Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Opdager nye markeder og holder omsætning

Makkerparret bag Vin For Dig i Brørup, Mathias Bruhn og Marco Schmidt klar til at levere gratis i Vejen Kommune.

Når kunderne ikke kan komme til Vin For Dig, så tilbyder Vin For Dig virtuel gin- eller portvinssmagning leveret direkte hjem til terrassen.

De to ejere af Vin For Dig i Brørup Mathias Bruhn og Marco Schmidt har skabt et nyt koncept: live- vin, portvin eller ginsmagning under lock down.

For at undgå smittespredning og stadig holde gang i salget af deres produkter og ydelser har de to unge iværksættere skabt GIN SKOLEN. Konceptet går i alt sin simpelhed ud på, at kunderne kan bestille gin, portvin eller vinsmagning med gratis levering i hele Vejen Kommune.

Senest har de afholdt live portvin-smagning, og fredag d. 17. april får 150 kunder leveret gin, så de sammen kan smage på 6 forskellige drinks, mens Marco & Mathias guider dem trygt igennem aftenen – på afstand. Se video om kommende live ginsmagning her.

Vi bestemte os for at se muligheder, i stedet for at se begrænsninger”, fortæller Marco og smiler.

Han fortsætter, ”Vi har mødt en utrolig stor interesse for vores nye koncept, og forventer at det nye marked fortsætter med at være en del af forretningen også efter lock down.
Efter at have haft den fysiske butik lukket, har Vin For Dig tirsdag 14. april åbnet butikken igen, med et øget fokus på at begrænse smittespredningen ud fra Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Læs mere om Vin For Dig og deres udbud af forskeliige smagninger – her.
Foto: Vin For Dig i Brørup, Marco.

Fælles front for detailhandelsudvikling

Ny fælles digital portal og etablering af tænketank.

Kort før påske introducerede detailhandlen og Vejen Kommune den nye fælles tilbuds- og handelsplatform www.vielskervejen.dk – og Holsted, Brørup og Rødding - for hele området. Der er frem til 14. april tilmeldt 54 butikker, som har oprettet 180 tilbud. Portalen har påsken over genereret 275 køb.
 
Både butikker og kunder høster erfaringer, og der er igangsat tiltag for videreudvikling af portalen. Ligedan arbejdes der intenst fra kommunen, handelsstandsforeningerne i hele området og UdviklingVejen på at få så mange butikker som muligt med. Portalen giver indbyggere i Vejen Kommune mulighed for at handle på nettet lokalt – og dermed bakke op om, at områdets butiksliv fastholdes.

I virksomhederne er I velkomne til at bidrage ved at skabe kendskab og opbakning til platformen.

TÆNKETANK
Der er nedsat en fælles tænketank med fokus på veldrevet detailhandel på både kort og langt sigt – under lock down, under genåbning og en ny normal/ny hverdag.

UdviklingVejens direktør Ulrik Kragh indgår i denne gruppe sammen med: 

Flemming Simested, citychef i Vejen
Henrik Christensen, varehuschef i Kvickly, Vejen
Mathias Bruhn, indehaver af e-handelsbutikken Vin for Dig, Brørup
Frank Schmidt-Hansen, indehaver af Frank, Rødding
Lars Klinge Stenger, filialdirektør Frøs Sparekasse
Peer M. Rexen, Jens Josephsen Jan Nielsen. Erhverv og PlanVejen Kommune. 

Der er desuden fra denne tænketank sammensat en markedsføringsgruppe, hvor UdviklingVejen også deltager. 
 
Har du spørgsmål og gode input, så er du velkommen til at kontakte UdviklingVejen: 

OPRET DIN VIRKSOMHED
Du kan oprette din virksomhed her.
 
KØB PÅ PORTALEN
Se hvilke varer der sælges på ”Vi elsker Vejen” her.

Lokal virksomhed udvikler testmulighed

Fotokilde: Eurofins.

