Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Fra telefonsalg til strategiske handlinger

Fotokilde: BSV Krantilbehør skaber synlighed på Facebook.

BSV Krantilbehørs måde at skabe synlighed på har udviklet sig markant de seneste 60 år.

Da virksomheden startede i 1960, handlede det i de første mange år udelukkende om produktion af løftegrej til kraner, og virksomhedens generelle drift uden meget fokus på markedets behov.

"Med tiden er vi blevet meget bevidste om vigtigheden af, at have et stærkt brand, og at vi kan tilbyde kunden noget, der er ret unikt. Det er spændende at kigge tilbage på arbejdsgangen, fra dengang virksomheden startede til nu", fortæller Flemming Jensen og Allan Richardy, som er ejere af virksomheden i dag.

I takt med den teknologiske udvikling har kommunikationsformen i virksomheden ændret sig markant. Den tidlige forretningsmodel var bygget op på, at vente aggressivt på at kunderne ringede eller at foretage kundebesøg. Nu har onlineannoncer og hjemmesider erstattet de traditionelle brochurer og andet materiale.
 
Udviklingen inden for marketing gør, at BSV Krantilbehør nu proaktivt og strategisk skaber synlighed på sine produkter via forskellige former for markedsføring både online og offline.
Foto: Allan Richardy og Flemming Jensen, som er ejere af BSV Krantilbehør i dag.
I dag har BSV en hjemmeside, en virksomhedsprofil på Facebook, og sidst men ikke mindst en virksomhedsprofil på LinkedIn. Alle platforme er skabt med et fælles DNA, og er tilsammen virksomhedens ansigt udadtil, der giver mulighed for at ramme mange forskellige målgrupper alt afhængig af branche, alder og interesse.
 
Virksomheden blev startet af brødrene Flemming og Helge Schelde i Vejen, hvorfra navnet BSV stammer - Brødrene Schelde Vejen.

"I juni skulle vi have fejret 60-års jubilæum, som vi begyndte at planlægge allerede i slutningen af sidste år, men da Corona-krisen kom, satte vi det hele på pause", slutter de to ejere. 

FAKTA OM BSV KRANTILBEHØR
Fra at være de to grundlæggere i virksomheden, er der i dag 25 fuldtidsansatte i virksomheden der er beliggende i Vejen.
 
Virksomheden har specialiseret sig i udvikling, fremstilling og salg et stort udvalg af kvalitetsprodukter til entreprenører, betonindustri, byggemarkeder, industri-virksomheder samt Waste To Energy-sektoren. Derudover tilbydes eftersyn og service på BSV løftegrej samt løfteværktøj.
 
 

Force Technology i kamp om 300 mio. kr. årligt

Fotokilde: Pexels.

Force Technologys stærke specialister på hygiejnisk design til fødevarebranchen, der bl.a. har base i Vejen, kæmper i disse uger om midler fra Uddannelses- og Forskningsministeriet.

Midlerne er øremærket til et kompetencecenter for hygiejne og produktsikkerhed til fødevare-, sundhed- og medicobrancherne.
 
Vibeke Kistrup Holm fra Force Technology, der også sidder i UdviklingVejens repræsentantskab er involveret i udvikling af kompetencecentret. Hvis du vil vide mere om Force Technologys kompetencer indenfor Hygiejnisk design, fødevaresikkerhed, samt kvalitets-, energi-, miljø- og arbejdsmiljøledelse i almindelighed, så er hendes kontaktoplysninger her.

Forslaget fra Force Technology er i konkurrence med 48 andre tilsvarende perspektivrige teknologiske udviklingsprojekter, der forfølges i samarbejde mellem virksomheder og de godkendte teknologiske serviceinstitutter. De 300 mio.kr. deles gerne imellem 20-30 af projekterne.
Øvrige forslag er f.eks. praksisnær udvikling indenfor: Bæredygtige fødevarer, digitale teknologier til datadrevet vækst, bæredygtige byggematerialer, digitale vandløsninger til grøn omstilling, energilagering, fremtidens veterinær diagnostik, opfinderrådgivning, klima og miljøeffektivt landbrug, digitale vandløsninger til grøn omstilling, og mange flere.

Du kan blive inspireret af de mange forslag, der er til alle brancher - samt få et overblik over de 49 spændende teknologiske udviklingsområder på https://bedreinnovation.dk/ (Kræver login som er gratis).

Du kan også få indflydelse på, hvilke af de 49 forslag, der skal nyde fremme. Hvis din branche har brug for udvikling af ny teknologi, så kan du indtil d. 29. maj komme med forslag og bemærkninger til udviklingsprojekterne. Dine bemærkninger vil indgå i Uddannelses- og Forskningsministeriets efterfølgende prioritering af de 300 mio.kr. der årligt er afsat fra 2021 til 2024.

Kreativ omskabelse af Kartoffelfestival i 2020

Fotokilde: Vejen Kartoffelfestival i Hovborg 2020.

Arrangørerne har om-tænkt konceptet, og arbejder på at lave en digital festival i 2020.

På grund af den store usikkerhed om forsamlingsstrørrelsen på givne tidspunkter ud i fremtiden, bliver kartoffelfestivallen i 2020 ikke en fysisk en dags-fødevarefestival, men afholdes som en stribe af kartoffelrelaterede aktiviteter med fokus på muligheden for at holde social afstand.
 
Alt sammen stadig med kartoffelbyen Hovborg som epicenter.

Fokus vil stadig være kartoflen for både store og små. Både med smag, nye anvendelser og klimavenlighed i fokus.
 
Der arbejdes på en række nye digitale events, konkurrencer, aktiviteter for skoler og andre sjove features, og arrangørerne forsøger at få enkelte af første års aktiviteter med i tilpasset form.
Snart afsløres hvilke events som kommer på Facebooksiden og enkelte events vil blive afholdt i naturen omkring Hovborg. 
 
I 2021 planlægges Vejen Kartoffelfestival i Hovborg at blive gennemført i dagene 20. til 21. august. Her er kartoffelfestivallen tilbage som i 2019 - med smagsprøver, inspirationer, cammaskindemonstration, underholdning og andre overraskelser. 

Vejen Kartoffelfestival i Hovborg arrangeres af Hovborg Lokalråd, BJ Agro, Vejen Kommune og UdviklingVejen.
 
LÆS MERE
Du kan følge Vejen Kartoffelfestival i Hovborg på deres Facebookside, her vil de forskellige events snart være at finde her.

Kom nemt og billigt i gang med en webshop

Webinar: FlexERP vil vise, hvordan du for 4.995 kr. + din egen tid er hjulpet rigtig godt fra start.

I princippet kan du komme gratis i gang med en webshop. 
 
Mange butikker oplever kunder, der af frygt for Covid-19 smitte helst vil købe produkter online. Har du brug for en webshop som supplement til en fysisk butik, eller produktsalg? Så du kan imødekomme kundernes ønske om at handle online enkelt og billigt.
UdviklingVejen og FlexERP fra Vejen vil på dette webinar introducere en enkel metode til hvordan, du teknisk kommer godt i gang med en webshop.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 09. juni 08:00-09:00
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

UdviklingVejens generalforsamling 2020

Foto: UdviklingVejens årsmøde med generalforsamling 2019.

I henhold til vedtægterne indkaldes hermed formelt til generalforsamling hos UdviklingVejen.

Generalforsamlingen foregår onsdag den 10. juni kl. 16.15 - 17.30.
 
Generalforsamlingen vil pga. Covid-19 smitten blive afholdt som webinar, mere information herom senere.

DAGSORDEN GENERALFORSAMLING
  • Valg af dirigent.
  • Formand og direktør beretning.
  • Forelæggelse af årsrapport med revisionspåtegning og årsberetning.
  • Beslutning om kontingentets størrelse følgende kalenderår.
  • Orientering om budget.
  • Valg af medlemmer til repræsentantskabet i henhold til vedtægternes § 4.
  • Behandling af indkomne forslag. Der er ikke indkommet forslag.
  • Valg af revisor.
  • Evt.
For at blive opstillet til valg til repræsentantskabet skal der indgives meddelelse om kandidatur til UdviklingVejen 8 dage før generalforsamlingens afholdelse.

Skriv til Ulrik Kragh på uk@udviklingvejen.dk hvis du ønsker at indstille dit kandidatur til valg til repræsentantskabet.
 
ÅRSREGNSKAB 2019 her.
BUDGET 2020 her.
VEDTÆGTER UdviklingVejen her.

TILMELDING
Ønsker at tilmelde dig generalforsamlingen, kan du gøre det her.
 

Corona præger studerendes praktikmuligheder

Fotokilde: UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

Studerende hos UCL er i gang med at finde deres praktiksteder, og Corona-situationen gør det sværere end normalt.

Så hvis din virksomhed står overfor, at kunne bruge en af UCL’s mange dygtige studerende, er det nu du skal synliggøre din praktikmulighed.
 
Har din virksomhed arbejdsopgaver der kan trænge til "nye friske øjne" - inden for administration, handel, logistik, markedsføring, multimediedesign, digital konceptudvikling, innovation, IT-sikkerhed logistik, softwareudvikling, service, finans, e-handel, er det en mulighed at få en studerende fra en videregående uddannelse tilknyttet.
 
Har du/I spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte UdviklingVejens erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov, der arbejder med at formidle kontakten mellem virksomheder og studerende fra de videregående uddannelser med henblik på at skabe prakktikpladser i Vejen Kommune.
 
KONTAKT
Ulrik Uhrskov
Tlf. 23 26 50 62
SKYPE: live:uu_124
Mail: uu@udviklingvejen.dk

Online workshop: Handlemodige næste skridt.

Denne online workshop er for dig som:
  • Vil godt ud af Covid-19-krisen
  • Er usikker på næste skridt
  • Dit marked har ændret sig
Kort sagt, så er det for dig, der oplever at stå på en brændende platform, og ønsker at få overblik over dine næste skridt for dig og din virksomhed.

SE EN FILM
Du kan se en film om hvordan denne workshop kan hjælpe dig videre efter situaltionen med Covid-19.
 
TIDSPUNKT 
Tirsdag d. 29. maj 2020 kl. 09:00 til 12:00
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Pakhuset: Eksportsparring på din eksportstrategi.

Klaus Hell fra The Trade Council/Erhvervshus Sydjylland tilbyder eksportsparring på din eksportstrategi f.eks. i forhold til: 
  • Forretningsmodeller og skalerbarhedsvurdering
  • Kompetenceafklaring
  • Markedsvalg og salgskanaler
  • Samarbejdspartnere – identifikation og screening
  • Samarbejdsaftaler – vejledning i at lave en samarbejdsaftale
  • Outsourcing af produktionen
  • Eksportfinansiering og eksportkreditforsikring
TIDSPUNKT 
Der er forskellige datoer at vælge i mellem - se hvilke her.
 
TILMELDING
Se hvordan du tilmelder dig her.

Virtuel: Karrieremesse for alle landets kommende dimittender.

Karrieremessen er en ekstra koordineret indsats fra universiteternes side, til at hjælpe studerende godt på vej, og give virksomheder og organisationer en god mulighed for at komme i kontakt med de profiler, som er relevante lige nu.

Situationen lige nu er særlig, men hvis der skulle være ledige stillinger hos din virksomhed, eller er I på jagt efter nye kompetencer, vil vi opfordre jer til at deltage. Der vil være studerende fra fra hele landet og fra alle studieretninger!
 
TIDSPUNKT 
Tirsdag d. 16. juni 2020 kl. 13:00 til 15:30
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Virksomhedsguiden: Fokus på virksomhedernes evne til innovation under Covid-19.

Virksomhedsguiden har fundet forskellige gode eksempler på virksomheder, der hver især har fundet deres vej igennem situationen med Covid-19.

Eksemplerne kan inspirere dig til, hvordan du kan navigere under og efter Covid-19.

Formålet med casene er at vise et øjebliksbillede af, hvordan virksomheder inden for et relevant udsnit af brancher forskellige steder i Danmark håndterer omvæltningerne, og ser frem til en tid efter krisen.

SE DE FORSKELLIGE CASES HER
Du kan læse mere og blive inspireret her.

VIRKSOMHEDSGUIDEN
Læs mere og se virksomhedsguiden her.

Roadshow: Boost til ny forsvarsteknologi.

For at øge konkurrenceevnen, effektiviteten og innovationskapaciteten i den europæiske forsvarsindustri tilbyder EU tilskudsmuligheder til virksomheder og forskere, der kan bidrage til udviklingen af sikkerheds-og forsvarsteknologier.

Ved at deltage ved dette arrangement, kan du få indblik i, hvordan du kan fremme dit arbejde, dine produkter og din forretning i samarbejde 
med forsvaret og internationale partnere.

Mød Forsvarsministeriet, Erhvervsstyrelsen, CenSec, ACE Denmark, SDU samt virksomheder og forskere, der allerede leverer kompetencer til forsvarsindustrien.
 
HVORNÅR
15. juni fra 09:00-13:00
 
LÆS MERE
Læs mere her.

Undersøgelse af de lokale virksomheders temperatur.

UdviklingVejen har sendt 2 spørgeskemaundersøgelse ud til virksomhederne for at afdække udfordringerne som følge af Covid-19. 
 
Undersøgelsen sendes pr. mail til alle UdviklingVejens medlemmer fra Dansk Erhvevsfremme med UdviklingVejen som afsender og tager 3-4 minutter at besvare.
 
Direktør ved UdviklingVejen: ”Der tages mange initiativer for at afbøde den negative effekt af nedlukningen af Danmark. For at rådgive beslutningstagerne til den rette dosis af initiativer, er det vigtigt at følge den lokale udvikling".
 
"Derfor håber jeg, at I endnu engang vil bruge tid på at udfylde spørgeskemaet”, slutter Ulrik Kragh.

Kommende arrangementer

ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 04. juni 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 04. juni kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
WEBINAR: Kom nemt og billigt i gang med en webshop
Tirsdag 09. juni kl. 08:00 - 09:00
Sted: hos dig selv
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO: Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15:45 - 21:30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Roadshow: Boost til ny forsvarsteksologi
Mandag 15. juni kl. 09:00 - 13:00
Sted: Vojens Lufthavn, Skrydstrup.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet