Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Køb værnemidler lokalt

Fotokilde: Sundhedsstyrelsen.

Virksomheder i Vejen engagerer sig i værnemidler. UdviklingVejen ønsker at give et overblik.

Begrebet værnemidler har slået sig fast i erindringerne hos os mennesker, som en nødvendighed for at mindske smittespredningen af Covid-19.
 
En række lokale virksomheder i Vejen kommune producerer og/sælger nu værnemidler, eller er på anden måde med til at gøre en forskel, og gør deres kunder trygge i kampen mod Covid-19.

UdviklingVejen har lavet en liste, med de virksomheder der udbyder produkter, der er med til at gøre dine kunder og ansatte trygge under Covid-19.
SKAL DIN VIRKSOMHED MED 
Vi er opmærksomme på, at listen er under udvikling og vi ikke har fået alle virksomheder med på listen. Vi håber, I vil hjælpe os med at få listen over lokale virksomheder, der er med til at gøre kunder og ansatte trygge under Covid-19 ført ajour.
 
SE LISTEN
Se listen her.
 
KONTAKT
Hvis du er virksomhedsejer, eller kender til en virksomhed, der skal med på listen så kontakt Udviklingvejens marketing- og kommuniaktionsansvarlige Anja Reinholdt Paarup på arp@udviklingvejen.dk

Forskelle i nye vilkår

Fotokilde: Colourbox.

Virksomheder oplever corona-opbremsningen med forskellig effekt.

UdviklingVejen har igennem sin dialog med industri-, bygge-, transport- og detailhandelsvirksomheder i Vejen Kommune samlet nedenstående status for, hvordan ”ordrebogen ser ud” i forhold til ”normalen” her i starten af maj.
 
Industrien:
Eksportindustrien er flere steder gået i stå. Nogle steder er eksportmarkederne stoppet helt op, mens andre virksomheder oplever større udsving og usikkerhed om afsætningen efter sommerferien. 

Transport:
Ligger højere end indekset grundet øget nethandel.

Detailhandel:
Meget bedre de seneste 14 dage. I Vejen er indekset på niveau med 2018 og 2019, hvor handlen var påvirket af rådhusbyggeriet. Enkelte har succes med omstilling til on-line handel. Byggemarkederne har travlt, og forventer, at håndværkshandlen falder i 4. kvartal og ind i 2021. 
Byggebranchen:
Her opleves situationen meget forskelligt afhængigt af, hvilke markeder, man er på. Store entrepriseprojekter inden for boligområdet nationalt er upåvirket her og nu. I mellemstore håndværksvirksomheder er ordrehorisonten reduceret fra 6 – 9 måneder til 3 måneder. Service- og vedligeholdsvirksomheder indenfor håndværk er gået fra en ordre horisont på nogle måneder til få uger. Erhvervsbyggerier er afventende, og private byggerier og vedligehold er afventende. Både af frygt for arbejdsløshed og forventning om bedre fradragsordninger.

Ovenstående aktuelle status er indsamlet hos 20 virksomheder, som UdviklingVejen har haft dialog med mandag og tirsdag. 

KONTAKT
Har du brug for at drøfte jeres virksomheds situation, er du meget velkommen til at kontakte UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh på tlf 24 61 53 83.

Covid-19´s påvirkning af USA og Tyskland

Fotokilde: Dansk Erhverv.

Dansk Erhverv: Webinar der giver dig mulighed for at blive opdateret på Covid-19s forventede påvirkning.

Er din virksomhed - eller dine kunder - afhængighed af de store eksportmarkeder? Eksportmarkederne Tyskland og USA udgør samlet over 200 mia. kr. pr. år og har betydning for omkring 200.000 danske arbejdspladser.

Derfor har Covid-19´s betydningen på kort og lang sigt i USA og Tyskland også essentiel betydning for vil eksportmulighederne og danske virksomheders planlægning i denne usikre tid.

Dansk Erhverv har samlet Danmarks ambassadører fra Tyskland, USA, Kina og Japan til et webinar hvor de 4 ambassadører giver deres vurdering af udviklingen på disse markeder.

Har din virksomhed, eller dine kunder, afhængighed af disse markeder er der en unik mulighed for at få en statusrapport, der kan bidrage til dit overblik og planlægning for de næste 6-12 måneder.

WEBINAR DANSK ERHVERV 
Tid: Mandag d. 11. maj kl. 14.30 – 16.00
Sted: Hos dig selv, webinar. Husk kaffe.

Der er gratis deltagelse på webinaret og du kan tilmelde dig her.

Lokal opfølgning, dialog og videndeling på webinaret fra Dansk Erhverv.

UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh deltager på webinaret og tilbyder en times opfølgning, dialog og videndeling imellem de lokale virksomheder, der deltager i Dansk Erhvervs webinar.

Dette webinar foregår umiddelbart efter Dansk Erhvervs webinar.
 
WEBINAR LOKAL OPFØLGNING 
Tid: mandag d. 11. maj kl. 16.10 – 17.00
Sted: Hos dig selv.
 
Du kan tilmelde dig UdviklingVejens opfølgning, dialog og videndeling her.
Foto: Direktør UdviklingVejen Ulrik Kragh.

 

Webinar: Direktøren og bestyrelsens rolle under Covid-19

Fotokilde: Colourbox.

Det er i tider som under Covid-19 krisen, at virksomhedsledere virkelig har glæde af deres bestyrelse.

Usikkerhederne er mange, risici er store, og konsekvenserne er dybe.
Her er det en stor fordel, at virksomhedslederen har en indsigtsfuld og kompetent bestyrelse som sparringspartner.

UdviklingVejen og Billund Erhverv er stolte af at kunne give ejere, direktører og bestyrelsesmedlemmer muligheden for inspiration til bestyrelsens rolle under Covid-19.

Vi glæder os derfor til på et webinar fredag d. 15. maj at kunne præsentere Helge Busk fra Penta Advokater, give inspiration til bestyrelsens rolle i en krisesituation som den aktuelle.
Helge Busk giver et oplæg, og der vil herefter være mulighed for spørgsmål og dialog.

Du vil modtage en mail med link til deltagelse torsdag aften eller fredag morgen inden kl. 8.00.
 
TIDSPUNKT
Fredag 15. maj kl. 8:30-9:30
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig her.

Webinar: Kom nemt og billigt i gang med en webshop

Fotokilde: FlexERP

FlexERP vil vise hvordan du for 4.995 kr. + din egen tid er hjulpet rigtig godt fra start.

I princippet kan du komme gratis i gang med en webshop. 

Mange butikker oplever kunder, der af frygt for Covid-19 smitte helst vil købe produkter online. Har du brug for en webshop som supplement til en fysisk butik eller produktsalg? Så du kan imødekomme de nye kundeønsker enkelt og billigt.

UdviklingVejen og FlexERP fra Vejen vil på dette webinar introducere en enkel metode til, hvordan du teknisk kommer godt i gang med en webshop.

På én time bliver du introduceret til en fleksibel og modulopbygget pakkeløsning, der efter ambitionsniveau kan tilpasses din virksomheds behov.
Deltagerne får forståelse for, hvordan ERP (digitale styringssystemer) i dag fleksibelt kan opbygges, så de administrative systemer som økonomistyring, kasseapparat, betalingsmodel, kundeindsigt, lagerstyring, logistikstyring og produktionsstyring kan tilføjes i takt med behovet.
 
TIDSPUNKT
Tid: Tirsdag den 12. maj kl. 08:00-09:00.
Sted: Online webinar.
 
TILMELDING
Du kan tilmelde dig webinaret her.

Oplevelser på den anden side af Covid-19

Foto: Oplev og syng med på de største rocknumre fra både Beatles tiden og højdepunkter fra de fire Beatlers solokarrierer, når MusicalDanmark besøger Troldesalen i Vejen tirsdag den 25. august.

Hvad skal din sensommer byde på? Vejen Teaterforenings kommende sæson er klar med en bred pallette af oplevelser.

Skal jeres personaleforening i gang med at planlægge kommende arrangementer for jeres medarbejdere? Vejen Teaterforenings sæson 2020-2021 byder på professionelle turné-teater-forestillinger. 
 
Vejen Kommunes Teaterforenings forestillinger spilles primært i Troldesalen. 

Der kan bestilles billetter her.

BLIV MEDLEM OG FÅ RABAT
Bliv medlem af teaterforeningen ved at købe 3 forestillinger for en samlet pris på 550 kr. + gebyr. Dette giver også mulighed for at købe de øvrige forestillinger med rabat. Der kan også købes billetter i løssalg, og der kan opnås specielle priser for unge under 25 år. Læs mere her.
Er I en uddannelsesinstitution, et firma, en personaleforening eller en klub, der gerne vil købe flere billetter, er dette også muligt på tlf. 22500591 eller på mail teater@vejenteaterforening.dk.
 
Der tages de nødvendige hensyn til situationen omkring Corona i salen og i restauranten.

SE PROGRAM FOR SÆSON 2020-2021
se listen her.
 
KØB ÅRSKORT OG GAVEKORT
På VisitVejens hjemmeside har vi samlet en liste over lokale oplevelser, du kan købe årskort til. Se listen her.

Arrangement: Strategisk kompetenceudvikling ​i fødevarevirksomheder.

Kompetenceløft skal gribes an, som hvis man vil spise en elefant. Den skal skæres ud i mindre bidder. Vi skærer med dette arrangement den første bid af elefanten.

Hvordan kommer man godt fra start med kompetenceløft i virksomheden. Når du forlader arrangementet, har du en plan i hånden og de første steps klar til at starte processen.

​Arrangementet er for virksomheder, der påtænker at starte processen, eller som allerede er i gang og ønsker fornyet inspiration.
 
TIDSPUNKT 
Mandag d. 25. maj 2020 kl. 08:30 til 14:00
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

IBA: Webinar om at få succes med fundraising.

Flere og flere er afhængige af midler fra fonde og puljer til udvikling af nye aktiviteter, og komme hurtigere på markedet.
 
For nogen virker nsøgningsprocessen lang og uoverskuelig. På webinaret får du mulighed for at blive skarpere på, hvordan processen kan struktureres og derved bliver mere overskuelig.

Få tips og idéer til hvad en god ansøgning indeholde, og hvilke faldgruber du bør være opmærksom på. Du får også adgang til relevante fundraising værktøjer.

TIDSPUNKT
Tirsdag 12. maj kl. 13:00-14:00
Sted: Hjemme hos dig selv.
Pris: Arrangementet er gratis.

TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Webinar: turismetrends i en post corona kontekst.

Coronakrisen har vendt turismen på hovedet – og er gået fra en stor og sund turismetilvækst til et fuldt stop og et erhverv i krise.
 
Hvordan ser post-corona tidens turisme ud på kort og lidt længere sigt?
  • Turisternes efterspørgsel og adfærd i fremtiden
  • Hvordan imødekommer erhvervet disse?
  • Kortsigtede og de længerevarende trends?
  • Modtagersiden af turismen
  • Vil verden være mere eller mindre gæstfri
TIDSPUNKT
7. maj 2020 kl. 09:00 - 10:00
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

CoronaGenstart: Få 25.000 kr. i tilskud til at genstarte din forretningsudvikling

Har din virksomhed brug for et boost i den rigtige retning efter nedlukningen af Danmarks erhvervsliv?
 
Så kan du nu modtage 25.000 i tilskud til en privat rådgiver, som giver dig strategisk sparring og en genstartsplan. Du og din virksomhed kan rette blikket mod udvikling og vækst og genoptage jeres forretningsudvikling. Få et rygstød til at komme i gang igen.
 
MÅLGRUPPE
Målgruppen er SMV’er med op til 100 ansatte, som har mistet 30 % omsætning i corona-krisen.
 
LÆS MERE
Læs mere her.

Online morgenmøde: Amazon fremtidens markedsplads.

Morgenmødet vil give dig en forståelse for Amazon fra et forretningsperspektiv, så du ved, hvad du skal være opmærksom på, når du skal sælge dine første produkter på Amazon.
 
Du får også viden om, hvordan B2B fungerer på Amazon.
 
TIDSPUNKT
14. maj 2020 kl. 08.30 - 09.30
 
TILMELDING
Læs mere og tilmeld dig her.

Penta: Videoseminar med gode råd til driften af din virksomhed – under og efter Coronavirus/COVID-19

Penge og likviditet bliver altafgørende i den kommende tid. I videoseminaret gennemgår advokat Niels Aamann fra Penta Advokater disse nedenstående emner med udgangspunkt i den forudsætning.

• Undgå betalingsproblemer
• Kend din kundes økonomi
• Kredit i pengeinstituttet m.v.
• Andre krisetegn
 
SE OG LYT MED
Du kan se og lytte til videoseminaret her.
Årsmøde 2020

Kommende arrangementer

WEBINAR: Lokal opfølgning, dialog og videndeling på webinar fra Dansk Erhverv
Mandag 11. maj kl. 16:10 - 17:00
Sted: online
WEBINAR: Kom nemt og billigt i gang med en webshop
Tirsdag 12. maj kl. 08:00 - 09:00
Sted: online
Informationsmøde for iværksættere
ONLINE Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 12. maj kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.
ONLINE Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 14. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE - Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 14. maj kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
WEBINAR: Direktøren og bestyrelsens rolle under Covid-19
Fredag 15. maj kl. 08:30 - 09:30
Sted: online
Vincent Hendricks
UDSAT - Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 20. maj kl. 08.30 - 11.30
Sted - ikke fastlagt endnu.
Strategisk kompetenceudvikling i fødevarebranchen
Mandag 25. maj kl. 08.30 - 14.00
Sted: IBC innovationfabrikken
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO - Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15.45 - 21.30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet