Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Corona-tryg ferie i Vejen-området

Fotokilde: Jacob Bramm Jensen.

Kampagneindsats samler områdets styrker til fælles budskab.

Turismeerhvervet i Vejen kommune er grundigt geografisk spredt: vi har ikke de få store feriecentre, men mange mindre og lokalt ejede turismevirksomheder. Vi har ikke kilometerlangt strand-fluepapir, men kystfjernt vand i små portioner. Vi har ikke de folkefyldte forlystelsesparker - vi har entusiaster, der gerne deler deres passioner og laver mindre museer.
 
En del af turismeudbuddet i kommunen er cykel-, vandre - og gåture - i naturens ro, og de fleste lagt i VisitVejen appen som selvguidede ture med et strejf af kulturhistorie.

Nu vender vi vores struktur med mangfoldighed og fragmentering til en styrke, og markedsfører, at vi i år har et godt tilbud til corona-nervøse danskere i de større byer. Danskere, der af forskellige årsager ønsker at følge virologernes råd: hold ferie i Danmark, få frisk luft, få gået og cyklet og få rekreeret sjælen - og gerne vil gøre det uden at møde mange mennesker.
 
Kampagneindsatsen omfatter annoncering i Staycation-tillæg til JyllandsPosten Kr. Himmelfartsdag og uddybende landingpage på www.visitvejen.dk samt et kraftigt tryk via facebook både fra VisitVejen og turismevirksomhederne på den specifikke målgruppe. Desuden testes influencers som markedsføringskanal.
Turismeerhvervet i Vejen Kommune har her fået en unik mulighed for at vise, hvad vi kan som område, og vi skal nu vise, at vi kan understøtte hinanden både her og nu og på sigt. Et tættere samarbejde om gæsterne vil kunne styrke forretningen hos os alle”, siger Klaus Svendsen, centerleder i RøddingCentret og medlem af UdviklingVejens bestyrelse.
 
En række turismevirksomheder har reduceret deres udbudte kapacitet, og påtager sig dermed yderligere omsætningsfald for at undgå smittespredning, ligesom servicetilbud er tilpasset de aktuelle krav fra myndighederne. 

Koordinering udføres af UdvklingVejen, og kampangne finansieres af Vejen Kommune gennem UdviklingVejen, som akut opbakning til turismeerhvervet. Der er lagt op til tættere samarbejde efterfølgende.

Har du lyst til at bakke op omkring turismeerhvervet i Vejen Kommune, så er deling og likes af opslag på VisitVejens og turismevirksomhedernes facebooksider en oplagt handlemulighed. 

FUN FACT
I Vejen Kommune er der en seng pr. kvardrat kilometer landskab - kommunen er 813 km2 - og det passer nogen lunde hvis vi tæller alt med, at der 813 senge.

Ledertræning redder 25 arbejdspladser

Foto: tv. Palle Thomsen og th. Jacob Askham-Christensen.

Bageri har fået hjælp til ledelse og øget sin omsætning med 100.000 kr. ved optimering af arbejdsgange og coaching af butikspersonale.

Palles Bageri ligger i et industriområde i Vejle, og COVID-19 så ud til at medføre et omsætningstab fra den ene dag til den anden på ca. 25 %. Heldigvis havde ejeren af bageriet, inden Covid-19 så småt taget hul på nogle ændringer i forretningen, og kunne derfor hurtigt skrue på nogle knapper, og vende tabet til et overskud på 100.000 kr. ift. forventet.

Jacob Askham-Christensen, ekstern Lektor ved Institut for Marketing og Management og ejer af rådgivningsvirksomheden Probager, har som en del af ledertræningen hjulpet Palle med at skabe de fine resultater, og de er langt fra færdige endnu.
 
En digitalisering af arbejdsgangene i administrationen vil kunne øge bundlinjen med kr. 100.000. Optimering af arbejdsgangene i bageriet vil yderligere kunne øge bundlinjen med op mod kr. 250.000. Sidst men ikke mindst kan coaching af butikspersonalet øge bundlinjen med mellem 250.000 og 500.000 årligt.
 
Ifølge Jacob Askham-Christensen er der fem ting, du selv kan gøre, hvis du også vil have en bedre bundlinje:

1) Sammenlign din virksomhed med nøgletal fra branchen.
2) Ressourceoptimér din virksomhed. 
3) Tænk nyt: Er der produkter der kan supplere og understøtte dit eksisterende produktudvalg? 
4) Spil dine medarbejdere gode. 
5) Sørg for at du har den rigtige markedsføring.
Ejeren af bageriet Palle Thomsen har fået hjælp til optimeringen af hans forretning, gennem et tilskud til ledertræning på 50.000 kr. fra Dansk Fødevareakademis uddannelsespulje (Vækstrettet Kompetenceudvikling). Tilskuddet kan søges af virksomheder i Syddanmark til ledertræning og kursusaktiviteter.
 
MERE OM TILSKUD TIL LEDERTRÆNING
Vil du vide mere om, hvordan din virksomhed kan ansøge om tilskud til ledertræning gennem Dansk Fødevareakademis uddannelsespulje, kan du læse mere her.
 
Der findes en lignende pulje til virksomheder indenfor stål-, byg og robotvirksomheder, læs mere her.
 
HVAD ER DANSK FØDEVAREAKADEMI
Dansk Fødevareakademi er forankret i UdviklingVejen og er et brancheakademi, hvorigennem du har konstant adgang til kompetenceløft til dig og dine medarbejdere.

Chalotte Tryk
Dansk Fødevareakademi - projektleder
Mail: ct@dkfa.dk
Mobil: 51 83 24 04
 

Innos Tools ApS er nyt medlem

Vi byder velkommen til Jan Søndergaard, der ejer Vejen- virksomheden Innos Tools.

Innos Tools ApS udvikler og sælger værktøj- og kemiprodukter til vedligehold og reparationer af høj kvalitet og til konkurrencedygtige priser, til større og mindre virksomheder i Danmark.   
 
Virksomhedens fundament består af følgende tre ben: 
  • Udvikler nyskabende kvalitetsprodukter
  • Giver kvalificeret vejledning omkring dem
  • Leverer direkte fra producent til kunde
 
Innos Tools Aps beskæftiger 24 medarbejdere - halvdelen er konsulenter, der kører ud og servicerer op mod 30.000 kunder i hele landet. De resterende medarbejdere arbejder i hhv. i administrationen, bookingafdelingen og på virksomhedens lager i Vejen.   
 
På spørgsmålet om hvad Jan Søndergaard forventer at få ud af medlemskabet ved UdviklingVejen, svarer han:   
 
Jeg forventer at blive en del af et stærkt netværk med mulighed for sparring og samarbejde på tværs af brancher”. 
 
”Ydermere forventer jeg, at kunne få inspiration og sparring der kan hjælpe Innos Tools til at fortsætte den positive vækst. Vores mål er at få flere gazeller til samlingen”, slutter Jan Søndergaard med et smil.   
Innos Tools har også skabt konceptet ’Workwear on Wheels’, der er et kombineret showroom og prøverum på hjul. Her leverer de arbejdstøj med mulighed for brodering. Dette koncept er skabt for, at kunden sparer tid, ved at ”Workwear om Wheels” møder dem hvor de er – eks. på byggepladsen.   
 
Innos er en sammentrækning af ”Innovative Solutions”: Innos Tools’ DNA er bygget op om, at kunne tilbyde innovative løsninger før konkurrenterne, samtidig med at vægte den personlige kontakt til kunderne.   
 
LÆS MERE
Du kan læse mere om Innos Tools på virksomhedens hjemmeside her.  
Foto: Ejer af Innos Tools Jan Søndergaard.

Kom nemt og billigt i gang med en webshop

Webinar: FlexERP vil vise, hvordan du for 4.995 kr. + din egen tid er hjulpet rigtig godt fra start.

I princippet kan du komme gratis i gang med en webshop. 
 
Mange butikker oplever kunder, der af frygt for Covid-19 smitte helst vil købe produkter online. Har du brug for en webshop som supplement til en fysisk butik, eller produktsalg? Så du kan imødekomme kundernes ønske om at handle online enkelt og billigt.
UdviklingVejen og FlexERP fra Vejen vil på dette webinar introducere en enkel metode til hvordan, du teknisk kommer godt i gang med en webshop.
 
TIDSPUNKT
Tirsdag 09. juni 08:00-09:00
 
TILMELDING
Du kan læse mere og tilmelde dig her.

Blomstrende dage ved Acacia Blomster

Fotokilde: Acacia Blomster Vejen.

Acacia Blomster har øget sin omsætning under Covid-19.

I en tid hvor den fysiske kontakt har skullet undgås, har Acacia Blomster skruet op for de virtuelle salgskanaler bl.a. andet på de sociale medier. 

I midten af marts måned, da mange konfirmationer, bryllupper og andre store fester blev aflyst for at mindske smittespredningen af Covid-19, forsvandt samtidig en stor del af omsætningen i Kamilla Krongård's blomsterbutik.
 
Nu skulle ingen bruge bordekorationer, brudebuketter og den fysiske butik blev også lukket af et par uger. Mens den fysiske butik var lukket på grund af myndighedernes anvisninger, var der anderledes høj aktivitet på webshoppen, hvor kunderne sendte blomster og gaver til dem, de ikke måtte ses med.

Kombinationen åbnede op for en opblomstring af et allerede eksisterende koncept, at sende hinanden en blomsterhilsen.
 
For at imødekomme markedets behov og som en ekstra kundeservice, besluttede Kamilla at alle leveringer i Vejen og omegn skulle være gratis.
 
Kunderne begyndte at kontakte Kamilla telefonisk samt på de sociale platforme – Facebook og Instagram. Nu var det primære salg overgået til at foregå på disse kanaler.
Jeg tænker - vi mennesker har haft øget brug for noget positivt, og blomster er positivt for mange”, siger Kamilla Krongård og fortæller videre, at Acacia har seksdobblet sin omsætning siden Danmark lukkede ned.

Hun fortsætter: ”Det har været en tid fyldt med forandringer, og jeg er meget ydmyg og taknemmelig over at alt den støtte mine kunder har givet min butik. Uden dem ved jeg ikke, hvordan min butik så ud i dag”, slutter Kamilla Krongård med et taknemmeligt smil.
 
 
FØLG ACACIA BLOMSTER
Du kan se mere om Acacia Blomster ved at følge med på virksomhedens sociale platforme.
 
Følg med på Facebook eller på Instagram.
Foto: Indehaver Acacia Blomster Kamilla Krongård.

Turistinformationen igen åben for besøg

Fotokilde: VisitVejen.

Pr. 18. maj er der igen åbent for besøg i VisitVejens fysiske turistinformation.

Vi har valgt at følge kommunens hoteller og restauranter i genåbningen af dansk erhvervsliv, mens andre turistkontorer først åbner, når offentligt ansatte medarbejdere vender tilbage.

Den officielle turistinformation i Vejen Kommune ligger fysisk i UdviklingsParken i Rødding som en del af UdviklingVejen, og rummer dels brochuremateriale fra områdets virksomheder, en del Hærvejsmaterialer og et snævert udvalg af materialer fra andre større byer i Danmark.
 
Turistinformationen fungerer samtidig som ”baglager” for cirka 15 brochureholdere med specifikt gæsterelevant indhold, som VisitVejen har ansvaret for, og som er placeret ved turismevirksomheder i hele kommunen, typisk hvor der er stort gæsteflow.
Turistinformationen sælger desuden en række turistrelaterede bøger og kogebøger fra lokalområdet. Disse kan f. eks. bruges til firmagaver.
 
Det store træk på turistinformationen sker via mail og telefonhenvendelser, og disse henvendelser har vi hele året. Som regel informationer, der ikke kan findes i det digitale indhold. 
 
På samme vis som turismevirksomhederne tilpasser deres processer i forhold til reduktion af smitterisiko, er der også tilpasninger i turistinformationen. Se mere her.
 
Brug VisitVejen App’en til inspiration - læs mere her.  

Webinar: Strategisk kompetenceudvikling ​i fødevarevirksomheder.

Hvordan kommer man godt fra start med kompetenceløft i virksomheden. Efter webinaret har du en plan i hånden, og de første steps klar til at starte processen.

Kompetenceløft skal gribes an, som hvis man vil spise en elefant. Den skal skæres ud i mindre bidder. Vi skærer med dette arrangement den første bid af elefanten.


​Arrangementet er for virksomheder, der påtænker at starte processen, eller som allerede er i gang, og ønsker fornyet inspiration.
 
TIDSPUNKT 
Mandag d. 25. maj 2020 kl. 08:45 til 11:00
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Webinar: Tilbage på jobbet, hvad gør jeg som leder?

Savner du inspiration til, hvordan du som leder/HR ansvarlig kan planlægge den første tid efter medarbejderne kommer tilbage til virksomheden?
 
Ledelses- og HR rådgiver Per Frederiksen fra www.wematch.dk vil give inspiration til ledelse og HR- håndtering/implementering efter tilbagevendelsen.

Per har stor viden og erfaring i at arbejde med forandringer og har de seneste 15 år arbejdet som virksomhedsrådgiver og hjulpet virksomheder og ledere med at implementere og lede jobmæssige forandringer.
 
HVORNÅR
27. maj fra 09:00-10:00
 
LÆS MERE
Læs mere her.
 

Virksomhedsguiden: Fokus på virksomhedernes evne til innovation under Covid-19.

Virksomhedsguiden har fundet forskellige gode eksempler på virksomheder, der hver især har fundet deres vej igennem krisen.

Eksemplerne kan inspirere dig til, hvordan du kan navigere under coronakrisen.

Formålet med casene er at vise et øjebliksbillede af, hvordan virksomheder inden for et relevant udsnit af brancher forskellige steder i Danmark håndterer omvæltningerne, og ser frem til en tid efter krisen.

SE DE FORSKELLIGE CASES HER
Du kan læse mere og blive inspireret her.

VIRKSOMHEDSGUIDEN
Læs mere og se virksomhedsguiden her.
 

Undersøgelse af de lokale virksomheders temperatur.

UdviklingVejen har sendt 2. spørgeskemaundersøgelse ud til virksomhederne for at afdække udfordringerne som følge af Covid-19. 
 
Undersøgelsen fremsendes pr. mail til alle UdviklingVejens medlemmer fra Dansk Erhvevsfremme med UdviklingVejen som afsender og tager 3-4 minutter at besvare.
 
Direktør ved UdviklingVejen: ”Der tages mange initiativer for at afbøde den negative effekt af nedlukningen af Danmark. For at rådgive beslutningstagerne til den rette dosis af initiativer, er det vigtigt at følge den lokale udvikling".
 
"Derfor håber jeg, at I endnu engang vil bruge tid på at udfylde spørgeskemaet”, slutter Ulrik Kragh.

Kommende arrangementer

WEBINAR: Direktøren og bestyrelsens rolle under Covid-19
Fredag 15. maj kl. 08:30 - 09:30
Sted: online
ONLINE: Strategisk kompetenceudvikling i fødevarebranchen
Mandag 25. maj kl. 08.30 - 14.00
Sted: Online
ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 28. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 28. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
WEBINAR: Kom nemt og billigt i gang med en webshop
Tirsdag 09. juni kl. 08:00 - 09:00
Sted: hos dig selv
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO: Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15:45 - 21:30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet