Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Kunstner og detailhandelsbutik går sammen

Foto: Keramiker Lene Kersting i sit værksted i Jels.

Det nye samarbejde skaber innovation på tværs af brancher, og udvider målgruppen for begge virksomheder.

Kunsthåndværk og designklassikere går snart hånd i hånd. Fra 22. maj til 22. august 2020 udstiller keramiker Lene Kersting hendes seneste værker i lokalerne hos møbelforretningen Design Classique, der er beliggende i Jels.

Tonny W. Wollesen, der er ejer af Design Classiques, tænker løbende innovative forbedringer ind i hans forretningsplan, så da kunster Lene Kersting foreslog en kunstudstilling i Tonny´s lokaler i Jels, var han med det samme interesseret i idéen.

Jeg holder mit mindset åbent, over for nye måder at udvide vores eksisterende koncept på. Jeg har kun positive erfaringer med at samarbejde på tværs af brancher, og ofte bringer synergien helt uventede muligheder med sig”, fortæller Tonny med begejstring og smil i stemmen.

Derfor bliver kunstudstillingen den 22. maj snart en realitet.
 
Lokalerne i Design Classique, der ellers primært benyttes til at købe, sælge & renovere nye og brugte møbelklassikere fra kendte danske arkitekter såsom Wegner og Arne Jacobsen, udvides til også at indeholde et galleri. Galleriet rummer så mange kvadratmeter, at det tilmed lever op til hensynet om, at holde mindst en meters afstand til hinanden.
Kunstner Lene Kersting ser frem til, at hendes kunst bliver mere tilgængelig. Målgruppen for kunstinteresserede er smal, og det kommende samarbejde er en mulighed for, at flere får øjnene op for Lenes kunst. 

I sit værksted i Jels har Lene lige nu travlt med, at få de sidste store figurer af fugle, fisk og skovens dyr færdige til ferniseringen. Desuden udstiller hun en række store oliemalerier i klare farver og enkelt udtryk.

UDSTILLINGEN
Kunstudstilling af Lene Kersting
Design Classique, Ved Søen 1. Jels.
22. maj-22. august 2020
Fernisering fredag den 22. maj fra kl. 15-17.00, hvor der serveres et glas vin og lidt godt til ganen.
 
MERE OM LENE KERSTING
Du kan læse mere om Lene Kersting - Keramisk Design - her.
MERE OM DESIGN CLASSIQUE
Du kan læse mere om Design Classique - her.
 

Kom nemt og billigt i gang med en webshop

Fotokilde: FlexERP

Webinar: FlexERP vil vise hvordan du for 4.995 kr. + din egen tid, er hjulpet rigtig godt fra start med en webshop.

Mange butikker oplever kunder, der af frygt for Covid-19 smitte helst vil købe produkter online. Har du brug for en webshop som supplement til en fysisk butik, eller produktsalg? Så du kan imødekomme de nye kundeønsker enkelt og billigt.

UdviklingVejen og FlexERP fra Vejen vil på dette webinar introducere en enkel metode til, hvordan du teknisk kommer godt i gang med en webshop.

På én time bliver du introduceret til en fleksibel og modulopbygget pakkeløsning, der efter ambitionsniveau kan tilpasses til  din virksomheds behov.

Deltagerne får forståelse for hvordan ERP (digitale styringssystemer) i dag fleksibelt kan opbygges, så de administrative systemer som økonomistyring, kasseapparat, betalingsmodel, kundeindsigt, lagerstyring, logistikstyring og produktionsstyring kan tilføjes i takt med behovet.
PROGRAM
7.30-8.00 åbent for tilslutning, FlexERP klar med backup til teknikken
8.00-8.05 Velkomst og mødeafvikling ved Ulrik Kragh
8.05-8.20 Introduktion til FlexERP og Odoo ved Alex Lyngsøe
8.20-8.40 Konkret case eksempel på opbygning af webshop v. Jannik Gajan 
8.40-8.55 Spørgsmål og dialog mellem deltageren v. Alex Lyngsøe
8.55-9.00 Afrunding og øvrige UdviklingVejen tilbud, herunder fokus på at
en webshop skal følges op af marketing ved Ulrik Kragh
 
TIDSPUNKT
Tid: Tirsdag den 09. juni kl. 08:00-09:00.
Sted: Online webinar.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig webinaret her.

Hvilken viden er vigtigst for din virksomhed?

Foto: Overblik over emner hvor der udvikles ny teknologisk viden.

Få inspiration til nye teknologiske trends og påvirk prioriteringen af hvad der skal udvikles.

Samfundet investerer hvert år 300 mio. kr. i udvikling af ny teknologisk viden. Dette foregår i et samarbejde imellem virksomheder og de syv godkendte tekniske serviceinstitutter (GTS).

Der er mange forslag til, hvor der skal opbygges ny viden, og derfor er prioritering nødvendig. Du kan får indflydelse på hvordan pengene skal investeres i perioden 2021 - 2024 ved at give din mening til kende.

Så hvis din virksomhed eller branche har behov for udvikling af ny viden, kan du på hjemmesiden www.bedreinnovation.dk læse om de mange gode ideer og ikke mindst påvirke prioriteringen.

Der er mulighed for, at give input til prioriteringen frem til d. 29. maj - se mere her.
 
Fantastisk mulighed for at spotte nye trends
UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh har været på www.bedreinnovation.dk, og kan klart anbefale at bruge 1 time på at blive inspireret.
Hvis du er nysgerrig på, hvad der er af nye teknologisk trends i din branche, har du på bedre innovation mulighed for, på en time, at spotte hvad der er på vej. Dette kan give din virksomhed en konkurrencefordel”, siger Ulrik Kragh.

Mere om GTS intituttererne
GTS Instutituterne består af Force Technology, Teknologisk Institut, Alexandra Instituttet, Dansk Brandteknisk Institut, Dansk Hydraulisk Institut, Bioneer og Danmarks Nationale Metrologi Institut.

350 mio. kroner til innovation og viden

Fotokilde: Innovationsfonden.

Pengene kan søges af vidensbaserede og innovative iværksættere samt små og mellemstore virksomheder, der er påvirkede af Covid-19.

De nye midler bliver sat i arbejde i denne uge ved, at risikovilligheden og finansieringsmulighederne i Innovationsfondens Innobooster-program øges. 
 
Regeringen og Folketingets partier er enige om et løft af Innovationsfondens budget på 350 mio. kr., som skal bidrage til, at innovationsprojekter og vidensarbejdspladser ikke går tabt blandt landets iværksættere, samt små og mellemstore virksomheder under situationen med Covid-19.
 
Virksomheder eller iværksættere, der i 2020 har fået en investering fra fondens start up-programmer, får desuden mulighed for at søge om ekstrabevillinger.
 
VIDENSMEDARBEJDERE I IVÆRKSÆTTERVIRKSOMHEDER
Senere i april åbnes for, at lovende startups under 5 år gamle, kan søge om investering til fastholdelse eller nyansættelser af udviklings- eller vidensmedarbejdere. 
 
LÆS MERE
Læs mere her.

UdviklingVejen tilbyder hjælp til iværksættere og virksomheder, der ønsker at søge midler.

Vi hjælper dig med at udforme idéen, virksomheden eller projektet gennem sparring, og efterfølgende er du bedre stillet, når du skal søge midler.

Vi kan også tilbyde hjælp til at udforme selve ansøgningen.
 
SPARRING - KONTAKT
Projektkonsulent Jakob Lorenzen
Tlf: 25 76 71 78
Skype: Jacob Lorentzen

Virksomhedsguiden: Fokus på virksomhedernes evne til innovation under Covid-19.

Virksomhedsguiden har fundet forskellige gode eksempler på virksomheder, der hver især har fundet deres vej igennem krisen.

Eksemplerne kan inspirere dig til, hvordan du kan navigere under coronakrisen.

Formålet med casene er at vise et øjebliksbillede af, hvordan virksomheder inden for et relevant udsnit af brancher forskellige steder i Danmark håndterer omvæltningerne, og ser frem til en tid efter krisen.

SE DE FORSKELLIGE CASES HER
Du kan læse mere og blive inspireret her.

VIRKSOMHEDSGUIDEN
Læs mere og se virksomhedsguiden her.

Webinar: Strategisk kompetenceudvikling ​i fødevarevirksomheder.

Hvordan kommer man godt fra start med kompetenceløft i virksomheden. Efter webinaret har du en plan i hånden, og de første steps klar til at starte processen.

Kompetenceløft skal gribes an, som hvis man vil spise en elefant. Den skal skæres ud i mindre bidder. Vi skærer med dette arrangement den første bid af elefanten.


​Arrangementet er for virksomheder, der påtænker at starte processen, eller som allerede er i gang, og ønsker fornyet inspiration.
 
TIDSPUNKT 
Mandag d. 25. maj 2020 kl. 08:45 til 11:00
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Undersøgelse af de lokale virksomheders temperatur.

UdviklingVejen har sendt 2. spørgeskemaundersøgelse ud til virksomhederne, for at afdække udfordringerne som følge af Covid-19. 
 
Undersøgelsen fremsendes pr. mail til alle UdviklingVejens medlemmer, fra Dansk Erhvevsfremme med UdviklingVejen som afsender og tager 3-4 minutter at besvare.
 
Direktør ved UdviklinghVejen: ”Der tages mange initiativer for at afbøde den negative effekt af nedlukningen af Danmark. For at rådgive beslutningstagerne til den rette dosis af initiativer, er det vigtigt at følge den lokale udvikling".
 
"Derfor håber jeg, at I endnu engang vil bruge tid på at udfylde spørgeskemaet”, slutter Ulrik Kragh.

Webinar: Ledelse og selvledelse i en forandringstid

Under Covid-19 er vi i forandringstid. Vi reagerer alle forskelligt under forandringer. Derfor kan det være en fordel, at have redskaber til at lede og coache.

Som en god leder, skaber du motivation i dit daglige arbejde. I en forandringstid, kræver det at lede nogle andre værktøjer.

På dette webinar vil Christian Hjermind introducere dig for værktøjskasse der kan hjælpe dig med at coache og lede dig selv og andre mod nye mål.
 
HVORNÅR
15. maj fra 09:00-10:00
 
LÆS MERE
Læs mere her.

Opdateret liste: Virksomheder i Vejen engagerer sig i værnemidler. UdviklingVejen ønsker at give overblik.

En række lokale virksomheder i Vejen kommune producerer og/sælger nu værnemidler, eller er på anden måde med til at gøre en forskel, og gør deres kunder trygge under Covid-19.

UdviklingVejen har lavet en liste, med de virksomheder der udbyder produkter, der er med til at gøre dine kunder og ansatte trygge under Covid-19.
 
Vi er opmærksomme på, at listen er under udvikling og vi ikke har alle virksomheder med. Vi håber, I vil hjælpe med at få listen over lokale virksomheder ført ajour. Se den opdaterede liste her.

KONTAKT
Skal din virksomhed med på listen kontakt Udviklingvejens marketing- og kommuniaktionsansvarlige Anja Reinholdt Paarup på arp@udviklingvejen.dk

CoronaGenstart: Få 25.000 kr. i tilskud til at genstarte din forretningsudvikling

Har din virksomhed brug for et boost i den rigtige retning efter nedlukningen af Danmarks erhvervsliv?
 
Så kan du nu modtage 25.000 i tilskud til en privat rådgiver, som giver dig strategisk sparring og en genstartsplan. Du og din virksomhed kan rette blikket mod udvikling og vækst og genoptage jeres forretningsudvikling. Få et rygstød til at komme i gang igen.
 
MÅLGRUPPE
Målgruppen er SMV’er med op til 100 ansatte, som har mistet 30 % omsætning i corona-krisen.
 
LÆS MERE
Læs mere her.

Kommende arrangementer

WEBINAR: Direktøren og bestyrelsens rolle under Covid-19
Fredag 15. maj kl. 08:30 - 09:30
Sted: online
ONLINE: Strategisk kompetenceudvikling i fødevarebranchen
Mandag 25. maj kl. 08.30 - 14.00
Sted: Online
ONLINE: Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 28. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE: Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 28. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
WEBINAR: Kom nemt og billigt i gang med en webshop
Tirsdag 09. juni kl. 08:00 - 09:00
Sted: hos dig selv
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO: Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15:45 - 21:30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19:00 - 21:30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet