til din virksomhed i digitalt salg og markedsføring, og hvordan du træffer det rigtige valg om virksomhedsetablering og -drift i Kina.

På webinaret vil du desuden blive introduceret til den sparring, vejledningsforløb og tilskudsprogrammer, som Erhvervshusene kan stille til rådighed for din virksomhed, når du går i gang med Kina.

Selvom der vil være fokus på B2B i den digitale del af webinaret, kan virksomheder med både B2B og B2C deltage, da en stor del af indholdet er relevant for begge.

TILMELDING
Du kan tilmelde dig webinaret her.
 

Kommende arrangementer

Roadshow: Boost til ny forsvarsteksologi
Mandag 15. juni kl. 09:00 - 13:00
Sted: Vojens Lufthavn, Skrydstrup.
ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 18. juni 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 18. juni kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, kan du se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, kan se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, kan du se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, er du altid meget velkommen til at skrive til os på: arp@udviklingvejen.dk
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet