Se dette nyhedsbrev i en browser
UdviklingVejens nyhedsmail

Virksomhedens overlevelse har topprioritet

Foto: UdviklingVejen.

Virksomhedsledere står med svære valg lige nu. UdviklingVejens anbefaling er, at virksomhedens overlevelse får topprioritet.

Med skyldigt hensyn til alvoren med COVID-19-smitte og samfundets indsats for at beskytte de sårbare, så er det naturligvis 1. prioritet.
 
Den afledte konsekvens af nedlukningen af samfundet bliver hårde tider. Vores butikker, hoteller, spisesteder og øvrige servicevirksomheder styrtbløder med en voldsom omsætningsnedgang. Konsekvenserne i de øvrige brancher er endnu ukendt.

Staten og Vejen Kommune gør en ihærdig indsats for at hjælpe og afbøde situationen. Vi præsenterer i denne nyhedsmail en række initiativer, som I kan trække på.

Virksomhedens overlevelse står beklageligvis højere end hensynet til fyresedler, eller tilsvarende omkostningsnedbringende initiativer som arbejdsfordeling, efteruddannelse, afspadsering og afvikling af ferie.

Vi har brug for virksomhedernes overlevelse, for at kunne genstarte økonomien og hurtigt genskabe arbejdspladser. Har du brug for en tjekliste, til hvordan du analyserer dine muligheder, så har UdviklingVejen samlet 12 råd til dine overvejelser se dem her.
 
Virksomhedens muligheder afhænger naturligvis af iderigdom og tilpasningsevne. Nedlukning kan også være anledningtil at forny sin forretning.
"Vi ser kreative initiativer, med spisesteder der etablerer nye take-away tilbud, og forretninger der tilbyder eksklusive betjening, hvor kunden garanteres at være alene i butikken. Denne form for kreativitet viser en robusthed hos virksomhederne, der vil bidrage til, at vi klarer os igennem", fortæller Ulrik Kragh, direktør ved Udviklingvejen og fortsætter:

"Vi kan alle hjælpe servicevirksomhederne, til at komme igennem dette. Min opfordring er, at vise de lokale servicevirksomheder omsorg. Vis dem at det er vigtigt, at de eksisterer ved allerede nu at bestille deres ydelser til sommer og efterår. På denne måde kan du vise dem, at der er lys for enden af coronatunnelen".

Har du brug for sparring i forhold til hvordan din virksomhed skal forholde sig i denne tid, har vi lavet 12 råd. Du kan læse de 12 råd på UdviklingVejens hjemmeside - her.
 
KONTAKT
Ulrik Kragh
SKYPE: ulrikkragh
tlf: 24615383 
Mail: uk@udviklingvejen.dk

UdviklingVejen er klar ved Skype og telefonen

Foto: Charlotte Hammer, Ulrik Uhrskov, Klaus Arnegaard og Chalotte Tryk.
HOTEL OG TURISMEVIRKSOMHEDER
Turismekoordinator Chatlotte Hammer
ch@udviklingvejen.dk
SKYPE VisitVejen turismekoordinator
Tlf: 21 44 35 13r
 
FINANSIERING
Erhvervskonsulent Ulrik Uhrskov
uu@udviklingvejen.dk
SKYPE ulrikuhrskov
Tlf: 23 26 50 62
  
STRATEGI OG DIGITALISERING
Direktør/CEO Ulrik Kragh
uk@udviklingvejen.dk
SKYPE ulrikkragh
Tlf: 24 61 53 83
 
PRODUKTION OG SALG
Erhvervskonsulent Klaus Arnegaard
ka@udviklingvejen.dk
SKYPE klausarnegaard
Tlf: 22 45 15 31
  
VÆKSTRETTET EFTERUDDANNELSE
Projektleder Chalotte Tryk
Ct@udviklingvejen.dk
SKYPE chalottetryk
Tlf: 51 83 24 04

Coronavirus og din virksomhed

Fotokilde: Virksomhedsguiden.

Virksomhedsguiden - her finder du Informationer til din virksomhed om coronavirus/covid-19.

I en helt ny tid, hvor mange nye spørgsmål opstår, kan Virksomhedsguiden, der er er en fællesoffentlig digital erhvervsfremmeplatform, være platformen hvor du på en overskuelig måde, kan få besvaret dine spørgsmål som virksomhedsejer.
 
Virksomhedsguiden er bygget op med emner, så du nemt kan finde hen til det sted hvor dine spørgsmål besvares. 
 
Find dine svar via disse links:
 
HERUNDER LISTEDE EMNER
  • Lønkompensation - her.
  • Restriktioner på indrejse - her.
  • Kompensation for arrangører - her.
  • Sygedagpeng - her.
  • Udskyd moms, AM-bidrag og A-skat - her.
  • Udvidet varslingspulje - her.
  • Garantiordning for nye lån - her.
  • Medarbejder viser sygdomstegn - her.
  • Forebyg covid-19 i virksomhed - her.
  • Arrangementer og forsamlinger - her.
  • Forretningsaftaler og force majeure - her.
  • GDPR og covid-19 - her.
  • Afholdelse af generalforsamling - her.
  • Hotline for virksomheder - her. 
 
Gå til hele Virksomhedsguiden her.

Køb Take Away lokalt

Fotokilde: Restaurant Søgården i Brørup.

Omsætning på Take Away er med til at holde gang i restauranter og caféer.

I løbet af ultrakort tid og med ekstremt stort pres har en række restauranter og caféer i området udviklet koncepter for take away.
 
Vi ser restauranter, der normalt ikke leverer ud af huset, ryste op med både retter og menuer, serveringsemballage og aftaler omkring levering”, siger Charlotte Hammer, der er turismekoordinator ved UdviklingVejen.
 
Der udvises på en gang meget stor respekt for myndighedernes anbefalinger, også via at lukke helt ned, og meget stor kreativitet og handlekraft i tilbuddet til kunder. Selv om vi som land er lukket ned, så kan vi stadig spise ude – derhjemme – ved at købe take away”, siger hun.
Vi har begået en liste på visitvejen.dk, som fortæller om hvilke steder, der har take away. Listen ajourføes løbende, og indeholder omtaler af take away fra områdets restauranter og spisesteder. Der er således tale om et varieret udbud og ikke kun fast food. 

Fra UdviklingVejens side opfordrer vi til, at mange benytter sig af disse take away tilbud – både som privat personer og som virksomheder, og derigennem bidrager til samfundssind. Den psykologiske effekt hos indehavere af restauranter og spisesteder vil være stor.
 
Du må gerne bringe budskabet videre. 
Se listen - her.

Undgå afskedigelser som følge af COVID-19

Arbejdsfordeling giver din virksomhed mulighed for at arbejdstiden nedsættes i en situation med kortvarig arbejdsmangel.

Virksomheden kan etablere arbejdsfordeling i en begrænset periode (som udgangspunkt maksimalt 13 uger), for derved at øge sansynligheden for at bevare ansættelsesforholdet.
 
For at medarbejderne kan få supplerende dagpenge, skal arbejdsfordelingen indeholde en frigørelsesmulighed, således at medarbejderen kan sige op uden varsel for at tage andet arbejde på en anden virksomhed.

Virksomheden kan i princippet etablere arbejdsfordeling for alle typer af medarbejdere – uanset om de er omfattet af en overenskomst eller ej.

MERE FLEKSIBLE REGLER 
Regeringen har den 12. marts 2020 besluttet at gøre ordningen mere fleksibel, så virksomhederne hurtigere kan tilpasse sig den aktuelle situation.
 
Dette skal understøtte, at virksomhederne kan anvende ordningen til at undgå afskedigelser som følge af COVID-19.
Det nuværende krav om, at en arbejdsfordeling skal anmeldes til jobcentret senest en uge før, at den kan træde i kraft suspenderes. Derfor ændres reglerne, så en arbejdsfordeling kan igangsættes, så snart den er anmeldt til jobcentret – se nedenfor hvordan. 
 
Samtidig bliver det muligt for virksomhederne at skifte mellem typerne af arbejdsfordeling, når en cyklus i arbejdsfordelingen er afsluttet. Det indebærer, at ordningen bliver mere smidigt, så tilpasninger til produktionen kan ske hurtigere.

ARBEJDSFORDELING
• Arbejdstiden skal være nedsat med mindst 2 hele dage pr. uge.
• Arbejdstiden skal være nedsat med enten 1 uges arbejde fulgt af 1 uges ledighed, 2 ugers arbejde/1 uges ledighed eller 2 ugers arbejde/2 ugers ledighed.

Er virksomhedens medarbejdere omfattet af overenskomstmæssige bestemmelser vedrørende arbejdsfordeling, vil det fortsat være disse der er gældende.

Anmeldelse sker nemmest gennem virk.dk
  
ELLER FIND BLANKET HER
AB 292 Meddelelse om arbejdsfordeling - her.
AB 293 Bilag om arbejdsfordeling - her. 

KONTAKT JOBCENTER VEJEN
61 18 11 12
 
DU KAN OGSÅ KONTAKTE
Virksomhedskonsulent Jobcenter Vejen
Flemming Jepsen
Tlf: 24 76 01 25.

Fremrykning af betalinger til leverandører

Fotokilde: Jyske Vestkysten.

For at afbøde konsekvenser af Coronavirus kan leverandører til Vejen Kommune mulighed for at få fremrykket betaling for leverancer til Vejen Kommune.

Det vil sige, at hvis din virksomhed ønsker det, kan betalingen modtages umiddelbart efter kommunens godkendelse af faktura.

Konkret betyder det, at Vejen Kommune ændrer betalingsbetingelserne for de leverandører, der måtte ønske det. Fakturaerne vil efter modtagelse i Vejen Kommunes økonomisystem følge den normale godkendelsesproces. Betalingen vil som udgangspunkt være leverandøren i hænde 3 bankdage efter fakturagodkendelse.

De ændrede betalingsbetingelser vil være gældende for alle betalinger til den pågældende leverandør.
Leverandører, der ønsker at få fremrykket betalingsbetingelserne, kontakt Vejen Kommune på budget-regnskab@vejen.dk
 
Ved henvendelsen skal oplyses
  • firmanavn
  • cvr-nummer
  • e-mail til brug ved information
  • kontaktperson og telefonnummer.
Ovenstående gælder så længe det vurderes nødvendigt. Leverandører, der ønsker fremrykket betaling, får direkte besked ved ophør - Læs mere her.

Erhvervshus Sydjylland har oprettet corona-beredskab

Erhvervshus Sydjyllands erfarne forretningsudviklere er klar til at sparring om udfordringer og løsninger i den nye situation, som pandemien har skabt.
 
Handler jeres udfordringer om økonomi, forsyningskæder, HR eller noget helt fjerde:
 
KONTAKT
Forretningschef Erhvervshus Sydjylland
Hanne Gulløv
25 50 53 03
 
læs mere her.

De lokale detailbutikker har brug for støtte - køb en Kongeåkurv i stedet for et påskeæg til dine ansatte

Egnskurven "Kongeåkurven – rummer lokalt producerede fødevarer fra Vejen kommune. 
 
Kunderne til egnskurvene kan f.eks. være i stedet for et påskeæg, repræsentations- og personalegaver for virksomheder og værtindegaver til private.
 
Køb Kongeåkurven her.

Coronavirus og Force majeure-klausuler

Begrebet Force majeure er en upåregnelig og ekstraordinær begivenhed, som ingen af kontraktens parter har indflydelse på, og som medfører, at en eller flere af parterne fritages fra kontraktsansvaret.
 
Coronavirus i Force majeure-klausuler
Skal coronavirus anses som en Force majeure-begivenhed, skal det være angivet i kontrakten, at sundhedskriser, pandemier, epidemier eller lignende sygdomsudbrud er omfattet heraf.

Hvis det ikke fremgår, er det tvivlsomt, om coranavirus vil kunne påberåbes som en Force majeure-begivenhed.

Coronavirus vil ikke udgøre en Force majeure-begivenhed på sigt, idet kravet om, at begivenheden skal være upåregnelig, formentlig ikke vil være opfyldt som følge af det igangværende udbrud.
 
Læs mere - her.

Genbrugspladsen, Stenbro Allé 14, 6650 Brørup er åbent for erhverv, der er tilmeldt genbrugspladsordningen.

Genbrugspladsen åbner torsdag den 19. marts 2020 og er åben på alle hverdage i tidsrummet kl. 7.00-10.00 og 14.00-17.00.

For at begrænse spredning af coronavirus følges Sundhedsstyrelsens retningslinjer og man skal derfor ringe til genbrugspladsmedarbejderen, når man kommer til porten, og man vil blive lukket ind.

Telefonnummeret vil stå på porten. De erhvervsdrivende, der kommer på pladsen, vil have adgang til toiletrum, hvor der er mulighed for at vaske og spritte hænder.

Spørgsmål kan rettes til teknik@vejen.dk eller på tlf. nr. 5162 5186

Send medarbejderne på online-efteruddannelse.

Her finder du en oversigt over online kurser - listen opdateres løbende med de seneste tilbud om aktiviteter. Se listen.

Efteruddannelse er altid en god investering, og nogle tidspunkter er måske bedre end andre.
 
Oplever du for eksempel en nedgang, kan du sende dine medarbejdere på efteruddannelse.

Dansk Fødevareakademi er sat i verden for gratis og uvildigt at vejlede syddanske fødevarevirksomheder samt hoteller og restaurationer om kompetenceløft.
 
KONTAKT OS
For at høre nærmere her.

ONLINE - få et gratis råd i Erhvervsvagten.

UdviklingVejen har i samarbejde med lokale rådgivere lavet tilbuddet Erhvervsvagten.

Her kan lokale virksomheder og iværksættere få gratis rådgivning af advokater, revisorer og UdviklingVejen hver torsdag mellem 15.00 - 17.00 når der er booket tid.
 
MÅLGRUPPE
  • Iværksætter uden CVR nr.
  • Iværksætter eller virksomhed der har haft CVR nr. mellem 0-4 år.
  • Maksimalt 5 ansatte.
  • Placeret i Vejen Kommune, eller medlem af UdviklingVejen.
TILMELDING HER
Se hvordan du tilmelder dig her.
Årsmøde 2020

Kommende arrangementer

ONLINE Udbud - få viden og hjælp af UdbudsPanelet
Torsdag 26. marts kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling.
ONLINE - Få et gratis råd i Erhvervsvagten
Torsdag 26. marts kl. 15.00 - 17.00
Altid ved tidsbestilling
Få viden om at skabe salg - med virtual reality
Torsdag 30. april kl. 08.00 - 11.00
Sted: Moldow.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 12. maj kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.
Vincent Hendricks
Vincent Hendricks - et foredrag om ledelse
Onsdag 20. maj kl. 08.300 - 11.30
Sted - ikke fastlagt endnu.
Årsmøde på Hotel Skibelund Krat
NY DATO - Årsmøde med generalforsamling
Onsdag 10. juni kl. 15.45 - 21.30
Sted: Hotel Skibelund Krat.
Informationsmøde for iværksættere
Informationsmøde for iværksættere
Tirsdag 18. august kl. 19.00 - 21.30
Sted - UdviklingVejen.

Vil du hjælpe os med at dele viden og nyt fra virksomhed til virksomhed?

Så kan du dele eller sende denne mail videre til medarbejdere og samarbejdspartnere, der kunne have interesse i, hvad der sker hos virksomheder i Vejen Kommune og hos UdviklingVejen.
 
Er du ikke tilmeldt nyhedsbrevet, kan du tilmelde dig nyhedsbrevet her.
Kunne du tænke dig at blive månedens virksomhed, så se mere her.
 
Sker der noget spændende i din virksomhed, som du vil dele med os?
Kontakt os på mail: arp@udviklingvejen.dk
 
Vil du være medlem af UdviklingVejen, så se mere her.
 
Kunne du tænke dig at annoncere i UdviklingVejens nyhedsmail, så se mere her.
  
Søger du kontorlokaler? I vores udviklingspark får din virksomhed tid til det væsentlige. Vi leverer professionelle rammer, bemandet reception og gratis mødelokaler. Du får tid til at udvikle din virksomhed. Læs mere her.
 
Har du ris eller ros til nyhedsmailen, så er du altid velkommen til at skrive til os på: info@udviklingvejen.dk.
 
Ønsker du at af- eller tilmelde dig nyhedsmailen, så klik her.
 
Oplysninger og statistik der indsamles i forbindelse med UdviklingVejen´s nyhedsbrev opbevares i op til 5 år og beskyttes imod overdragelse til 3. mand. Data bruges alene til målrettet formidling og markedsføring af UdviklingVejens servicetilbud fra og til medlemmer af UdviklingVejen, samt modtagere af nyhedsbrevet.
 
UdviklingVejen, logo
 Send til en ven Del på Facebook Del på Twitter Del nyhedsbrevet