Eurofins Steins Laboratorium har udviklet test, der undersøger, om der på faste overflader er forekomst af virus.

Det nye testværktøj giver produktionsvirksomheder af enhver art, serviceudbydere, forretninger, klinikker, hoteller og spisesteder mulighed for at vurdere behovet for rengøring og dokumentere, om den udførte rengøring er tilstrækkelig.

Testen er også relevant, når leverandører skal dokumentere, at der ikke er efterladt smittekilder i forbindelse lever¬ancer, reparation og vedligehold af maskiner og udstyr.
Prøvetagning og hurtigt svar udføres på en simpel måde. Efter bestilling af testen sender laboratoriet en lille pakke med prøvetag¬ningsudstyr og en grundig instruktion i at udtage prøverne og en returkuvert. 
 
Prøverne returneres straks efter prøvetagning til laboratoriet, som dernæst foretager en test, der består af en ekstraktion af RNA og en efterfølgende real-time PCR analyse. Resultatet angives efter 48 timer som ”positiv for virus” eller ”negativ for virus”. 

LÆS MERE 
Du kan læse meget mere om testen, og hvordan du kan købe den her.

Gratis undersøgelse af din trykluft

Fotokilde:UdviklingVejen.

I vækststrategien frem imod 2025 har vi fokus på bæredygtige handlinger, der fører til bundlinje.

Dette fører nu konkret til et tilbud om gratis undersøgelse af, om der er utætheder i din virksomheds trykluftsystem.

OTV Plast i Vejen har benyttet sig af det generøse tilbud, og det afslørede 2 alvorlige utætheder, som OTV Plasts ekstern smed nu har lukket.

Undersøgelsen foretages af Vagn Juulsen, der har en fortid som maskinmester/elinstallatør og rådgiver ved Energitjenesten. Vagn er førtidspensionist og vil gerne bruge sin tid på frivilligt arbejde.
 
Det giver stor mening for mig at kunne hjælpe virksomhederne til mindre energiforbrug og miljøbelastning”, siger Vagn Juulsen, der nyder kontakten med virksomhedernes medarbejdere.
 
Undersøgelsen udføres med et specielt akustisk måleinstrument, som filtrerer for lyd i den susende frekvens, der kommer fra utætheder. 
Se Gratis undersøgelse af dit trykluft og hør lyden på videoen, det viser hvordan instrumentet virker.
 
OTVs værkfører Leif Rasmussen og Produktionschef Claus Boysen taler her med Vagn Juulsen, de var meget begejstrede for udsigten til mindre elregning og miljøbelastning. I alt fandt de 9 utætheder i trykluftsystemet.

Vil du gerne have besøg af Vagn Juulsen til en undersøgelse af dit trykluftanlæg, så kontakt ham på kontor@rcs-vvs.dk.
Testen er som skrevet gratis, dog vil der blive faktureret for transportomkostningen fra Vejen.
Foto: Akustisk måleinstrument der filtrerer lyden.

Fuld damp på take away-rejsen

Foto: Det Blå Tog i Holsted.

Restaurant Det blå Tog i Holsted har succes med Take Away. Påskemenu og Drive in-is med hjemmebagte vafler skaber travlhed.

Vi har fokuseret på take away for at holde gang i butikken, og vi har hen over påsken leveret det til dato største antal måltider pr. dag fra vores lille køkken til Restaurant Det blå Tog. Det er helt vildt”, siger Suzette Knudsgaard, der forventer, at take away bliver en varig del af virksomhedens udbud.

Vi har udviklet levering til døren – af både brunch, frokoster og aftensmad. Vi har udvidet vores menukort. Vi har haft forrygende travlt i drive-in-ishuset. Her bager vi vaflerne selv – og man kan faktisk også købe is som take away. Vi har gjort os umage med at finde egnede emballager etc., og det har været det hele værd. Vi er så glade for den respons, som vores kunder har givet os,” siger Suzette.
 
Suzette ejer sammen med Bjarne Lastein boutiquehotellet Postgården, konferencestedet Skovpavillionen og restaurant Det blå Tog i Holsted. 
Det Blå Togs Facebook side.

Bonus Tip: Is-take away kan også købes af virksomheder til fredagsis etc.

Gode råd til at styrke dit brand og omdømme under coronakrisen.

Hvordan virksomheder og ledere kommunikerer og agerer under og i kølvandet af coronakrisen har stor betydning for deres brand og omdømme.

Det gælder internt i forhold til medarbejderne og eksternt i forhold til kunder og samarbejdspartnere. Samtidig er det vigtigt at udvise samfundssind – et ord, der kandiderer til at blive årets ord i 2020.

Der er mange opgaver for virksomheder at holde styr på i en forandret hverdag, hvor kravene til en rettidig, klar og professionel kommunikation kun er blevet større.

Det er derfor en god idé at have en task force på tværs af afdelinger, der samarbejder tæt om at håndtere og koordinere corona relaterede opgaver og som hurtigt kan tage aktion, når der sker noget nyt. Det er her vigtigt at have en kommunikationsplan, der hurtigt kan tilpasses og eksekveres.
 
Vinderne af positiv omtale og et styrket image vil ikke overraskende være virksomheder, der udviser empati og ansvarlighed – men også virksomheder, der kommunikerer effektivt. Det skaber altsammen respekt og en øget loyalitet.
Marianne Buhrkal fra CEPP branding giver dig 10 kommunikationsråd, du kan navigere efter - her.
 
Læs mere om CEPP branding - her.
Læs mere om Marianne Buhrkahl - her.

Hjælp og vejledning til at få kompensation

Her finder du et overblik og hjælp til de forskellige kompensationsordninger.

Se hvilke kompensationsordninger og tiltag, der kan hjælpe din virksomhed igennem coronavirus/covid-19-krisen.

KOMPENSATIONSGUIDEN
Besvar spørgsmål om din virksomheds og få overblik over, hvilke ordninger der kan hjælpe netop din virksomhed - her.
 
OVERBLIK OVER KOMPENSATIONSORDNINGER
Få overblik over hvilke virksomhedsformer der kan ansøge de forskellige ordninger, og hvordan ordningerne kan kombineres - her.
 

Online: Iværksætteri i praksis Akademimodul.

Drømmer du om et liv som selvstændig, får du her en mulighed for at handle på din drøm. Iværksætteri i praksis giver dig beslutningsgrundlag for etablering af din egen virksomhed.
 
Du vil bl.a. lære om udviklingen af en forretningsplan, idéudvikling og kreativ tænkning samt faktuelle forhold som moms og skatteforhold, finansiering og økonomi, salg og kundeforståelse og markedsføring.
 
TILMELDING 
Læs mere og tilmeld dig - her.

Webinar: Tilbud til nye iværksættere om webinarer, videokurser og læsestof.

Lige nu bugner de sociale medier af tilbud om webinarer, videokurser og læsestof, som du kan benytte dig af derhjemmefra.
 
SE LISTEN
Vi har her samlet nogle tilbud fra Medstrøms tidligere og nuværende undervisere/oplægsholdere - her.
 
LÆS MERE
Listen opdateres løbende, og du kan læse mere om de forskellige tilbud på Medstrøms hjemmeside - her.
Årsmøde 2020

Kommende arrangementer

ONLINE - værksætteri i praksis - Classic Akademimodul
Torsdag 30. april kl. 17.00 - 20.45
Fjernundervisning.
ONLINE Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 23. april kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE - Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 23. april kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
UDSAT - Få viden om at skabe salg - med virtual reality
Torsdag 30. april kl. 08.00 - 11.00
Sted: Moldow.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 12. maj kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.
Vincent Hendricks
Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 20. maj kl. 08.300 - 11.30
Sted - ikke fastlagt endnu.
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO - Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15.45 - 21.30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet